Serieförslag för 2011

Planerna är snötäckta och träningarna är inställda. Det som möjligtvis kan värma i denna vinterkyla är (förutom att QPR är på väg upp i Premier League) att Göteborgs Fotbollsförbund idag har släppt förslagen till serieindelningen för nästa säsong.

Självklart är ju 6A intressantast för oss här på Götaholmaren och så här ser förslaget ut:

                                                                         

Croatia BK                                                                    

Gårda BK                                                                       

Olskrokens IF                                                                

Lekstorps IF                                             

Götaholm BK                                                                

Öjersjö IF                                                                      

Elisedals IS                                                                    

Västkustens BK                                                            

Björndammens BK                                                        

Marieholm BoIK                                                            

FC Bosona                                                                     

United Africa FC                                    

Fyra lag är ju som bekant borta från 2010: Fadini (ner i 7:an), Babylon (drog ser ur), Bergum (upp i 5:an) och Bokedalen (upp i 5:an).

Fyra nya lag tillkommer då och dessa är alltså: Björndammens BK, Marieholm BoIK, FC Bosona och United Africa FC. Götaholmaren tar sig en närmare titt på dessa lag:

BJÖRNDAMMENS BK

Detta lag, som håller till på Furulundsplanens konstgräs, spelade faktiskt i 6B förra säsongen. En åttondeplats blev det för laget som inledde med bara en vinst på de nio första matcherna och till slut bara var två poäng före Sjövalla som åkte ur. Det blev även några riktiga storförluster mot topplagen Härryda (8-1) och Lindholmen (7-0).

Lite intressant info om klubben är att den bildades som en utbrytarklubb från Partille IF på tidigt 70-tal (1972). Laget spelar i helblått matchställ. 2009 åkte man ur division 5A rejält (toksist med 5 poäng och -66 i målskillnad). Året innan (2008) hade man åkt ur 4A (tillsammans med nuvarande 6A-kollegan Croatia). 2007 blev man 8:a i 4A och året innan (2006) blev man 10:a och var bara två poäng från att åka ur. 2005 blev man 3:a i 5A och kvalade sig antagligen upp. Så de senaste åren har laget varit i 4.an och vänt och frågan är hur många spelare som är kvar från den tiden?

Ska man hitta någon Götaholmskoppling så har kom (om inte minnet sviker mig) Shafie Nurani från just Björndammen inför förra säsongen...

Deras hemsida hittar man här. Om nu detta förslag står sig får vi välkomna Björndammens BK till 6A. Öjersjö lär väl om inte annat bli glada över ett hett derby nu när Bokedalen gick upp...     
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MARIEHOLM BoIK

Marieholm lyckades inte hålla sig kvar i 5A förra säsongen då man slutade näst sist (två poäng efter Utbynäs SK). De senaste åren har man varit ett stabilt division 5-lag. 3:a 2009, 9:a 2008, 8:a 2007, 6:a 2006 och 7:a 2005. 2004-2006 spelade även Götaholm i 5A tillsammans med Marieholm innan man åkte ner i sexan 2006.

Efter en snabb titt på truppen känns inte många namn igen men jag tror att Götaholm har mött MBoIK i Tomtecupen under de senaste två åren. Laget spelar sina hemmamatcher på Lövgärdetsplan ute i Angered.

Med tanke på att laget precis ramlade ur 5:an får väl Marieholm räknas som ett tänkbart topplag i 6A nästa säsong.

Klubbens hemsida hittar ni här
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FC BOSONA

Laget vann 7A överlägset med 13 vinster, 2 oavgjorda och bara en förlust (mot United Africa FC). Den imponerande målskillnaden blev 60-22. Året innan (som var lagets första) blev man trea i dåvarande division 8. En serie där bara 6 av 11 lag spelade klart sina matcher.

FCB har en riktigt målfarlig spelare i Sean Grebovic som vann 7A:s skytteliga 2010 med 23 fullträffar.

Hur denna unga förening ser på säsongen 2010 kan man läsa här.

Götaholm träningsspelade mot just Bosona inför säsongen 2009 och jag tror att GBK vann med ett par bollar. Laget ska ha en eloge för att man då spelade i rosa tröjor (numera är detta bara andrastället). Götaholm och FC Bosona kommer även att mötas i Tomtecupen då de lottades i samma grupp...

Eftersom laget håller till på Kvibergs konstgräs blir det ju lite av ett derby mot Götaholm, något som alltid är trevligt. På senare år har ju tyvärr lag (särskilt de uppflyttade) dragit sig ur men någon risk för detta med FC Bosona känns inte så troligt.

Verkar vara ett kul och offensivt lag som säkert kan överraska.

Klubben hemsida.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UNITED AFRICA FC

Detta lag hamnade tvåa efter just FC Bosona i 7A och var som sagt det enda laget som besegrade FCB. Även detta lag har bara två år på nacken och under sin första säsong (i dåvarande division 8) vann man serien. Som namnet avslöjar består laget av spelare från många olika afrikanska länder. Laget gjorde en hel del mål förra säsongen och är det någon man ska se upp med så är det Kengoum Ngassa som gjorde 21 mål förra säsongen och blev tvåa i skytteligan i 7A.

Även UAFC håller till på Kvibergs konstgräs.

Klubbens hemsida.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller förslagen för de andra serierna är det väl mest intressant att Bergum hamnade i 5A med bland annat Utbynäs och Bokedalen hamnade i 5B med bland annat SG-97.

Här finns alla serieförslag för division 4-7 i Göteborg.

När vi ändå länkar en massa hemsidor idag glädjer det oss här på Götaholmaren att Croatia har en ny hemsida så man kan hålla koll på dem. Här hittar ni den.

Götaholms lottning i Tomtecupen:

Hovås/Billdal IF
FC Bosona 1
Götaholm BK
Bosna IF

Tomtecupens hemsida.

Det känns inte så troligt att det blir någon GBK-träning imorgon med tanke på vädret men förhoppningsvis blir det match nästa vecka. BK Elit som står för motståndet har bytt namn till Evins KIF...där ser man...

#6



Kommentarer
Postat av: T

Vilken trevlig länk vi (Croatia) fick där! :)

2010-12-02 @ 10:03:01
Postat av: Staffan

FC Bosona och Bosna IF är två olika lag.

2010-12-03 @ 07:22:06
Postat av: Rasta #6

Mycket väl medveten om att det är två olika lag...

2010-12-03 @ 08:01:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0