Rövargäng!

Förutsättningarna för dagens Götaholmsträning kunde kanske varit bättre. Träningstiden var flyttad från 12.00 till 10.30, vi hade inte tillgång till G-vallens gräsmatta utan träning blev på grusplanen. Dessutom en och en halv vecka till nästa a-lagsmatch.

Lägg också till att vissa spelare hade varit ute och rullat hatt kvällen innan, det ryktades om Dancing Dingo. Detta ledde till att vissa (inga namn) halvsov i sina skåp i omklädningsrummet och andra dök upp i samma kläder som de hade kvällen innan. Men tack vare den sköna segern mot Olskroken i veckan gjorde detta inte så mycket och humöret var ändå på topp. Om jag inte minns fel (vilket är väldigt troligt en dag som denna) så blev vi iallafall 11 gubbar.

Nästan direkt levererar Wedberg dagens Wedberg. Någon undrade om inte Fjellman skulle dyka upp idag men Wedberg hade en teori om att "en liten fågel kanske hade viskat i hans öga att träningen skulle vara på grus". Det är enkelt rak humor...

Själva träningen blev som väntat väldigt lugn och bestod av fotbollstennis med dem klassiska lagen yngre mot äldre. Wedberg var väldigt nöjd med att hamna hos de äldre, resten av laget var väl sådär nöjda. De yngre hade iofs det gamla strävsamma paret Matte&Victor. Dessa glada bohemer hade väl inte sin mest fokuserade träning ;-)

Under den första delen av fotbollstennisen (där man bara fick nicka) lyckades Felix med konststycket att få näsblod. Dags att uppgradera hjälmen till en gammal hederlig bandyhjälm med galler? Wedberg briljerade även med att ett par gånger glömma bort att det bara var nickar. Nickar är ju som bekant inte "Skalmans" styrka.

Träning fortsatte med vanlig fotbollstennis där det äldre laget vann ganska enkelt. Gött att se att Koffe var tillbaka i träning efter sin skada. Kevin hade missat ändringen av träningstiden och körde sin tyska fördröjning och dök upp precis när det var slut. I omklädningsrummet dök även Dani upp och började byta om innan han insåg att alla precis kommit in ;-)

Under gårdagens strapatser figurerade även lite andra gamla Götaholmare. Tom Berntsson syntes i vimlet, möjligen firade han veckans fina 6-3 seger mot Marieholm med sitt Kortedala. Obekräftade källor säger även att han har "migrän" idag. Även Pontus Svedberg fanns med via telefon, han var troligen på sämre humör eftersom hans Utbynäs är på väg ner i sexan igen. Tung förlust senast i derbyt mot Bergsjö IF med 5-4. Pontus fanns med i domarens anteckningar men inte under gula kort som man kan gissa utan som målskytt!

Nu är även hela den 18:e omgången i 6A färdigspelad. I torsdags spelade ju, förutom Götaholm och Olskroken, Elisedal och Västkusten. Matchrapporten har nu trillat in och några av mina gissningar inför matchen gick in. Inte oväntat gjorde Martin Delmoro båda Elisedals mål i 2-2 matchen. Edmond Shala gav dock VBK ledningen redan i första minuten, men med mål i 21:a och 48:e minuten såg Delmoro till att Elisedal tog kommandot. Jag skrev att det kunde bli lite grinigt och det blev sex gula och ett rött. Det var Adilson Lima i VBK som fick se det röda kortet i 70:e minuten. Han hade redan ett gult men enligt matchrapporten fick han rött direkt men det kan ju vara ett slarvfel. Hur som helst lyckades dock Västkusten resa sig trots utvisningen och kvittera genom Erik Lukacs i 79:e spelminuten. En livsviktig poäng för VBK. Har dock ingen aning om hur matchbilden såg ut.

I fredags var det derbydags när Lekstorp tog emot Bergum på konstgräset på Lekstorpsvallen. 45 besökande hade valt att spendera sin fredagskväll med att titta på division 6-fotboll. Även här hade jag rätt till en viss del, Bergum var lite tyngre och kunde vinna med 2-0. Två av lagets pålitliga målskyttar låg bakom segern, Nicklas Westman och Patrik Clasborg. Enligt förstahandskällor ska Bergums 1-0 mål varit riktigt snyggt. Vänsterbacken John Edvardsson kommer upp och slår ett långt inlägg som Westman kan skarva upp i krysset. Vissa andra bloggar hade ju Lekstorp som vinnare ;-). Matchen hade också fem gula och ett rött kort. Lekstorps Alexander Ivarsson fick sitt andra gula kort i 87:e minuten. Bergum är nu tvåa i serien och kan med egen kraft behålla den placeringen. En placering som med största sannolikhet kommer leda till kval till femman.

Idag spelades de sista två matcherna i omgång 18. Det var ett tungt derby när Öjersjö mötte serieledarna Bokedalen hemma på sitt konstgräs (de har äntligen tagit bort sin dörrmatta och lagt riktigt konstgräs). Som väntat blev det en jämn match där ett tidigt mål av Bokedalens Tim Johansson visade sig bli matchens enda. Även denna match hade en hel del gula kort (6) men inga röda. Hur matchen såg ut vet jag dock inte. Lagens hemsidor är av förklarliga skäl inte uppdaterade ännu (alla kan ju inte sitta halva lördagen vid datorn). Klart är dock att Bokedalen firade segern med fest ikväll ;-). Det enda som kan utläsas av Öjersjös gästbok på hemsidan är att det senaste inlägget var anmält och borttaget. Om det var relaterat till derbyförlusten är dock oklart...

Även Fadini och Gårda spelade boll idag. En match som började 15.00 på Kviberg. Här kan jag dock erkänna att jag hade helt fel. Trots tidigt ledningsmål av Fadini (Antonio Dakovic) kunde Gårda vända på steken och vinna med 4-1. Målskyttar: Mawuli Gokah, Viktor Bellak, Anton Beljam Walberg och Farid Runklint. De gula korten fortsätter att hagla och även denna tillställning hade sex ostskivor.

Det kommer bli en spännande avslutning. Bokedalen leder med en poäng före Bergum men har en match tillgodo. Ska väl mycket till om de inte ska fixa det. Bergum har fyra poäng ner till Croatia på tredjeplats men med en match mer spelad. Båda lagen har kvar att möta Öjersjö men Croatia har även Bokedalen. Lutar åt att Bergum tar andraplatsen.

I botten har det blivit ett rikitgt getingbo. Västkusten är sist med 13 poäng och 17 matcher, Götaholm har 17 poäng och 17 matcher. Sen följer Fadini och Elisedal, båda med 18 poäng men med 16 matcher spelade. I och med vinsten idag har Gårda 19 poäng på 16 matcher. Västkusten, Fadini och Gårda har dock riktigt dålig målskillnad vilket kan bli viktigt för Götaholm och Elisedal. Tipset blir ändå att Västkusten får ta nya tag i sjuan...

Till sist blir det en uppdatering av skytteligan efter 18 omgångar. Delmoro har troligen gjort dödsrycket och avgjort den med fyra omgångar kvar.

Martin Delmoro (Elisedal IS) 21 (1)

Jonas Söderström (Olskrokens IF) 15 (1)

Daniel Wedberg (Götaholms BK) 13 (-)

Boris Lesic (Croatia Göteborg) 12 (2)
Mikail Sepahi (Croatia Göteborg) 12 (-)
Niklas Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)

Johan Nilsson (Bokedalens IF) 11 (1)

Fredrik Airosto (Götaholms BK) 10 (5)

Nicklas Westman (Bergums IF) 8 (1)
Patrik Clasborg (Bergums IF) 8 (-)
Tobias Johansson (Bokedalens IF) 8 (-)

Sean Suguitian Mian (Öjersjö IF 7 (-)
Marcus Halldin (Öjersjö IF) 7 (2)
Farid Runklint (Gårda BK) 7 (1)

Sist vill jag bara påminna om att QPR fortsätter sin underbara resa tillbaka till högsta serien. Vinst idag med 2-0 borta mot Leicester. 19-2 i målskillnad och obesegrade serieledare!

#6


 


Kommentarer
Postat av: F

Nu vill ja se ligan på gula kort ;)

2010-09-19 @ 09:59:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0