LIF byter serie & sista ÖIF Rasta-TV!

Ett reviderat förslag till serieindelningen för nästa år har dykt upp på förbundets hemsida. När det gäller 6A var självklart den stora förändringen självklart att Lekstorps IF inte längre finns med!
 
Ryktet har cirkulerat ett tag från olika håll och även om LIF själva har försökt att mörka så har det ändå bitit sig fast. Nu kom det då svart på vitt att LIF vill byta till 6B. Inte oväntat är det Partille FC som tar LIF plats i finrummet i 6A.
 
Rent fotbollsmässigt så tappar 6A helt klart ett topplag, ett lag som var en tokräddning från United Africas Okotie Robo från att gå upp i femman. Absolut inget ont om Partille FC (division 7-lag har blivit topplag direkt förr) men det känns väl ändå som 6A blir lite svagare.
 
För Götaholmaren är det dessutom ett stort tapp. LIF var en förening som väckte känslor och som hade många starka profiler som gjorde både bloggen och Facebookgruppen mer intressant. Dessutom var det kanske den föreningen som Götaholmaren hade bäst koll på och mest kontakt med både på spelar- och ledarsidan.
 
Anledningen till bytet kan ju diskuteras. Rent geografiskt så passar ju LIF inte riktigt in i 6A men det är ju ännu längre till 6B-lagen (där de flesta spelar i centrala Göteborg). LIF blir ju fortfarande "kusinen från landet" i 6B. Götaholmaren har dock full förståelse att bytet kan vara en nystart och att det kan passa bra ihop med tränarbytet.
 
Som Götaholmaren uppfattat det så vill LIF ha nya utmaningar och har väl till viss del tröttnat på 6A.
 
Det har ju även varit en hel del runt Lekstorp under säsongen och kanske är känslan att det blivit för mycket negativt fokus. Götaholmaren har i de flesta lägena försökt hålla sig neutral och även i vissa lägen försvarat LIF:s position som ett topplag. Bloggen har ju självklart skapat ett forum för 6A både med bloggen och Facebookgruppen och just på Facebook har det ju varit en hel del hetsiga diskussioner där LIF varit inblandade.
 
En tolkning som går att göra (om man är lite cyniskt lagd) är ju att LIF helt enkelt tror sig ha en bättre chans att vinna 6B än 6A. De klarar helt enkelt inte pressen i 6A (som enligt Götaholmaren är Göteborgs bästa) då de flesta lagen taggar till extra mycket när LIF står på den andra planhalvan.
 
Som vi säger i Chicago: If you can't take the heat, get your ass out of the kitchen...
 
Det är som sagt öppet att tolka detta hur man vill.
 
Götaholmaren kommer iallafall att sakna det gröna Gråbolaget och bortamatcherna till traktorernas förlovade land. Dessutom kan inte Götaholm få revansch efter fyra raka uddamålsförluster i seriespel och en tokförlust i Östra Cupen.
 
Götaholmaren önskar självklart LIF lycka till och bloggen kommer nog helt klart att hålla ett getöga på 6B. Är det några LIF-spelare som vill stanna kvar i 6A är det bara att höra av sig...
 
Det reviderade serieförslaget hittas HÄR
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Här kommer den sista intervjun från förra helgens ÖIF-avslutning. Götaholmaren presenterar Patrick Allen:
 
 
 
Götaholmaren bjuder även på ett litet klipp från intervjun med Pierre Högberg och Mikael Nilsson som inte riktigt fick plats. Dessutom får det väl bli ett sorts avsked till en av LIF:s profiler. Njut av detta korta bonusklipp!
 
 
 
Götaholmaren önskar alla en trevlig helg!
 
#6

Kommentarer
Postat av: Micke Selden

Med all respekt, jag tror att Lekstorp ville komma ifrån "tjafslagen" som det tyvärr finns vissa av i 6A. . Dessutom blir det inte lättare att vinna 6B, FC Heden hade med största sannolikhet vunnit 6A, även Lindholmen hade varit ett absolut topplag.

I mina ögon var 6C klart starkast förra året, följt av 6A, jämt skägg mellan 6B och D. Men när nu 6B får in både Lekstorp och FC Heden så blir den vassast, följt av 6C, 6A och till sist 6D.

En grym blogg som vanligt och jag önskar dig och GBK lycka till, iår kan ni vinna, då serien saknar ett riktigt topplag rent kvalitetsmässigt.

Ge mig gärna respons, då man ibland ser olika på serierna.

/Mikael

2012-11-23 @ 23:57:22
Postat av: Götaholmaren

Senaste inlägget ska absolut inte se som ett påhopp på 6B då jag egentligen inte är tillräckligt insatt i 6B. Det handlar väl mest att jag vill "försvara" min egen serie med glimten i ögat. 6B kommer helt klart vara en bra serie. Att hävda att 6A är bästa 6:an hänger även ihop med att hetsa Dalla lite. Nu har ju iofs FCF gått upp men 6A slog 6C i All Starmatchen förra året och var enda div 6-laget som vann en All Starmatch iår ;-).

6A kommer helt klart vara ett getingbo nästa år med kanske 4-5 lag med i racet.

Tack för berömmet och att du följer bloggen!

2012-11-24 @ 00:11:51
Postat av: Enes Paljevic

Om du vill ha lite info om Jedinstvo div 6a kan du Maila mig Enes_paljevic@Hotmail.com

PS. mycket intressant Blogg d.s

Svar: Underbart! Tack, det kommer lite frågor om ett tag!
Rasta

2012-12-15 @ 16:27:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0