Kaos på Överåsvallen!

Götaholmaren begav sig till en solig Överåsvall för att spana in matchen mellan Gårda BK och FC Roma United. Tyvärr skämde delar av FC Roma ut sig totalt genom att först hota domaren så att han bröt matchen (han blev dock övertalad att fortsätta) och sedan blev Gårdas lagkapten Peter Carlsson däckad av en armbåge precis när slutsignalen gick då bollen inte var i närheten. Hade detta hänt på stan hade det varit grov misshandel.
 
Med tanke på att FC Romas match mot Lekstorp tidigare i år fick brytas då flera Romaspelare började slåss så är det möjligt att FC Roma gjort sitt i 6A. Detta är dock inget som Götaholmaren har någon kontroll över men domare Jervand Hakopian hade nog en hel del att säga när han ringde till förbundet efter matchen.
 
Det rimliga är ju självklart att FC Roma får ett kännbart straff, exakt vilket får ju förbundet avgöra men sådant här uppförande hör självklart inte hemma på en fotbollsplan.
 
Själva matchen i sig kommer ju självklart lite i skymundan men eftersom Götaholmaren var på plats så blir det självklart lite om det också.
 
Matchen började med att FC Roma som vanligt körde sin höga press. Dock märktes det att laget haft sommarledigt då pressen inte varade särskilt länge. Den första halvleken var annars ganska jämn med böljande spel fram och tillbaka. Roma hade två luriga skott och Gårda hade ett farligt skott. Inte oväntat var Sanel Osmanovic inblandad i en del farligheter. Han var tyvärr även inblandad i en situation som kunde slutat i en utvisning. Det började med att Osmanovic fick en liten knuff av Gårdas Peter Carlsson precis när bollen gick ut över linjen. I nästa duell (dock inte med Carlsson) kommer Osmanovic in väldigt vårdslöst och träffar med dobbarna i magen på en Gårdaspelare. Domaren valde att bara ge ett gult kort men kunde som sagt lika gärna ha gett ett rött.
 
Visst var det lite småfult i den första halvleken med lite satsningar, men det hör ju inte till ovanligheterna i vår fina division, oavsett vilka lag som spelar.
 
Slutet på den första halvleken blir dock dramatisk. Carl Antti snor bollen på mitten och Gårda kommer med tre spelare mot en ensam Romaback. Antti hittar en helt fri Sebastian Fernberg som dock väljer att inte skjuta utan spela Mawuli Gokah istället. Gokah skjuter mot mål men då har en Romaspelare hunnit dit och räddar bollen med armen på mållinjen. Ganska högt upp på armen men ändå med armen. Enligt domarrapporten fick Romaspelaren två gula och ett rött i samma minut. Möjligen det första gula för handbollen och det andra för protest. Det uppstår lite kalabalik och en hel del Romaspelare vill prata med domaren. Ännu ett rött kort dyker upp och domaren blir hotat av en Romaspelare (möjligen efter det röda kortet ELLER så får han det röda för att han hotar). I detta läget meddelar domare Hakopian att han tänker bryta matchen då han känner sig hotad.
 
Gårdaspelarna kliver av planen (möjligen hinner Christopher Bratt knäcka en öl) men efter en stunds övertalning så fortsätter ändå matchen. Roma har nu alltså två spelare utvisade.
 
Straffen tas av Sebastian Fernberg och han väntar iskallt ut målvakten och rullar in 1-0. Direkt efter blåser domaren för halvtid.
 
Med två man mindre borde ju Roma inte haft så mycket att säga till om men faktum är att de hade det. Gårda har en massa ytor men slarvar en hel del och stressar fram dåliga passningar. Roma chansspelar och försöker hitta den långa bollen på vindsnabbe Sanel Osmanovic. Fernberg har en hel del lägen i början av halvleken men det vill sig inte riktigt. I en sekvens så har båda lagen varsin jättechans inom loppet av 30 sekunder. Gårda räddar en boll på egen mållinje och kan sedan kontra men när Fernberg har dragit målvakten så missar han målet. Gårda har även en boll i stolpen!
 
Roma vägrar att ge sig och Rikard Johansson får sträcka ut och tippa ett farligt skott precis över ribban. Lite senare får Sanel Osmanovic ett friläge som han dock placerar utanför!
 
Gårda tar till slut vara på en av sina chanser och kan punktera matchen. Ett högt inlägg av Fernberg (?) går till Marcus Cederqvist som dunkar upp bollen i nättaket!
 
Bara minuter senare gör Mawuli Gokah 3-0 och även om Kasim Osmanovic reducerar till 3-1 så är matchen avgjord. Axel Steinert gör lite turligt 4-1 och Anton Benjam Walberg fastställer slutresultatet 5-1.
 
Matchen slutar med en Gårdakontring och efter en duell blåser domaren av matchen. Precis innan han blåser av får alltså Gårdas lagkapten Peter Carlsson en armbåge rakt i ansiktet. Eftersom Roma spelade i västar var det svårt att se vem det var. Det var lite gruff i momentet innan då Carlsson vinner en närkamp. Romaspelaren går sedan förbi Carlsson när spelet har vänt och precis när han går förbi drar han till Carlsson rakt i ansikte med en armbåget. Domaren ser inget och det kan man heller inte kräva då bollen är på den andra planhalvan. Carlsson trillar i allafall ihop och blir liggande. När han väl reser sig upp är han blodig i hela ansiktet...
 
Det ska väl tilläggas att flera Romaspelare var framme hos Carlsson och bad om ursäkt och beklagade det som hänt. Självklart har ju dock klubben ansvar för sina spelare, men alla Romaspelare ska inte dras över en kam.
 
Eftersom domaren inte såg vad som hände så lär ju inte spelaren straffas av förbundet. Förhoppningvis så ser FC Roma själva till att han inte spelar mer iår...
 
Riktigt tråkigt att detta ska behöva hända. Hot och våld hör aldrig hemma på en fotbollsplan. Synd att ett så pass duktigt fotbollslag har spelare som inte klarar av att lägga all energi och kraft på att bara spela fotboll...
 
Tyvärr lyckades inte ens en riktigt bra spelning med Timbuktu & Damn sudda bort de tråkiga händelserna på Överåsvallen...
 
#6

Kommentarer
Postat av: Only Fotbollsförbundet can judge them

Nu är det väl ändå dags för SvF att agera. Förutom gårdagens match och den i Lekstorp är det hetsk stämning i VARJE match som Roma spelar och på gränsen till att det rinner över JÄMT! Minuspoäng är ett för milt straff, degradering direkt och kännbara böter. Varenda domare sitter ju och hoppas på att slippa få dom matcherna och då har ju lokalfotbollen verkligen blivit allt annat än underhållande!

2012-08-15 @ 08:03:22
Postat av: En med erfarenhet

Jag fick en armbåge över käften en gång när jag var junior. Fick ut ca 20 tusen. Det gick till rättegång och snubben blev fälld. Ring herr Carlsson och berätta att han ska anmäla det till gff samt polisen.

2012-08-15 @ 13:37:28
Postat av: Nu är det nog

Nu får det vara nog med Romas fasoner. Tomtecupen 2010/2011 var det väl som dom förstörde helt och hållet. Spelet fick hållas uppe en timme för det återigen var hot och våld som förekom i samband med deras matcher. Sen har det bara fortsatt i match efter match.

2012-08-15 @ 16:14:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0