Götaholmsnyförvärv, OIF-VBK och resten av omgång 19!

Götaholm BK har glädjen att presentera två klara nyförvärv:
 

David Olsson (född 1988) har Ryds SK som moderklubb (laget leder för tillfället division 5C Södra Småland). Senaste klubben för David var dock Tingsryd United FC (division 4 Södra Småland). I den serien återfinns bland annat det klassiska laget Trekantens IF!
 
David studerar för tillfället i Göteborg och har tränat med Götaholm ett par veckor nu och har alltså bestämt sig för att skriva på för klubben. Herr Olsson kan användas överallt i backlinjen och lär bli en tillgång för GBK!
 

Innermittfältaren Daniel Gustafsson (född 1991) är också stunderande och har tränat med Götaholm i ett par veckor. Även här finns det fina småländska rötter då Daniel har Jönköpingslaget IK Tord som moderklubb. IK Tord befinner sig för tillfället i division 2 Östra Götaland (med bland annat min gamla klubb Myresjö IF!).
 
Daniel spelade dock senast i ÖlmstadS IS (division 5 Nordvästra Småland). Även Daniel kommer bli ett rejält tillskott i säsongsavslutningen!
 
Götaholmaren hälsar båda killarna välkomna till klubben! Båda spelarna är även spelklara till morgondagens match mot Bokedalen.
 

Västkusten hade chansen att kliva upp på säker mark via vinst över Kroken. Efter en minst sagt rafflande sista kvart av matchen slutade dock tillställningen 3-3!
 
Matchen började jämnt spelmässigt, möjligtvis med ett litet övertag för hemmalaget, men det var VBK som lyckades göra första målet. Detta gjorde även att VBK höjde sig och tog över matchen lite samtidigt som OIF slarvade en hel del. Det blev inte ljusare för Kroken när Johan Wede blev utvisad precis innan halvtid efter två gula kort.
 
VBK fortsatte att föra matchen i den andra halvleken och Sandro Almeida kunde nicka in 2-0 till bortalaget. Kroken bytte dock in duktige Martin Hernefors vid detta tillfälle. Det hör till saken att Hernefors inte skulle varit med alls i matchen och han dök upp sent, rykten säger att han bara "var ute med hunden"! VBK ökar dock på till 3-0 (genom Bahador Mohammadi, också på nick) innan Kroken startar sin vändning.
 
1-3 görs av Hernefors efter några fina dribblingar och sedan spelar han fram Kenneth Ekholm som blir fälld i straffområdet. Anders Hellenäs sätter straffen och plötsligt är det match igen!
 
I slutet trycker Kroken på och VBK kontrar. Det sista som händer är att Kroken flyttar upp alla spelare och bollen lyfts in i VBK:s straffområde. Bollen hamnar hos OIF-spelare som dock inte får in bollen. Till slut kan dock Hernefors skjuta bollen på en VBK-spelare och in i mål!
 
En galen vändning av Kroken och självklart riktigt surt för VBK som hade ett jätteläge för tre poäng med en man mer och 3-0 med 18 minuter kvar!
 
Kroken får väl tacka Hernefors hund för poängen!
 
En liten matchrapport hittas i Krokens gästbok, HÄR.
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Den 19:e omgången fortsätter, match redan idag!
 
TORSDAG 30/8
 
BJÖRNDAMMENS BK - MARIEHOLM BoIK (19.00 Furulundsplan)
 
Björndammen ligger för tillfället på en sjundeplats men det är ganska jämnt i den delen av tabellen. Förlorade ute i Gråbo mot Lekstorp sist med uddamålet.
 
Inga avstängningar för BBK som Götaholmaren känner till.
 
Marieholm har i de två senaste matcherna slagit Västkusten och Olskroken med sammanlagt 13-0! Laget fortsätter att vara 6A:s överlägset målgladaste lag (55 mål, 13 före UAFC och Croatia). Två Marieholmsspelare toppar även skytteligan, Toni Ceesay och Jimmy-Cannon Nwadinkpa. Laget har även fått in två intressanta nyförvärv som breddar truppen fint, Amir Huseinovic och Håkan Alavurt.
 
Inte heller MBoIK har några avstängningar som bloggen känner till.
 
TIPS: Marieholms offensiv mot BBK:s defensiv. Marieholm tar det ock befäster sin tredjeplats.
 
FREDAG 31/8
 
BOKEDALENS IF - GÖTAHOLM BK (19.00 Jonsereds IP)
 
Bokedalen jagar viktiga poäng och självklart vill laget gärna ta dem mot Götaholm, som befinner sig precis framför i tabellen. Laget spelade bra mot Öjersjö men föll tungt sist mot Gårda (0-5). Finns för övrigt en matchrapport från den matchen, HÄR.
 
Nyförvärvet Simon Tengfjord är spelklar till denna matchen men osäker pga av jobb.
 
Inga avstängningar hos BIF.
 
Götaholm fick äntligen ett litet positivt besked när laget vände ett 0-3 underläge till 3-3 i senaste matchen mot Croatia. Både den första poängen och de första målen för hösten.
 
Försvararen Felix Milkovic kommer att missa matchen då han är bortrest, även möjligt frågetecken på Per Darolf. De nya killarna Daniel Gustafsson och David Olsson är spelklara. Inga avstängningar för Götaholm.
 
En seger skulle innebära att Götaholm rycka ifrån Bokedalen och att klubben med största sannolikhet inte behöver oroa sig om streckstriden.
 
Vårmötet slutade med en knapp 2-0 seger för Götaholm i en jämn match.
 
LÖRDAG 1/9
 
CROATIA GÖTEBORG - UNITED AFRICA FC (13.00 Gamlestadsvallen)
 
Croatia har dalat i tabellen och har tappat kontakten med toppen. Ingen vinst efter sommaren och en hel del insläppta mål. Tappade 3-0 till 3-3 i senaste matchen mot Götaholm.
 
Verkar även som fler spelare är på väg att lämna. Duktige Alan Amin verkar vara på väg till FC Bosona (som vann 6A förra året) där det redan finns en hel del gamla Croatiaspelare. Dock inga avstängningar hos Croatia. Laget får istället tillbaka tre spelare som var avstängda mot Götaholm: Eddie Prorokovic, Thomas Celec och Adnan Gashi.
 
United Africa är inblandade i en episk uppgörelse med Lekstorp om vem som kommer vinna 6A. I nuläget har UAFC en poäng tillgodo på Gråbolaget. UAFC har imponerat stort med sitt passningsspel och tålamod och förmågan att vinna matcher.
 
Samir Abbas (rött kort sist) och Charles Chibuike (tre gula) saknas dock.
 
TIPS: Känns som en tämligen säker UAFC-seger...
 
#6
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0