Kontraktet klart!

Götaholm spelar division 6-fotboll även nästa säsong! Götaholmarens man på Kviberg (Tobbe) meddelade precis att matchen mellan Olskroken och Västkusten slutade 2-2.

I teorin är det inte 100% klart men i praktiken är det klart. Västkusten har nu spelat 19 matcher och har 17 poäng. VBK har allstå bara en match kvar och kan alltså max få 20 poäng. Just nu har GBK 20 poäng och två matcher kvar. GBK har dock förkrossande bättre målskillnad (+13) medan VBK har -18.

Det ser ut som om Fadini och Västkusten kommer att spela en helt avgörande match i sista omgången för att se vem som håller sig kvar. Att Fadini skulle rubba Bergum borta i näst sista omgången känns inte så troligt.

Matchrapporten för Götaholms match har kommit upp och det första målet blev klassat som självmål. Men hade inte Matte varit där hade det inte blivit något mål...

Jag hade även lite fel i min tidsuppfattning, Robin fick inte sitt röda kort förrän i 82:a minuten.

Nu har även resultatet i matchen Elisedal-Lekstorp kommit in och den slutade 1-1.

En mer utförlig rapport om kvällens matcher kommer imorgon!

#6


Nödvändig seger...

Götaholm kom till spel med följande lag inför den livsviktiga matchen mot Fadini:

Mackan
Nemo-Ljungan-Victor-Felix
Rasta(C)-Robin
Matte-Edvardsson-Sladjan
Wedberg


Bänken: Martin J, Dani, Johan T, Freddie

Tobbe missade matchen på grund av feber. Det har ju dock gått bra när han inte är med ;-)

Fadini-Götaholm 0-2 (0-1)

0-1 Matte/självmål?
0-2 Edvardsson (Sladjan) 

Det märktes i matchinledningen att det gällde mycket. En hel del felpass och missar. Fadini hade en hel del boll utan att skapa jättefarliga chanser. Götaholm fick inte fart på passningsspelet och drällde med bollen på mitten en del. Efter ett tag jobbar man sig in i matchen och skapar lite halvchanser. Den bästa kommer på hörna då Robin nickar i ribban. Matte har ett skott över i bra läge och Wedberg kommer förbi på kanten några gånger och har lite långskott. Fadini skapar lite oro när de får frisparkar på mittplan och några hörnor då de flyttar upp sina långa gubbar. Mackan får sträcka ut några gånger och göra bra räddningar. Götaholm kommer dock att ta ledningen innan halvtid. Wedberg kommer förbi på kanten och spelar in bollen mot Rasta vid straffområdeskanten. En av deras försvarare går in i duellen hårt men Rasta lyckas få fram bollen mot mål. Där dyker Matte upp samtidigt som Fadinis målvakt och några försvarare. Vad som händer nu är svårt att se exakt, på något vis hamnar bollen iallafall i mål. Vet inte om Matte sköt på en försvarare eller om målvakten sköt på Matte eller sin egen spelare. Får se vad domaren har skrivit i sin rapport. Detta spelar dock mindre roll då GBK tagit ledningen. Detta står sig även halvleken ut.

Precis i början av andra halvlek är det lite snurrigt i Götaholm och Fadini skapar lite tryck. Men precis som i första tar Götaholm sakta över och börjar skapa chanser. Wedberg jobbar bra på topp och vinner till och med boll ett par gånger. Han tar sig förbi bra på kanten ett par gånger och spelar in bollen framför mål. Det krävs dock ett par chanser innan bollen till slut sitter. Sladjan och Rasta är de värsta målsumparna. Sladjan får en chans ett par meter framför målet men skjuter över. Rastas är snäppet värre då Wedberg tar sig förbi på Götaholms vänsterkant och och chippar in bollen över målvakten och försvarare. Rasta har sprungit sig helt ren och har helt öppet mål från en halvmeter men lyckas med konsstycket att nicka bollen över. Detta håller på att bli kostsamt då Fadini skapar lite halvchanser bland annat ett friläge som de dock sjabblar bort. Men 2-0 kommer till slut. Åter igen tror jag att det är Wedberg som kommer förbi på kanten och drar in bollen mot mål, den tar i bortre stolpen och går rakt ut till Sladjan som lägger den mot mål. Målvakten räddar dock och i kaoset framför mål kan Edvardsson få in bollen i mål. Nu känns det ganska säkert och Victor har en bra chans på en frispark men målvakten räddar.

Det blir dock spännande i slutet. Robin stoppar upp en halvkontring lite fult på mittplan och i duellen får han en armbåge i ansiktet. Domaren väljer att ge Robin ett gult kort, vilket gör att han blir så förbannad att han får ett andra kort för protesten. Vilket i sin tur leder till att han säger till domaren att han är dum i huvudet. Har inte helt koll på tiden men det är kanske 15-20 minuter kvar av matchen.

Det blir en ganska väntat matchbild i slutet. GBK backar hem och halvkontrar medans Fadini flyttar upp en massa folk. GBK klarar dock att lösa detta och Fadinis kommer inte närmare än en nick i ribban. GBK skapar lite halvchanser.

GBK tar en riktigt viktig seger även om det fina spelet som stundtals fanns mot Olskroken inte fanns där denna matchen. Gött för Mackan att han fick hålla nollan, det såg väldigt tryggt och stabilt ut. Hela laget gjorde en riktig kämparinsats trots att det på vissa ställen inte var många rätt, men springa kan man ju alltid göra ;-)

Nu ser det lite ljusare ut för GBK, i och med segern gick man förbi både Fadini och Elisedal. Elisedal har dock en match mindre spelad. Laget möter Lekstorp hemma imorgon. Även Västkusten spelar imorgon (borta mot Olskroken). Om VBK förlorar den matchen är GBK helt klara.

Nu har även matchrapporten för Croatia-Fadini kommit in. Målskyttarna för Croatia i 10-0 matchen var följande: Mikail Sepahi 4, Boris Lesic 2, Ricky Morjaria 2, Thomas Celec och Joel Tesfai. Detta gör att skytteligan efter den 19:e omgången ser ut så här:

SKYTTELIGAN 6A

Martin Delmoro (Elisedal IS) 23 (1)

Mikail Sepahi (Croatia Göteborg) 16 (-)

Jonas Söderström (Olskrokens IF) 15 (1)

Boris Lesic
(Croatia Göteborg) 14 (2)

Daniel Wedberg (Götaholms BK) 13 (-)

Niklas Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)
Johan Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)

Fredrik Airosto (Götaholms BK) 10 (5)

Nicklas Westman (Bergums IF) 9 (1)
Tobias Johansson (Bokedalens IF) 9 (-)

Farid Runklint (Gårda BK) 8 (1)
Erik Lukacs (Västkustens BK) 8 (-)
Patrik Clasborg (Bergums IF) 8 (-)
Magnus Karlsson (Bergums IF) 8 (2)

Dagens Wedberg går inte oväntat till Wedberg själv. Det började med att han pratade om en kille som hade varit arbetsledare på ett företag, men tydligen var den här killen inte så "känd". Vi tror att den gode Wedberg menade att killen inte var omtyckt ;-). Eller så höll denne arbetsledare en väldigt låg profil. Wedberg fortsatte även med att beklaga sig för Mackan att han skulle upp tidigt imorgon. Mackan svarar att han alltid går upp tidigt var på Wedberg svarar med att bara för ett halvår sen käkade Mackan pizza hela dagarna. Vi här på Götaholmaren har lite svårt att se kopplingen mellan Mackans matvanor och när han går upp på morgonen, men tydligen var det glasklart för Wedberg ;-)

Dags att sova nu...

#6 

Höst

Dagens Götaholmsträning blev en klassisk höstträning. Det var helt ok med folk, tror att det blev 19 till slut inklusive tre målvakter. Träningen började med lite teknikcirkel för utespelarna medan Putte tog han om Mackan, Termos och Målvakts-Johan.

Efter detta blev det spel med tre lag varav ett vilade genom att köra "gris" fast den som missade fick göra armhävningar och situps. Spelet var väl sådär, det halkades omkring lite på G-vallens matta. Träningen avslutades med lite rusher. Roligast på träningen var väl att dansken lyckades med konststycket att skada sig under teknikcirkeln och att Matte fick en boll mellan benen. Enkel och rak humor ;-)

Truppen till den livsviktiga matchen mot Fadini på onsdag ser ut så här:

Mackan, Felix, Ljungan, Matte, Victor, Rasta, Robin, Sladjan, Edvardsson, Wedberg, Tobbe, Nemo, Dani, Freddie, Martin J.

Shafie och Freddan är avstängda, fast Freddan hade ändå varit bortrest och tog därför ett taktiskt gult kort i förra matchen med en klassisk kapning ;-).

Croatia-Fadini har fortfarande inte kommit upp på förbundets sida men det är bekräftat att det blev 10-0. Alltså har jag inga målskyttar i den matchen. Trots detta uppdaterar jag skytteligan, men ha då i åtanke att några Croatiaspelare troligtvis kommer att klättra rejält. En ny uppdatering kommer när matchrapporten kommer in.

SKYTTELIGAN 6A

Martin Delmoro (Elisedal IS) 23 (1)

Jonas Söderström (Olskrokens IF) 15 (1)

Daniel Wedberg (Götaholms BK) 13 (-)

Boris Lesic (Croatia Göteborg) 12 (2)
Mikail Sepahi (Croatia Göteborg) 12 (-)
Niklas Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)
Johan Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)

Fredrik Airosto (Götaholms BK) 10 (5)

Nicklas Westman (Bergums IF) 9 (1)
Tobias Johansson (Bokedalens IF) 9 (-)

Farid Runklint (Gårda BK) 8 (1)
Erik Lukacs (Västkustens BK) 8 (-)
Patrik Clasborg (Bergums IF) 8 (-)
Magnus Karlsson (Bergums IF) 8 (2)

Tyvärr bjöd dagens träning inte på någon Dagens Wedberg, då försökte vi ändå hetsa honom mot slutet ;-)

Peace!

#6

Målfest!

Idag avslutades den 19:e omgången i division 6A med matcherna Bergum-Olskroken och Croatia-Fadini.

Hemmastarka Bergum hade inga problem att besegra Olskroken hemma på Bergumsvallen (konstgräset) trots en konstig start på matchen. Bergum tar ledningen ganska tidigt genom Sebastian Larsson efter lite flipperspel i Olskrokens straffområde. Efter detta får Olskroken en hörna som nickas mot mål av en Olskrokenspelare. Enligt rapporterna från matchen gör Bergums vänsterback Mattias Johansson en "Luis Suarez" och tokräddar bollen med händerna liggandes i luften. Resultatet är självklart: rött kort och straff! Måltjuven Jonas Söderström får chansen att göra sitt 16:e mål för säsongen från straffpunkten men Bergums målvakt Jimmy Bertilsson gör en fin räddning. Debatten om denna regeltolkning togs ju upp i VM (då Ghana missade sin straff) och vissa hävdar att det istället borde dömas mål istället för straff. Men, nu är det dessa regler vi har.

Trots att man nu spelar med en man mindre lyckas Bergum göra två mål till innan halvtid genom Magnus Karlsson och Nicklas Westman. Olskroken skapar en hel del chanser, Söder har enligt uppgifter ett par fina lägen, men det är Bergum som står för målen. I andra halvlek gör Magnus Karlsson sitt andra mål för dagen och Christian Gustavsson sätter 5-0 målet. Imponerande av ett effektivt Bergum att vinna med 5-0 med en man mindre större delen av matchen. Blytungt för Kroken som nu har 0-10 på de senaste två matcherna.

Den andra matchen mellan Croatia och Fadini har ännu inte kommit in på förbundets hemsida. Om man dock kollar Everysports sida står det att Croatia vann med 10-0!!! Har försökt nå domaren men utan resultat. Om detta stämmer bjöd alltså Croatia på en riktig målfest och visar att man inte gett upp hoppet om andraplatsen.

Matchrapporten från matchen Gårda-Öjersjö har dock dykt upp på förbundets sida. Av den kan man utläsa att Öjersjö tog ledningen ganska snabbt genom Michal Kubic (16:e minuten) men Gårda kvitterade två minuter senare genom Sebastain Gokah. Matchbilden ändrades rejält när Öjersjös Alexander Nylin fick rött kort direkt i den 24:e matchminuten. Vet inte alls vad som hände och inga av lagens hemsidor är uppdaterade. Innan halvtid kan dock Gårda ta ledningen genom Anton Benjam Walberg. Efter 20 minuter i andra halvlek görs det inte mindre än tre mål inom loppet av tre minuter. Först kvitterar Öjersjö genom Johan Dermark, sedan ser Mawuli Gokah och Farid Runklint till att Gårda går ifrån till 4-2.

Om nu reslutatet från Croatia-Fadini stämmer slutade alltså den 19:e omgången så här:

Lekstorp-Västkusten 3-6
Bokedalen-Elisedal 3-2
Gårda-Öjersjö 4-2
Croatia-Fadini 10-0
Bergum-Olskroken 5-0

Med tre omgångar kvar spetsar detta till bottenstriden rejält:

Gårda (17) 22p -13
Lekstorp (18) 21p -12
Elisedal (17) 18p +0
Fadini (17) 18p -26
Götaholm (17) 17p +11
----------------------------
Västkusten (18) 16p -18

Västkusten har Olskroken i nästa omgång och med tanke på formen på de två lagen är det inte omöjligt att VBK tar en vinst. Fadini ställs mot Götaholm och ska man gå formmässigt är GBK vassare (underskattning är dock bland det farligaste man kan syssla med). Elisedal har Lekstorp på hemmaplan.

Götaholm har träning imorgon inför den viktiga matchen mot Fadini på onsdag.

Eftersom matchuppgifter saknas i Croatia-Fadini uppdateras skytteligan imorgon istället.

Glöm inte bort att QPR fortsätter att tokdominera i the Championship. Inga problem mot Doncaster borta, 3-0 efter två mål av den lettiske mittbacken Kaspar Gorkss och ett straffmål av Adel Taarabt. Obesegrade och serieledning med sex pinnar!

#6


 

Alla heter Johan i Göteborg...

Först så får vi här på Götaholmaren be så mycket om ursäkt då ett fel smygit sig in i förra inlägget. I Götaholms b-lags förlust mot Bosona gjorde Matte Iljin INTE mål. Han klev istället av lite halvskadad. Det hade dock blivit något fel med laguppställningen och Matte spelade inte i sin vanliga tröja nummer 19 utan Dani spelade i den. På grund av detta stod det alltså på matchrapporten på nätet att Matte var målskytt. Det gäller att kolla sina källor! Dani var alltså målskytt i b-laget, och Matte är inte stekhet utan mer lite gött ljummen...

Gårdagens fredagsträning var helt ok. Som Groggen uttryckte det: Jättebra uppslutning, vi brukar ju inte vara så här många på fredagar! Inget konstigt med det uttalandet tycker kanske ni. Eftersom vi aldrig tränar på fredagar i vanliga fall var det lite småkul. Det var iallafall 17-18 spelare vilket gjorde att det gick att utföra en bra träning.

Felix hade med sig en kompis som testade på det, Johan som killen heter är målvakt. Det är även en till ny kille som gjort några träningar (en kompis till Kevin) som också heter Johan. Lägg då till Ljungans kompis Johan Torsholm som spelat med oss ett tag. Så från inga Johan i laget blev det tre helt plötsligt. Hur löser man då detta? Felix kompis Johan får helt enkelt bli Målvaks-Johan. Får väl helt enkelt höra med Ljungan och Kevin och se om de har några bra smeknamn på sina kamrater.

Träningen inleddes iallafall som vanligt lite kvadratspel. Om inte minnet sviker hade både Aleks och Gurra lite svårt att hålla ihop benen. Efter detta var det lite passningsövningar innan det var dags för spel resten av träningen. Vi varierade lite mellan två tillslag och fria tillslag. Första omgångarna var det bra fart på spelet och en hel del fina mål. Wedberg hade en fin rökare i närheten av krysset och Johan (Kevins kompis) hade ett par tunga skott som hittade rätt. Det var stundtals ganska hårt spel, mycket kamp och lite lagom grinigt. Johan Torsholm och Ljungan hade några goa dueller där Ljungan försöker tackla omkull Johan och Johan försöker tunnla Ljungan. Underhållande! Det var också nära ett drömmål när Rasta forsökte sig på en cykelspark, men Aleks stod rätt placerad och orkade inte ens göra en TV-räddning. I slutet tröttnade många och det var lite dåligt hemjobb och positionsspel. Träningen blev dock en bra genomkörare inför den lediga helgen...

Nu har det trillat in en matchrapport om torsdagens match mellan Bokedalen och Elisedal. Målmässigt fick Elisedal en kanonstart då (vem annars) Martin Delmoro gjorde mål redan i fjärde minuten. Bokedalen svarade dock nästan omgående genom Tobias Johansson. Delmoro hade dock andra planer och gav Elisedal ledningen igen med sitt 23:e mål för säsongen. Detta stod sig til halvtid och en bit in i andra halvlek innan Bokedalen kunde göra två mål och vinna matchen. Carl Palstam kvitterade på straff innan Johan Nilsson avgjorde med sitt 12:e mål för säsongen. Enligt Bokedalens hemsida var första halvlek ganska jämn och Delmoro var nära att bli tremålsskytt men Bokedalens målvakt gjorde en fin räddning. I andra tog Bokedalen över och trummade på och fick till slut utdelning och kunde vinna matchen.

Av någon konstig anledning är inte matchen Gårda-Öjersjö uppdaterad (inte ens resultatet finns) på förbundets sida. Vilket gör att jag inte kan rapportera några målskyttar. Inte heller någon av lagens hemsidor har information. Det enda vi vet är som sagt att Gårda vann med 4-2.

Imorgon är det dags för de två sista matcherna i omgång 19:

Croatia
ställs mot Fadini. Croatia som jagar Bergum i kampen om andraplatsen är lite svåra att veta vart man har. De stod över förra omgången och efter sommaren har det gått lite knackigt. Två vinster (mot GBK och Västkusten) och tre förluster (Bergum, Lekstorp och nu senast Olskroken). Ett väldigt bollskickligt och svårt lag att möta när de har medgång, men det kan vara ett lite grinigt och gnälligt lag i motgång. I Croatia saknas med säkerhet Henok Berhane (tre mål i år), då han fick rött kort senast mot Olskroken. Annars är det mest Boris Lesic och Mikail Sephahi (båda 12 mål var) som man ska se upp med. Fadini har inte rosat marknaden efter sommaren och har två raka förluster, Gårda 4-1 och Bokedalen 7-1. Inga röda kort i senaste matchen. Tipset kommer inte oväntat att bli på Croatiaseger i denna matchen.

Den andra matchen spelas mellan Bergum och Olskroken. Bergum är väldigt svårspelade på hemmaplan (8 raka vinster hemma denna säsongen) och de vill självklart skaka av sig Croatia och sätta lite press på Bokedalen inför avslutningen. Inför matchen har man två raka segrar (VBK och Lekstorp) och Clasborg och Westman har kommit igång med målskyttet. Olskroken var inne i en väldigt bra period med en likamatch mot Bokedalen och två segrar innan man gick på pumpen ordentligt mot Götaholm. Självklart vill man ha revansch och höja sig de sista matcherna. Olskroken verkar komma till spel med samma trupp som mot GBK. Tipset kommer ändå att gå till Bergum. De är tunga att möta, väldigt bra på hemmaplan och spelar för att nå femman.

Till sist Dagens Wedberg: Wedberg kommer in i omklädningsrummet med nya vinterskor. Robin undrar varför han har dem på sig då det var fint väder. Svaret var att han var tvungen att "bära in" skorna inför vintern. :-) 

Ny uppdatering imorgon efter matcherna med skytteligan bland annat...

#6   


Rafflande!

Det verkar som Västkustens BK på intet sätt gett upp kampen om att spela division 6-fotboll även nästa säsong. I den svåra bortamatchen mot Lekstorp vann man med klara 6-3! Motivation slår väldigt ofta "klass" (om man med klass i det här fallet menar att Lekstorp tagit fler poäng).

VBK fick iallafall en flygande start då man efter fem minuter kunde ta ledningen genom ett själmål. Lekstorps mittfältaren Marcus Pätsi kunde dock kvittera efter ca 20 minuters spel. Precis innan halvtid fick VBK ett utmärkt läge att ta ledningen igen när domare Tobias Hellenberg pekade på straffpunkten. Johan Karlén hade inga problem att göra sitt andra mål (även det första kom på straff) för säsongen och ge VBK ledningen i halvtid.

I andra halvlek kunde VBK avgöra helt genom två mål av Jean Garrido Ortiz och även två mål av lagets skyttekung Erik Lukacs (nu uppe i 8 fullträffar). Daniel Jonasson och Pontus Larsson hyfsade till siffrorna för hemmalaget.

Västkustens seger gör att det blir väldigt spännande i striden om att undvika den sista (och enda)nedflyttningsplatsen. VBK ligger fortfarande sist med 16 poäng på 18 spelade matcher. Götaholm ligger precis före med 17 poäng på 17 matcher. Sen kommer Fadini med 18 poäng och 16 spelade matcher (de möter Croatia på söndag). Även Elisedal har 18 poäng men har 17 spelade matcher (de föll mot Bokedalen med 3-2 idag).

Fick just ett sms-svar från domaren i matchen Gårda-Öjersjö och han bekräftar att det blev hemmaseger med 4-2! Ännu en gång slår motivation "klass". Detta gör att Gårda kliver upp på 22 poäng på 17 matcher, vilket borde göra att de spelat bort sig från bottenstriden. De går alltså förbi Lekstorp (som är inne i en riktig svacka) som har 21 poäng på 18 matcher. Nedre halvan ser alltså ut så här (spelade matcher inom parentes):

Gårda (17) 22p
Lekstorp (18) 21p
Elisedal (17) 18p
Fadini (16) 18p
Götaholm (17) 17p
----------------------
Västkusten (18) 16p

I nästa omgång ställs Fadini mot Götaholm, en väldigt viktig match för båda lagen. VBK har Olskroken och Fadini i sina två sista matcher. Just Fadini-Västkusten i sista omgången kan bli direkt avgörande för vem som åker ut. Förhoppningsvis är inte Götaholm inblandat då, eftersom man har Bokedalen i sista omgången.

På söndag avslutas den 19:e omgången med matcherna Croatia-Fadini och Bergum-Olskroken. Matcher som Croatia och Bergum borde vinna, särskilt eftersom lagen både har "klass" och motivation! Men man vet aldrig...

För Götaholms del var det b-lagsmatch igår hemma på gruset mot Bosona. Det finns inga detaljer förutom målskyttar och resultat. GBK föll tyvärr med 3-2, efter underläge 1-0 i halvtid. Matte Iljin verkar dock glödhet då han följde upp förra matchens två mål med ännu ett. Hassan gjorde Götaholms andra mål.

Annars är det träning imorgon för GBK och en ledig helg!

#6

Gött mos på Hasses...

Trots att Götaholm hade en hyfsad tidig träning idag (start 17.30) kom det folk från alla håll och antal stannade på runt 25. Riktigt bra med tanke på att nästa a-lagsmatch inte är förrän nästa vecka. B-laget har dock match imorgon och det kan ha lockat en del. Tyvärr fick vi inte vara på Gamlestadsvallen då en handfull ungdomsspelare gick före. Men, de är ju framtiden, de små liven ;-)

Hur som helst blev träningen lagd på en av Kvibergs gräsplaner som var gött tungsprungen och oklippt. Träningen började självklart med lite kvadratspel där det bjöds på en del fina prestationer och en del mindre bra. Efter uppvärmningen (där det sprangs på ett led, eller var det en linje?) blev det den numera obligatoriska pressövningen för alla utom våra för dagen tre (!) målvakter. De drillades av Putte. Pressövningen funkade stundtals bra men det blev även lite trångt ibland på grund av det stora antalet spelare. Det var även gött att se en hel del kamp. Victor försökte även bjuda på en dansk delikatess när han skulle "cykelsparka" över bollen. Han la sig ner på marken först och väntade på att bollen skulle komma och när den väl kom missade han den och fick den mer eller mindre i ansiktet. Klassisk lyteskomik, det gillar vi! :-)

Micro hade även en bra period när kan slog bort sju passningar i rad, han bad dock om ursäkt och skyllde på hög ålder...

Efter detta var det dags för lite tvåmålsspel med tre lag varav ett "vilande". Det vilande laget skulle hålla bollen i luften med ett tillslag och den som missade fick göra armhävningar eller situps. Spelet var bra men med mer kamp än skönspel, detta mycket på grund av underlaget. Det bjöds dock på en del snygga mål, goa kapningar, lite fulspel, missade öppna mål (inga namn) och annat smått och gott.

Träning kändes bra och det märks att det är en positiv anda i klubben just nu. Ryktena säger även att Wedberg (enligt sig själv) ska ha fått på en riktigt dålig felträff under träningen ;-). Om detta betyder att den gick i mål vet jag inte...

Imorgon spelar alltså Götaholms b-lag. Matchen är mot FC Bosona, klockan 19.00 på Gamlestadsvallens grusplan. Den näst sista matchen för b-laget.

Den första matchen i den 19:e omgången (en omgång som GBK alltså står över) spelas också imorgon. Med GBK-ögon sett är det en riktigt intressant match. Lekstorps IF tar nämligen emot Västkustens BK hemma på Lekstorpsvallens konstgräs. Lekstorps föll mot Bergum i förra omgången med 2-0 (ett rättvist resultat enligt förstahandskällor). Västkusten krigade till sig en poäng mot Elisedal då man kvitterade till 2-2 i slutet trots en man utvisad. Spelaren som VBK får klara sig utan är ingen mindre än spelande tränaren (iallafall om man ska lita på deras hemsida) Adilson Lima. Lima har gjort två mål under säsongen, bland annat det jobbiga 3-3 målet mot GBK i deras 4-3 förlust mot VBK. Västkusten verkar också sakna forwarden Edmond Shala (tre mål i år) som gjorde lagets första mål i Elisedalmatchen. Förutom dessa två herrar verkar truppen till matchen vara nästan identiskt med den mot Elisedal. Lekstorp lyckades också få en man utvisad i förlustmatchen mot Bergum, Alexander Ivarsson drog på sig sitt andra gula kort i slutet av matchen. Ivarsson har svarat för två mål för LIF.

För Götaholms del är det självklart bättre att Lekstorp vinner. Händer detta och GBK slår Fadini nästa vecka är kontraktet klarat och man skulle ha sju poäng ner till Västkusten med två matcher kvar.

Får också önska Freddan en go resa då han imorgon lämnar Sverige för Turkiet för ett tag.

Är moset gött på Hasses undrar ni kanske? Jag vet det, men för er finns det bara ett sätt att ta reda på det.

#6  
Bilagan levererar!

Valet i all ära men dagens viktigaste händelse var ändå att Götaholms b-lag hade match. En match som egentligen skulle spelats på eftermiddagen men som ändrats till 19.00. Dessutom spelades den i Floda, för motståndet stod Stenkullens C-lag. Eftersom Götaholms a-lag står över nästa omgång och är spellediga denna kommande vecka var det ett ganska starkt lag som kom till spel:

Mackan
Nemo-Kevin-Victor-Fjellman(C)
Matte-Martin J-Freddie-Shafie
Dani-Berg

Bänken:
Wedberg
Sladjan
Rasta
Hassan

Mackan, som varit på resande fot, fick det hett om öronen direkt. Två och en halv meter dansk missbedömde en långboll (han skyllde senare på att han hade elljuset i ögonen) och Mackan får göra en svettig fotparad. I momentet efter skjuter en motståndare över i bra läge. Efter denna inledningen tar dock GBk över och rullar boll fint och chanserna börjar skapas. Det dröjer inte länge förrän första GBK-målet kommer. Nemo får bollen på sin kant och avancerar innan han drar till med sin vänster. Träffen är bra och bollen går in mycket snyggt via stolpen. Efter ca en kvart har GBK gjort två mål till. Matte gör 2-0, fint framspelad av Dani, och Freddie håller sig framme och gör 3-0 när Shafie kommer runt på kanten. GBK hinner även med ännu ett mål och det är riktigt snyggt! Efter en misslyckad rensning av Stenkullen hamnar bollen hos Matte en bit in på offensiv planhalva. Han drar den direkt på volley och bollen går i en båge och dyker in under ribban. Ett klassmål!

GBK hade dock lite tur med domarinsatsen i första halvlek. Shafie skulle nog haft ett gult kort då han plockar ner en boll med händerna som är på väg ut...en halvmeter inne på planen! Fjellman sa även ett väl valt ord efter ett missat inlägg, ett ord som beskriver en del av den kvinnliga kroppen. Båda bänkarna hörde detta tydligt men uppenbarligen inte domaren ;-) 

I andra halvlek börjar Stenkullen bäst och skapar lite tryck men det är ingen större fara. GBK gör en hel del byten, bland annat kliver Victor av och lämnar mittbacksplatsen till Rasta (!). GBK gör två mål i andra halvlek, Dani kan få in bollen efter lite flipperspel och Wedberg kan efter ett par chanser toffla in en boll. Tyvärr släpper man också in ett mål efter ett misslyckat uppspel. Överlag dock en stundtals bra match med en hel del fina mål.

Stenkullen c-lag - Götaholm b-lag 1-6 (0-4)

0-1 Nemo
0-2 Matte (Dani)
0-3 Freddie (Shafie)
0-4 Matte
0-5 Dani (Freddie)
1-6 Wedberg (Martin J)

Wedberg var annars på verbalt topphumör och delar man både bil (till och från matchen) och bänken får man höra en hel del ;-). Tydligen kunde inte Wedberg köra till Floda eftersom han inte har någon tank på sin bil ;-). På vägen dit fick vi även en historialektion om skillnaden mellan Syrianska och Assyriska, enligt Wedberg var det något om att vissa är från norr och andra från söder. Han drog paralleller till inbördeskriget i Amerika, tydligen utkämpades det mellan Nord- och Sydamerika :-). På vägen hem fick vi en del politiska kommentarer (då vi lyssnade på radion) av Wedberg och här blixtrade han faktiskt till. Hans förslag var att politiker, som snickare, ska jobba på ackord. Får man ingenting gjort ska man inte ha betalt. Ganska vettigt sagt för att vara Wedberg...

Efter matchen i omklädningsrummet kom det fram att Mackan skaffat en piercing i sin ena bröstvårta, något Wedberg hade väldigt svårt att släppa: Tänk hur det ser ut när han är 70! Någon annan i laget lägger till: Fast den går ju att ta ut...

Träning på tisdag och ny b-lagsmatch på onsdag (sista för säsongen) och sedan träning fredag.
 
#6
 

Rövargäng!

Förutsättningarna för dagens Götaholmsträning kunde kanske varit bättre. Träningstiden var flyttad från 12.00 till 10.30, vi hade inte tillgång till G-vallens gräsmatta utan träning blev på grusplanen. Dessutom en och en halv vecka till nästa a-lagsmatch.

Lägg också till att vissa spelare hade varit ute och rullat hatt kvällen innan, det ryktades om Dancing Dingo. Detta ledde till att vissa (inga namn) halvsov i sina skåp i omklädningsrummet och andra dök upp i samma kläder som de hade kvällen innan. Men tack vare den sköna segern mot Olskroken i veckan gjorde detta inte så mycket och humöret var ändå på topp. Om jag inte minns fel (vilket är väldigt troligt en dag som denna) så blev vi iallafall 11 gubbar.

Nästan direkt levererar Wedberg dagens Wedberg. Någon undrade om inte Fjellman skulle dyka upp idag men Wedberg hade en teori om att "en liten fågel kanske hade viskat i hans öga att träningen skulle vara på grus". Det är enkelt rak humor...

Själva träningen blev som väntat väldigt lugn och bestod av fotbollstennis med dem klassiska lagen yngre mot äldre. Wedberg var väldigt nöjd med att hamna hos de äldre, resten av laget var väl sådär nöjda. De yngre hade iofs det gamla strävsamma paret Matte&Victor. Dessa glada bohemer hade väl inte sin mest fokuserade träning ;-)

Under den första delen av fotbollstennisen (där man bara fick nicka) lyckades Felix med konststycket att få näsblod. Dags att uppgradera hjälmen till en gammal hederlig bandyhjälm med galler? Wedberg briljerade även med att ett par gånger glömma bort att det bara var nickar. Nickar är ju som bekant inte "Skalmans" styrka.

Träning fortsatte med vanlig fotbollstennis där det äldre laget vann ganska enkelt. Gött att se att Koffe var tillbaka i träning efter sin skada. Kevin hade missat ändringen av träningstiden och körde sin tyska fördröjning och dök upp precis när det var slut. I omklädningsrummet dök även Dani upp och började byta om innan han insåg att alla precis kommit in ;-)

Under gårdagens strapatser figurerade även lite andra gamla Götaholmare. Tom Berntsson syntes i vimlet, möjligen firade han veckans fina 6-3 seger mot Marieholm med sitt Kortedala. Obekräftade källor säger även att han har "migrän" idag. Även Pontus Svedberg fanns med via telefon, han var troligen på sämre humör eftersom hans Utbynäs är på väg ner i sexan igen. Tung förlust senast i derbyt mot Bergsjö IF med 5-4. Pontus fanns med i domarens anteckningar men inte under gula kort som man kan gissa utan som målskytt!

Nu är även hela den 18:e omgången i 6A färdigspelad. I torsdags spelade ju, förutom Götaholm och Olskroken, Elisedal och Västkusten. Matchrapporten har nu trillat in och några av mina gissningar inför matchen gick in. Inte oväntat gjorde Martin Delmoro båda Elisedals mål i 2-2 matchen. Edmond Shala gav dock VBK ledningen redan i första minuten, men med mål i 21:a och 48:e minuten såg Delmoro till att Elisedal tog kommandot. Jag skrev att det kunde bli lite grinigt och det blev sex gula och ett rött. Det var Adilson Lima i VBK som fick se det röda kortet i 70:e minuten. Han hade redan ett gult men enligt matchrapporten fick han rött direkt men det kan ju vara ett slarvfel. Hur som helst lyckades dock Västkusten resa sig trots utvisningen och kvittera genom Erik Lukacs i 79:e spelminuten. En livsviktig poäng för VBK. Har dock ingen aning om hur matchbilden såg ut.

I fredags var det derbydags när Lekstorp tog emot Bergum på konstgräset på Lekstorpsvallen. 45 besökande hade valt att spendera sin fredagskväll med att titta på division 6-fotboll. Även här hade jag rätt till en viss del, Bergum var lite tyngre och kunde vinna med 2-0. Två av lagets pålitliga målskyttar låg bakom segern, Nicklas Westman och Patrik Clasborg. Enligt förstahandskällor ska Bergums 1-0 mål varit riktigt snyggt. Vänsterbacken John Edvardsson kommer upp och slår ett långt inlägg som Westman kan skarva upp i krysset. Vissa andra bloggar hade ju Lekstorp som vinnare ;-). Matchen hade också fem gula och ett rött kort. Lekstorps Alexander Ivarsson fick sitt andra gula kort i 87:e minuten. Bergum är nu tvåa i serien och kan med egen kraft behålla den placeringen. En placering som med största sannolikhet kommer leda till kval till femman.

Idag spelades de sista två matcherna i omgång 18. Det var ett tungt derby när Öjersjö mötte serieledarna Bokedalen hemma på sitt konstgräs (de har äntligen tagit bort sin dörrmatta och lagt riktigt konstgräs). Som väntat blev det en jämn match där ett tidigt mål av Bokedalens Tim Johansson visade sig bli matchens enda. Även denna match hade en hel del gula kort (6) men inga röda. Hur matchen såg ut vet jag dock inte. Lagens hemsidor är av förklarliga skäl inte uppdaterade ännu (alla kan ju inte sitta halva lördagen vid datorn). Klart är dock att Bokedalen firade segern med fest ikväll ;-). Det enda som kan utläsas av Öjersjös gästbok på hemsidan är att det senaste inlägget var anmält och borttaget. Om det var relaterat till derbyförlusten är dock oklart...

Även Fadini och Gårda spelade boll idag. En match som började 15.00 på Kviberg. Här kan jag dock erkänna att jag hade helt fel. Trots tidigt ledningsmål av Fadini (Antonio Dakovic) kunde Gårda vända på steken och vinna med 4-1. Målskyttar: Mawuli Gokah, Viktor Bellak, Anton Beljam Walberg och Farid Runklint. De gula korten fortsätter att hagla och även denna tillställning hade sex ostskivor.

Det kommer bli en spännande avslutning. Bokedalen leder med en poäng före Bergum men har en match tillgodo. Ska väl mycket till om de inte ska fixa det. Bergum har fyra poäng ner till Croatia på tredjeplats men med en match mer spelad. Båda lagen har kvar att möta Öjersjö men Croatia har även Bokedalen. Lutar åt att Bergum tar andraplatsen.

I botten har det blivit ett rikitgt getingbo. Västkusten är sist med 13 poäng och 17 matcher, Götaholm har 17 poäng och 17 matcher. Sen följer Fadini och Elisedal, båda med 18 poäng men med 16 matcher spelade. I och med vinsten idag har Gårda 19 poäng på 16 matcher. Västkusten, Fadini och Gårda har dock riktigt dålig målskillnad vilket kan bli viktigt för Götaholm och Elisedal. Tipset blir ändå att Västkusten får ta nya tag i sjuan...

Till sist blir det en uppdatering av skytteligan efter 18 omgångar. Delmoro har troligen gjort dödsrycket och avgjort den med fyra omgångar kvar.

Martin Delmoro (Elisedal IS) 21 (1)

Jonas Söderström (Olskrokens IF) 15 (1)

Daniel Wedberg (Götaholms BK) 13 (-)

Boris Lesic (Croatia Göteborg) 12 (2)
Mikail Sepahi (Croatia Göteborg) 12 (-)
Niklas Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)

Johan Nilsson (Bokedalens IF) 11 (1)

Fredrik Airosto (Götaholms BK) 10 (5)

Nicklas Westman (Bergums IF) 8 (1)
Patrik Clasborg (Bergums IF) 8 (-)
Tobias Johansson (Bokedalens IF) 8 (-)

Sean Suguitian Mian (Öjersjö IF 7 (-)
Marcus Halldin (Öjersjö IF) 7 (2)
Farid Runklint (Gårda BK) 7 (1)

Sist vill jag bara påminna om att QPR fortsätter sin underbara resa tillbaka till högsta serien. Vinst idag med 2-0 borta mot Leicester. 19-2 i målskillnad och obesegrade serieledare!

#6


 


Boomshackalack!

Senast det hände var den 23:e juni, men nu har det hänt igen! Götaholm har vunnit en fotbollsmatch i division 6A! Det blev inte bara en seger utan en underbar 5-0 vinst. Efter alla uddamålsförluster och det stundtals fina spelet mot Lekstorp var det lite på gång med en storvinst.

GBK körde på med sin 4-2-3-1 uppställning och idag mot Olskrokens IF såg den ut så här:

Aleks
Freddan-Ljungan-Victor-Felix
Rasta(C)-Robin
Sladjan-Edvardsson-Shafie
Wedberg


Bänken:
Martin J
Nemo
Johan
Matte

Kvällen på Kviberg bjöd på en hel del vind. Rutinerad som han är förlorade Rasta slantsinglingen med flit för att låta Olskroken få medvind i första halvlek. Det skulle visa sig vara ett genidrag ;-). Matchen började ganska trevligt och båda lagen försökte rulla boll. Vinden gjorde att Olskroken fick lite tryck stundtals då utsparkar och insparkar vände i luften. GBK hittade dock lite fina kombinationer och kunde komma runt en del på kanterna och Sladjan såg pigg ut på sin kant. Olskroken hade några farliga långskott och några hörnor som blev farliga. Robin hade en riktigt bra chans med ett fint skott som målvakten gör en fantastisk enhandsräddning på. Även GBK har lite hörnor som blir farliga. Innan halvtid får GBK det viktiga 1-0 målet. Shafie slår in en boll från sin kant som till slut hittar in till Edvardsson som kan slå in bollen i mål. Underbart att gå till halvtidsvila med 1-0.

Med vinden i ryggen börjar GBK andra halvlek hetast och fixar några hörnor direkt. 2-0 målet kommer också ganska snart. Wedberg och Edvardsson samspelar nere i hörnet och efter ett misslyckat inlägg hamnar bollen hos Wedberg igen som vandrar in i straffområdet nere vid kortlinjen. Måltjuv som han är så drar han på ett skott som letar sig in i bortre burgaveln. GBK är nu riktigt på gång och även 3-0 kommer ganska snabbt efter. Freddan bryter en passning på mittplan och avancerar. Wedberg och Edvardsson drar åt varsitt håll och drar isär backlinjen. Olskrokens mittbackar bara avvaktar och utanför straffområdet ser Freddinho att det är ledigt under ribban. Han kollar vinden en sista gång innan han drar på. Träffen är perfekt och bollen sitter som en keps på en gammal gubbe precis under ribban!

Efter 3-0 flyttar Olskroken upp lite folk och tar över spelet ett tag men utan att skapa några jättechanser och det känns ändå som GBK har kontroll på läget. Eftersom Olskroken flyttar upp blir det läge för kontringar för GBK. Sladjan börjar komma igång ordentligt på sin vänsterkant och tar sig förbi gång på gång, en riktigt magiskt andra halvlek. Ofta kommer det tre-fyra målsugna Götaholmare inrusande i straffområdet. Till slut hittar Sladjan fram med en underbar passning till Felix (här snackar vi offensiva ytterbackar!) som gör att han blir helt ren. Iskallt fintar han ner målvakten innan han rullar in fyran. Segern är nu Franz Jäger-säker. 5-0 kommer till slut också av bara farten och passande nog får Sladjan göra målet. Johan vinner en nickduell som Wedberg skarvar vidare till Sladjan. Han rundar sina motståndare och tar sig in i straffområdet och från en dålig vinkel hittar han bortre krysset! Efter detta spelas matchen av och GBK hade bud på flera mål. Wedberg hade lägen (en i ribban), Rasta hade lägen, Martin J hade ett tungt skott och Ljungan hade ett skott från egen planhalva. GBK sliter dock för att Aleks (som var mycket stabil idag och även bjöd på en och annan TV-räddning) ska få hålla nollan. Detta lyckas GBK med och "bloggmatchen" vinns med 5-0!

Olskrokens IF - Götaholms BK 0-5 (0-1)

0-1 Edvardsson (Shafie)
0-2 Wedberg
0-3 Freddan
0-4 Felix (Sladjan)
0-5 Sladjan (Wedberg)

Elisedal och Västkusten spelade samtidigt och den matchen slutade 2-2. Detta betyder att GBK nu är fyra poäng före VBK med den galna målskillnaden +11 (näst bäst i serien, även näst bäst i gjorda mål, 47).

Riktigt skönt med en seger och sättet vi vinner på. Alla jobbade för varandra, Ljungan och Victor såg riktigt bra ut och gjorde att målfarliga Söder såg ganska blek ut. Matchens två bästa spelare var annars enligt mitt tycke Felix (som gör en underbar match både offensivt och defensivt) och självklart Sladjan som stundtals hade lekstuga på sin kant. Han tog även hemjobbet och vann tillbaka boll i viktiga lägen...

Avslutningsvis stod självklart Wedberg för dagens Wedberg (tyvärr för Olskroksspelarna var det i omklädningsrummet). I ett läge i slutet kommer Wedberg igenom på kanten och istället för att passa till tre Götaholmare som kommer rusande i mitten skjuter han en halvtaskig tåfjutt utanför. Matte (som var en av de som kom rusande) undra varför han inte passade. Svaret är lysande: Jag tänkte på målskillnaden! Räknas Wedbergs mål dubbelt eller? ;-)

Good night and good luck!

#6Inför omgång 18

Tänkte kolla hur det ser ut inför den spännande 18:e omgången av 6A...

Elisedal IS - Västkustens BK 19.30 Överåsvallen 16/9

Elisedal IS återfinns innan matchen på åttonde plats i tabellen och har blandat och gett en hel del efter sommaruppehållet. Man började med att slå Götaholm med 3-2 (i en match som alla Götaholmare vill glömma), sedan torskade man stort mot Fadini med 5-2. I nästa match mot topplaget Bergum vinner man med imponerande 4-0 för att sedan förlora en tät match mot Öjersjö med 5-4. Läget i truppen är svårt att veta. Finns ingen gästbok man kan snoka i på hemsidan ;-). Det blev inga röda kort i förra matchen, dock tre gula vilket kan göra att någon spelare är avstängd. 

Det finns iallafall ett par saker man vet om Elisedal: De spelar fysiskt och viker sällan ner sig. Dessutom kan man kallt räkna med att Martin Delmoro kommer att peta in en boll eller två.

Västkustens BK ligger just nu på den enda nedflyttningsplatsen (eftersom Babylon drog sig ur) men jagar lagen över. Laget började imponerande efter sommaren med att ta en poäng mot Bokedalen (1-1) för att sedan förlora mot både Gårda och Croatia innan man slog Götaholm med 4-3 (ännu en match alla i GBK vill glömma). I senaste omgången föll man med 2-0 i den svåra bortamatchen mot Bergum. VBK har tagit ut en 16-manna trupp och det är inga avstängningar som jag känner till. Det verkar dock som duktige Emil Östlund saknas.

TIPS: Målrik tillställning som kan bli lite grinig med risk för röda kort. 5-3 till Elisedal.

Lekstorps IF - Bergums IF Lekstorpsvallen 19.00 17/9

Lekstorp är också ett lag som blandar och ger i mitten av tabellen. Laget började hösten med att få storstryk av Öjersjö med 5-1, man ryckte dock upp sig och spelade 3-3 mot Bokedalen (efter att ha hämtat upp 0-3 sista tjugo!) för att sedan besegra både Gårda (2-0) och Croatia (3-2). I senaste omgången blev det 3-3 hemma mot Götaholm i en jämn match. Formen verkar bra då man är obesegrade de fyra sista matcherna. Verkar dock vara lite turbulent i klubben, lite kritik mot tränaren på hemsidan bland annat. Lekstorp verkar också använda väldigt många olika spelare (man har 16 olika målskyttar!). Inga kända avstängningar.

Efter en skakig start (man började med 0-6 mot Bokedalen) har Bergum klättrat upp i toppen. Väldigt starka hemma men det har dock varit lite upp och ner nu på hösten. Förluster mot Gårda (1-4) och Elisedal (0-4) imponerar inte. Slog dock Västkusten med 2-0 hemma sist efter två mål av Patrik ClasborgNicklas Westman fick sin femte varning i förra matchen men jag tror han är spelklar, har inte full koll på gula kort-reglerna.

TIPS: Känns som en helt öppen derbyhistoria, Bergum känns dock lite tyngre och har mer att spela för. Bergum vinner med 3-2.

Öjersjö IF - Bokedalens IF Öjersjö IP 14.00 18/9

Öjersjö har varit målglada på hösten med 14 mål på tre matcher. Undantaget är den oväntade 1-0 förlusten mot Fadini. Vann nu sist i en galen 5-4 match mot Elisedal, det kostade dock och laget drog på sig fyra gula kort vilket kan leda till avstängningar. I vårderbyt mot Bokedalen blev det 2-2 efter att Öjersjös Bashar Ali kvitterat precis i slutet. Har ett helt gäng med duktiga spelare som gillar att rulla boll.

Serieledarna Bokedalen har gått lite knackigt efter sommaruppehållet. För mycket öl och grillat på semestern kanske? Laget inledde med tre raka oavgjorda matcher mot Västkusten, Lekstorp och Olskroken. Senast verkade man dock vara tillbaka i god målform då Fadini krossades med hela 7-1 efter fyra mål av Niklas Nilsson. Vid vinst kan man rycka lite i toppen.

TIPS: Kommer bli en jämn match mellan två skickliga lag. 2-2 igen kanske?

Fadini FF - Gårda BK Lemmingvallen 13.00 18/9

Vid seger kan Fadini ta sig ur bottenstriden. Italienarna inledde hösten med förlust mot Olskroken för att sedan ta två fina vinster mot Öjersjö och Elisedal för att sedan helt falla ihop mot Bokedalen (1-7). Svårläst lag som man inte vet var man har. Har det dåliga omdömmet att spela på Lemmingvallen ;-)

Klassiska Gårda håller på att dras in i bottenträsket. Näst sämst målskillnad efter VBK och har två raka förluster efter att ha inlett hösten med två vinster. Också ett halvklurigt lag som man inte riktigt vet var man har.

TIPS: Helt öppet, 4-3 till Fadini. 

Götaholms match mot Olskroken har redan Götaholmaren redan täckt. Croatia står över denna omgången. Vilket nog är lika bra med tanke på deras två raka förluster...

Till sist: QPR ångar på i The Championship och bortavann mot Ipswich med 3-0 igår. Serieledare och enda obesegrade laget!

#6


    

Tunnlarnas afton...

Trycket börjar byggas upp inför torsdagens drabbning mot Olskrokens IF. På Olskrokens blogg går det att läsa om deras tankar inför matchen. Det roligaste handlar om Wedberg (även om han inte nämns vid namn). Detta är saxat från bloggen:

"Personligen vet jag väldigt lite om dem, men de verkar ha en stor trupp och en vass anfallare som ligger högt i skytteligan. Jag vill (som vanligt) höja ett varningens finger då GBK har väldigt mycket att spela för och de kommer inte vila förens dem är döda. Rykten säger att de dessutom har en mycket aktiv felsägare, det kan bli intressant om man får höra något :P"

Stor humor alltså inför "bloggmatchen". Götaholm laddade upp inför matchen med en regnig träning idag där inte bara regnet duggade tätt utan också tunnlarna. I de två kvadraterna small det redan direkt. Martin J åkte på en fin och i en underbar sekvens åkte båda de jagande (Shafie och Sladjan) på tunnlar efter varandra. Obekräftade källor säger även att Freddie åkte på en "supertunnel" signerad Ljungan i den andra kvadraten. Exakt hur denna "supertunnel" såg ut förblir osagt...

En riktig "supertunnel" åkte dock Johan på när träningen avslutades med tvåmål. Victor drog en sulfint bakom sitt eget ben och sedan mellan benen på Johan. Dagens Tingsdalstunnel! Uppslutningen var bra och jag fick det till 19 gubbar. Efter uppvärmningen var det presspel med tre lag och det var riktigt bra och koncentrerat i regnet.

Sen blev det som sagt tvåmål där det också var bra spel stundtals, iallafall i början innan spelet mattades. Kamp, glidtacklingar, snygga mål och en del fina kombinationer. Alexander Berg var på träningen igen (!) och var het! Dani och Wedberg hade några fina upprullningar som resluterade i mål. Sladjan kom runt fint på sin kant och matade bra inlägg. Johan drog också ett fint pressat skott rakt i solar plexus på Rasta. Han klarade sig dock, om det beror på hans vältränade mage eller på att Johan inte har krut i dojan låter jag vara osagt ;-)

Från helgen kan rapporteras att Berg lyckades "förlägga" sina nya Iphone, så om någon har hittat en kan man vända sig till honom. Någon som brukar bli av med mobilen är ju Ljungan, men han slog på stort istället och kvaddade sin bil. Han klarade sig dock oskadd...

Olskroken har redan släppt sin startelva men GBK kör ju lite mer italienskt och väntar som alltid till en timme innan matchstart ;-). Den troliga truppen kan dock släppas här:

Aleks, Felix, Matte, Ljungan, Freddan, Robin, Victor, Sladjan, Martin J, Rasta, Wedberg, Nemo, Dani, Edvardsson, Johan, Shafie.

Tobbe är iväg på studierelaterade resor. Dagens Wedberg tillfaller idag faktiskt INTE Wedberg själv utan en av personerna i tränarstaben. Enligt denne kortväxta IFK-fantast har vi tydligen inga avstängningar och alla utom Tobbe är tillgängliga till på onsdag! Vad vi ska göra på onsdag vet jag dock inte ;-) Tydligen är dock även alla tillgängliga till matchen på torsdag...

Det är glädjande att Götaholmaren nått nya höjder då de unika träffarna slog rekord igår med 66 stycken. För att behålla dessa nya besökare kommer vi här att försöka ha lite bättre koll på de andra lagen och deras matcher i 6A. Utan dock att tappa fokuset på GBK...

Full fart framåt på torsdag!

Avspark 19.30 på Kviberg...

#6

Träningsfritt...

Träningsledigt idag för Götaholm eftersom Blåvitt spelar, av någon underlig anledning så krockar aldrig Götaholms träningar eller matcher med Blåvitts matcher. Eller hur, Lillen?

Eftersom halva Götaholms lag är på Gamla Ullevi så är det ju i och för sig lika bra att inte ha träning idag. Detta har gjort att jag till exempel kunde titta klart på den gamla klassikern "The Shawshank Redemption" som jag började titta på igår...

Målskyttar från helgens match mellan Öjersjö och Elisedal, som Öjersjö vann med 5-4, är inne på förbundets sida. Inte helt oväntat gjorde Martin Delmoro ett av Elisedals fyra mål. Detta gör att han är uppe i imponerande 19 mål och rycker lite från Jonas Söderströms 15. Det var inga andra målskyttar i den matchen som förändrar toppen av skytteligan...

Den 18:e omgången kommer att bjuda på en del intressanta matcher. På torsdag möts Olskroken och Götaholm på Kvibergs konstgräs. En oerhört viktig match för GBK. Samma kväll spelar Elisedal mot Västkusten på Överåsvallen. VBK behöver verkligen vinna för att sätta press på Götaholm. En annan intressant match för den nedre halvan är mötet Fadini-Gårda. Vinnaren där spelar troligtvis bort sig från nedflyttningsträsket. Omgången bjuder också på två heta derbyn. Öjersjö möter Bokedalen och Lekstorp tar emot Bergum. Räkna med att det kommer att smälla i de matcherna!

Träning för GBK imorgon inför ödesmatchen på torsdag.

#6 


Söndagsnöje

Frågan lyder: Vad gör man på en söndag när flickvännen pluggar? Man sätter sig vid datorn och går igenom alla spelade matcher i division 6A Göteborg för att se hur skytteligan ser ut. Detta är alltså vad jag har roat mig med idag. Målen gäller alla matcher fram till och med omgång 18, med ett undantag. När det gäller Öjersjö IF - Elisedal IS (5-4) som spelades igår finns inte målskyttarna på nätet ännu. 

Alla uppgifter kommer från www.svenskfotboll.se där domarna fyller i matchrapporterna. Om något här inte stämmer (till exempel stavning av namn) är det alltså fel uppgifter på sidan eller så har jag slarvat. Siffran efter spelaren är totalt antal mål, siffran inom parantes är antal straffmål av det totala. Håll till godo:

Martin Delmoro (Elisedal IS) 18 (1)

Jonas Söderström
(Olskrokens IF) 15 (1)

Daniel Wedberg (Götaholms BK) 12 (-)
Boris Lesic (Croatia Göteborg) 12 (2)
Mikail Sepahi (Croatia Göteborg) 12 (-)
Niklas Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)

Johan Nilsson (Bokedalens IF) 11 (1)

Fredrik Airosto (Götaholms BK) 10 (5)

Tobias Johansson (Bokedalens IF) 8 (-)

Marcus Halldin (Öjersjö IF) 7 (2)
Sean Suguitian Mian (Öjersjö IF) 7 (-)
Nicklas Westman (Bergums IF) 7 (1)
Patrik Clasborg (Bergums IF) 7 (-)

Daniel Jonasson (Lekstorps IF) 6 (-)
Farid Runklint (Gårda BK) 6 (1)
Magnus Karlsson (Bergums IF) 6 (2)
Joakim Remler (Bergums IF) 6 (-)

De bästa målskyttarna i de lagen som inte är representerade är Erik Lukacs (Västkustens BK) på 5 mål och Ryane Freire (Fadini FF) också på 5 mål. Inte helt oväntat att de gamla måltjuvarna Jonas "Söder" Söderström och Martin "Kobran" Delmoro ligger i toppen. Lite oväntat dock att fotbollsresenären Delmoro (som spelat i mer klubbar än Tobias Grahn och Jonny Rödlund tillsammans) har hunnit med hela 18 baljor. Intressant är att hela Elisedal har gjort 35 mål, Delmoro har alltså gjort mer än hälften! Dessutom är som sagt inte Elisedals match mot Öjersjö från igår där man gjorde fyra mål med i sammanställningen. Söder (med ett förflutet i bland annat IFK Göteborg 95-96, Frölunda 98-00 och Lunden 01-06) har kommit igång efter en seg start, vilket också gäller för hela Olskroken. Likt Delmoro har även Söder svarat för mer än hälften av sitt lags mål...

Intressant är även att Bergum, som krigar i toppen, inte har någon riktigt vass målskytt utan sprider ut målskyttet. Flest olika målskyttar har Lekstorp med hela 16 stycken! Nog med statistik för den här gången. Kanske dags för gula och röda kort nästa gång. Götaholm har några heta kandidater där ;-)

Det är väl också ganska uppenbart vem seriens främsta straffskytt är ;-)

Till sist vill jag bara påminna att QPR ganska lätt besegrade Middlesbrough med 3-0 hemma på Loftus Road igår. Vilket gör att de fortfarande leder The Championship!

#6

 

 

Simma lugnt, Larry!

Dagens trevliga lördagsträning hade flera tunga namn, Alexander Berg var där (han har faktiskt tränat TRE gånger de senaste veckorna), Mange var på besök, Gurra var med och Victor hade hittat dit.

Victor jobbar dock hårt på att behålla sin titel som norra Europas mest skadebenägna spelare då han lyckades skada sig under kvadraten! Det var iofs i en duell med Felix. Kvadraten spelades idag med ett tillslag vilket bjöd på en hel del intressanta situationer...

Allt som allt hade det dykt upp 14 gubbar, bättre än förra lördagen, och helt ok med tanke på att juniorerna hade match efteråt. Efter uppvärmning blev det lite presspel med tre lag. Stundtals bra spel, stundtals riktigt okoncentrerat. Övningens höjdpunkt var utan tvekan när Johan lyckades med en väldigt fin tunnel på Mange. Johan tjöt ut sin glädje som en tolvårig flicka och de kan även ha ryckt till lite i byxorna på honom. Wedberg hade även en fin svit när han lyckades slå bort minst sju passningar i rad...

Efter detta blev det lite skott på Aleks, ett led som sköt med vänstern och ett som sköt med högern. Efter man skjutit skulle man byta led. Detta gällde alla utom Felix, undrar varför? ;-)

Träningen avslutades med lite spel. Freddan drog på sig handskarna och stod i det ena målet, då han är lite halvskadad sen senaste matchen. Första rundan bjöd inte på något skönspel och inget av lagen kom upp i press. Ljungan var het (kanske revanschsugen efter alla skriverier om hans röda kort) och bjöd både på mål och tacklingar. Kevin fick sig lite oväntat en åktur på Ljungan Airlines. Andra rundan bjöd på bättre fart och högre press. Freddan fick kapitulera flertalet gånger, bland annat på en kanon från Mange ;-)

En positiv träning inför en ny viktig vecka för GBK, träning tisdag och sedan match borta mot Olskroken på onsdag.

I omklädningsrummet påpekade Tobbe att det hade varit dåligt med kandidater till dagens Wedberg. Han hade dock rätt när han sa "vänta bara så kommer de snart". Som vanligt var det Wedberg själv som levererade mest. Det talades om Wedbergs privatliv och Freddie kommenterade något. Wedberg blir då sur och säger: Fan, är du min tolk eller! till sin bror. Alla skrattar. Lillen försöker trösta Wedberg men då bjuder han istället på nästa pärla och säger till Lillen: Du kan väl trösta mig på måndag istället när GAIS har slagit Blåvitt. Det självklart roliga här är ju att Wedberg är Gaisare och Lillen självklart håller på IFK.

Freddie vill dock inte vara sämre än sin bror och uppfinner ett helt nytt ord. Han konstaterar att det nu finns många "nominanter" till dagens Wedberg...

Precis innan alla går lyfter Gurra frågan om att Götaholms dåliga säsong hänger ihop med spelarnas dåliga kost. Detta eftersom det var snack om att åka till Oves eller möjligen McDonald's. Denna teori får vatten på sin kvarn när jag lite senare på Coop stöter på Ljungan och Johan med två smörgåstårtor i varukorgen! Tydligen var det enda problemet om de hade tillräckligt med pengar...

Dagens viktigaste match: Serieledande QPR tar emot Middlesbrough hemma på Loftus Road!

#6  

Kvällens viktigaste resultat

Bergum har precis besegrat Västkusten med 2-0 vilket gör att Götaholm fortfarande har allt i egna händer (eller fötter). Fyra matcher kvar och två poäng före Västkusten med en mycket bättre målskillnad...

GBK har kvar att möta: Olskroken (b), Fadini (b), Öjersjö (h) och Bokedalen (h) medan VBK har Elisedal (b), Lekstorp (b), Olskroken (b) och Fadini (b)...

#6

Alltid denna Ljungan ;-)

Idag drabbade b-lagen från Götaholm och Utbynäs samman på Gamlestadsvallens gröna matta. Båda klubbarnas a-lag ligger ju ganska illa till. GBK behöver vi inte kommentera idag och Utbynäs är på väg att ramla tillbaka ner i sexan. Utbynäs hade inte många a-lagsspelare med i matchen idag, med undantag för den gamle götaholmaren och tränarsonen Pontus. Enligt uppgifter är han avstängd i a-laget, något som inte låter helt orimligt ;-). Han har dock kvar sin vänsterfot och den blandar och ger som vanligt. Lite oväntat stod Alexander Devos i mål för gästerna.

Götaholm hade ett slagkraftigt lag, mest eftersom det var lite dåligt med folk och många av dem som spelade mot Lekstorp med a-laget igår var med idag. GBK startade med följande lag:

Termos
Nemo-Ljungan(C)-Kevin-Tony
Shafie-Johan-Martin J-Dani
Wedberg-Tobbe


Bänken:
Micro
Sladjan
Rasta
Aleks

Både Ljungan och Tobbe var ju avstängda igår i a-laget. USK tog visst ledningen ganska tidigt (innan jag hunnit dit) på en frispark som nickades imål. Ganska snart efter kvitterade dock GBK genom Wedberg. Johan hittade Wedberg i djupet, han var väldigt misstänkt offside men domaren friade, och han kunde rulla in bollen i mål. GBK har väl mest av spelet men gör inte mål. Spelövertaget leder dock till att GBK får straff när Martin J (tror jag) blir fälld. Straffskytt är lite oväntat den gode Ljungan. Alla väntar sig en Super-Mac kanon men Ljungan går på känsla och placerar bollen...tyvärr i stolpen. I samma veva tar USK ledningen efter att de kommit runt på kanten och en fristående spelare kan slå in bollen. Möjligt att detta hände innan straffen, minnet sviker lite. Halvleken avslutas iallafall med att Ljungan blir utvisad. Han har ett gult sen innan och sedan går han in hårt i en duell, det är dock axel mot axel. Eftersom Ljungan trillade i grytan med trolldryck när han var liten så åker självklart Utbynässpelaren på en flygtur med Ljungan Airlines. Domaren anser att Ljungan går in med sin armbåge först. Väldigt hårt dömt då Ljungan inte kan rå för att han är större och starkare. Man frågar sig dock om Ljungan verkligen vill spela fotboll? Är det inte lättare att bara lägga av ;-) Rött kort två matcher i rad är dock imponerande. GBK ligger alltså under med 2-1 i halvtid. Martin J får ta klivet ner som mittback. Trots en man mindre skapar GBK en hel del chanser i början av andra. GBK går även ner på en trebackslinje för att jaga en kvittering. Tillfällige mittbacken Martin J börjar dock få kramp och Lillen och Groggen på bänken fattar då det enda rätta beslutet: Ner med Rasta som mittback! Han har snabbheten, blicken för spelet och huvudspel i världsklass ;-). Nu består Götaholms trebackslinje av Nemo-Rasta-Kevin. Då ska det tilläggas att Kevin ett tag befann sig i offensivt straffområde. GBK håller emot och i slutet hittar Dani (tror jag iallafall) Sladjan i djupet. Han rycker förbi sin gubbe, stannar upp och kan kyligt placera in 2-2 stolpe in. Alltid gött att snuva Utbynäs på en vinst. En eloge till Aleks som ställde upp och satt på bänken utan att hoppa in...

Efter matchen försökte Wedberg övertyga alla att dagens Wedberg skulle tillfalla vår målvakt Termos. Tydligen satt Termos och funderade på att det hade tagits bort någon ingrediens i Coca Cola. Wedberg skulle då skämta till det och sa: Ja, de tog bort "Coca". Termos svarar: Ja, så var det nog! Wedberg tycker detta är skitkul och att det borde belönas med dagens Wedberg. Det roliga är dock att Wedberg har rätt utan att veta om det, om han med "coca" menar kokain. Trots att Coca-Cola själva förnekar det finns det hyfsade bevis på att Coca-Cola i början innehöll just kokain. Coca-Cola har hemligstämplat sitt recept men kokainet ska ha tagits bort 1929. Inte för att Wikipedia är världens bästa källa men ni kan kolla upp det här. Så den gubben gick inte Wedberg!

Det som självklart händer precis innan vi går är att Wedberg slänger ur sig en sagolik kommentar som lika självklart får priset som dagens Wedberg! Wedberg har precis köpt en Iphone och Tobbe frågar om han ska hem och leka med den. Visst! säger Wedberg och vi pratar om att lägga in alla nummer i telefonen. Då kläcker han ur sig: Det ska bli gött att kunna välja vad alla ska heta! Jag och Groggen bara tittar på varandra och undrar om vi hörde rätt innan jag frågar: Gjorde du inte det med din gamla mobil? Hahahaha. Wedberg, han levererar både på och utanför planen!

#6

Vilda Västern!

Det blev ett kliv framåt för Götaholm BK i den viktiga bortamatchen mot Lekstorp. I en svängig tillställning med massa chanser kunde GBK ta en poäng efter att krutröken lagt sig. Det var en helt del gubbar borta vilket gjorde att GBK ställde upp med följande lag:

Aleks
Freddan-Victor-Robin-Felix
Rasta(C)-Martin J
Sladjan-Edvardsson-Dani
Wedberg

Bänken:
Freddie
Nemo
Shafi

Lekstorps IF - Götaholm BK 3-3 (2-1)

0-1 Dani (Sladjan) 13 min
1-1 Daniel Jonasson 27 min
2-1 Marcus Pätsi 45 min
2-2 Wedberg (Edvardsson) 52 min
3-2 Sebastian Fransson (straff) 56 min
3-3 Rasta (straff) (tid ??? en kvart kvar kanske)

Götaholms offensiva 4-2-3-1 uppställning i kombination med Lekstorps offensiva 4-3-3 uppställning (är inte säker på exakt hur den såg ut) gjorde att det blev en match med en hel del chanser och snabba kontringar. GBK började matchen bäst och hittade ett fint passningsspel direkt. Lekstorp var dock närmast att spräcka nollan då de hade en boll i stolpen. Sladjan började piggt och kom runt på sin kant. Wedberg högg där framme och var nära ett par gånger i början. Det var GBK som skulle ta ledningen på ett väldigt vackert mål. Felix hittar Rasta i mitten som kan lägga vidare till Martin. Martin hittar en framstormande Sladjan på kanten som kommer runt. Han hittar in med bollen till Dani som på ett tillslag sätter dit den i nättaket! Efter målet är det ganska jämt och Lekstorp börjar skapa en del chanser. Efter 27 minuter kommer även kvitteringen, på en halvkontring kommer de runt på kanten och kan rulla vidare den till en fristående spelare som (om jag inte minns fel) drar Aleks och rullar in den.

GBK kör dock på och är väldigt nära att ta ledningen. Felix kämpar mot målvakten i en duell och bollen ligger fri för en sekund. Rasta är där och ska bara peta in den men han försöker av någon underlig anledning att ta med sig den och målvakten får ut en hand. Lekstorps målvakt blir även skadad i denna situationen. GBK skapar mer och Freddan hittar Rasta i mitten som hittar Wedberg i djupet. Tyvärr missar Wedberg friläget och bollen smiter utanför. I anfallet efter gör Lekstorp 2-1. En av deras spelare tar sig in i straffområdet och dunkar på. Bollen sitter högt i första krysset. Inte mycket att göra något åt. Lekstorp går till halvtidsvila med en 2-1 ledning. Offensivt var det bra i första halvlek men lite rörigt defensivt då alla inte hittar sina positioner. Detsamma kan säga om Lekstorp.

GBK kämpar vidare i andra och etablerar en hel del spel på Lekstorps planhalva. Edvardsson snurrar lite ute på kanten och sticker in den till Wedberg. Wedberg trampar förbi sin gubbe in i straffområdet och skjuter ett lågt skott nere vid första stolpen. 2-2 och GBK är med igen! Tyvärr dröjer det inte länge innan Lekstorp tar ledningen igen. De kommer runt på kanten och skickar in bollen i straffområdet. En av deras spelare får den och vänder och vrider lite och sen trillar han. Domaren pekar på straffpunkten. Inte lätt att vara objektiv men den kändes lite väl lätt. Straffen sitter säkert till höger och Lekstorp är ännu en gång i ledning. GBK går nu lite på knäna och Lekstorp har mycket spel och många hörnor och frisparkar. Efter en hörna som GBK inte får undan studsar bollen omkring som en flipperkula innan Freddan kan fläka sig och styra ett skott i stolpen.

GBK jobbar sig dock tillbaka in i matchen och istället för att bara dunka iväg chansbollar rullar man sig faktiskt fram till chanser. Det blir några halvfarliga hörnor och Wedberg är nära att komma igenom några gånger. GBK kommer även runt på kanterna en del. Rasta får ett skottläge utanför straffområdet och eftersom han inte kan gå på kraft så försöker han placera den. Bollen skruvar sig fint men tar i ribban! Till slut kommer GBK runt på sin högerkant och någon (Nemo eller kanske Sladjan) skickar in bollen framför mål och bollen tar på armen på en Lekstorpspelare. Domaren tvekar inte och dömer straff. Efter att ha kysst bollen och gjort korstecken placerar Rasta in bollen till 3-3. Målvakten går dock åt rätt håll men kan inte riktigt nå den. Vilket håll straffen gick åt är hemligstämplat ;-)

Båda lagen öser på för ett segermål och det skapas en hel del halvchanser för båda lagen sista delen av matchen. Tyvärr skadas Freddan och får kliva av. GBK lyfter en hel del långt men skapar inga jättechanser. Både Shafi och Sladjan har skott utifrån i slutet men matchen slutar 3-3. GBK har även en till straffsituation men domaren väljer att fria. Det blev stundtals en lite grinig match men så blir det när det gäller så mycket...

Det kan visa sig vara en värdefull poäng.

Edvardsson stod för matchens prestation då han mitt under andra halvlek bara försvann från planen. Han behövde helt enkelt gå på toaletten. Ingen på Götaholms bänk uppfattade dock detta. Klassiskt! ;-)

Ryktena säger att Wedberg bjöd på en annan klassiker efter matchen. I omklädningsrummet skulle den gode Wedberg säga TV i plural. Han slänger ur sig: Televisioner! Efter en del skratt säger han: Vad heter det då? Ronny svarar: Kanske TV-apparater...

För er som vill se ett klassiskt derby så spelar Götaholm mot Utbynäs (med b-laget) imorgon på G-vallen klockan 18.00...

Good night and good luck!

#6

Byt väst!

En mycket viktig vecka för Götaholm började med en hyfsad träning. Om jag inte minns fel var det 18 spelare som dök upp. Ett steg framåt från lördagens träning. Det blev presspel och sedan spel med två lag konmål. Både spelet och tempot var helt ok.

På spelarmötet efter träningen pratades det en hel del om varför vi inte haft resultaten med oss och vad vi måste göra för att spela kvar i sexan nästa säsong. Det pratades även en hel del om annat som jag inte tänker ta upp här...

Till den livsviktiga matchen på onsdag mot Lekstorp borta är både Ljungan (rött kort sist) och Tobbe (för många gula kort) avstängda och Matte är bortrest. Även Mackan saknas då han lämnat landet och åkt till Turkiet en sväng och Koffe är skadad då han sträckte baksidan av låret förra veckan. Det ser alltså lite tunt ut. Truppen ser iallafall ut som följer: Alex, Freddan, Felix, Rasta, Sladjan, Nemo, Shafie, Edvardsson, Victor, Dani, Wedberg, Martin J, Robin och Freddie. Som alltid är det möjligt att det blir förändringar...

Wedberg sa en massa korkade saker idag, men roligast var ändå när Fjellman tjatade på Wedberg att han skulle byta väst från gul till orange (när vi gick från tre lag till två lag) utan att upptäcka att han själv hade en gul väst på sig...

Dessutom är Wedberg usel på att parkera sin gamla skit-Saab ;-)

Nu är det bara att ladda till på onsdag!!!

#6

Not cool.

Uppslutningen på gårdagens träning var tyvärr usel. Med största sannolikhet var det årets bottennotering. Det var ganska väntat att det skulle bli lite mindre folk än vanligt men 11 spelare är inte ok. Särskilt tråkigt när Lillen lagt ner tid på att planera träningen då både Groggen och Ronny hade förhinder.

Vi som var där körde på ganska hårt iallafall med lite spel med flera små konmål, även lite inlägg och den klassiska arsenalaren. Men med så få spelare blir det självklart svårt att få till en riktigt bra träning. Vissa hade hört av sig att de inte kunde komma men väldigt många hade inte det. Not cool. Särskilt inte när det har gått så dåligt på sistone, det är då vi verkligen behöver ha bra träningar...

Vi som var där fick oss dock några goda skratt. Wedberg levererade som vanligt. Tydligen hade bröderna Wedberg och Mackan varit ute i fredags. Den numera klassiska ramsan om de röda byxorna hade då används flitigt. Ramsan måste dock användas på egen risk. I kön till BK körde Mackan ramsan en gång för mycket, vilket gjorde att mannen med de röda byxorna (eller rättare sagt hans kompis) ilskande till och helt enkelt sopade till Mackan. När Wedberg berättar om detta i omklädningsrummet frågar Freddan vad som hände sen, om de hjälpte Mackan. Då svarar Wedberg: Nej, jag hade ju glasögon på mig! Klassiskt!

Freddan bjöd även på en fin felsägning. Vi snackade om landskampen och om Tobias Hysen, enligt Freddan fick Hysen inte ens plats bland de 16 spelarna på bänken. Jag visste inte att bänkarna på Råsunda var så långa ;-)

Träning imorgon och spelarmöte efteråt. Viktigt att alla kommer...

Ny vecka och nya tag, dags att börja kriga ordentligt nu...

#6

Groundhog Day

1993 kom filmen Groundhog Day (den svenska titeln var Måndag hela veckan) med Bill Murray och Andie MacDowell i huvudrollerna. I filmen spelar Murray den slitna vädermannen Phil Connors som motvilligt är ute och rapporterar om Groundhog Day. Hela filmen går ut på att när Phil vaknar upp nästa dag är det Groundhog Day igen och han måste genomlida dagen igen. Nästa dag är det Groundhog Day igen, han har helt enkelt fastnat i samma dag.

Nu undrar ni säkert vad detta har med Götaholms fotbollslag att göra. En hel del säger jag. GBK har nämligen fastnat i samma match. Det känns som vi spelar samma match hela tiden. Det är en ganska jämn match där GBK är med hela tiden och gör ett par mål. Matchen står alltid och väger lite, men den slutar alltid på samma sätt. I slutet på matchen gör motståndarna det vinnande målet.

Den viktiga matchen mot Västkustens BK igår var tyvärr inget undantag. GBK kom till start med följande lag:

Mackan
Freddan-Ljungan-Matte-Felix
Rasta(C)-Sladjan-Robin-Tobbe
Edvardsson-Wedberg


Bänken: Dani, Nemo, Martin J, Johan, Victor

Västkustens BK-Götaholm BK 4-3 (2-3)

0-1 Wedberg (Robin) 5 min
1-1 Emil Östlund 20 min
1-2 Rasta (Sladjan) 28 min
2-2 Erik Lukacs 43 min
2-3 Matte (Sladjan) 44 min

3-3 Adilson Lima 60 min
4-3 Hatib Nicholas El Hatib 89 min

Inledningen av matchen var ganska händelserik. VBK hade mycket boll i början och GBK såg lite förvirrade ut. När man väl fick tag i bollen blev det dock farligt, man vände på spelet bra några gånger och Tobbe hade en bra chans. Redan efter fem minuter skulle även GBK ta ledningen när Robin hittade Wedberg i djupet. Wedberg sprang ifrån sin försvarare och rullade kallt in bollen förbi målvakten. En perfekt start på denna superviktiga match. Efter detta hade VBK fortsatt mycket boll och skapade ett visst tryck mot Mackan i GBK-kassen. GBK hade också lite chanser då man kom runt på kanten ett par gånger och Wedberg fick en del bollar i djupet som nästan resulterade i frilägen.

Tyvärr skadades Tobbe en bit in i matchen och fick kliva av, Martin J ersatte. Efter 20 minuter kom Västkustens kvittering. Domaren släpper en fördel utanför Götaholms straffområde och VBK-spelaren klipper till med vänstern och bollen sitter hårt i närheten av krysset. Inte mycket för Mackan att göra...

Det dröjde dock inte så länge innan GBk skulle ta ledningen ännu en gång. Efter en hörna av Sladjan kommer bollen tillbaka ut till honom. Han slår in bollen hårt och lågt framför mål. VBK har inte orkat lyfta upp alla sina gubbar (iallafall enligt domaren, som stod bra till) och Sladjans passning når Rasta som på nära håll kan slå in bollen via målvakten i mål. I detta läge kändes det ändå som det var Götaholms match.

Slutet av den första halvleken skulle dock bli händelserik. I den 40:e minuten får Ljungan gult kort efter att domaren ansett att han gick för hårt in i en duell. Domaren hade även innan sagt till Ljungan att ta det lite lugnare. Bara ett par minuter senare får en VBK-spelare bollen i Götaholms straffområdet. Ljungan satsar som vanligt 120 procent in i duellen. Tyvärr träffar han spelaren mer än bollen. Domaren plockar först upp det gula och sedan det röda kortet till Ljungan. Självklart pekar han även på straffpunkten (inte för att det finns någon straffpunkt på Kviberg). Straffen är inte bra slagen och Mackan går åt rätt håll och räddar den. Tyvärr är det inga Götaholmsspelare som brytt sig om att rusa in, vilket gör att VBK-spelaren kan slå in sin egen retur till 2-2.

Dramatiken i första halvlek är dock inte slut. GBK får en hörna som Sladjan slår perfekt och Matte möter perfekt med skallen. Bollen letar sig in nere vid stolpen. GBK kan alltså gå till halvtidsvila med en 3-2 ledning trots att man är en man mindre.

Matchbilden i andra halvlek blir ganska väntad. VBK har väldigt mycket boll och rullar en hel del. GBK packar ihop det och försöker kontra. VBK skapar en hel del chanser och i 60:e kan de kvittera efter att GBK inte fått undan bollen i eget straffområde. Wedberg har en bra chans då han är på väg igenom, han dras dock i tröjan och tappar fart. Domaren ger fördel men avslutet går utanför, mycket beroende på att Wedberg har tre motståndare som i stort sätt sliter i honom. GBK byter en hel del och både Dani och Victor kommer in. Trots stort övertag i bollinnehav för Västkusten lyckas GBK skapa en del chanser. Rasta har ett volleyskott som målvakten precis får fingrarna på (även om domaren missade detta). GBK har några frisparkar på mittplan då man lyfter upp alla duktiga huvudspelare. Tyvärr leder detta inte till några mål. Dani var pigg när han kom in men när han väl fick bollen orkade inte GBK riktigt fylla på med folk för att skapa riktigt heta chanser.

En pinne mot laget som jagar bakom i tabellen och spel med en man mindre i en halvlek är ju inte så illa, tänkte man, Det skulle man inte ha gjort. I 89:e minuten händer det som inte får hända men som hänt GBK allt för många gånger denna förbannade säsong. VBK tar sig runt på sin högerkant och slänger in bollen framför mål. En VBK-spelare är först med en fot och kan styra in segermålet. GBK-försvaret ville ha det till offside men jag har ingen aning om det var offside eller inte. Den sista minuten försöker GBK självklart att fixa en sista chans men det går inte. Slutet på matchen blir tråkigt då en VBK-spelare och Victor har en dispyt vilket slutar med lite bråk. Domaren som står jämte väljer dock att inte göra något. Lite tumult utbryter då spelare från båda lagen springer dit. Läget lugnar dock ned sig och lagen kan tacka varandra...

Ännu en uddamålsförlust (den nionde) och ett sent mål i röven i den sjukaste säsongen jag någonsin spelat. Västkusten ligger nu bara en poäng bakom GBK. Det sjuka är att GBK med sina 39 mål har gjort näst mest i hela serien (Bokedalen har gjort 50) och man har +6 i målskillnad (fjärde bäst i serien)...

Avslutningen på serien kommer att bli spännande. Men vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Nu är det ännu viktigare att alla kommer och tränar och kör hårt...

#6


RSS 2.0