Fredagens match, helgens matcher & lite annat...

Björndammen tog en fin hemmaseger på Furulundsplan när Gårda BK besegrades med 3-2. Stor matchhjälte blev mittbacken (om han nu spelade där denna matchen) Tobias Widberg som både gjorde 2-1 och matchavgörande 3-2 i slutet av matchen.
 
BBK tog en snabb ledning då Ivan Boberg Jovanovic gjorde mål redan i fjärde minuten. Sebastian Gokah kvitterade innan Widberg gjorde sitt första mål för kvällen precis innan halvtid. Sebastian Fernberg gav Gårda hopp igen med sin kvittering i början av den andra halvleken men Widberg och BBK fick alltså sista ordet.
 
Båda lagens bästa målskyttar, Anton Linde (BBK) och Simon La Verghetta (GBK) saknades.
 
BBK klev nu upp på en femteplats och smet förbi just Gårda.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Den 15:e omgången avslutas imorgon lördag och på samma dag påbörjas den 16:e omgången:
 
LÖRDAG 11/8
 
FC ROMA UNITED - ÖJERSJÖ IF (14.15 Gunnaredsplan) (omgång 15)
 
ÖIF började höstsäsongen med en derbyvinst över Björndammen (3-1) medan FC Roma gör sin första match efter uppehållet. Roma har hållt igång ett tag nu men formen är ju alltid lurig efter ett uppehåll.
 
ÖIF började ju som sagt fotbollshösten på bästa sätt då BBK enligt rapporter besegrades rättvist. Mittfältaren Marcus Halldin visade måltakterna med två mål.
 
Janos Osmanovic saknas i FC Roma pga av tre gula kort. Samma sak gäller för Öjersjös burväktare Alexander Wester som drog på sig sin tredje ostskiva i BBK-matchen.
 
Roma får dock klara sig utan duktige Haris Dedic (3 mål iår), som återvänder till spel med Gunnilse.
 
Roma är luriga hemma på Gunnaredsplan men frågetecken på formen. ÖIF har liten fördel av att laget redan spelat en match (och dessutom vunnit).
 
TIPS: Det får bli ett oavgjort resultat.
 
UNITED AFRICA FC - OLSKROKENS IF (14.15 Bergsjövallen) (omgång 16)
 
UAFC fick en enkel resa i veckan då det blev en WO-seger mot ett Västkusten som inte lyckades få ihop lag (mycket på grund av Barca-United). Kroken vann också med 3-0 men de gjorde det på planen då Götaholm fick se sig besegrade på Överåsvallen.
 
UAFC imponerade i sin första höstmatch då Marieholm besegrades med 2-1.
 
Olskroken tog tillvara på sina chanser sist mot Götaholm och visade goda kämpartakter. Mot UAFC kommer laget dock att få jaga boll betydligt mer än mot Götaholm. Frågan är om Kroken orkar detta?
 
När det gäller truppen för OIF så är det en del ändringar. Patrik Linné Karlsson är tillbaka och lär väl vakta kassen då. Frågan är ju om Jonas "Söder" Söderström är fit nog att spela ute? Han är dock med i truppen. Tvåmålsskytten mot Götaholm Peter Gustafsson är också med, och han lär väl få fortsätta som anfallare, särskilt som mittlåset med Lee Brustad och Anders Hellenäs också är med. Verkar inte som Martin Hernefors spelar, och det är ju ett stort avbräck.
 
TIPS: UAFC-seger, laget känns för stabila för att Kroken ska kunna ta poäng.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Björndammen verkar få en rutinerad förstärkning med förflutet i Lekstorp. Timmy Westergren (född 1977) har gjort 6-7 träningar med BBK och har skrivit på för klubben i dagarna och Lekstorp har godkänt övergången. Dock ska väl pappersarbetet vända hos förbundet.
 
Även om LIF var Westergrens senaste klubb var det nog ett tag sedan han spelade där. Bloggen har inte helt klara uppgifter men det rör sig nog om minst 4-5 år...
 
Enligt gamla uppgifter huserar Westergren på mittfältet.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren har även fått indikationer på att anfallaren Johan Persson (senast i Lärje-Angered) men med förflutet i Lekstorp nu är spelklar för LIF. Persson har tillhört Lärje-Angered men har inte spelat där alls iår då han bott på annan ort. Det verkar dock inte som Persson tränat alls med LIF ännu...
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
#6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0