Gårdagens matcher!

Lekstorp tog en väntat hemmaseger mot jumbon Västkusten, men målmässigt satt det ändå ganska långt inne.

Den första halvleken bjöd väl inte på något skönspel men det var LIF som hade kontroll på tillställningen. VBK hade en bra chans vid ställningen 0-0 då laget skapade ett friläge, som dock missades. Istället tog LIF ledningen då Niklas Drott spelade fram Marcus Pätsi, som kunde göra 1-0.

LIF kontrollerade den andra halvleken och VBK tilläts inte skapa några klara målchanser. Hemmalaget skapade en hel del men det dröjde innan 2-0 målet kom, men det var enligt rapporter värt att vänta på. Marcus Johansson drog nämligen upp en frispark rakt i krysset!

VBK:s Adilson Lima fick även sitt andra gula kort i den 87:e minuten och fick lämna planen.

Inte så mycket att säga, LIF tog en stabil hemmaseger. Det känns väl inte som det är i just de här matcherna som VBK kommer att ta sina poäng i höst.

Götaholmaren hade på känn att Björndammen kunde skaka serieledarna och så blev även fallet, även om det till slut inte blev några poäng för hemmalaget.

Inte oväntat fokuserade BBK till en början på ett organiserat försvar och det gjorde man riktigt bra. Dessutom kunde Christer "Flis" Petersson ge hemmalaget ledningen efter 13 minuter. UAFC kom dock tillbaka och Tersoo Tyoer kunde göra mål för tredje matchen i rad och kvittera. BBK fortsatte dock att ligga rätt defensivt och hugga när chanserna kom i offensiven. I den 33:e minuten tog BBK ledningen igen och väldigt oväntat var det "Flis" som var framme igen. Han nickade mycket snyggt in en hörna i krysset!

Innan halvtid är "Flis" inblandad i ännu en situation. BBK har ännu en hörna och herr Petersson går hårt in i en duell med UAFC:s Samir Abbas. För hårt, tycker Abbas och han får upp händerna i ansiktet på "Flis". Rött kort för Abbas och gult för Petersson (för den första satsningen).

UAFC riktigt skakat efter första halvlek alltså. 2-1 till BBK och en spelare utvisad.

Den andra halvleken började som den första slutade, ett spelförande UAFC som sprang och ett väl samlat BBK som försvarade sig. Med en halvtimme kvar kom dock UAFC:s kvittering på en tveksam straff. Enligt domaren tog bollen på handen/armen på Yadollah Navaian-Ghasemi medan BBK-spelarna var säkra på att den tog i ansiktet/halsen. Straff blev det iallafall och rutinerade Andy Erheriene gjorde inget misstag.

Efter målet sjönk BBK ännu lägre i sitt försvarsspel och UAFC fortsatte att trycka på trots en man mindre. I 76:e minuten kunde Eddy Osagie Agbonifo ge UAFC ledningen och i slutet ökade Gilbert Mensah på till 4-2!

UAFC imponerar riktigt stort och har tålamodet att fortsätta spela sitt spel även med en man mindre. BBK visade att de kan stå upp riktigt bra mot ett topplag men de löste det inte riktigt hela vägen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag börjar även Premier League och den hetaste matchen är självklart mötet QPR-SwanseaLoftus Road! QPR har även precis gjort klart med Chelseas försvarare Jose Bosingwa (dock ej klar till idag).

WE ARE QPR! (nu gäller det bara att hitta något ställe i stan som visar matchen!)