Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrigo!

Ganska hastigt och lustigt fick Götaholm en extra träningsmatch ikväll. Utbynäs hörde av sig i dagarna och undrade om Götaholm ville ställa upp på en b-lagsträningsmatch. USK har haft väldigt mycket folk på träningarna och ville ge de nya spelarna en chans att visa upp sig. Götaholm har ju lite tunnare trupp så även om det officiellt var en b-lagsmatch (även om hela matchen var inofficiell) så hade Götaholm många startspelare från a-laget med. Men även Götaholm fick chansen att ge spelare som inte fått så mycket speltid innan en chans att få 90 minuter i benen. Tyvärr dök det även upp lite sena återbud. Laget såg iallafall ut såhär:

Groggen (!)

Götaholm började matchen väldigt lojt och omotiverat och Utbynäs tog tag i spelet direkt och kom till en massa inlägg men inga jättefarliga chanser. Det blev mycket slarv från Götaholms sida och dåliga beslut.

Sakta men säkert hittade Götaholm lite bättre spel och kunde komma framåt i banan. Freddie möter en boll och lägger tillbaka till Shafie som hittar Rasta i djupet med en boll in i straffområdet. Rasta kan ta ner bollen och avsluta men målvakten kommer ut och räddar. Bollen går dock vidare mot bortre delen av straffområdet där Andreas kommer. In med bollen framför mål igen och USK rensar rakt på Shafie som blir fälld i straffområdet. Straffen slås säkert i mål av Sanan. Inte riktigt rättvist om man ser till matchbilden men det gäller att omvandla spelövertag till mål och det lyckades inte USK med. Resten av första halvlek är ganska jämn men Götaholm gör även 2-0. Shafie jobbar till sig en hörna efter en djupledslöpning. Rastas hörna landar efter lite flipperspel hos Tony som kan dra in bollen i mål!

I den andra halvleken trycker USK på till en början och Aleks får göra några riktigt fina "Gigi-räddningar", bland annat ett par frilägen. Götaholm hamnar fel i pressen och får mest slå ifrån sig. USK övertaget håller i sig ett tag men de får ingen utdelning. I slutet av andra halvlek jämnar spelet ut sig och Götaholm skapar några halvchanser men matchen slutar 2-0.

Absolut ingen höjdarmatch men positivt att Götaholm håller nollan för första gången 2012, särskilt efter att det släppts in ganska mycket (och enkla mål) tidigare. Aleks var riktigt stabil under matchen och även Tony visade att han kan spela mittback.

------------------------------------------------------------------------------------

Tyvärr fick Götaholm ett tungt besked i tisdags då Magnus Augustsson meddelade att han inte tänker spela mer denna säsongen. Anledningen till detta beslut var att Mange tappat motivationen, och inte vill lägga den tiden som det krävs för att spela i ett division 6-gäng. Detta är självklart ett avbräck men laget mår ju inte heller bra av att ha omotiverade spelare som inte tycker det är kul att spela fotboll i Götaholm.

Tyvärr är ju Mange en i raden av spelare som Götaholm räknade med inför denna säsongen och som på "pappret" var en del av a-lagstruppen som nu har övergivit skutan.

Det tråkiga är ju att det kommer väldigt nära premiären och det ställer självklart till det för ledarstaben som självklart hade räknat med Mange när serien drar igång. Även Abdi och Ljungan har ju visat bristande intresse för Götaholm.

Det ska väl tilläggas att alla tre fortfarande är Götaholms spelare...

På fredag kollar vi till helgens matcher...