Sunday, bloody Sunday...


United Africa tog en ganska programenlig seger över Croatia igår på Gamlestadsvallens naturgräs. Enligt Götaholmarens man på plats så satt det dock ganska långt in.
 
Rykten har cirkulerat om att spelare från nerlagda Kurdistan IK skulle dyka upp i Croatia. Både Fitim Feka och Marko Delic (dock inte med igår) har spelat ett tag för Croatia nu, men igår debuterade även två andra gamla KIK-spelare: Chinwar Mekael och Zewar Ahmad. Dessa tillskott verkar välbehövliga då viktiga duon Boris Lesic och Henok Berhane inte spelade. Lesic har inte varit med de tre senaste matcherna och frågan är om han var med i Croatias första höstmatch mot Öjersjö. Hans namn står med på matchrapporten men Götaholmaren har ett svagt minne av att han inte spelade. Enligt Lesic själv så är det jobbet som ställt till det och gjort att han missat matcher.
 
När det gäller Croatias Alan Amin så har han tränat med FC Bosona men det kommer inte att bli tal om någon övergång innan säsongen är slut...
 
När det gäller matchen var det inte oväntat UAFC som stod för det mesta av bollinnehavet och Croatia som  försvarade sig. Trots spelövertaget skapade dock UAFC inte så många klara chanser.
 
Croatia kunde stundtals sticka upp i den andra halvleken och skapa lite chanser men det var UAFC som tog ledningen med en halvtimme kvar genom Calvin Okafor. På gränsen till offside enligt ögonvittnen men domaren godkände målet. Croatia hade faktiskt sedan en boll inne men denna gången blåste domare Widström för offside, ett beslut som möjligen inte var helt korrekt.
 
Med matchens sista spark avgjorde dock Okafor med sitt andra mål för dagen och befäste United Africas serieledning!
 
Croatias målvakt Vural "Vurre" Kokulu stod enligt rapporter för flera fina räddningar.
 
UAFC fortsätter att sätta press på Lekstorp i toppen och har ännu en gång fyra poäng ner till LIF (med en match mer spelad).
 
Croatia jagar fortfarande första vinsten efter sommaruppehållet.
 
------------------------------------------------------------------------------------
 
Västkusten rustar inför den sista striden för fortsatt kontrakt. I jakten på Bokedalen och fast mark över strecket så har klubben gjort klart med en ny tränare! Ordföranden Bell Fortes (som skött tränarsysslan) lämnar över till FC Roma Uniteds gamla tränare Ibro Mujkic med omedelbar verkan!
 
Mujkic kommer även att ta med sig några forna Roma-spelare till VBK, dock oklart ännu vilka.
 
Götaholmaren är dock osäker på om de kommer att kunna spela med VBK denna säsong. Hittade nämligen det här på förbundets sida:
 
1 september-regeln
 
Spelare vars övergångsanmälan inkommit den 1 september eller senare samt spelare med spelklarhet efter den 7 september får inte delta i den nya föreningens representationslag eller övriga lag i representations-serierna, läs mer i Representationsbestämmelserna 1 Kap 11§.
 
Götaholmaren är ingen specialist på förbundets paragrafer men en tolkning av detta är ju att inga spelare blir spelklara om övergången blir klar efter 1 september. Spelaren tillhör klubben men får inte spela denna säsong. Enligt Representationsbestämmelserna 1 Kap 11§ så går det att söka dispens om det finns särskilda skäl...
 
Den som lever får se...
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Bokedalen har en matchrapport ute från lagets match mot Götaholm. Hittas HÄR. Även en matchbild!
 

Nästan bildbevis på att Shahram springer!
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Olskroken verkar gjort klart med en ny spelare, 19-årige anfallaren Henrik Bäckwall är spelklar för klubben. Götaholmaren antar att det är Krokenspelaren Jonas Bäckwalls lillebror...
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Som de flesta känner till så har Götaholmaren lite planer på att försöka styra upp en 6A-fest när säsongen är över. Götaholmaren har tagit hjälp av Västkustens festfixare Bell Fortes även om planeringen inte kommit så långt ännu.
 
Götaholmaren tänkte iallafall fråga bloggens läsare om tanken med en 6A-fest efter säsongen vore en bra idé:
 
 
#6
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jonatan

Om jag förstått det här med övergångar rätt så måste man vara klar före 1 september för att få spela resterande del av säsongen i den nya klubben. Regeln finns framför allt för att lag med kvalmöjligheter (åt båda håll) inte ska värva in ett gäng spelare efter säsongen.

Svar: Låter ju rimligt!
Rasta

2012-09-04 @ 09:51:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0