Ett flak med lök!

Shahram briljerade ännu en gång på dagens Götaholmsträning, och vi pratar inte om insatsen på planen. Häromdagen snackade han om "back-skidor" (vi tror han menade backhoppning). Idag efter träningen pratades det om lördagens lagfest och Shahram tyckte att Martin skulle ta med sig ett flak med lök! Låter lite märkligt, men tar man bort k:et i lök och vänder på så blir det ju öl!
 
Götaholms träning var annars en ganska blöt historia på gräset på Gamlestadsvallen. Shahrams halvusla målvaktsspel (förutom på Rastas chanser) var väl det som piggade upp mest. Samt att det laget utan västar till slut vann matchen. David lyckades även att göra mål...
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
Säsongen är på väg mot sitt slut och Götaholmaren blickar faktiskt framåt till säsongen 2013 redan! Bloggen tänkte ta sig en titt på hur 6A kan tänkas se ut nästa år!
 
Ett lag försvinner uppåt. Antingen Lekstorp eller United Africa. Något kval för tvåan lär det nog inte bli tal om.
 
Ett lag försvinner ner. Antingen Västkusten eller Bokedalen.
 
Serien startade ju med 13 lag. Sedan drog sig Kurdistan och Roma ur. Egentligen ska det ju vara 12 lag i serien. Till nästa säsong så ska alltså tre nya lag in i 6A då det kommer att vara 9 lag kvar efter att ett gått upp och ett åkt ner (plus Roma och Kurdistan då).
 
De senaste åren har det varit ett nytt lag uppifrån (division 5) och två nya lag nerifrån (division 7).
 
Så här är läget just nu:
 
Botten5A med tre omgångar kvar:
 
10. Lundby 16p
----------------------------------------------
11. Rannebergen 12p
12. Göteborgs SIF 11p
 
Det står mellan dessa tre lag och det enda som kan tänkas hamna i 6A är ju Rannebergen. Laget har haft en tung säsong men har vaknat till på slutet. Mycket tack vare 6A-bekante Alexander Nylin, som lämnade Croatia för Rannebergen. Skulle Rannebergen åka ur så lär de med största sannolikhet hamna i 6A då de hör hemma i Angered och spelar sina hemmamatcher på GunnaredsplanGöteborgs SIF spelar sina matcher på Mossen eller Guldheden Södra så de lär hamna i 6B och Lundby har spelat i 6D innan. Om nu både Lundby och GSIF skulle åka ur så vet faktiskt inte Götaholmaren hur förbundet löser detta.
 
I 5B spelar inga lag som brukar spela i 6A. I botten ligger två ö-lag (Hönö och Hälsö) och även Eriksberg och Härryda är inblandade. Ö-lagen brukar spela i 6C eller möjligtvis 6D. Eriksberg har spelat i 6D (som de vann när jag befann mig i Rödbo IF). Härryda vann 6B 2010 så skulle de ryka så lär de väl hamna där igen.
 
Toppen på 7A med ca tre omgångar kvar:
 
1. IF Jedinstvo 43p
2. Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 27p
3. Partille FC 25p
 
IF Jedinstvo har redan avgjort serien efter 14 vinster och en oavgjord. Jedinstvo spelar på Bergsjövallen och kommer alltså med största säkerhet att hamna hos oss i 6A. SAFG ligger förtilllfället tvåa men har bara en match kvar. Partille FC har fyra matcher kvar, så de har en bra chans att knipa andraplatsen.
 
De senaste åren har tvåan i 7A också gått upp till 6A och så lär det väl även bli till nästa säsong. SAFG spelar iofs sina matcher på Heden så blir de tvåa så är det möjligt att det blir en annan 6:a, troligtvis 6B. Partille har spelat sina matcher på Lexby gräs under denna säsongen och eftersom alla andra Partillelag återfinns i 6A så lär väl de hamna där också...
 
Så rent geografiska och om resultaten går åt det hållet så är tre tänkbara nykomlingar alltså: Rannebergen, Partille FC och IF Jedinstvo! Annars är det möjligt att förbundet får möblera om lite i sina serier...
 
Snart tittar vi till helgens intressanta matcher!
 
#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0