ÖJERSJÖ IF - GÖTAHOLM BK 2-1 (0-1)

0-1 Freddie Wedberg (Abdi Bashir) (ca 15)
1-1 Mikael Nilsson (Marcus Halldin) (ca 75)
2-1 Marcus Halldin (ca 85)

Götaholm åkte på en riktigt bitter förlust på Öjersjö IP ikväll. Den första förlusten där sedan min ankomst till Götaholm.

Rabih

Det var Götaholm som började bäst och tog tag i taktpinnen. Abdi och Freddie hotade i djupet och Shafie fick bollar att jobba med på mitten. Götaholm kom runt en del på kanterna och Rasta hade några halvfarliga inlägg. Bland annat ett som Alexander Wester i ÖIF:s mål ser ut att ha men tappar. Kantspelet fungerade bra och både Abdi och Shafie kom runt och kunde skicka in bollar framför mål.

ÖIF var inte ofarliga men kunde inte riktigt etablera något spel på offensiv planhalva. Filip hade bra koll på Mikael Nilsson som ofta blev för ensam. Anton Petersson låg och fiskade mellan Götaholms mittfält och backlinje och oroade en del.

Götaholm tar iallafall ledningen när JK hittar Abdi med en boll i djupet. Den går ner mot kortlinjen och Wester kommer ut samtidigt som Abdi lägger in bollen framför mål och där kommer Freddie och kan lägga in bollen i tom kasse! 1-0 till Götaholm!

Götaholm har några fler bra chanser. Freddie får ett helt öppet läge efter en frispark men nicken smiter utanför. Abdi får ett bra läge efter en Rasta-hörna men får ingen träff. Freddie fläker sig fram vid främre stolpen vid ett läge men missar.

Öjersjö har också lägen, särskilt på fasta situationer. Några hörnor blir riktigt farliga. Marcus Halldin har en farlig nick och även Petersson oroar. Just Petersson får en av de bästa ÖIF-chansernaNilsson klackar fram bollen i straffområdet. Aleks räddar dock skottet. Även Nilsson har några halvchanser.

Det känns dock som den första halvleken går till Götaholm som har mer ordnat spel och hetare lägen. En rättvis 1-0 ledning för bortalaget.

I den andra halvleken är det ÖIF som är hetare. Götaholm är tvåa (eller trea) på bollarna och slarvar väldigt mycket i passningsspelet. ÖIF är helt klart hetare och Götaholm lever farligt. Mikael Nilssn får en del att jobba med och oroar. Jimmy Åsell vaknar till på sin kant och ställer till problem för Rasta och Freddan.

ÖIF är det laget som skapar chanser. Halldin flyttas upp och han får en hel del lägen. Efter en omställning kommer han fri men bollen smiter utanför. Götaholm orkar inte riktigt flytta upp laget och får mest chansspela. Rasta kan slå några halvfarliga inlägg som rensas till hörnor som blir lite farliga.

Den helt klart bästa Götaholmschansen i den andra halvleken får Abdi. En djupledsboll friställer honom helt nästan från mittplan. Precis innanför straffområdet hinner ÖIF-backen ifatt och Abdi dras lite i tröjan men domaren ger fördel. Abdi drar Wester men kommer ur vinkeln och bollen tar i stolpen! 2-0 där och Götaholm hade haft ett riktigt grepp om matchen!

ÖIF fortsätter att föra spelet och Götaholm får kontra. Halldin får några lägen till och en hel del bollar skickas in i Götaholms straffområde. ÖIF har även några frisparkar i farliga lägen.

Till slut kommer den ganska logiska och rättvisa kvitteringen. En långboll från ÖIF skarvas vidare av Halldin till Nilsson som tar med sig bollen in i straffområdet och drar upp bollen i nättaket!

Matchen är kvitterade och ÖIF fortsätter att trumma på. Götaholm har ströchanser och Abdi får några halvchanser, dock ur dålig vinkel. Även Ali har en chans efter förarbete av just Abdi.

Till slut kommer även segermålet för ÖIF. En frispark når Marcus Halldin som via Aleks kan nicka in bollen i mål!

Lite senare blåser domaren av matchen...

Den första halvleken gick till Götaholm och laget borde fått bättre utdelning på sina chanser. Den andra halvleken tillhör helt klart ÖIF och laget kämpade ner Götaholm och vann rättvist till slut...

En svit fick även sitt slut i och med denna match. Rasta lyckades med bedriften att få varning efter att han blivit utbytt sent i andra. Frustrationen efter en dålig andra halvlek (tack, Jimmy Åsell och Viktor Gustafsson) gick ut över arenans matchur som satt precis jämte Götaholms bänk. Domaren ansåg att det var värt ett gult kort. Visst kan han varna för det, men han kunde lika väl ha låtit bli. Dock inte jättesmart av Götaholms kapten. Detta var iallafall Rastas tredje varning och efter 76 raka 6A-seriematcher från start får han se Götaholm-Gårda från läktaren. Som det såg ut i den andra halvleken så gör det nog iofs ingen större skillnad...

Även Aleks fick sitt tredje gula och missar matchen mot Gårda.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Toppen mot botten och Bokedalen chockade LIF redan i den fjärde minuten då Johannes Soomer gav hemmalaget ledningen!

Efter 18 minuter hade dock Gråbolaget vänt på steken med mål av Niklas Drott, Marcus Pätsi och Daniel Jonassson. Innan halvtid kunde Sebastian Fransson öka på till 4-1.

Det verkar blivit lite hetsigt i den andra halveken, som bjöd på fyra gula kort till LIF-spelare (även tre LIF-mål) och ett rött kort för Nils Hallgren i Bokedalen. Enligt rapporter efter en ful tackling.

Stensäker LIF-seger med 7-1 till slut.

I torsdags besegrade Björndammen Olskroken med 2-1 hemma på Furulundsplan. Enligt rapporterna var det BBK som stod för det mesta av spelet och hittade en hel del bra rull och fint spel. Detta ledde också till en 2-0 ledningen efter mål av Jesper Holmlund och Rasmus Lihnell.

Matchen får lite nerv när Lee Brustad reducerar i slutet för Kroken men matchen slutar med hemmavinst.