No more Roma...

FC Roma United meddelade idag Göteborgs fotbollsförbund att laget drar sig ur 6A med omedelbar verkan.
 
Självklart ligger gårdagens händelser i samband med matchen mot Gårda till grund för detta (kolla förra inlägget för en redovisning). Gårdagens kalabalik med hot mot domaren och armbågen i ansiktet på Peter Carlsson var väl droppen som fick bägaren att rinna över. Matchen mot Lekstorp urartade ju tidigare iår och fick brytas.
 
Risken att klubben ändå skulle uteslutas av förbundet var väl ganska överhängande även om vi aldrig kommer att få veta hur förbundet hade beslutat i detta fall.
 
Som Götaholmaren förstår det så var det en hel del interna stridgheter inom FC Roma och även faktumet att klubben misslyckande med att ta tag i problemen som ledde till beslutet att dra sig ur. Det kan ses som FC Romas sätt att till slut ta ansvar för sina handlingar.
 
Det cyniska sättet att se på det är att FC Roma var ganska säkra på att de ändå skulle uteslutas av förbundet och bestämde att de hellre tog det beslutet själva istället för att sparkas ut ur serien.
 
Alla har ju rätt att välja hur de ser på det...
 
Götaholmaren är övertygad om att det finns en hel del skadeglädje runt om i serien i och med Romas misslyckade.
 
Götaholmaren ser dock ingen glädje alls med detta beslut, utan bara att det är tragiskt och väldigt tråkigt. Med detta menas inte på något sätt att Götaholmaren försvarar det som hänt i vissa av Romas matcher eller att ett beslut från förbundet att utesluta laget skulle varit felaktigt.
 
Det tråkiga och tragiska är att en dröm om ett romskt lag som föddes 2009 när FC Roma United bildades kraschade ordentligt denna säsongen. Chansen att visa att de fördomar (som tyvärr fortfarande finns) mot romer inte stämmer togs inte. De som redan hade fördomar om romer och som följt 6A denna säsongen får tyvärr vatten på sin kvarn.
 
Götaholmaren kommer alltid att se på människor som individer i första hand istället för gruppen de tillhör. Alla i FC Roma hotar inte domaren, alla i FC Roma slåss inte med motståndarna. Tyvärr har det varit vissa spelare i FC Roma United misskött sig och skämt ut sig. Tyvärr har föreningen och även de andra spelarna i FC Roma inte tagit tag i detta problem (förrän nu då när klubben las ner) och tagit avstånd från dessa handlingar. Sen har ju självklart föreningen ansvar för sina spelare och deras handlingar.
 
Götaholmaren lider med de spelarna i FC Roma som bara ville spela fotboll. Förhoppningsvis återser vi dessa spelare någon annanstans.
 
När saker som detta händer är det lätt att det blir efterkonstruktioner om hur FC Romas säsong har varit. ALLA matcher har inte varit stökiga (som vissa hävdar), vissa har varit lugna (som mot Götaholm och Marieholm och säkert några till), andra har varit lite hetsigare och självklart två som ballat ur helt med våld och slagsmål.
 
Självklart väger ju inte ett par lugna matcher upp de matcherna när FC Roma skämt ut sig och ett lag som har spelare som missköter sig som FC Roma tyvärr har ska inte få vara kvar. Dock anser jag att det ändå är viktigt att poängtera att FC Roma i sina bästa stunder (när lagets spelare fokuserade på att spela fotboll) tillhörde seriens roligaste lag att se med snabba omställningar och tekniskt spel...
 
Tyvärr har ju dessa matcher då Romaspelare har tappat humöret och bråkat följt laget under deras korta tid i seriesystemet. Förutom dessa två matcher iår så var det även matcher i division 7 som fick avbrytas.
 
Grundproblemet är väl att klubben inte tagit tag i dessa problem och tydligt tagit avstånd från sådant beteende. Detta sänder ju tyvärr signaler till omvärlden att klubben istället godkänner det beteendet.
 
Detta är som vanligt mina helt egna åsikter, varken Götaholm BK:s eller någon annans.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Det rent tekniska med att FC Roma lämnar är ju att nu åker bara ett lag (av de som fortfarande är i spel) ner till 7:an. Alla matcher som FC Roma spelat försvinner (och Götaholmaren måste gå igenom alla matcher och ta bort målskyttar) och de lagen som då tog poäng mot Roma blir av med dessa. Alltså tjänar de lagen förlorade mot Roma mest på detta (då de inte har några poäng att bli av med). I toppen blev UAFC vinnare då de bara blev av med en poäng (de spelade lika mot FC Roma) medan Lekstorp blir av med tre poäng (då de slog FC Roma).
 
I botten så var väl alla lagen nöjda. Plötsligt befinner sig Bokedalen över strecket men samtidigt har Västkusten bara två poäng upp till just Bokedalen (som fortsatt spel i 6A). För Götaholms del måste alltså både VBK och BIF ta sig förbi.
 
Omgångarna kommer tyvärr att bli ännu snurrigare. När säsongen började vilade ett lag varje omgång (eftersom det var 13 lag), när Kurdistan lämnade fick ännu ett lag vila varje omgång (de som skulle mött KIK) och nu får ännu ett lag stå över varje omgång (de som skulle mött FC Roma).
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren sprang även på Alexander NylinÖveråsvallen igår. Han kommer inte att spela mer med Croatia och tränar för tillfället med Rannebergen.
 
Det verkar även vara på gång med en ny tränare för Gårda, Götaholmaren får återkomma med mer info.
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
The show must go on...
 
#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0