6A-vinst i All Star-matchen!

6A:s All Star-lag vann även årets match när det var dags för All Star-dagRuddalen. Förra året var det 6C som besegrades med 3-2. I år var det 6D som fick se sig besegrade med samma siffror.

Matchen spelade alltså 2x30 minuter och så här såg 6A:s lag ut som startade matchen:

Alexander Wester (ÖIF)
--------------------
Johan Hedström (LIF)-Danny Höglund (LIF)-Alexander Bergman (GÅR)-Henok Berhane (CRO)
Niklas Söderberg (LIF)-Daniel Pereira (C) (MBoIK)-Sebastian Gokah (GÅR)
Anton Linde (BBK)-Toni Ceesay (MBoIK)-Simon La Verghetta (GÅR)

Assisterande coach: Görgen "Groggen" Johansson

6A spelade med en rak fyrbackslinje där tanken var att ytterbackarna skulle kliva upp och sätta press på motståndarnas yttermittfältare. 6A:s egna yttrar skulle i sin tur kliva upp på motståndarnas ytterbackar. På mitten tog Daniel Pereira rollen som defensivt ankare med Niklas Söderberg och Sebastian Gokah framför sig. Toni Ceesay agerade toppforward med La Verghetta och Linde som offensiva yttrar.

När Bosonas målvakt och tillika domare Almedin Babacic blåste igång matchen så var det 6A som öppnade hetast. Den höga pressen gav utdelning direkt och laget kunde vinna boll högt upp i planen få lite tryck mot 6D:s mål. Pereira styrde sitt mittfält och laget hittade en hel del fina kombinationer. 6A kan även ta ledningen ganska tidigt. La Verghetta hittar Gokah med en djupledsboll ner mot hörnflaggan. Inspelet friställer Ceesay som chippar bollen över den utrusande målvakten och sedan blir fälld! Straffen är solklar och uppenbarligen hade coachen valt rätt straffskytt. La Verghetta stegar fram och placerar snyggt in bollen precis under ribban!

6A fortsätter att spela bra även om 6D sticker emellan och har lite spel och kontringslägen. Anton Linde får en hel del bollar att jobba med på sin kant och oroar med sin snabbhet.

6A får även 2-0 när Gokah och Ceesay snyggt sågar sig igenom 6D:s försvar. Gokah kommer fri och kan hur säkert som helst placera in bollen i mål!

6D spelar dock upp sig och kan få in en reducering ganska omgående. Johan Hedström hindar ett friläge med en bra tackling i eget straffområde men 6A lyckas inte få undan bollen och till slut hamnar den bakom Alexander Wester i 6A:s mål.

Resten av halvleken är jämn och 6D hittar en hel del spel på mitten efter att de spelat sig förbi den första pressen. Det blir lite farligt med några hörnor och frisparkar och Wester får även göra en bra räddning på ett närskott. Mittlåset med Danny Höglund och Alexander Bergman känns dock stabila. Även 6A har några chansen innan halvtid och La Verghetta är nära efter en fin framspelning av Ceesay.

Ledning 2-1 i halvtid och i den andra halvleken kommer alla sex avbytarna in. 6A startade den andra halvleken så här:

Okotie Robo (UAFC)
----------------
Johan Hedström (LIF)-Danny Höglund (LIF)-Alexander Bergman (GÅR)-Sebastian Gokah (GÅR)
Tersoo Tyoer (UAFC)-Daniel Pereira (C) (MBoIK)-Erik Westermark (BIF)
Abdi Bashir (GBK)-Mikael Nilsson (ÖIF)-Calvin Okafor (UAFC)

Det är dock 6D som börjar hetast i den andra halvleken och United Africas målvakt Okotie Robo får göra några svettiga räddningar direkt. 6D radar upp 3-4 hörnor på raken och en kvittering hänger i luften.

6A löste dock denna inledande press från 6D och kunde sticka upp och göra 3-1. Det var dessutom ett av dagens absolut snyggaste mål! Bokedalens Erik Westermark får bollen en bit utanför straffområdet och drar iväg ett skott. Bollen går rakt upp i det berömda krysset!

Målet ger 6A lite andrum samtidigt som luften går ur 6D. Resten av halvleken är ganska jämn när det gäller bollinnehav men det är 6A som skapar de hetaste chanserna. Öjersjös Mikael Nilsson hugger på ett missförstånd i 6D:s försvar och får ett friläge men hans chipp träffar stolpen!

Lite senare blir Nilsson fint framspelad av Abdi Bashir men denna gången smiter skottet utanför. 6A har även lite andra halvchanser och Bashir och Calvin Okafor oroar på kanterna.

6D skapar stundtals lite tryck mot 6A:s mål men utan att skapa de riktigt heta chanserna. Precis i slutet får de dock in en reducering efter lite avvaktande spel av 6A i eget straffområde och ett skott som letar sig in.

6A håller dock undan och är fortfarande obesegrade i All Star-sammanhang!

Det verkade som alla trivdes i Götaholms blå-vita matchställ och frågan är om inte några var sugna på att dra på sig den igen. Redan innan nästa års All Star-match! Ryktena säger att iallafall en av spelarna dyker upp i veckan och testar med Götaholm!

Alla medverkande gjorde att kanonjobb och Götaholmaren tackar alla för att de ställde upp! Särskilt tack till Götaholms Görgen "Groggen" Johansson för hjälp med allt material.

Götaholms Freddie Wedberg gjorde en stabil insats som linjedomare.
Huvuddomare Almedin Babacic (som även var målvakt i 5A:s lag) och Götaholms Freddie Wedberg.
En riktigt stabil bänk i den andra halvleken: från vänster, Alexander Wester, Simon La Verghetta, Anton Linde, Toni Ceesay och Niklas Söderberg.

Det togs en hel del bilder från annat håll och dessa kommer att dyka upp så småningom.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var ju även andra matcher som spelades. I dagens andra match möttes 6B och 6C och den slutade med ett oavgjort resultat, 1-1.

Med enkel matematik borde det innebära att 6A är det bästa division 6-laget?

Matchen mellan 5A och 5B, som slutade 3-3, bjöd på några riktigt fina mål. 5B:s Sunny Johansson (Eriksberg) svarade för ett underbart mål med en cykelspark men två fina mål av Romelandas Hampus Engevik gjorde att matchen slutade oavgjort.

FC Bosona hade bland annat med Benjamin Grozdanic, som förra året spelade i 6A:s All Star-lag.

Den sista matchen mellan 4A och 4B slutade med en 1-0 seger för 4B.

Det var även en hel del folk och tittade på matcherna. Götaholms nya tränare Siki Kovacevski var där tillsammans med ett möjligt nyförvärv till Götaholm. Även Götaholms styrelse var representerade i form av Anneli Hildenborg

Daniel Wedberg var där i sällskap med Mange Augustsson och Mawuli Gokah var där för att stötta sina lagkompisar. Götaholmaren snackade även en hel del med FC Bosonas Sean Grebovic.

Även Kongahällas tränare Adej Hayek dök upp till sista matchen.

Domare i den sista matchen var ingen mindre än FC Old Towns (och gamle götaholmaren) Vojkan Nikolic.

Götaholmaren får passa på att tacka FC Fiskebäcks Dalla för att han styrt upp hela dagen. Ett underbart jobb och förhoppningsvis början på en lång tradition!

Imorgon drar Götaholm igång med sina öppna träningar, 19.00-20.30Kviberg. Är någon sugen på att dyka upp så är det bara att ringa Görgen (0708-135330).

Götaholm har dessutom gjort klart med en träningsmatch, den 15/11 blir det match mot gamla 6A-laget FC Bosona

En chans för både nya och gamla spelare att visa upp sig!