VBK-BBK & inför helgen...

Västkusten tog poäng för andra matchen i rad och även denna gången blev resultatet 3-3. Till skillnad från matchen mot Olskroken (där VBK tappade en 3-0 ledning i slutet) så var det VBK som låg under med både 1-2 och 2-3.

Annars var det hemmalaget som tog ledningen i mitten av den första halvleken genom Rachid Hersi. Glädjen blev dock kortvarig då Björndammens specielle målskytt Anton Linde kvitterade bara två minuter senare. Detta var ett resultat som stod sig till halvtidspausen.

BBK tog ledningen tidigt i den andra halvleken Ivan Boberg Jovanovic och denna ledning stod sig till den 67:e minuten. BBK slarvar lite i försvaret och Erik Lukacs är där och hugger och kan kvittera för VBK. Hemmalaget hamnar dock i underläge snabbt igen när Boberg Jovanovic kan ge BBK ledningen igen från en möjlig offsideposition. VBK vägrar ge sig och denna gången är det dem som får sista orden. Bahador Mohammadi kvitterar i den 77:e minuten och detta resultat står sig.

Enligt rapporterna så var det stundtals en ganska hetsig match och domaren hade ibland svårt att kontrollera tillställningen. Det verkar som de 6 gula korten var i underkant. Så kan det bli när det är mycket på spel!

VBK tog sig tack vare poängen över strecket och petade ner Bokedalen. Båda lagen har fem poäng men VBK har tio måls bättre målskillnad. Det ska tilläggas att Bokedalen har två matcher mindre spelade, fast med BIF-ögon sett så kunde det varit roligare motstånd, laget möter nämligen United Africa och Lekstorp.

Kampen går alltså vidare!

FREDAG 7/9

LEKSTORPS IF - CROATIA GÖTEBORG (19.00 Lekstorpsvallen)

LIF måste hålla United Africas tempo och vinst här så är det bara en poäng igen. Laget har sex matcher i rad utan förlust men har haft lite problem med att döda de senaste matcherna trots spelövertag och många chanser.

Lekstorp kommer dock att sakna en av sina bästa spelare och lagets bäste målskytt denna säsong. Marcus Johansson har gjort 8 mål än så länge men fick sin sjätte varning sist och är alltså avstängd. LIF har en hel del alternativ på innermittfältet och dessutom är Robin Granqvist tillbaka efter avstängning.

Croatia var med hyfsat mot serieledarna UAFC sist men föll med 0-2 och lag har nu inte vunnit någon av sina fyra matcher efter sommaruppehållet.

När lagen möttes i våras på Gamlestadsvallen blev det 1-1 i en jämn match. Götaholmaren tvivlar dock starkt på att Croatia får med sig några poäng från Lekstorpsvallen imorgon.

TIPS: LIF vinner och kommer ännu en gång att vara en poäng bakom UAFC i toppen.

LÖRDAG 8/9

UNITED AFRICA FC - BOKEDALENS IF (15.15 Bergsjövallen)

Toppen mot botten när UAFC tar emot BIF på Bergsjövallen och två lag som har allt att spela för, serieseger och överlevnad!

UAFC har i nuläget imponerande fem raka vinster men rutinerade Andy Erheriene är avstängd efter tre gula kort.

Inga avstängningar för BIF men frågetecken på duktige mittfältaren Nils Hallgren som varit sjuk i veckan.

Bokedalen var med bra i matchen sist mot Götaholm spelmässigt men släppte till en hel del chanser som Götaholm kunde göra mål på. Trots sitt tabelläge ska Bokedalen inte underskattas då laget har en hel del skickliga spelare.

TIPS: Tipset går inte oväntat till serieledarna UAFC.