Inför omstarten!

I helgen drar 6A äntligen igång igen med de tre avslutande matcherna i omgång 14. Så här ser det ut:
 
LÖRDAG 4/8
 
ÖJERSJÖ IF - BJÖRNDAMMENS BK (13.00 Öjersjö IP)
 
BBK:s vårsäsong får väl anses som lyckad, utan att veta klubbens egna målsättningar. Förra säsongen var ju laget inblandat i streckstriden och nu ligger BBK på en sjätteplats. Öjersjö däremot har haft en hel del problem med att hitta formen och återfinns på en 8:e plats trots en på pappret riktigt stark trupp.
 
Med det svenska upplägget med ett sommaruppehåll så blir det ju nästan som att börja om från början. Formen innan uppehållet spelar mindre roll och det är väldigt olika hur lagen och spelarna skött sin sommarträning.
 
BBK har iallafall varit igång i ett par veckor och verkar väl förberedda. ÖIF har kört sedan förra veckan och har även spelat en internmatch (där även klubbens juniorer deltog) i ett försök att spela ihop ett tänkbart startlag till lördagens derby.
 
Första mötet (i premiären) slutade med BBK-vinst med 3-0.
 
Båda lagen har dock en del frågetecken och tongivande spelare som kommer saknas. Det är både pga av semestertider och skador/sjukdom.
 
Inga avstängningar som Götaholmaren känner till.
 
TIPS: Svårtippat direkt efter sommaren. Tätt och tufft lär det bli iallafall. Oavgjort!
 
UNITED AFRICA FC - MARIEHOLM BoIK (14.15 Bergsjövallen)
 
Ett riktigt toppmöte direkt när trean UAFC tar emot tvåan Marieholm på Bergsjövallen. Dessutom inför ögonen på hela Lekstorps lag.
 
UAFC har Götaholmaren som vanligt lite sämre koll på. Laget har tränat på ett bra tag under sommaren efter ett litet upphåll efter vårsäsongen. Inga nya spelare som bloggen känner till men det säger väl kanske inte så mycket.
 
Marieholm är igång (inne på andra träningsveckan) och tränar och försöker för tillfället att lösa sin målvaktssituation.
 
United Africa har ju bara förlorat två matcher under våren. Den ena av dessa förluster kom mot just Marieholm (i premiären).
 
Inga avstängningar hos något av lagen.
 
TIPS: Svårtippat i vanliga fall, ännu mer svårtippat direkt efter ett sommaruppehåll. Götaholmaren drar till med UAFC i en tät match!
 
SÖNDAG 5/8
 
GÅRDA BK - OLSKROKENS IF (14.00 Överåsvallen)
 
Enligt rapporter kommer Gårda att komma till spel med de flesta av sina tongivande spelare. Dock saknas lagets stora stjärna och målskytt Simon La Verghetta. Semester i utlandet (möjligen Italien) lär vara anledningen. Dessutom har ju duktige Niklas Söderberg lämnat för Lekstorp. Vidare har Götaholmaren missat att backen Marcus "Gårdas Marcelo" Lindberg lämnat klubben under våren för spel i division 7 (FC Fyrklövern).
 
Olskroken har också haft en hel del omsättning i spelartruppen över sommaren. Tyvärr tappar laget sin kanske bästa spelare under våren, Marcus Andreasson (mer om detta längre ner på sidan). På plussidan har klubben förstärkt med fyra nya spelare som sänker medelåldern en hel del!
 
När det gäller laget till på söndag verkar Kroken ha lite problem. Det kan bli trubbel på målvaktssidan då både Patrik Linné Karlsson och Kim Årman inte är tillgängliga. Dessutom är nyttige mittfältaren Patrik Bengtsson utomlands. I nuläget verkar inte heller Johan Hellenäs vara med.
 
Detta Överåsderby var ju även premiärmatchen denna säsong. Då blev det 1-1.
 
TIPS: Även om Kroken fått in lite nya spelare så är tappet av Andreasson riktigt jobbigt. Jobbigare än att La Verghetta saknas för Gårda. Gårdaseger.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu blir det lite sommar-Silly Season!
 
Marieholm verkar ju få ett riktigt bra nyförvärv i Daniel Pereira. Pereira har varit spelande assisterande tränare i Lärje-Angered under våren, där han startat 10 av lagets 12 matcher. Dock är övergången inte klar ännu. Götaholmaren fick tar i huvudpersonen själv och han bekräftade att tanken är att han ska spela med Marieholm i höst men att övergången i nuläget inte är klar.
 
Bir det en övergång får Marieholm en riktigt rutinerad spelare med meriter från bland annat Gunnilse och spel i Superettan med IK Sirius.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Olskroken blir alltså av med en av sina bästa spelare. Marcus Andreasson (8 mål under våren) lämnar Kroken för Lerkils IF (som spelar division 4 Elit i Hallands FF). Anledningen enligt Krokens hemsida är en flytt till Kungsbacka men även längtan efter en lite högre träningsdos.
 
Kroken fyller dock på med fyra nya spelare:
 
-Felix Franzino 18 år, back. En föredetta Lunden ÖBK-spelare, spelklar till derbyt mot Gårda.
 
-Jonas Bäckvall 22 år, mittfältare. Debuterade redan innan uppehållet i förlustmatchen mot Öjersjö. Imponerade i den matchen trots förlusten, enligt OIF:s hemsida.
 
-Joachim Nordmark 25 år, mittfältare. Har gjort ett par träningar med OIF. Senast i Gårda, men frågan är när det var då Götaholmaren inte har något minne alls av honom, i a-lagssammanhang. Spelklar iallafall till söndagens derby.
 
-Simon Mutka Collao 17 år, mittfältare. Kroken kör en Götaholm och plockar in en studerande spanjor. Tillhör egentligen Lunden ÖBK men är utlånad till OIF augusti månad. Även han är klar till helgens match.
 
Verkar som OIF även har lite andra gubbar på gång.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
När det gäller Lekstorp så är det inte bara spelare som tillkommer. Nu kommer uppgifter att både Jonathan Ljungberg och Samuel Malmqvist inte kommer att medverka så mycket under hösten. Detta är inte pga av den ökade konkurrensen utan det har att göra med svårigheter att kombinera jobb och träning.
 
När det gäller Johan Persson så har han fortfarande inte tränat med LIF. Om inte Götaholmaren är helt fel ute så flyttade Persson från Göteborgtrakten (möjligen Dalarna?) men är nu då antagligen på väg tillbaka. Han har iallafall inte spelat alls för Lärje-Angered i år, möjligen dock att han fortfarande är deras spelare.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bokedalen försöker lösa sin tränarfråga och det verkar som vi kommer få mer klarhet i detta den 12/8 då klubben har upptaktsmöte.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Duktige Alexander Nylin kommer med största sannolikhet inte att spela för Croatia under hösten. Lösa rykten placerar honom i både Gårda och Rannebergen...
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholm hade 18-19 man på träningen i onsdags och det blev en helt ok tillställning. Felix tränade lätt men det lär nog dröja ett par veckor till innan han är aktuell för match. Sanan dök upp och hade med sig två kompisar som testade. Vi får se vad som händer där...
 
#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0