Dagens bataljer...



Götaholm ställde upp med följande lag i denna lördagsmatch:

Johan
Freddan-Mange-Rabih-JK
Rasta(C)-Pedro-Shafie-Hassan
Tobbe-Shahram

Bänken:
Sanan
Nico
Tony
(skulle spelat från start men kände sig dålig)

Det blev lite ändringar då Filip lämnade återbud och Tony kände sig dålig precis innan matchstart. Mange fick kliva ner som mittback och JK klev in som vänsterback istället för Tony. Dessutom testades Pedro som innermittfältare och Rasta fick ta ett kliv ut som höger yttermittfältare.

Matchen började direkt med en farlig Bosna-chans då ett långt inlägg hamnade hos en Bosnaspelare men det blev inget mål den gången.

Det tog ett tag innan Götaholm hittade rätt och det slarvades lite i inledningen. Efter ett tag kunde man dock hitta lite spel. Pedro och Shafie hittade varandra bra i mitten och både Hassan och Rasta fick bra bollar att jobba med. Flera gånger hittades ytan bakom Bosnas ytterbackar och Rasta kom till inläggsläggen flertalet gånger, tyvärr med blandat resultat på inläggens precision.

Bosna var inte ofarliga och hade stundtals bra rull och tålamod och ett par tunga och duktiga forwards som kunde hålla i bollen. Det är även Bosna som tar ledningen på en frispark från kanten. Den lågt slagna frisparken går mot Johan men han kan inte hålla den och en Bosna-spelare (möjligen FC Bosonas gamla spelare Edis Dautovic) kan lätt lägga in bollen.

Götaholm vaskar dock fram några farligheter innan halvtid, bland annat några hörnor som blir halvfarliga. En bra spelvändning från vänsterkanten går via Shahram till Rasta i bortre delen av straffområdet och han testar skott. Tyvärr går det rakt på målvakten som får upp en hand och kan rädda till hörna.

1-0 till Bosna i halvtid och stundtals bra spel från Götaholm även om det slarvades en hel del.

Götaholm börjar andra halvlek stabilt och ligger på för en kvittering. Hassan får en del bollar och kan komma runt och slå inlägg. Ett av dessa går över alla och landar hos en sopren Rasta mitt framför mål. Tyvärr tar Rasta det inte helt genomtänkta beslutet att dra bollen med vänstern på volley. Nätrassel, men inte rätt nät...

Lite senare kommer dock kvitteringen. Igen är det Hassan som kommer runt och han hittar en fri Sanan vid första stolpen som snyggt kan nicka in bollen i mål.

Nu kändes det som Bosna tröttnade lite och Götaholm var på gång. Tyvärr är det första som händer efter målet att Bosna tar ledningen igen. Direkt efter avspelet slår de en djupledsboll över Götaholms backlinje och två Bosnaspelare springer på bollen i kamp med Mange samtidigt som Johan inte hinner ut. Resultatet blir 2-1 till Bosna.

Götaholm försöker höja sig igen, men båda lagen börjar tröttna och Bosna kan rulla runt bollen en del. Detta håller dock på att straffa sig då deras sista gubbe nästan ger Götaholm två frilägen. Götaholm kämpar på för en kvittering men istället vaskar Bosna fram en hörna. Den inåtskruvade hörnan går över alla och letar sig tyvärr in i mål via den bortre stolpen. 3-1 till Bosna och luften går till viss del ur Götaholm.

Mange kliver upp i ett tremannaanfall och Götaholm får ett visst tryck, samtidigt som Bosna kan ligga och kontra. Hassan får ett gyllene läge att reducera när bollen spelas in framför mål men tyvärr kommer han lite fel till bollen.

Götaholm har en hel del inlägg och långskott men inget verkar fungera. Precis i slutet kommer dock reduceringen och den är riktigt snygg. Sanan drar en boll över Bosnas backlinje mot Tobbe. Målvakten kommer ut men Tobbe tar sig förbi ner mot kortlinjen. Där tar han sig mot mål och istället för att passa snett-inåt-bakåt lurar han Bosnaförsvararen och kan dribbla sig fram till ett öppet mål där det bara är att peta in bollen. Tyvärr kommer detta för sent och Götaholm förlorar med 2-3.

En frustrerande förlust där Götaholm både orkar mer och sett över hela matchen har mer organiserat spel. Tyvärr blir det misstag defensivt som leder till mål och bra lägen som missas offensivt. Släpper man lätta mål bakåt och missar givna mål framåt vinner man inga matcher...

Götaholm tar dock nya tag redan på tisdag, då det är dags för en rejäl bloggmatch! FC Fiskebäck kommer på besök till Kviberg...



Gårdas tokform verkar hålla i sig. Ännu en storseger när stackars Hemsjö IF krossades med 7-1! Matchen hade två tremålsskyttar i Simon La Verghetta och mannen med det nästan ännu coolare namnet, Pierre Kazeroony! Alexander Nylin gjorde det sista målet.



Marieholm spelade ut Hälsö ordentligt och Toni Ceesay kunde ge hemmalaget ledningen redan innan den första minuten var spelad. Jimmy Cannon Nwadinkpa kunde öka på till 2-0 efter ett långt Fidan Hyseni-inkast och Ceesay gör det tredje efter att ha tryckt upp bollen i krysset efter en tilltrasslad situation efter en hörna. Innan halvtid hinner även Hyseni dra in hörna direkt i mål fram till 4-0.

Många byten i halvtid gör Marieholm tappar lite struktur bakåt och Hälsö gör tre mål. Detta gör dock inte så mycket då Marieholms offensiv fortsätter. Milad Mehrbeheshti står för ett hattrick i den andra halvleken och MBoIK vinner med 7-3!



Enligt Pushers gästbok var första halvlek jämn men med ett övertag för Pushers i den andra. Det gick även att läsa att Pushers målvakt hade väldigt lite att göra matchen igenom...



Västkusten verkar ha tagit ett steg framåt och spelade oavgjort mot Lundby IF, som kommer spela i femman iår. VBK:s mål gjordes av Aram Salih, Emil Östlund, Aamir Fouad och Erik Lukacs.



FC Roma fick en bra start och ledde med 2-0 efter en halvtimmes spel men Vrångö kämpade sig tillbaka in i matchen och ett tag stod matchen och vägde (3-3). Roma får chansen från straffpunkten men missar och den sista kvarten är Vrångö starkare och kan göra två mål av avgöra tillställningen.

Romas mål gjordes av Mahmoud Hammudeh, Emir Huseinovic och Emran Osmanovic.



Croatia testade ett nytt spelsystem och det var en lite trevande inledning men efter ett tag tog man tag i spelet och radade upp ett par heta chanser. Dock utan utdelning. Komarken sticker upp och kan göra 1-0 genom ett kanonskott som letar sig in i krysset. Detta står sig halvleken ut.

Croatia tar över mer i den andra halvleken och David Celerie kan kvittera på en retur. Croatia fortsätter att föra spelet och har flera chanser att ta ledningen. Till slut kommer dock 2-1 målet, Götaholmaren är dock inte helt säker på målskytten. Enligt matchrapporten gjordes det av "Granit".

Hela matchrapporten finns HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Inget reslutat ännu mellan UAFC och Somalia SK.

-----------------------------------------------------------------------------------------

#6



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0