Grattis UAFC och Västkusten!!!

 
Det verkar som det blev en episk tillställning inför, enligt matchrapporten, uppåt 500 personer i Gråbo idag när serien skulle avgöras. För hemmalaget var förutsättningarna glasklara: vinst och laget spelar division 5 nästa säsong. 
 
Efter 103 minuters spel, 12 gula kort, 2 röda och 5 mål så var det dock United Africa FC som stod som vinnare!
 
(bild Nicklas Westman)
 
Götaholmaren befann sig ju inte på plats eftersom Götaholm spelade samtidigt men bloggen har ändå lyckats få tag i en matchrapport från någon som befann sig där.
 
Nämligen ingen mindre än Noah Widmark, och här kommer hans syn på matchen:
 

UAFC går hela vägen!

 

Det var Matchen. Det var historiken, två lag som gått som murbräckor genom säsongen.

90 minuter, vinnaren tar allt. Efter nämnda 90 stod ett decimerat, extremt hårt defensivt arbetande United Africa som segrare. 

 

Inramningen var värdig, ca 500 fotbollsnyfikna hade trotsat dugget och tagit sig till den direkt avgörande seriefinalen mellan Lekstorps IF och United Africa FC. Polis och två ca 50-mannaklackar med trummor ökade på känslan av stormatch. Förutsättningarna var sådana: Lekstorp var tvungna att vinna mot UAFC för att greja uppflyttning. Vid alla andra resultat skulle United Africa gå upp till göteborgfotbollens division 5A. 

 

Matchen började trevande, så mycket stod ju på spel.
Det var få chanser åt båda hållen i den första halvleken, men United Africa kom ut till paus med 2-0 och 10 man. 

 

Ovanligt darr på backen
Det började med 1-0; Ett visst sjabbel på LIFs backplats ger en hög boll som ställer en utrusande Emil Syrén, årets bäste målvakt enligt Götaholmarens läsare. Detta skedde i minut 26. Sex minuter senare är det duktige Tersoo Tyoer som är framme och gör 2-0 för det hårt jobbande UAFC. Laget UAFC. Maskinen UAFC. Trots två framåt, en stjärnsmäll från vilken LIF aldrig lyckades hämta sig var Africas försvar det som förtjänar mest beröm.

 

En fantastisk tremannabacklinje låg rätt hela matchen och stressade Lekstorp, gav dem inga stora ytor. Naturligtvis vågat att spela så (särskilt i andra), men mittfältsmajestätet Ismail Ayinde Kareem (nummer 6) fanns alltid i den så viktiga ytan framför backlinjen och fångade upp allt värt namnet.  

 

Mycket är sagt innan om Lekstorps starka defensiv. 20-2 i målskillnad hemma innan matchen talar naturligtvis volymer. Men Lekstorp har även en spelande mittfältslinje av högre klass. Det är Niklas Söderberg, evighetsmaskinen. Det är Niklas Drott som alltid vårdar bollen och det är även Marcus Johansson, LIFs klart bästa spelare den gångna säsongen. Alla som mött honom känner till hans kvalitéer.

 

Militäriskt Africa
Men idag monterades de alla ner på ett militäriskt sätt av ett hårt backcheckande United Africa. Lejonen från solkontinenten jobbade för något större än de själva. De slet för äran, för upprättelsen.
Hela laget,  ända från backlinje till spetsarna Eddy Agbonifo och Calvin Okafor, hade bestämt sig, guldet skulle hem till Afrika.

 

En bit in i andra fick Saidi Olurebi sitt andra gula kort för snack, då var United Africa 9 man och nere och körde på fälgarna. Från och med detta var det naturligtvis spel mot ett mål.
Bröderna Niklas och Robert Söderberg såg till att skapa nerv i matchen.  Niklas får en benskyddsträff från bortre stolpen som vill in i mål. 2-1 i 79:e.  Efter målet ökade LIF takten, samtidigt som United Africa sänkte tempot. Man krigade för en nation när bollen var i spel, man sölade och grät som små barn så fort det gavs tillfälle. 

 

I 91:a minuten fick  Robert  Söderberg ett läge nära mål som han iskallt förvaltade till 2-2. Hoppet tändes.  LP-vallen levde upp. Trummorna tystnade. 500 personer höll andan, skulle forceringen i slutet räcka? Vad hade domaren på klockan? Stabile Peter Andersson hade sett igenom maskandet och alla plötsliga huvudskador fastän träffen tog i magen. Han hade 14 minuter i tilläggstid.

 

Africa parkerade den rosa bussen framför målvakten som trots detta fick häva några närskott och göra en helt avgörande tippning i matchens näst sista minut. Emil Syrén ryckte upp från målvaktsplats på den efterföljande hörnan för att om möjligt hjälpa till. Hörnan gick för långt, istället kunde Africas backar rensa till Saidi Ishola som då var ren med Niklas Drott. Ishola gjorde inget fel, höll undan Drott och kunde lobba 3-2 i öppet mål.

 

Då visste gläden, revanschen och håll käften-mentaliteten inga gränser. United Africa Football Club levererade en totalfotboll under hela matchen och under hela säsongen. De har detta år imponerat på så många olika sätt; de har haft styrkan, farten och truppen av ett solklart division 5-lag. De stod i detta nu som värdiga seriesegrare, hotet Lekstorp var nu äntligen avväpnat. Lekstorp bjöd verkligen upp till dans, en värdig tvåa hela vägen in i kaklet.

 

Idag gläds vi med United Africa. En fantastiskt genomförd säsong som avslutas med en kämpainsats av Guds nåde på LP-Vallen mot hemma-idiotstarka Lekstorp.

 

Noah Widmark (partisk fotbollsbetraktare)
 
Götaholmaren tackar självklart Noah för denna poetiska matchrapport från Årets Match.
 
Det har inte oväntat varit en hel del snack om matchen på Götaholmarens Facebooksida.
 
Utan att ha varit där så verkar det som det var en som väntat hetsig match med tanke på hur mycket som stod på spel. Med den tidiga ledningen och de två utvisningarna så förstår Götaholmaren att UAFC inte hade jättebråttom resten av matchen. Samtidigt så har Götaholmaren fullständig förståelse för LIF:s frustration med just det beteendet.
 
Det verkar ju dock som domare Peter Andersson hade full koll på läget då han som sagt la till 14 minuter och delade ut 8 gula och 2 röda till UAFC! Även om UAFC:s beteende anses osportsligt från LIF-håll så känns det ju spontant som LIF ändå inte har några andra att klandra än sig själva. Det var nära men det gick inte hela vägen.
 
Götaholmaren får passa på att lyfta på hatten och gratulera United Africa till seriesegern och en välförtjänt plats i division 5 nästa säsong. Som Götaholmaren skrev innan denna matchen så var vinnaren (oavsett vilket lag) helt klart värda seriesegern!
 
UAFC har under säsongen visat upp både ett stabilt försvarsspel och ett roligt och effektivt anfallsspel.
 
Lekstorp har genomfört en riktigt fin säsong men föll på mållinjen och behåller de denna truppen till nästa säsong så är det inte omöjligt att det kommer att firas på Lekstorpsvallen 2013.
 
Här kommer lite bilder från dagens match. Tack Ljungan!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Det var inte bara vinnaren av serien som skulle koras idag. Det skulle även avgöras vilket lag som skulle åka ur. Det redan färdigspelade Bokedalen eller ett Västkusten som var piskade att vinna dagens match mot Gårda BK?
 
Det skulle visa sig att Västkustens BK spelar 6A även nästa år efter en mycket fin 2-0 vinst över Gårda BK!
 
Götaholmaren gratulerar Västkusten men lider samtidigt med Bokedalen som rasade rakt igenom 6A och ner i 7:an.
 
Matchrapporten är inte inne ännu. Mer om denna matchen imon. 
 
Vårens resultat mellan Götaholm och Marieholm upprepade sig och Götaholm fick se sin säsong avslutas med en tung 2-3 förlust. Götaholms uppladdning inför Bengans sista match var väl inte helt perfekt då laget lyckades glömma sin kapten i klubblokalen, då denne utförde vissa behov. Detta ordnade sig dock till slut och Götaholm kom till start med följande lag:
 
Aleks
David-Per-Martin-Felix
Rasta(C)-Shahram-Daniel-Freddan
Tobbe-Abdi
 
Bänken:
Freddie
Ali
Andreas
 
Filip jobbade och Shafie var sjuk.
 
Marieholm började lite bättre även om det var lite avvaktande spel till en början från båda lagen. Hemmalaget kan även ta ledningen ganska tidigt efter en hörna som inte Götaholm får bort och bollen spelas in igen framför målet. Inte oväntat är det Marieholms lagkapten Toni Ceesay som trycker in bollen. Marieholm fortsätter föra spelet en tag till, och ofta är det via Daniel Periera och Blerim Ferati på mitten och det skapas lite halvchanser. Bland annat är både Ceesay och Ferati på väg igenom några gånger. Götaholm höjer sig dock och både jämnar ut matchbilden och stundtals tar över den. Götaholm lyckas sätta en bra press på Marieholm och kan vinna boll på offensiv planhalva samtidigt som Marieholm stressas en del till att slå den långa bollen. Ceesay på topp vinner ofta den men då har inte resten av laget flyttat upp och Götaholms mittbackspar Darolf/Johansson löser andrabollen.
 
Götaholm skapar även ett par riktigt bra lägen. Felix hittar fram med en djupledsboll till Abdi som blir helt fri men skottet går över. Rasta lyckas nicka fram Abdi till ännu ett friläge men Marieholms målvakt kommer ut bra utanför straffområdet och kan få undan bollen. Den hamnar hos Rasta igenom som fläker fram den till Abdi som för ett ögonblick har skottläge mot ett tomt mål men chansen rinner ut i sanden.
 
1-0 i halvtid till Marieholm i en jämn halvlek där tabellnian Götaholm var minst lika bra som tabelltrean Marieholm.
 
Tyvärr för Götaholms del rivstartar Marieholm direkt i den andra halvleken med ett mål direkt. Götaholm tappar boll och är på hälarna och Ceesay frispelas och kan lugnt placera in bollen bakom Aleks. Marieholm fortsätter att rada upp chanser och har ett friläge där Ceesay spelar bollen vidare men domare blåser offside. Jimmy-Cannon Nwadinkpa flyttar upp från sin högerbacksplats (!?) och har en boll i stolpen! Nwadinkpa kan dock lite senare rulla in 3-0 i öppen kasse efter fint spel.
 
Matchen känns avgjord och det kändes i detta läget som Götaholm mest skulle försöka hålla nere siffrorna mot ett Marieholm med vind i ryggen. Möjligen slappnade Marieholm av samtidigt som Götaholm ville avsluta säsongen snyggt för matchbilden vände ännu en gång. 
 
David och Rasta lyckas vinna boll på egen planhalva och spela vidare till Shahram. Han i sin tur hittar Abdi i djupled och detta friläget missar han inte även om Marieholms målvakt skjuter bollen på honom så att han får öppen mål.
 
Lite senare får Shahram en frispark ute på Götaholms högerkant. Freddan slår den och den landar i bortre delen av straffområdet nere vid kortlinjen. Där har Martin dykt upp och han drar till direkt och bollen går in lågt i vid den motsatta stolpen! Bläsebovallen verkar vara en bra plan för Martin då han för några år sedan drog upp en frispark rakt i krysset mot Palestinska. Nu blev det alltså ännu ett klassmål!
 
2-3 och Götaholm är plötsligt med i matchen igen. 
 
De sista 20 minuterna på säsongen böljar en hel del fram och tillbaka. Marieholm flyttar upp Pereira och lägger en hel del långt. Götaholm chansar med en trebacklinje och detta ger en hel del lägen för Marieholms snabba spelare. Båda lagen har lite halvchanser i slutet men matchen slutar med en hemmavinst.
 
Götaholm faller ännu en gång med flaggan i topp, känns som det varit mycket av den varan denna säsongen.
 
Marieholm hade som vanligt en väldigt bra offensiv och på mitten visade Daniel Pereira sin rutin från högre divisioner. Inte alla som i nickdueller på utsparkar väljer att plocka ner bollen på bröstet istället. Möjligen att han också bjöd på en tunnel på icke namngiven Götaholmsspelare...
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
I den fjärde av dagens matchen spelade Olskroken och Öjersjö 1-1.
 
Mer om den matchen imon.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Götaholmaren avslutar dagens inlägg med två roliga händelser.
 
All Star-röstning rasar vidare och Bokedalens mittfältare Erik Westermark har fått oväntad hjälp!
 
Liverpoolspelaren Kristoffer Peterson twittrar nämligen om att han vill att rösterna ska hamna på Westermark:
 
 
Kristoffer Petersson lämnade ju Sävedalen för spel med Liverpools ungdomslag och Götaholmaren antar att han är god vän med Westermark.
 
Inte dåligt dock att en Liverpoolspelare twittrar om Götaholmaren!
 
Götaholmaren åkte även spårvagn igår och hamnade mitt i Partille IF:s lagfest och självklart snackades det fotboll när de insåg vem de träffat ;-).
 
Möjligen var det några gamla Öjersjöspelare som numera spelar i PIF. Götaholmaren fick iallafall ett scoop: Jonas Corneliusson kommer att lämna PIF för spel i 6A och Öjersjö nästa säsong!
 
På vagnen befann sig även gamle PIF-spelaren Jonathan Borg som numera spelar i Partille FC. PFC kvalar ju för tillfället till 6:an (och möjligen just 6A!). Det blev självklart lite fotbollssnack där också...
 
Götaholmaren kan uppenbarligen inte kliva utanför dörren utan att snacka lokalfotboll!
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Säsongen är slut men det är en hel del roligt kvar. Säsongen ska sammanfattas, All Star-laget ska röstas fram och förhoppningsvis blir det någon form av All Star-match (datumet inte klart ännu).
 
Dessutom har vi ju 6A-festen att se fram emot!
 
Götaholmaren passar på att tacka alla inblandade för en underbar 6A-säsong 2012!
 
#6

Kommentarer
Postat av: Jonatan

Kul att spårvagnshänga lite! :)

2012-10-22 @ 09:53:21
Postat av: Anonym

Alltid bra med fotbollssnack på vagnen. Ni får se till att gå upp så kan vi ta det under mer ordnade former!

Svar: Självklart var det ju jag som skrev detta...
Rasta

2012-10-22 @ 15:33:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0