Inför helgen!

Det spelas fyra matcher i helgen och vi kastar oss över dessa direkt:

LÖRDAG 12/5

KURDISTAN IK - ÖJERSJÖ IF (12.15 Gunnaredsplan) (omgång 5)

Kurdistan vilade i omgång 4 och har alltså bara spelat tre matcher, där det blivit två förluster och en oavgjord.

Öjersjö tog sin första seger i den fjärde omgången då Bokedalen besegrades med 3-0 i en hård derbymatch. Inga spelare är avstängda i något av lagen. Känns spontant som Öjersjö är det starkare laget och de verkar ha fått in sina nya spelare bra ihop med den gamla stommen. Frågan är bara när Mikael Nilsson ska börja göra sina mål?

Götaholmaren har tyvärr för dålig koll på KIK förutom resultaten men det känns som sagt att de kommer att få det tungt iår.

TIPS: ÖIF-seger!

CROATIA GÖTEBORG - GÖTAHOLM BK (13.00 Gamlestadsvallen) (omgång 5)

Lördagen bjuder på ett riktigt gött Gamlestadsvallsderby när Croatia och Götaholm drabbar samman! Senast lagen möttes blev det 9-3 till Croatia efter en galen första halvtimme som slutade 6-0!Götaholm har rejäl revansch att kräva från förra säsongen.

Croatia har ju gått bra poängmässigt, med tre vinster, även om det i vissa matcher varit svårt att få ihop spelare. I de senaste matcherna har det dock sett lite ljusare ut och tränare Dragan Prorokovic har inte behövt snöra på sig skorna. Några nya namn som inte spelat tidigare iår och som Götaholmaren inte heller känner igen sen tidigare och därför har dålig koll på. En av de nyare spelarna, Adnan Gashi, fick rött senast mot UAFC. Det finns dock mer välkända namn, Vural "Vurre" Kokulu har vaktat kassen en hel del men senast stod Liridon Krasniqi, rutinerade kaptenen Nermin Dzerahovic har hållt ihop försvaret tillsammans med duktige Alan Amin. Framåt handlar det väldigt mycket om Alexander Nylin och Boris Lesic. Lesic var avstängd sist men är alltså spelklar imon mot Götaholm. En av lagets bästa spelare förra året, Henok Berhane, lirar ju också kvar. Croatia föll mot United Africa med 0-3 sist.

Götaholm kommer med till matchen med en skön seger över Bokedalen i bagaget. Laget får ju dock klara sig utan sin 16-årige mittback Rabih El Mir som blev utvisad sist. Vem som kliver in jämte Filip som mittback är inte helt klart, Shahram gjorde det riktigt bra i början av Bokedalenmatchen och nyförvärvet ifrån IK Virgo, Per Darolf, är med i truppen och han spelade mittback i b-lagets senaste match. Götaholm får försöka bygga vidare på det fina spelet och de många chanserna som skapades mot Bokedalen och försöka ta tre nya poäng!

FC ROMA UNITED - UNITED AFRICA FC (14.15 Gunnaredsplan) (omgång 5)

Vill man se 6A-fotboll imorgon och inte vill åka omkring så är det Gunnaredsplan som gäller. Direkt efter Kurdistan-Öjersjö är det dags för FC Roma mot United Africa. Förra säsongens stora överraskning mot årets luriga nykomling. FC Roma är obesegrade efter fyra matcher med två vinster och två oavgjorda. Nu kommer dock laget att få bekänna färg ordentligt, först UAFC i denna omgången och sedan Lekstorp i nästa!

UAFC förlorade sin premiär mot Marieholm (1-2) men sedan har det blivit fyra raka segrar och en hel del mål. 14 stycken har det blivit på de senaste tre matcherna.

Det kommer att bli en hård kamp där båda lagen gillar att rulla boll. Det känns dock som Roma har ett lite rakare spel med bollar i djupet på Mahmoud Hammudeh eller ut på kanten till snabbe Sanel Osmanovic. UAFC har kvar en hel del av sina profiler från förra året: Calvin Okafor lär ha en hel del boll, och rutinerade Samir Abbas lär servera fina passningar med sin vänsterfot, både Gerald Tita och Gilbert Mensah har gjort lite mål framåt. Bäste målskytt än så länge är dock nye Charles Chibuike med fyra mål. Kareem Ismail Ayinde (som spelat från start i de flesta matcherna) är avstängd pga av tre gula kort.

TIPS: Riktigt lurig match mellan två bra lag. Magkänslan är ändå att UAFC är lite starkare! 

SÖNDAG 13/5

MARIEHOLM BoIK - BJÖRNDAMMENS BK (17.00 Lövgärdesplan) (omgång 6)

Marieholm har blandat en del under inledningen av säsongen, två vinster och två förluster. Senast blev det förlust mot Olskroken med 1-2. Målkungen Toni Ceesay (fyra mål hittills) kommer nog vara ganska sliten (om han nu spelar) då han enligt rykten ska springa Göteborgsvarvet imorgon! Spelande tränaren Blerim Ferati saknades sist och hans lugna spel och bollskicklighet på mitten är viktigt för Marieholm.

BBK har blandat sina insatser i år, två vinster (och då höll laget nollan i båda matcherna) men tre förluster och då har det blivit 16 insläppta i dessa matcher. Senast 0-6 mot Lekstorp, men då stod det bara 0-1 en kvart in i den andra halvleken. Anton Linde har haft lite problem med sina ljumskar och missade Lekstorpsmatchen men är med största sannolikhet tillbaka till denna matchen.

TIPS: BBK har släppt väldigt mycket mål på sistone och då kan det bli jobbigt mot offensiva Marieholm. Marieholmsvinst!

---------------------------------------------------------------------------------------------

Olskroken har en matchrapport från sin 7-2-seger över Västkusten. Läs HÄR.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Den sista matchen i omgång 5 spelas på tisdag (15/5) mellan Bokedalen och Gårda. Matchen mellan Lekstorp och FC Roma (omgång 6) spelas dagen efter (onsdag 16/5). Den sista matchen i omgång 6 (Kurdistan-Gårda) har flyttats och inget nytt speldatum verkar klart ännu. Götaholmaren tvivlar på att matchen kommer spelas den 1 december klockan 00:00.

Omgång 7 spelas iallafall bara över två dagar, fredag 18/5 (två matcher) och lördag 19/5 (fyra matcher). Götaholmaren ska försöka få ordning på en ny uppdatering av Skytteligan tills dess...

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0