Dagens förort: Fittja



Götaholm hade för dagen en bra trupp där bara Freddan saknades (tre gula) och tränarstaben hade snickrat ihop följande lag:

Mackan
Mange-Ljungan-Victor-Felix
Matte-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Abdi-Natti

Bänken:
Berg
Koffe
Filip
Freddie
Martin J

Det märktes direkt vilket lag som hade mest att spela för, tyvärr för Götaholms del. Öjersjö var mycket hetare och tog tag i matchen direkt. Götaholm var knappt fyra på bollen och vann knappt några närkamper. Det var även väldigt dålig rörelse när man själva hade bollen och det kändes som GBK knappt hade mer än två pass inom laget i första halvlek innan man drog iväg bollen.

Öjersjö ägde mitten och Marcus Halldin var riktigt bra och tillsammans med Viktor Gustafsson och Jimmy Åsell spelade man sig genom gång på gång.

Som tur var skapades det dock inga jättefarliga lägen. En hel del skott utifrån som Mackan hade koll på, ett par hörnor som blev farliga när inte Götaholm fick undan bollen och några gånger när man kom runt på kanterna och spelade in bollen. Inga mål dock och det ska Götaholm vara glada över.

Spelet jämnade väl ut sig lite i slutet av halvleken men det var inget snack om att Öjersjö var det klart bättre laget i första halvlek. Götaholm gör en av sina sämre halvlekar för säsongen och lagets målchanser var lätträknade. En frispark som lyftes in mot mål där Ljungan sprang över ÖIF:s målvakt (för dagen Michal Kubic!), ett långskott utanför av Rasta, en hörna som blev halvfarlig och några halvlägen där det såg ut som kanske Abdi eller Natti skulle slinka igenom...

0-0 i halvtid och klar fördel till Öjersjö.

Götaholm skärper sig faktiskt i andra halvlek och tar tag i spelet ordentligt. Fortfarande slarvigt passningspel stundtals men viljan fanns där och plötsligt är det Öjersjö som ligger lite efter och som förlorar andrabollar. Götaholm skapar även en hel del chanser under den andra halvleken. Abdi har några bra lägen, han har ett skott som tar i kryssribban från ganska dålig vinkel, och även några skott i inne i straffområdet. Götaholm skapar även ett par hörnor och efter två-tre slaskhörnor av Rasta hittar han till slut rätt och Victor kan komma upp fint men han får ingen träff med pannan. Abdi har även ett riktigt bra läge när kan trampar runt på kanten och får ett friläge från ganska dålig vinkel men bollen smiter utanför. Även Rasta får en chans när Abdi hittar honom i straffområdet men Kubic gör en bra räddning.

Öjersjö har inga direkta farligheter och deras mittfält verkar ha tröttnat lite. Mackan och Götaholms backlinje har bra koll på läget.

I den 68:e minuten kommer Götaholms ledningsmål. Efter lite fint rull på mitten lägger Abdi (tror jag) in en hög boll mot mål från Götaholms högerkant. Rasta tar en löpning rakt mot mål. Kubic backar och plockar bollen men är samtidigt på väg in i eget mål. Precis när han håller på att trilla baklänges över mållinjen släpper han bollen. Innan han hinner greppa den igen är Rasta där och kan dunka in bollen i mål!

De sista 20 minuterna backar Götaholm hem lite mer och Öjersjö har mera boll, dock är det mycket bollinnehav i den egna backlinjen och det känns som Götaholm har bra koll på läget. En hel del byten görs och bland annat kommer både Berg och Freddie in.

Götaholm ligger bra i sina positioner och kan även ligga på lite halvkontringar. Freddie trampar runt riktigt fint på kanten och kan spela in bollen till en fri Berg men han missar sin språngnick!

Öjersjö har som sagt mer boll och skapar lite nästan-lägen. Lite inlägg från kanterna och djupledsbollar som Mackan får komma ut på. Även några hörnor som Götaholm rensar undan.

Med två minuter kvar kommer dock Öjersjös kvittering. Götaholm tappar boll på mitten och ÖIF kan ställa om. Bollen spelas i djupled till en ÖIF-spelare som kommer fri mot Mackan. Istället för att skjuta spelar han vidare till Pierre Högberg som precis kan placera in bollen förbi Mackan. Götaholms backlinje ville ha det till offside men det var svårt att se det från mittfältet. Mycket möjligt att det var det men domaren dömmer mål och matchen är kvitterad.

Detta blir även slutresultatet. Riktigt surt med tanke på hur andra halvlek såg ut och med tanke på de målchanserna som Götaholm brände. Sett till lägena borde det blivit ett par mål till i andra.

Ska man se det över hela matchen får dock ett oavgjort resultat anses som klart rättvist. Götaholm var genomusla i första halvlek och hade tur att man inte låg under då. I andra höjer man sig även om det var långt ifrån vad man kan prestera. Men sätter man inte sina chanser så straffar det sig.

När det gäller Öjersjö så är det sjukt att laget troligtvis spelar sjuan nästa säsong. Laget har spelarmaterial som borde göra att de återfinns en bra bit upp i serien.



Götaholms sena poängtapp blir ännu surare när kvällens andra resultat trillade in. Marieholm och United Africa spelade också 1-1 och Götaholm hade kunnat plocka in viktiga poäng till UAFC (särskilt då de möts nästa omgång).

Götaholmaren har inga som helst uppgifter om matcher förutom de ni ser ovanför. En hel del kort och Marieholmsledning med kvarten kvar. På övertid fick Gilbert Mensah in kvitteringen för UAFC.

FC Bosona jublade säkert då de nu har allt i egna händer. Två vinster i de två sista omgångarna och saken är biff. Till FCB:s fördel är ju också att de två jagande lagen UAFC och Croatia möts i sista omgången och då är det ju omöjligt för båda lagen att ta tre pinnar.

--------------------------------------------------------------------------------------

Så här ser resten av omgång 20 ut:

FREDAG 30/9

BJÖRNDAMMENS BK - CROATIA GÖTEBORG
(19.00 Furulundsplan)

Björndammen har chansen att klara nytt kontrakt vid seger. Då skulle det vara ointagliga 8 poäng ner till Öjersjö med två omgångar kvar. Det kommer dock bli riktigt tufft då ett av seriens formstarkaste lag beger sig till Furulund. Croatia har för tillfället fem raka vinster och har ångat på ordentligt på sistone. Alexander Nylin har 10 mål på lagets 8 senaste matcher!

Enligt Götaholmarens statistik har inget av lagen några spelare borta. Osäkert som vanligt om Croatias Mikael Sepahi spelar men han har iallafall 6A:s bästa målsnitt, 9 mål3 matcher.

Croatia har chansen att kliva förbi United Africa och ta andraplatsen.

TIPS: Croatia gäller som favoriter men BBK ska absolut inte underskattas och laget vann faktiskt vårmötet lagen emellan.

LEKSTORPS IF - OLSKROKENS IF (19.00 Lekstorpsvallen)

Inte optimalt för Kroken (eller något lag för den delen) att bege sig ut till Lekstorp direkt efter jobbet en fredag. Kroken slog Öjersjö med 5-2 sist men har gått knackigt hela hösten men Söders möjliga skytteligavinst kanske motiverar laget?

LIF är också borta från de riktigt höga placeringarna men har gått bra under hösten trots förlust senast mot Gårda BK. Laget får tillbaka både Robin Granqvist och Niclas Eliasson som missade sist men istället är Alfred Lindberg och Daniel Lübbe avstängda (om Götaholmaren räknat rätt). Rykten säger även att LIF:s Sebastian Franssons medverkan kan vara i fara då han fightats med en bålgeting ;-).

Kroken har inga avstängda spelare.

TIPS: Lekstorp tar det.

LÖRDAG 1/10

VÄSTKUSTENS BK - GÅRDA BK (13.30 Bergsjövallen)

Två lag som inte har så mycket att spela om. VBK kan klättra några placeringar och Gårda kan ta sig upp på samma poäng som VBK vid vinst. Gårdas fina form och klättring har kommit av sig lite men man tog en fin seger sist mot Lekstorp i en kämparmatch. VBK började hösten bra men har nu inte vunnit på fyra omgångar. Man har dock mött alla tre topplagen och Marieholm men det kan sätta sig i huvudet ändå. Verkar även som det varit lite dålig uppslutning på träningar även om de var hyfsat med folk idag (då de tränade innan GBK-ÖIF).

VBK saknar försvararen Pouyan Babr (uppe i 6 gula).

TIPS: Svårt då inget av lagen har så mycket att spela för. Drar till med delad pott...

------------------------------------------------------------------------------------

Vi avslutar med lite humor. Bengan bjöd på Dagens Wedberg under samlingen innan matchen. Han hade skrivit upp topplagen och deras poäng på tavlan och pratade om att vi kunde komma upp i 43 poäng (samma som FC Bosona har nu) om vi vinner de tre återstående matcherna. Han tillägger då (läs det på stockholmska):

Så vi har det i egna händer...ja, eller inte riktigt!

Nja, riktigt i egna händer har vi det ju inte ;-).

Bengan fick även en rensning på ett känsligt ställe under matchen. Detta för ju tankarna till det legendariska Grunden BoIS-klippet med Hasse "Ravelli". 22 sekunder in i klippet!



#6

Flygande spelare?

Innan vi kastar oss in i 6A-dramatiken så tänkte Götaholmaren passa på att göra lite reklam för en turnering för de division 6-lag som inte fått nog av fotboll när säsongen är slut:



Det syns tyvärr lite dåligt så Götaholmaren går igenom det viktigaste:

-Lekstorps IF anordnar alltså en utomhusturnering på sin konstgräsplan.
-Datum 12 november (en lördag).
-Fem mot fem (+ målvakter) på en sjumannaplan med elvamannamål.
-Speltid 2x12 minuter.
-Max 15 spelare per lag.
-Bara division 6-lag.
-Kostnad 800 kr/lag.
-Sista anmälningsdag 10 oktober.
-Sista betalningsdag 15 oktober.
-Anmälan görs till emailadressen: [email protected]

Klicka HÄR
för mer information.

Man kan även gå in på Lekstorps hemsida och klicka på dokument i vänsterspalten.

Låter som det kan bli en trevlig turnering, inte omöjligt att Götaholm värmer på glöggen och drar ihop ett glatt gäng...

------------------------------------------------------------------------



5-1 låter ju som en säker och väntad seger för FC Bosona men det verkar som den satt riktigt långt inne. Ousman Sonko gav Elisedal ledningen efter 25 minuter och i halvtid stod det 1-1 efter att Dani Hodovic kvitterat.

Sedan dröjde det till den 79:e matchminuten innan FCB kunde ta ledningen genom Sean Grebovic, och på de sista tio minutrarna trillade det in tre mål till...

Götaholmaren kan tänka att det var lite nervöst på sina höll hos Bosona. Nu är de dock uppe i ledning och sätter lite press på United Africa...

----------------------------------------------------------------------------------

Matcher i morgon:

TORSDAG 29/9

MARIEHOLM BoIK - UNITED AFRICA FC (19.30 Gunnaredsplan)

Marieholm föll sist mot Götaholm med 2-5 och har blandat en hel del i sina matcher. Ibland bländade spel och härlig offensiv men ibland grinigt och oinspirerat. Det återstå att se vad MBoIK bjuder på imorgon. Man får iallafall klara sig utan Emir Alic som fick rött kort sist. Anfallaren Fidan Hyseni har även missat lagets två senaste matcher, möjligen skadad? Det har ju även varit problem på målvaktspositionen under större delen av säsongen.

United Africa hade som vanligt mycket boll senaste mot ett kämpande Björndammen men visade brister i försvaret (som annars varit deras starka sida). Framåt skapades det en hel del och piggast var Calvin Okafor som oroade hela tiden och även gjorde två mål. Enligt Götaholmaren arkiv är Malake Kevin Obialor avstängd (tre gula).

United Africa lär ha mycket boll men det kan kanske passa MBoIK att ligga och lura lite och sedan ställa om på snabba yttrar, en spelskicklig Blerim Ferati och en målfarlig Toni Ceesay. UAFC såg som sagt lite osäkra ut i sin backlinje stundtals mot BBK.

TIPS: Beror mycket på MBoIKs dagsform och motivation. Götaholmaren tror på en jämn match och att UAFC tappar lite mot toppen, kryss får det bli.

GÖTAHOLM BK - ÖJERSJÖ IF (19.30 Kviberg)

Götaholm har trummat på under hösten efter en halvdålig start och har nu fem raka utan förlust (fyra vinster och en oavgjord) och gjorde en stabil match mot Marieholm sist. Truppen känns stark och alla är tillgängliga till matchen förutom Freddan (tre gula). Felix och Mackan har missat lite träningar i veckan men lär vara med. Kan dock vara lite tunga ben efter två träningspass och en b-lagsmatch för vissa denna veckan...

Sanden börjar rinna ut i Öjersjös timglas. Sex poäng efter Björndammen med nio poäng kvar att spela om. ÖIF måste ju bara ha ett läge och det är full fart framåt. Götaholm lär få se upp med Mikael Nilsson (13 mål hittills) men det var Pierre Högberg som gjorde två i senaste matchen. Att han ska göra mål igen är väl dock inte så troligt ;-).

Lär bli en hård kamp...

----------------------------------------------------------------------------

Fredagens och lördagens matcher återkommer vi till i morgon...

----------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade träning idag och vi fokuserar på det roliga som hände:

-Det blev ojämt antal spelare i de två lagenAbdi erbjöd sig att vara "flygande spelare". Exakt vad det är vet vi inte riktigt säkert ;-).

-Freddan stod i mål en stund och var förbannad på markeringen och myntade uttrycket: Ni måste kolla en dubbeltitt! Inte helt klart vad det betyder...

-Rasta och Abdi pratade efter träningen om målarjobbet Abdi gjort hemma hos Shafies syster. Rasta lyckades dock få det till att det var hennes syrra...

-Freddie var fortfarande kvar på planen när vi skulle sätta oss i bilen, eftersom han skulle av först var han tvungen att spela på ena sidan...

----------------------------------------------------------------------------

#6

Bättre sent än aldrig...

Dagens inlägg blev lite försenat då jag ringdes in till kvällens b-lagsmatch mot IK Zenith efter en massa sena återbud.

B-laget vann med 3-2 mot Zenith i en match med en massa chanser och en hel del slarv. Götaholm tog ledningen genom Gap, framspelad av Martin Johansson. Zenith kvitterade och 1-1 stod sig i halvtid. Då hade även Zenith fått en kille utvisad då han fick sitt andra gula efter att ha sprungit över Gap så han var tvungen att kliva av.

Trots 10 man tog Zenith ledningen i andra efter passivt Götaholmsspel, men till slut och efter en massa missade chanser kunde Götaholm göra två mål och vända matchen. Shahram gjorde 2-2 framspelad av Abdi. Segermålet stod Abdi för mycket fint framspelad av Berg. Stundtals bra, stundtals slarvigt men det blev iallafall tre poäng.

B-laget har nu spelar färdigt och leder nu serien med nio poäng men kan ändå inte fira. FC Bosona har nämligen tre matcher mindre spelade och ligger just nio poäng efter. Full pott av FCB där så blir det en målskillnadsaffär. Just nu har Götaholm lite bättre målskillnad (+18 mot FCB:s +12).

---------------------------------------------------------------------

Eftersom det börjar bli sent och jag ska upp och jobba nöjer sig Götaholmaren med att at en titt på den enda 6A-matchen i morgon. Resten av "inför-snacket" får komma i morgon.

ONSDAG 28/9

ELISEDALS IS - FC BOSONA
(19.30 Överåsvallen)

Tvåan FC Bosona mot superjumbon Elisedal. FCB har chansen att ännu en gång gå förbi United Africa i toppen då UAFC har en klurig match mot Marieholm. Om inte annat ta in en del av de plussmålen som UAFC har. För allt annat än en Bosonavinst här är ju givetvis en gigantisk skräll.

Enligt Götaholmarens noteringar har Elisedal sin målvakt Yusupha Jammeh avstängd (tre gula). FC Bosona har inga spelare avstängda.

TIPS: Solklar vinst för FC Bosona.

--------------------------------------------------------------------

#6

Götaholmsträning & skytteliga

Götaholm genomförde en ganska blöt men välbesökt träning idag på gräset på Gamlestadsvallen. Efter lite uppvärmning blev det spel hela träningen och då var det perfekt att det dykt upp 22 gubbar...

Det ska tilläggas att det inte fanns en Iljin på planen utan två! Mattes bror Patrik, som har ett förflutet i Götaholm, dök upp och det verkar som han kommer att återvända till klubben under frimånaden.

Om detta nu blir verklighet så är det ett riktigt bra nyförvärv. Patrik har spelat i FK Kozara denna säsongen men laget lyckades inte hålla sig kvar i 4A utan åkte ut. Patrik ses väl mest som en mittback men kan även användas i anfallet.

Götaholmaren får verkligen hoppas att det blir två Iljin i klubben nästa säsong. Rimligtvis borde det ju bli dubbelt så roligt som en Iljin?

Annars var väl träningen ok med tanke på att det regnade mest hela tiden.

Imorgon avslutar b-laget sin säsong med hemmamatch (Kviberg) mot IK Zenith. Vinner man där så leder man serien med 9 poäng. FC Bosona som ligger två har dock tre matcher kvar och kan alltså komma upp på samma poäng.

På onsdag är det träningen igen och på torsdag är det a-lagsmatch mot Öjersjö.

--------------------------------------------------------------------------------

Kortedala, med ett gäng gamla götaholmare, klarade att behålla kvalplatsen till trean efter 0-0 mot Stenkullen i den sista omgången. Enligt rapporter lär dock Kortedala få höja sig ett par snäpp om det ska bli spel i trean nästa säsong...

--------------------------------------------------------------------------------

Imorgon kollar Götaholmaren in den 20:e omgången men så länge får ni hålla tillgodo med en uppdaterad skytteliga:

SKYTTELIGAN EFTER 19 OMGÅNGAR:

21 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (3)

19 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (3)

14 MÅL

Simon La Verghetta (Gårda)

13 MÅL

Mikael Nilsson (Öjersjö)
Alexander Nylin (Croatia)

12 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)
Calvin Okafor (United Africa)

11 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Abdi Bashir (Götaholm)

10 MÅL

Sebastian Fransson (Lekstorp) (6)
Nathaniel Vanke (Götaholm) (2)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (2)

9 MÅL

Omid Larizadeh (Gårda) (1)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)
Fredrik Airosto (Götaholm) (5)
Mikael Sepahi (Croatia)

8 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Boris Lesic (Croatia) (2)

7 MÅL

Jihad El-Hajj (Croatia)

6 MÅL

Petar Bojovic (Öjersjö)
Anton Benjam Walberg (Gårda)
Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami (United Africa)

5 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Blerim Ferati (Marieholm)
Pouyan Babr (Västkusten) (2)
Marcus Halldin (Öjersjö) (2)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Mattias Palmqvist (Björndammen) (2)
Eddy Osagie (United Africa)
Niclas Eliasson (Lekstorp)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Fitim Aliu (Croatia)
Beshar Ali (Croatia)
Olle Kristhammar (Björndammen)
Gilbert Mensah (United Africa)
Joel Tesfai (Croatia)
Mawuli Gokah (Gårda)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)
Samir Abaz (FC Bosona)
Rachid Hersi (Västkusten)
Andy Erheriene (United Africa)
Niklas Söderberg (Gårda)
Alfred Lindberg (Lekstorp)
Pierre Högberg (Öjersjö)

------------------------------------------------------------------------------

#6

Japp, då var omgång 19 klar...



Inte helt oväntat så hade topplaget Croatia inga problem med att besegra jumbon Elisedal. Då saknades ändå playmakern Boris Lesic. 1-0 efter 4 minuter och 4-0 i halvtid.

Mikael Sepahi spelade för Croatia och håller sitt helt sjuka målsnitt! På tre a-lagsmatcher har han gjort 9 mål! Ett hattrick i varje match. Götaholmaren vet dessutom att han iallafall varit med i en b-lagsmatch, då spelade Croatia 3-3 mot Partilles c-lag. Gissa vem som gjorde alla Croatias mål i den matchen?



Götaholmaren hade hyfsad koll men det var visst Per Johansson som gjorde BBK:s sista mål...

----------------------------------------------------------------------------

Vi slänger in en liten omröstning så här när det börjar närma sig slutet:

----------------------------------------------------------------------------

Den möjligtvis sista frisbeegolfrundan för året gick av stapeln idag. Groggen, Lillen, Rasta och Tobbe medverkade. Eller rättare sagt Lillen medverkade två kast på första hålet innan han gav upp ;-). En gammal frisbeeskada från en femkamp för ett par år sedan gjorde sig påmind...

Groggen vann ganska lätt på fina 60 kast. Tobbe och Rasta var ganska stabilt kassa hela rundan. Mycket vatten-, träd- och ravinträffar...

Dagen bjöd dock på en hel del humor:

Groggen ringde Matte Iljin för att höra om han skulle med. Det skulle han inte och han hade två anledningar som han rankade så här:

1. Jag är för bakis för att köra.
2. Jag har ingen bil.

Groggen själv bjöd också på en framtida klassiker. Han hade inhandlat två dekalar till sin bil (Frölunda Hockey och IFK Göteborg). Dekalerna var av den sorten som man fäster på insidan av rutan. Groggen satte upp dem på bakrutan och tyckte de satt riktigt snyggt...tills han tittade från utsidan...han har nämligen tonade rutor så dekalerna syntes inte alls från utsidan :-). Men det är väl tanken som räknas...

Till sist: Vill man se spännande lokalfotboll och lite goa gamla götaholmsspelare så ska man bege sig Kortedalavallen imorgon klockan 12.00. Kortedala möter Stenkullen i division 4A i en match som avgör vilket av lagen som får kvala till division 3! Kortedala har litet övertag och klarar sig vid oavgjort.

Ett Kortedala som Götaholm slog rättvist med 2-1 under försäsongen ;-)

#6

En fredagsuppdatering...

Götaholmaren hade inget bättre för sig denna fredag utan begav sig till Kviberg för att kolla till matchen mellan United Africa och Björndammen. En match som hade betydelse både för toppen och botten av tabellen...

UAFC hade som vanligt ganska mycket boll, ofta i backlinjen innan det kommer ett långt uppspel på snabba yttrar. Det är också United Africa som gör första målet efter bara 5-10 minuter. En boll spelas in i BBK:s straffområde och efter lite tumult kan Calvin Okafor (för dagen kapten) peta in bollen i mål.

Just Okafor var riktigt het i första halvlek och hade mycket boll på sin kant. Som sagt så hade UAFC mycket boll men Björndammen var inte ofarliga och kunde ställa om ett par gånger och hade några "nästan-lägen".

UAFC kan dock öka på till 2-0 och denna gången var det riktigt snyggt. En United Africa-spelare tar sig ner till kortlinjen och drar ett par gubbar på väg mot mål innan bollen spelas in mot första stolpen. Där har Okafor (tror vi) tagit sig och styr upp bollen med en yttersida i nättaket.

2-0 till UAFC som även hade bud på fler mål men BBK kommer emellanåt i lite halvfarliga kontringar.

I början av andra halvlek har UAFC några chanser att helt punktera matchen men Andreas Jansson i BBK:s mål var bra med och räddade bland annat ett friläge. Även om UAFC har mer boll så är fortfarande BBK farliga när de ställer om och plötsligt får BBK:s Ivan Boberg Jovanovic ett friläge och plötsligt är det mål och match igen!

Det blir lite stressigt hos UAFC men BBK hinner aldrig få några kvitteringschanser innan det blir 3-1. En lång boll lyfts in BBK:s straffområde och Jansson kommer ut för att fånga bollen men en UAFC-spelare är i vägen och bollen hamnar till slut hos Samir Abbas som kan spela in bollen till en medspelare som bara har att lägga in bollen i tom kasse.

Björndammen ger sig dock inte och kan reducera ännu en gång och ännu en gång ställer man om bra och hittar en spelare i djupet som blir fri. Om inte Götaholmaren misstar sig så var det #8 (Eric Björn?) som rullade in bollen.

Tyvärr för BBK så upprepar sig samma sak igen. I stort sätt i anfallet efter gör UAFC 4-2. Ett inlägg som är på väg igenom straffområdet boxas ut av Jansson och bollen hamnar till slut hos Abbas som via en BBK-spelare kan avgöra matchen.

Resten av matchen spelas mest av och UAFC går upp i serieledning igen och BBK får vänta lite till på att vara helt säkra, även som det ser bra ut.

UAFC vann rättvist och hade bud en fler mål men BBK stod upp bra och var farliga i sina omställningar och hade kunnat få med sig en pinne med lite flyt.

Det var en ganska kul match att titta på med ganska hårt spel stundtals. Vid sidlinjen var humöret på topp då Rasta, Freddie och Tobbe fick sällskap av pratsamme domaransvarige Håkan Lösnitz och även huvuddomarens far. Mycket regelsnack, blandat med lokalfotboll, talibaner, groggar, NFL och annat intressant.

------------------------------------------------------------------------------- 



Öjersjös Pierre Högberg både inledde och avslutade målskyttet i matchen mot Olskroken (undrar när han gjorde två mål i samma match sist?). Men mellan Högbergs baljor gjorde Kroken fem mål och ÖIF tog inte chansen att närma sig Björndammen.

Rapporterna är fåtaliga från matchen, förutom att Olskroken tyckte att de började dåligt för att sedan spela upp sig.

--------------------------------------------------------------------------

Imorgon avslutas omgång 19 med matchen Croatia-ElisedalGamlestadsvallen klockan 13.00. Den matchen kan väl bara sluta på ett sätt eller?

Enligt rapporter kommer Mikael Sepahi att spela för Croatia, hattrick igen kanske?

#6

En stabil & skön seger!

Götaholmaren har nog hittat bloggens största beundrare, nämligen Marieholms mittback Emir Alic. Den pratglade Alic hade väldigt mycket åsikter om vad som skulle hamna på bloggen och om vad jag skulle blogga om. Götaholmaren är alltid glad och öppen för tips och ideér. Alic hade även en massa andra åsikter om Götaholms spelstil och andra intressanta utläggningar...

Möjligen tycker han att han själv fått lite för lite utrymme här så detta inlägget är tillägnat till dig Emir Alic!



Uppladdningen var väl inte optimal med tidig matchstart och matchen hade även flyttats från Lövgärdesplan till Angeredsvallen. Detta var dock helt ok då gräsmattan där var i riktigt bra skick. Götaholm ställde upp med följande lag denna afton:

Mackan
Matte-Victor-Mange-Felix
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Abdi-Natti

Bänken:
Martin J
Freddie
Gap
Berg

Rasta
lyckas att gissa rätt på vilken hand domaren hade sin pipa (alltid vänster!) och Götaholm fick börja med medvind och solen i ryggen och Toni Ceesays Marieholm fick det lite jobbigare med den låga solen och vinden rakt mot sig.

Matchen börjar ganska svängigt och Götaholm lyckas bryta boll ganska högt några gånger då Marieholm ofta försöker spela sig upp via mitten. Båda lagen varierar sina bollar och det blir både spel via backen och lite längre. Götaholm försöker hitta de lite längre bollarna bakom Marieholms backlinje men även vändningar via mitten. Marieholm slår även de en hel del långa bollar ut mot sina snabba yttrar men många fastnar i motvinden. Annars blir det även en hel del bollar upp mot Ceesay eller mot klurige Blerim Ferati som ligger och lurar mellan mittfält och anfall.

Ceesay får en frispark utanför straffområdet i en duell med Victor i inledningen av matchen. Frisparken tar i muren (Shafie möjligtvis) och går i en båge över Mackan och precis under ribban. 1-0 till Marieholm och en jobbig start för Götaholm.

Det är lite stirrigt hos Götaholm och Marieholm kommer runt en hel del på kanterna och matar inlägg men Mackan är bra med och plockar ner bollarna. De har även några hörnor och skott utifrån som blir halvfarliga.

Götaholm jobbar sig dock tillbaka in i matchen och ofta kan man vinna boll ganska högt. Marieholms backlinje rullade mycket boll och ganska ofta kunde Natti och Abdi kliva in och vinna boll när det blev ett pass för mycket.

1-1 målet kommer även när Götaholm sätter press. Marieholm passar hem till sin målvakt i pressat läge till vänster om målet och hans rensning landar på fötterna på Rasta vid halva halvplan. Att Rasta skulle göra mål med sin näst bästa fot från 30-35 meter låg på 999,99 gånger pengarna innan match men som Gunde brukar säga: Ingenting är omöjligt. Med lite hjälp av vinden så landar bollen iallafall i mål och matchen är kvitterad.

Götaholm manar på och kan som sagt ofta sätta ganska hög och bra press på Marieholm. På grund av motvinden så rullade de igång många insparkar och då var Götaholm där och högg.

Innan halvtid tar även Götaholm ledningen. Natti kämpar till sig en boll och tar sig ner till kortlinjen och spelar den rakt igenom straffområdet och där kommer Abdi och kan bara sätta dit foten! Ett riktigt fint mål och 2-1 till Götaholm.

Götaholm har även lite andra chanser. Abdi har ett bra skott som Marieholms målvakt får sträcka ut på.

Götaholm går till halvtidvila med en skön 2-1 ledning.

Marieholm börjar lite hetare i andra och Götaholm får lite problem i motvinden och hamnar under en hel del press. Det skapas dock inga jättechanser och Mackan är bra med.

I den 57:e minuten så avgörs matchen mer eller mindre. Freddan vinner en duell mot Emir Alic och dungar iväg ett långskott utanför straffområdet. Marieholms målvakt är för långt ut och bollen går i en båge och in i mål. Förra året slog Freddan till mot Olskroken och i år blev det alltså mot Marieholm.

Alic hade dock ett och annat intressant att säga till domaren (som nog var ganska trött på Alics åsikter vid det här laget) precis efter målet och lyckades med konststycket att få inte mindre än tre kort på en minut. Två gula som då blev ett rött. Lagkapten Ceesay var väl sådär nöjd över detta...

3-1 och en man mer för Götaholm alltså. Marieholm går ner på en trebacklinje och detta skapar en hel del ytor för Götaholm. Götaholm utökar även till 4-1 efter en hörna. Bollen hamnar hos Tobbe på mittplan och han lägger den mot mål. Mange har dröjt sig kvar efter hörnan och Marieholm missar att ställa offside. Mange går upp i duell med målvakten och bollen landar hos en fri Abdi som kan placera in bollen i mål.

Matchen böljar fram och tillbaka men Götaholm har ganska bra koll på läget. Med MBoIKs trebacklinje finns det en hel del ytor på kanterna och både Gap och Freddie får lite bollar att jobba med. Marieholm försöker hitta Ferati med mycket bollar på mitten och han fördelar vidare men ofta är han för ensam. När det spelas lite längre bollar så har Mange och Victor bra koll på Ceesay som blir väldigt isolerad på topp. Götaholm har en hel del chanser men ofta slarvas det lite för mycket och det blir lite för mycket bolltransport på sina håll på offensiv planhalva.

Med kvarten kvar reducerar dock Marieholm efter ett välplacerat långskott av Ibush Rama som letar sig in nere vid stolproten. Marieholm kör på och det blir lite stressigt hos Götaholm och det slås bort en hel del passningar och det blir lite oroligt.

Marieholm gör dock inga fler mål och istället kan Freddie göra 5-2 i slutet. Den sista delen av matchen spelas mest av och Götaholm tar en stabil seger och går förbi både Marieholm och Lekstorp och parkerar nu på fjärdeplatsen.

-----------------------------------------------------------------------------------

Enligt Everysport så vann även Olskroken med siffrorna 5-2 över Öjersjö och nu känns det väldigt nära att Öjersjö spelar i 7:an nästa år. Eftersom Ceesay gick mållös ikväll så ska det bli intressant att se hur många mål Söder petade in...



Enligt rapporter en hård och fysisk match där Gårda var starkast. Det var även hemmalaget som började bäst och var riktigt taggade. Man var både etta och tvåa på bollen och efter 20 minuter kunde Gårda ta ledningen. Lekstorp får inte undan bollen och Anton Benjam Walberg kan göra mål. Ungefär i samma veva fick LIF:s Johan Hedström en armbåge i huvudet och fick kliva av.

Lekstorp tar sig dock tillbaka in i matchen nästa direkt och Alfred "Affe" Lindberg kan kvittera på en fin frispark som han skruvar in.

Andra halvlek blev väldigt mycket kamp och en hel del hårda tag. Sebastian Fransson har en boll inne men Gårdas målvakt får frispark istället. LIF var väl sådär glada över det beslutet. Gårda kan istället göra 2-1 på en omställning där Farid Runklint är sist på bollen.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Enligt Gårdas målvakt Richard Hunter (fd Chang) så var det årets skönaste seger!

Robin Granqvists analys från läktaren var att det blev en fysisk match där Gårda vann kampen och LIF vek ner sig lite...

LIF är nu med största sannolikhet borta från toppstriden.



FC Bosona tog en riktigt viktig seger när Västkusten besegrades med 1-0. Hemmalaget var starkare i första halvlek och skapade en hel del heta chanser men utan att lyckas göra mål. VBK stack upp stundtals och hade bland annat ett skott precis över ribban och ett inspel och tog i ribbans överkant.

FCB förde spelet även i andra och till slut hittade Mirza Dervicevic fram med en fin passning till Eldar Razanica som blir helt fri. Han dribblar Sam Noori i VBK:s mål och blir fälld. Noori får rött kort och FCB får straff. Ordinarie straffskytten Darmin Muslimovic låter unge Razanica ta straffen själv och han gör inga misstag, 1-0 till FCB.

FCB har bud på fler mål och får även en till straff, men denna gången missar Razanica!

Västkusten skapar dock lite tryck på slutet och har lite halvchanser när de flyttar upp folk. Enligt rapporter hade de även bud på en straff precis i slutet.

FCB vinner dock och sätter press på de andra topplagen.

FCB:s matchrapport hittas HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det har varit lite dåligt med Dagens Wedberg på sistone men idag slog Freddan till efter matchen!

Han hade nog tankarna på IFK-Häcken (som hela familjen Petersson skyndade iväg till). Han pratade dock om en situation i slutet av matchen där Rasta fick bollen utanför straffområdet och sköt (när han kanske borde passat de tre-fyra Götaholmarna som var rena, bland annat Alexander Berg).

Enligt Freddan så fick iallafall Rasta bollen utanför Ullevi!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

#6

Kvällens matcher & en liten notis...

Vi börjar med denna underbara notis från dagens Metro:



Man får se upp med vad man bloggar om, men självklart sysslar vi inte med sådant här på Götaholmaren...

----------------------------------------------------------------------------------

FC Bosona tog ett steg närmare uppflyttning då man slog Västkusten i en jämn match. 1-0 blev det och FC Bosonas mål kom på straff. Laget passade även på att missa en straff. Enligt rapporter var det även väldigt nära att VBK fick en straff på tilläggstid i andra halvlek men domaren friade.

Enligt Everysport (inte alltid 100% riktiga uppgifter) och avstängde Robin Granqvist (alltid 100% riktiga uppgifter) så vann Gårda med 2-1 över Lekstorp och det känns som LIF:s chans att vinna serien rök där...

Mer om dessa matcher imon...

----------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade träning idag och från ingenstans dök det upp 24 spelare! Då saknades det ändå ett par gubbar som brukar träna. Med så mycket folk blev det en hel del spel på Kviberg och det såg stundtals helt ok ut...


#6

Inför veckans matcher...

ONSDAG 21/9

GÅRDA BK - LEKSTORPS IF
(19.30 Överåsvallen)

Gårda har blandat och gett lite under hösten men har iallafall spelat sig bort från streckdramatiken. Laget vill säkert avsluta snyggt och visa topplagen (bland annat LIF) att man egentligen skulle ha varit där uppe. Alla lag som mött Gårda vet att potentialen finns där.

Seger sist mot Öjersjö med 5-3. Inga avstängningar enligt Götaholmarens noteringar.

Lekstorps form har ju ingen missat men det gäller att den håller i sig säsongen ut om det ska finnas någon chans på de två topplatserna. En riktigt stabil och säker vinst mot FC Bosona sist men både tvåmålskytten i den matchen, Niclas Eliasson och viktige kaptenen Robin Granqvist saknas på grund av för många ostskivor. Truppen ser dock stark ut och alla andra verkar vara tillgängliga.

TIPS: Motivation och form avgör, Lekstorp tar det och hänger på ett tag till...

FC BOSONA - VÄSTKUSTENS BK (19.30 Bläsebovallen)

Bosona svarade för en blek insats mot Lekstorp sist och tappade serieledningen. Frågan är om VBK får sota för det? Västkusten föll i en svängig match mot Croatia där lagen turades om att skapa chanser.

VBK kan ha ett litet mentalt övertag då man faktiskt slog FCB med 3-0 i våras. Två spelskickliga lag som gärna vill ha mycket bollinnehav.

Emil Östlund saknas för VBK efter sitt röda kort och den gamle Götaholmaren Dani Hodovic är avstängd för FCB. Bosona verkar komma till spel med en stark trupp, förutom avtängde Hodovic och långtidskadade Haris Memisevic.

TIPS: Ingen lätt match att tippa men FCB får ju gälla som favoriter, VBK har inget att spela för på pappret men ibland kan detta dock ha positiv effekt och laget kan spela utan press.

TORSDAG 22/9

MARIEHOLM BoIK - GÖTAHOLM BK (17.30 Angeredsvallen)

Till och börja med är det en underbar matchtid en veckodag ;-). Borde inte matchen ha spelats på lördag eller på en plan med elljus? Uppladdningen lär inte bli optimal för någon av lagen.

Båda lagen (som har samma poäng) ligger efter topplagen och smyger lite med bara teoretisk chans att blanda sig i toppstriden. MBoIK har dock kvar att möta alla tre topplagen.

Götaholm är obesegrade i de senaste fyra matcherna (tre vinster och en oavgjord) men spelet har inte riktigt infunnit sig i de senaste två matcherna. Även lite problem i backlinjen då både Filip Boidache (för sitt röda mot Gårda) och Martin "Ljungan" Ljungdahl (sex gula) saknas. Möjligen går den långe dansken in som mittback med Mange om han nu inte skär sig på en bananlåda eller får en frusen kanellängd i huvudet på ICA.

Marieholm saknar Heidar Abed Reda (tre gula).

MBoIK är seriens målfarligaste lag med sina 64 mål framåt och det gäller för GBK att se upp när Ceesay, Hyseni och Mehrbeheshti sätter fart (trion har gjort 42 av lagets mål).

OLSKROKENS IF - ÖJERSJÖ IF (19.30 Överåsvallen)

Kroken gjorde en bra halvlek och en lite sämre mot Götaholm och förlorade på ett mål i 91:a minuten. Säkert en förlust som sved.

Framåt handlade det mycket självklart mycket om Jonas "Söder" Söderström och Johan "Såsen" Hellenäs. Såsen & Söder lär sätta ÖIF:s backlinje i arbete. Kroken får även tillbaka Anders Hellenäs, som var avstängd mot Götaholm.

ÖIF:s anfallare Mikael Nilsson har hittat målformen och gjorde ett hattrick mot Gårda sist men laget föll med 3-5.

Här har Öjersjö en riktigt bra chans att göra de sista omgångarna spännande och ta in lite poäng mot Björndammen. Kroken har i stort sätt inget att spela och det är redan klart att tränare Pantzar lämnar efter säsongen. Möjliga motivationsproblem där? Öjersjö däremot kan omöjligtvis ha några problem att tagga till inför den här matchen. Det måste ju bara vara full fart framåt!

Tobias Moberg är avstängd för ÖIF.

TIPS: Öjersjö håller streckstriden levande och vinner!

FREDAG 23/9

UNITED AFRICA FC - BJÖRNDAMMENS BK
(19.30 Kviberg)

UAFC vann som väntat mot Elisedal sist (7-0) och har allt i egna händer med fyra omgångar kvar. Snabbe Calvin Okafor svarade för ett hattrick senast men duktige målvakten Solomon Kunle Akotun saknades. Kamal Sloppy tog ett sent rött kort och missar denna matchen.

Björndammen har inte vunnit på länge men laget har visat att man aldrig ger upp då man kvitterat riktigt sent i de båda senaste matcherna och tagit viktiga poäng. Om BBK skulle kunna kämpa sig till ännu en pinne mot UAFC skulle det nästan säkra spel i 6A även nästa säsong.

Laget får dock klara sig utan sin playmaker Alexander Felin (tre gula). Även Christer Petersson är avstängd.

TIPS: UAFC vinner men BBK kommer säkert att ge dem en kamp.

LÖRDAG 24/9

CROATIA GÖTEBORG - ELISEDALS IS
(13.00 Gamlestadsvallen)

Croatia ska självklart köra över jumbon Elisedal. Laget har mängder av offensiva krafter och en Alexander Nylin i storform (8 mål på lagets 7 senaste matcher och mängder av assist). Samarbetet med Boris Lesic har fungerat riktigt bra. Om även Mikael Sepahi skulle spela blir det ännu mera fart framåt. Sepahi har gjort 6 mål i de två a-lagsmatcher han spelat iår!

Croatia var riktigt illa ute i våras då segermålet inte kom förrän i den 86:e minuten men Croatia har nog lärt sig läxan.

TIPS: Solklar Croatiaseger.

----------------------------------------------------------------------

Igår vann DIF fotbollsderbyt mot AIK med 1-0 och det enda som möjligen kan vara lika skönt som att spöa Gnaget är självklart att spöa Gnaget två dagar i rad. Idag är det Elitserien i hockey som står på programmet och DIF leder med 3-2 en bit in i sista perioden...

#6

Toppen & botten...och en liten Skytteliga

Med bara fyra omgångar kvar i 6A så är det riktigt spännande, både i toppen av tabellen och i botten av tabellen. Men vi börjar längst upp:

Även om några lag bakom topp-fyra har chansen så fokuserar vi på United Africa, FC Bosona, Croatia och Lekstorp. Så här avslutar dessa lag:

UNITED AFRICA 37p +26

BJÖRNDAMMEN
(H)
MARIEHOLM (B)
GÖTAHOLM (B)
CROATIA (H)

Formen: Två raka segrar, men har förlorat två matcher under hösten (totalt fyra vinster och två förluster i höst) och har inte sett riktigt lika starka ut som i våras.

Laget leder serien för tillfället och har bäst målskillnad av de fyra topplagen. BBK bör man ju slå, men sedan har man tre ganska luriga matcher. Marieholm har offensiva styrkor som gör att man kan slå vilket lag som helst och UAFC förlorade en av sina få vårmatcher mot just Götaholm. I sista omgången kan det bli en direkt avgörande match mot Croatia!

Sammanfattning: Ganska tuff avslutning för UAFC.

FC BOSONA 37p +18

VÄSTKUSTEN
(H)
ELISEDAL (B)
BJÖRNDAMMEN (H)
MARIEHOLM (H)

Formen: Hade fyra raka vinster i höst innan bortaförlusten mot Lekstorp i förra omgången.

Tre av lagets fyra matcher ska ju bara vinnas (iallafall på pappret). Även om Västkusten är ett bra lag med massa duktiga spelare är de fast i mitten och kan ha problem med motivationen. EIS ska ju självklart bara besegras och även om Björndammen slåss i botten och behöver alla poäng de kan ta så slår de nog inte FCB på Bläsebovallen.

Sista matchen blir dock lurig. Marieholm är som sagt riktigt vassa framåt och är de på rätt humör kan det mesta hända.

Har dock en fördel med att tre av de fyra sista matcherna spelas på hemmaplan.

Sammanfattning: På pappret lättare motstånd än både Croatia och UAFC. Men som vi alla vet avgörs inga fotbollsmatcher på pappret, utan på planen...

CROATIA 36p +14

ELISEDAL (H)
BJÖRNDAMMEN (B)
MARIEHOLM (H)
UNITED AFRICA (B)

Formen: Riktigt bra form, fyra raka vinster och 18-6 på dessa matcher.

EIS och BBK ska ju inte vara några problem...MEN Croatia förlorade mot BBK i våras och avgjorde inte mot EIS förrän i den 86:e minuten. Möjligt att dessa svaga insatser kan spöka lite för Croatia. I den formen man är i nu ska ju dock dessa lag inte utgöra något hot.

Marieholm kan faktiskt vara det laget som avgör toppstriden eftersom man har kvar att möta tre av de fyra lagen i toppen. Behöver väl inte upprepa igen att Marieholm kan spela riktigt bra...

Sista matchen mot United Africa kan som sagt bli helt avgörande!

Sammanfattning: Halvlurigt, två "lätta" och två "svåra" matcher, men det känns som det kommer avgöras i sista matchen.

LEKSTORP 33p +7  

GÅRDA
(B)
OLSKROKEN (H)
ÖJERSJÖ (B)
GÖTAHOLM (H)

Formen: Fortfarande riktigt stark, åtta vinster på de nio senaste och stabil vinst över FCB sist.

Har inga av topplagen kvar att möta men ändå lite luriga matcher. Gårda spelar bara för att avsluta säsongen snyggt men vill nog visa att man borde varit ett topplag. Kroken och Öjersjö bör man ju slå även om ÖIF har kniven mot strupen. Säsongen avslutas hemma mot Götaholm men det ska mycket till om LIF ska få chansen att fira en serieseger inför hemmapubliken. Tyvärr för LIF är man nog för många poäng efter...

Sammanfattning: Även om man skulle avsluta med fyra vinster (vilket inte är omöjligt) så måste ändå både UAFC och FCB tappa poäng i två av de avslutande matcherna för att LIF ska ta sig förbi. Dessutom ligger man långt efter med målskillnaden om man skulle hamna på samma poäng. 

SLUTSATS: Lite oväntat så har Marieholm fått en väldigt avgörande roll i slutspurten då man möter alla topp-tre lagen! Annars känns det som lite fördel FC Bosona. Överkomligt motstånd de fyra sista matcherna och dessutom möts ju UAFC-Croatia i sista omgången vilket gör det omöjligt för båda de lagen att ta tre poäng där.

Croatia och UAFC gör upp om andraplatsen, troligtvis i en helt avgörande match i sista omgången. Om Croatia eller UAFC skulle tappa lite oväntade poäng kan möjligtvis LIF smita upp och ta tredjeplatsen...

------------------------------------------------------------------------------------

I botten är det också väldigt tight. Det ser dock ut som det kommer bli en kamp mellan Björndammen och Öjersjö:

BJÖRNDAMMEN 19p -20

UNITED AFRICA
(B)
CROATIA (H)
FC BOSONA (B)
GÅRDA (H)

Formen: Har inte vunnit på planen sen den 4:e juni men fick tre poäng när Elisedal lämnade WO och har kommit tillbaka sent i de två senaste matcherna och fixat två oavgjorda.

Har i stort sett det svåraste möjliga motståndet kvar att möta då man har alla de tre topplagen kvar. Tar man några bonuspoäng där så ska man vara glada. Ingen lätt match mot Gårda i sista omgången heller! Ska nog vara riktigt tacksamma att man ligger fem poäng före Öjersjö.

Sammanfattning: Frågan är om BBK tar fler poäng i 6A i år?

ÖJERSJÖ 13p -16 

OLSKROKEN (B)
GÖTAHOLM (B)
LEKSTORP (H)
VÄSTKUSTEN (B)

Formen: Slog BBK i en ödesmatch med 5-1 för några omgångar men det är deras enda seger i höst och man har förlorat de två senaste matcherna.

Om vi leker med tanken att BBK inte tar fler poäng så måste alltså Öjersjö vinna två av sina fyra matcher för att hänga kvar. Ett Lekstorp som jagar topplaceringar lär man inte mäkta med men i de andra tre matcherna har man en hyfsad chans. Man möter tre lag som inte har jättemycket att spela för och kanske har svårt att tända till. För tillfället har ÖIF fyra mål bättre målskillnad så det gäller för ÖIF att hålla det avståndet om lagen skulle hamna på samma poäng.

Sammanfattning: Har oddsen emot sig men har helt klart tabellmässigt lättare motstånd kvar än BBK.

SLUTSATS: Kommer bli en riktig rysare och även om BBK har fördel så tror att det kommer att avgöras i sista omgången och då kan det gå hur som helst.

----------------------------------------------------------------------------------


Götaholmaren har inga andra rapporter att tillgå förutom förbundets rapport. Öjersjö fick iallafall en flygande start med ledning redan i den 6:e minuten genom Mikael Nilsson.

När domare Saliba blåste för halvtid hade dock Gårda vänt till en 4-1 ledning efter bland annat två La Verghetta-mål.

Mikael Nilsson gav ÖIF lite vittring med sin 2-4 reducering i den 72:a minuten men bara fyra minuter senare gjorde Niklas Söderberg 5-2 för Gårda.

Mikael Nilsson fullbordade sitt hattrick i den 87:e minuten och fastställde slutresultatet. Han hade nog dock säkert hellre fått med sig tre poäng från matchen...

------------------------------------------------------------------

Götaholmaren kan meddela från Elisedals Iain Stewart själv att han inte befann sig på plan i matchen mot United Africa. På något sätt hade dock hans namn hamnat i matchrapporten...

------------------------------------------------------------------

SKYTTELIGAN EFTER 18 OMGÅNGAR:

21 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (3)

18 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (2)

14 MÅL

Simon La Verghetta (Gårda)

13 MÅL

Mikael Nilsson (Öjersjö) 

12 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)

11 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)
Alexander Nylin (Croatia)

10 MÅL

Sebastian Fransson (Lekstorp) (6)
Calvin Okafor (United Africa)
Nathaniel Vanke (Götaholm) (2)

9 MÅL

Abdi Bashir (Götaholm)
Omid Larizadeh (Gårda) (1)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (2)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)

8 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Boris Lesic (Croatia) (2)
Fredrik Airosto (Götaholm) (5)

7 MÅL

Jihad El-Hajj (Croatia)

6 MÅL

Petar Bojovic (Öjersjö)
Mikael Sepahi (Croatia)

5 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Anton Benjam Walberg (Gårda)
Blerim Ferati (Marieholm)
Pouyan Babr (Västkusten) (2)
Marcus Halldin (Öjersjö) (2)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami (United Africa)
Mattias Palmqvist (Björndammen) (2)
Eddy Osagie (United Africa)
Niclas Eliasson (Lekstorp)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Fitim Aliu (Croatia)
Beshar Ali (Croatia)
Olle Kristhammar (Björndammen)
Gilbert Mensah (United Africa)
Joel Tesfai (Croatia)
Mawuli Gokah (Gårda)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)
Samir Abaz (FC Bosona)
Rachid Hersi (Västkusten)
Andy Erheriene (United Africa)
Niklas Söderberg (Gårda)

---------------------------------------------------------------------

Götaholm hade väl en sådär rolig träning idag. Förbundet hade stängt av alla gräsplaner, så det blev träning på en halv grusplan i en timme. Bara spel, och det var väl sådär inspirerat. Men tre roliga saker hände iallafall:

1. Jonas "Fjellinho" Fjellman dök upp efter ett par månaders uppehåll! Rykten är att han bara var ute och köpte tidningen ;-)

2. Ljungan Airlines flyger igen, Mackan (som spelade ute) bokade ofrivilligt en enkelbiljett. Lite extra roligt eftersom denna närkontakt med gruset gjorde att han blödde från knäet, han ville inte stå i mål just för att unvika att behöva slänga sig...

3. Det ena målet vaktades av två meter dansk, iklädd en gammal grön GBK-målvaktströja från gissningsvis tidigt 90-tal. Roligast var när Ljungan fick ett friläge som han drog med full kraft rakt på Victor...

---------------------------------------------------------------------

Till sist: Efter en riktigt kass säsong är Djurgår'n iallafall bäst i huvudstan efter att ha besegrat Råttorna med 1-0. Alltid trevligt att ta tre viktiga poäng samtidigt som man förstör för AIK...

#6

18:e omgången knyts ihop...



En livsviktig seger för det gröna hemmalaget som gör att LIF fortfarande har chansen på topp-tre. För FC Bosona betydde det att man tappade serieledningen till United Africa (samma poäng fast UAFC har bättre målskillnad).

Enligt rapporterna från matchen gjorde FCB en ganska blek insats medan Lekstorp spelade väldigt tight defensivt och låg tätt på mittfältet samtidigt som man ställde om när tillfälle gavs.

Bosona hade en del bollinnehav precis i början av matchen, dock utan att skapa några riktigt heta chanser. Efter en kvart tar hemmalaget ledningen genom Niclas Eliasson. Alfred Lindberg slår ett bra inlägg som Eliasson möter mycket snyggt på volley inne i straffområdet.

Lindberg får sedan själv chansen att öka hemmalagets ledning då han dribblar sig fri men Babacic i Bosonas mål räddar.

Ganska tidigt i andra halvlek kommer dock LIF:s andra mål för dagen. Efter en tilltrasslad situation så är Eliasson sist på bollen igen. Bosona orkar inte resa sig och får aldrig igång sitt vanligtvis framgångsrika spel. Lekstorp ligger riktigt bra defensivt och stänger ytorna för Bosona.

FCB får dock en riktigt bra reduceringschans då Darmin Muslimovic får ett friläge efter en långboll som Lekstorpsförsvaret missar. LIF:s målvakt för dagen, Emil Syrén, är dock snabbt ute och fångar bollen framför fötterna på Muslimovic.

LIF har några lägen på fler mål men 2-0 står sig matchen ut.

Från båda håll känns det som segern ansågs rättvis.

LIF:s rapport HÄR.
FCB:s rapport HÄR.



Som sagt en riktigt skön seger som satt långt inne och där Nathaniel "Natti" Vanke blev stor matchhjälte. Götaholm var bättre i första och Olskroken var starkare i andra. Ärligt talat gjorde Götaholm ingen bra match, även om man stundtals hittade lite spel.

Krokens hemsida går det att läsa vad en frusterad Ray Pantzar anser om matchen. Inte oväntat var han besviken på inledningen och hela första halvlek men mer nöjd med den andra då Kroken spelade upp sig.

Verkar även som Pantzar antyder att det är lite för dålig uppslutning på Krokens träningar och att detta avspeglar sig i matcherna. Eftersom Kroken bara tränar en gång i veckan påverkar det självklart om det då saknas viktiga spelare. Pantzar ser dock stor potential bland spelarna i Olskroken men finner det frusterande att det på sina håll saknas ambition.

Ray Pantzar går även ut med att han inte kommer att träna Kroken nästa år (Götaholmaren antar ju att föreningen kände till detta innan). Han tillägger dock att han haft ett väldigt lärorikt och trevligt fotbollsår med Kroken, som inte är helt slut ännu.



Croatia tog chansen att haka på den absoluta toppen då man besegrade Västkusten med 3-2 och nu är man bara en poäng efter United Africa och FC Bosona. Trots att det blev fem mål i matchen hade man kunnat gå redan efter en halvtimme och ändå sett alla målen. Alexander Nylin, som varit i riktigt bra form hela hösten, gav Croatia en tidig ledning redan efter tre minuter. På fem lyckominuter (12-17:e matchminuten) vände dock Västkusten på steken genom mål av Sandro Almeida och Rachid Hersi.

Innan första halvtimmen var spelad hade Croatia dock tagit tillbaka ledningen då det var deras tur att göra två snabba mål i följd. 2-2 kom i den 25:e minuten och det var Nylin som var sist på bollen igen och bara två minuter senare gjorde Jihad El-Hajj 3-2 till Croatia.

Detta resultat stod sig alltså matchen ut. Trots en mållös andra halvlek så gissar Götaholmaren på att den var ganska hett. Domare Torkel Carlström delade ut inte mindre än fem gula och ett rött kort. VBK var de största syndarna och fick fyra av de gula korten och det enda röda (Emil Östberg).

Enligt de rapporter som Götaholmaren kommit över så var det två lag som försökte rulla boll och det var chanser åt båda hållen. Croatias speldirigent Boris Lesic var på spelhumör då han låg bakom alla tre av lagets mål.

I andra halvlek fortsatte båda lagen att rulla boll och det skapades även en del chanser åt båda håll. VBK hade bland annat  en bra chans på en hörna. Det var stundtals hårt spel, men det röda kortet till Östberg var enligt uppgifter pga några mindre väl valda ord till domaren.

Croatia är alltså med i slutstriden medan Västkusten får avsluta säsongen i ingemansland även om de självklart kan klättra de sista omgångarna.

-----------------------------------------------------------------------------------------

I Elisedals förlustmatch mot United Africa (0-7) så spelade enligt matchrapporten Iain Stewart för EIS. Eftersom han fick rött kort i matchen mot Marieholm innan så skulle han inte fått spela. Nu kunde ju uppenbarligen inte Stewart hindra EIS från en storförlust men ska rätt vara rätt så borde ju detta få någon efterföljd. Känns ju iofs ganska löjligt att straffa ett lag som ligger sist med 0 poäng och 15-81 i målskillnad. Frågan är ju vad straffet skulle bli i sådant fall om någon orkar göra en anmälan till förbundet?

Det enda Götaholmaren kan tänka är att UAFC skulle vinna med 3-0 (WO-siffror) men det skulle ju vara väldigt konstigt då UAFC skulle förlora på det. Vinnaren i så fall skulle ju vara de andra topplagen efter som UAFC skulle tappa fyra plusmål...

-----------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller 2-2-matchen mellan Marieholm och Björndammen jämförde MBoIKs lagkapten Toni Ceesay matchen med Champions League-mötet mellan Barcelona och Milan som också slutade 2-2. Götaholmaren antar att Ceesay inte menade rent kvalitetsmässigt utan mer hur matchbilden såg ut och då antar vi att Marieholm var Barca...

------------------------------------------------------------------------------------------

Den fullständiga matchrapporten från matchen Öjersjö-Gårda (3-5) har fortfarande inte dykt upp ännu så Skytteligan får vänta tills imorgon.

------------------------------------------------------------------------------------------

Imon blir det även en koll på topplagen och hur deras spelschema ser ut inför de sista fyra väldigt spännande omgångarna. Även lagen kring nedflyttningsstrecket kommer att granskas lite och vilka matcher de har kvar.

På tisdag blir det som vanligt lite "inför"-snack om veckans matcher.

------------------------------------------------------------------------------------------

På ganska taskig och halvt laggande stream spelade QPR riktigt bra borta mot Wolverhampton igår och vann med klara 3-0. Nye kaptenen Joey Barton (helt skogstokig men en bra kille att ha i sitt lag) öppnade målskyttet och Faurlin ökade på. I slutet gjorde favoriten DJ Campbell 3-0. Stundtals riktigt fint spel via mitten och Taarabt och Shaun Wright-Philips oroade hela tiden.



WE ARE QPR!

#6

En riktigt go seger!

GÖTAHOLM BK - OLSKROKENS IF 3-2 (2-0)

1-0 Nathaniel Vanke (straff) (ca 15)
2-0 Nathaniel Vanke (Abdi Bashir) (ca 30)
2-1 ? (ca 55)
2-2 Jonas Söderström (frispark) (ca 70)
3-2 Nathaniel Vanke (ca 85)

Götaholm kom till start med följande lag i denna viktiga match:

Mackan
Mange-Filip-Ljungan-Felix
Freddan-Rasta(C)-Shafie-Tobbe
Abdi-Natti

Bänken:
Edvardsson
Matte
Victor
Freddie
Martin J

Rasta
lyckades för en gångs skull vinna slantsinglingen, eller rättare sagt Krokens kapten Henrik Höljer förlorade den. Detta gjorde att Götaholm hade den nedåtgående solen i ryggen under den första halvleken.

Götaholm börjar lite avvaktande de första minuterna och Kroken har en hel del boll. Götaholm skapar dock matchens två första riktigt heta chanser under de första fem minuterna. Chanserna är snarlika, långa bollar som landar mellan Olskrokens backlinje och målvakt. Självklart hjälpte det inte Kroken att de hade solen rakt i ögonen. Den första chansen får Natti men bollen smiter utanför och den andra får Abdi men hans lobb går över.

Efter ca en kvart tar dock Götaholm ledningen. Efter fint spel på mitten hittar Freddan ut med en boll till Tobbe ute på vänsterkanten och när han ska spela in bollen mot mål tar den på handen på en Krokenförsvarare.

Domaren pekar på straffpunkten och Götaholm har fått straff för fjärde matchen i rad. Inget snack om att bollen tar på handen på Krokenspelaren och att bollen hade gått rakt mot instormande Götaholmsspelare annars. Dock ganska hårt dömt då han knappast kan ta bort sin arm. Svårt att se hur långt ut från kroppen armen är eller om han rörde på den. Känner jag mina medspelare rätt skulle det ha blivit en del protester om Götaholm fått en likanande straff emot sig.

Hur som helst förvaltar Natti straffen hur säkert som helst och GBK har fått en skön 1-0 ledning. Matchen böljar fram och tillbaka men utan särskilt mycket spel på mittfältet. Kroken är farliga på sina fasta situationer då de lyfter upp många nickstarka spelare. Mackan är dock riktigt bra i luften hela matchen och plockar ner det mesta. Jonas Söderström har även två bra chanser i första halvlek, en boll som spelas in mellan Götaholms mittbackar som Söder lägger utanför och ett friläge då Ljungan inte får undan bollen. Söder försöker dock dribbla Mackan men Mackan klarar situationen.

Götaholm utökar även till 2-0 efter en spelvändning. Mackan kastar ut bollen snabbt till Abdi som lägger en boll mot straffområdet där Natti kommer springande. Både Natti och Krokens målvakt Linné missar bollen men Natti kan rulla in den i andraläget.

Som sagt ganska böljande spel. Kroken försöker ofta hitta långt mot Söder och Johan Hellenäs och Götaholms backlinje och särskilt Ljungan fick slita hårt och var inblandad i många hårda dueller med dessa två herrar.

Götaholm hade vissa bra stunder och hittade lite spel på fötter och spelvändningar då till exempel Felix hade klivit upp i banan. Ofta blev det dock lite längre bollar bakom Krokens backlinje och där var Abdi och Natti och oroade. Götaholm hade även ett par farliga inåtskruvade hörnor från Rasta som blev halvfarliga.

2-0 i halvtid och det kändes som Götaholm hade koll på läget. I halvtid pratades det om att fokusera på försvarsspelet den första kvarten av andra halvlek. Det som självklart händer då är att Kroken reducerar. En boll hittar fram till en fri Krokenspelare i straffområdet som kan dra in den högt bakom Mackan.

Detta ger självklart Kroken kraft och Götaholm faller tillbaka lite och slår ifrån sig mycket. Var det lite spel på mitten i första halvlek var det ännu mindre i andra. Matchen fortsätter att bölja fram och tillbaka och det är fortfarande Söder och Hellenäs som oroar Götaholmsförsvaret. Kroken är som sagt inne i en ganska bra period och får lite press på Götaholm. Mackan är dock fortfarande riktigt bra i luften och plockar ner de flesta inspelen. Med ca tjugo minuter kvar kvitterar dock Kroken. Johan Hellenäs går omkull precis utanför straffområdet och Söder stegar fram.

Mackan tjuvar lite och tror att Söder ska försöka lägga den över muren men han går på kraft istället i Mackans hörn. Mackan är där och får händerna på bollen men kan bara styra bollen i in burgaveln.

2-2 och det kändes väldigt tungt i detta läget. I förra matchen tappades ledningen tre gånger om och nu hade Götaholm tappat en 2-0 ledning.

Sista delen av matchen svänger fram och tillbaka med två trötta lag. Lagdelarna blir ganska långa i båda lagen men det känns som Götaholm spelar upp sig lite. Både Edvardsson och Victor kommer in och ger lite nya krafter framåt. Götaholm skapar ett visst tryck mot Krokens mål och har en del långa inkast, hörnor och bollar som lyfts in i straffområdet som blir halvfarliga. Till slut kommer även segermålet och självklart är det Natti som ligger bakom även detta!

En boll spelas in i straffområdet och bollen landar till slut hos Natti som drar till. Linné i Krokens mål och rejält skymd och bollen går förbi en rad spelare och mellan benen på Rasta innan den går in!

Götaholm håller undan det sista och tar en underbar seger. Sett till hela matchen hade möjligtvis ett oavgjort resultat varit mer logiskt men det gäller att göra mål i fotboll. Sådant brukar dock jämna ut sig under en hel säsong. Man förlorar matcher som man borde ha vunnit och tvärt om. I förra mötet med Kroken förlorade Götaholm med 2-0 trots att man förde spelet nästan hela andra halvleken och skapade tilräckligt med chanser för att göra mål...

Ingen höjdarmatch rent spelmässigt och mycket kamp och fysiskt spel. Båda lagen hade svårt att hitta spel på marken via sitt mittfält utan spelade istället lite rakare direkt upp på forwards.

Götaholms backlinje med Ljungan i spetsen gjorde en riktigt stabil insats och hade som sagt fullt upp med de rutinerade herrarna Söder och Hellenäs. Ljungan fick även en ganska tidig ostskiva vilket gjorde att han fick försöka hålla igen lite (vilket egentligen är omöjligt för Ljungan) men han klarade det galant trots en massa hårda dueller.

Natti var självklart riktigt het och har nu gjort fem mål på de två senaste matcherna! Dessutom har laget fått en ordentlig straffskytt!

----------------------------------------------------------------------------------------------



Götaholm fick lite hjälp i jakten på topplaceringarna då Björndammen och Marieholm spelade 2-2. Detta gjorde att Götaholm och Marieholm nu båda ligger på 31 poäng. För BBK var detta en livsviktig poäng som kan visa sig riktigt nyttig i streckstriden.

BBK fick en drömstart med 1-0 redan efter två minuter. Marieholm vände dock med två snabba mål efter halvtid men BBK fick sista ordet och för andra matchen i rad fick de en sen kvittering. Duktige Alexander Felin var sist på bollen i 90:e minuten!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Lekstorps svit på sju raka vinstmatcher bröts förra omgången men man har iallafall åtta vinster på de senaste nio matcherna! LIF slog nämligen FC Bosona med 2-0 ikväll hemma på Lekstorpsvallen. Detta gör att United Africa är tillbaka som serieledare på bättre målskillnad. Riktigt starkt av Lekstorp!

----------------------------------------------------------------------------------------------



United Africa tillbaka i serieledning alltså efter att FCB förlorade. Götaholmaren har inga rapporter från matchen mot Elisedal förutom förbundets matchrapport. Där går det bland annat avläsa att Calvin Okafor gjorde ett hattrick och att Kamal Sloppy tog ett, troligtvis mycket onödigt, rött kort, i sista minuten. Avstängde Gerald Tita var inte med i den uppdaterade laguppställningen och det verkar även som målvalten Akotun saknades.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

TABELLEN 6A

United Africa 18 +26 37p
FC Bosona
18 +18 37p
Croatia 17 +13 33p
Lekstorp 18 +7 33p
Marieholm 18 +27 31p
Götaholm 18 +7 31p
Västkusten 17 +11 27p
Olskroken 18 -5 26p
Björndammen 18 -20 19p
Gårda 17 -4 18p  
_____________________

Öjersjö
17 -14 13p
Elisedal 18 -66 0p

Fortfarande riktigt jämt i toppen. Vinner Croatia imon går man alltså upp på 36 poäng, bara en efter FCB och UAFC med fyra omgångar kvar! Öjersjö - Gårda blir ju en annan rysare imon!

#6

Inte mycket...men lite

Tyvärr är inte matchrapporten uppdaterad från Elisedal-United Africa (0-7) ännu så Götaholmaren kan inte ge er några målskyttar och dylikt...

De preliminära laguppställningar är det enda som finns på förbundets sida. Inte helt oväntat så har United Africa med en spelare som är avstängd, nämligen Gerald Tita. Tita blev utvisad efter två gula mot Västkusten i förra omgången.

Troligtvis så kommer Tita inte finnas med när laguppställningen uppdateras och den kompletta matchrapporten dyker upp.

Känns som UAFC är dåliga på att ha koll på sina spelare och vilka som är avstängda. Nu ska det tilläggas att när de slutgiltiga matchrapporterna dykt upp så har UAFC inte spelat med några avstängda spelare.

Tyvärr leder detta ju till spekulationer och rykten...

------------------------------------------------------------------------------------

Så här när hösten börjar komma så kan det vara gött att värma sig med att lyssna på lite skön radio. Radioprogrammet Gött Tjöt är tillbaka!

För er som inte känner till Gött Tjöt så är det ett radioprogram där det snackas fotboll. Både om de stora ligorna men även lokalt. En av männen i studion är ingen mindre än Västkustens Jonas Karlén! Ofta är det även riktigt bra gäster med. Bland annat har Tobias Sana, Adam Johansson, Mattias Ranegie och George Mourad dykt upp i studion.

Så här står det på deras hemsida inför den nya säsongen:

"Försäsongen är avslutad och säsongen är i full gång. Efter många olika transfer rykten har ledningen lyckats hålla kvar trion. Anfallaren Tony är nöjd med sin löneökning, Kaptenen Daddan knyter sig till klubben tills han avslutar sin karriär och Supertalangen Jonas ser fram emot att slå igenom på riktigt denna säsongen.
Glädje, kärlek och konsistens. Gött Tjöt är tillbaka!!!"

Länken finns HÄR.

--------------------------------------------------------------------------------------

Imon smäller det ordentligt i 6A, Götaholm-Olskroken, Lekstorp-FC Bosona och Björndammen-Marieholm.

#6

Kvällens match & skytteliga

Inte helt oväntat så vann United Africa över Elisedal ikväll. Iallafall om man ska tro på Everysport.com. Enligt deras hemsida blev det 7-0 till UAFC.

--------------------------------------------------------------------

SKYTTELIGAN EFTER 17 OMGÅNGAR:

20 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (3)

17 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (2)

12 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)
Simon La Verghetta (Gårda)

11 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)

10 MÅL

Mikael Nilsson (Öjersjö) 
Sebastian Fransson (Lekstorp) (6)

9 MÅL

Abdi Bashir (Götaholm)
Omid Larizadeh (Gårda) (1)
Alexander Nylin (Croatia)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (2)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)

8 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Boris Lesic (Croatia) (2)
Fredrik Airosto (Götaholm) (5)

7 MÅL

Calvin Okafor (United Africa)
Nathaniel Vanke (Götaholm) (1)

6 MÅL

Petar Bojovic (Öjersjö)
Jihad El-Hajj (Croatia)
Mikael Sepahi (Croatia)

5 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Anton Benjam Walberg (Gårda)
Blerim Ferati (Marieholm)
Pouyan Babr (Västkusten) (2)
Marcus Halldin (Öjersjö) (2)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami (United Africa)
Mattias Palmqvist (Björndammen) (2)
Eddy Osagie (United Africa)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Fitim Aliu (Croatia)
Beshar Ali (Croatia)
Olle Kristhammar (Björndammen)
Gilbert Mensah (United Africa)
Joel Tesfai (Croatia)
Mawuli Gokah (Gårda)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)
Samir Abaz (FC Bosona)

-----------------------------------------------------------------------

Det verkar som Öjersjö har både Pierre Högberg och Freddie Jillesjö borta mot Gårda pga för många ostskivor. Något som Götaholmaren missat...

-----------------------------------------------------------------------

Götaholm hade en blåsig träning idag på Kviberg men det var den bästa uppslutningen på länge. Det blev mycket tvåmålsspel och hyfsat bra tempo. Ser bra ut inför fredagens drabbning mot Kroken.

Verkar dock vara lite frågetecken på Freddan och Matte...

-----------------------------------------------------------------------

#6

Inför veckans matcher!

Med bara fem omgångar kvar börjar det dra ihop sig ordentligt, både i toppen och i botten av tabellen. Omgång 18 bjuder på en hel del goa fighter:

ONSDAG 14/9

ELISEDALS IS - UNITED AFRICA FC
(19.30 Överåsvallen)

UAFC har inte kört på lika smärtfritt under hösten och har noterat två förluster (Gårda och Lekstorp) men vann sist och ligger tvåa, tre poäng efter FC Bosona.

Elisedal kom till spel sist och vi får hoppas att de slutför säsongen. Det verkar som de har lite nytt folk i laget och man hängde med en halvlek mot Marieholm. Mittfältaren Bakary Taal har varit ett nyttigt tillskott och han gjorde mål sist.

UAFC får klara sig utan Gerald Tita som fick rött kort mot Västkusten och EIS får klara sig utan Iain Stewart som också han fick rött kort (mot Marieholm).

TIPS: UAFC missar inte chansen att återta ledningen (FCB har svår bortamatch mot Lekstorp). Det ska inte bli annat än UAFC-seger.

FREDAG 16/4

GÖTAHOLM BK - OLSKROKENS IF
(18.00 Gamlestadsvallen)

Båda lagen befinner sig lite i ingemansland även om de har teoretisk chans att blanda sig i toppstriden. Kroken tog sin första höstseger sist när Gårda besegrades med 2-1. Götaholm tappade ledningen tre gånger om i en dramatisk match mot Björndammen (3-3).

Götaholm saknade en hel backlinje sist men nu verkar alla vara tillgängliga igen. Kroken får dock klara sig utan Anders Hellenäs som är avstängd (12/9-18/9). Han fick rött kort för ett par omgångar sedan och Götaholmaren antar att denna avstängning hänger ihop med detta.

Självklart gäller det för Götaholm att se upp med Söder, som gjort Krokens alla mål i höst (iofs bara 3 stycken) och 17 av lagets 33.

Götaholm har hittat ett bra spel de senaste matcherna men föll tillbaka lite senast mot Björndammen. Det gäller att hitta fokus igen och göra ett sist försök att nå toppen igen!

BJÖRNDAMMENS BK - MARIEHOLM BoIK (19.00 Furulundsplan)

Götaholm fick erfara ett det inte är lätt att åka till Furulundsplan och hämta tre poäng. Björndammen är fortfarande insyltade i streckstriden och vill självklart lägga det bakom sig så fort som möjligt.

BBK får tillbaka Olle Kristhammar och Per Johansson som var avstängda sist.

Marieholm verkade ha lite problem med Elisedal i första halvlek men gick ifrån i andra och vann med 6-2. Laget har smygit lite men är definitivt med i toppstriden. Tre poäng upp till tredjeplatsen och fyra till andraplatsen.

Marieholm får klara sig utan Walid Shaat som fick rött kort sist.

Marieholms offensiv kommer att ställas mot ett kämpande Björndammen, men det gäller för MBoIK att sätta dit sina chanser!

TIPS: Marieholms offensiv kommer att greja detta även om man släpper ett par bakåt.

LEKSTORPS IF - FC BOSONA (19.00 Lekstorpsvallen)

Lekstorps sjuka svit på 7 raka vinster stoppades av Croatia i senaste omgången men det ska tilläggas att LIF saknade en hel del tongivande spelare. Dessutom var matchen riktigt jämn och det dröjde till 89:e minuten innan Croatia avgjorde.

Ska LIF ha någon chans att vinna serien (vilket verkade helt osannolikt i våras) så krävs det vinst här. Vinner FC Bosona skiljer det 10 poäng med fyra omgångar kvar. UAFC lär slå EIS och då blir det 7 poäng upp till andraplatsen om LIF inte vinner.

FCB ångar på och har vunnit alla sina fyra höstmatcher. De verkar ha hittat den perfekta spelarblandningen av unga och talangfulla spelare som ger allt och lite äldre och rutinerade spelare som varit med förr men som fortfarande har glöden kvar.

FCB få klara sig utan nyttige mittfältaren Ermin Aganovic samtidigt som Lekstorp får tillbaka ett helt gäng med spelare. Bland annat kapten Robin Granqvist och nyförvärvet från Rannebergen Danny Höglund.

Det kommer att bli en stenhård match mellan eleganterna från Hjällbo och de gröna bönderna (ett uttryck Götaholmaren lånat av LIF:s egen kapten)!

TIPS: Förbannat klurigt...kanske låter fegt men oavgjort ligger väl nära till hands.

LÖRDAGEN 17/9

ÖJERSJÖ IF - GÅRDA BK
(13.00 Öjersjö IP)

Gårda avslutade våren riktigt starkt och när man slog både United Africa och Croatia i början av hösten trodde väl alla att klättringen hade börjat på riktigt. Den har dock kommit av sig och nu är Överåslaget inblandade i streckstriden igen efter tre raka förluster.

Öjersjö har spelat många "måste-matcher" och detta är ännu en. Skulle man slå Gårda är man bara två poäng bakom då finns ju möjligheten att gå om under de sista fyra omgångarna!

Skulle Gårda vinna så känns det som man i stort säkrat spel i sexan även nästa år.

Öjersjö har inga avstängningar som Götaholmaren känner till men Gårda får klara sig utan sin målskytt från förra matchen, Farid Runklint (tre gula).

ÖIF hängde med en halvlek mot FC Bosona men föll sedan i andra. Gårda började riktigt bra mot Olskroken men satte inte sina chanser och förlorade istället med 1-2.

TIPS: Ännu en svårtippad match, men Gårda får gälla som favoriter.

VÄSTKUSTENS BK - CROATIA GÖTEBORG (13.15 Kviberg)

Västkusten ligger där i mitten av tabellen med Kroken och Götaholm och har självklart fortfarande chansen att knipa en toppplacering men det börjar bli ganska många poäng upp. Laget föll sist mot United Africa, Götaholmaren har ingen koll på hur matchen såg ut förutom resultatet.

Croatia har sett bra ut på sistone och tog en fin seger mot Lekstorp sist. Frågetecken dock på hattrick-hjälten Mikael Sepahis medverkan. Även utan honom har ju laget riktigt vassa offensiva krafter. Alexander Nylin låg bakom väldigt mycket sist mot LIF och är alltid ett orosmoment med sin snabbhet.

Västkusten har stundtals ett väldigt fint spel, både med mycket bollinnehav men även med blixsnabba omställningar. Dessa egenskaper har ju även Croatia så det känns som det kommer bli en match där lagen turas om att rulla boll och att försöka ställa om och kontra.

VBK saknar viktige Jonas Karlén (tre gula).

Croatia har chansen att ta viktiga poäng i toppstriden, särskilt då Lekstorp och Bosona möts.

TIPS: Motivation och form avgör, tre pinnar till Croatia

--------------------------------------------------------------------------

Skytteligan får vänta tills imorgon.

--------------------------------------------------------------------------

Götaholm spelade även b-lagsmatch i söndags då FC Bosona besegrades med hela 7-2. Att Abdi stod för tre av målen och att Edvardsson petade in en boll är kanske inte så märkligt. Men att Matte Iljin stod för de andra tre strutarna hör inte till vanligheterna!

--------------------------------------------------------------------------

QPR spelade 0-0 hemma igår mot Newcastle i en match de borde ha vunnit. Chanserna duggade tätt i första halvlek och värsta syndaren var Jay Bothroyd som hade tre bra chanser. Hela fem nyförvärv spelade från start: Anton Ferdinand, Armand Traore, Luke Young, Shaun Wright-Philips och Joey Barton. Barton var lite oväntat kapten i sin första match för klubben!


#6

Omgång 17



Götaholmaren, GP och Everysport.com hade alla alltså fel i sin ursprungliga rapportering från denna match. Matchen slutade alltså 6-2 till Marieholm.

Utan att ha några som helst rapporter från matchen verkar det iallafall som Elisedal hängde med målmässigt i första halvlek, en halvlek som slutade 2-2. Milad Mehrbeheshti gav MBoIK ledningen i början av andra halvlek och två raka mål av Bljerim Hoti avgjorde matchen helt.

I den 80:e minuten fick även lagen varsin spelare utvisad, Walid Shaat (MBoIK) och Iain Stewart (EIS). En gissning är att de kanske inte kom helt överens ;-).

Mannen med det underbara namnet, Jimmy-Canon Nwadinkpa spikade slutresultatet 6-2.

Marieholm kämpar vidare om topplatserna och EIS har nu fem matcher på sig att ta sina första poäng...



Olskroken har uppdaterat sin hemsida med en matchrapport från detta derby och där kan man utläsa följande:

Gårda började bäst och hade flera bud på mål men Kroken klarade sig undan trots ett par träffar i virket bakom målvakt Linné. Efter detta tog sig Kroken långsamt in i matchen.

Matchen jämnar alltså ut sig men det är Gårda som till slut får sitt mål. Efter en fast situation får inte Kroken undan bollen och Farid Runklint kan göra 1-0.

Andra halvlek börjar ganska jämnt där Kroken ligger tätt på Gårdas mittfält samtidigt som man själva försöker hitta lite rakare spel i djupled.

1-1 kommer efter att Jonas "Söder" Söderström får en boll utanför straffområdet och därifrån avlossar han ett lågt skott som letar sig in.

Söder avgör även matchen med tio minuter kvar att spela. Det blir en lite tilltrasslad situation efter en långboll mot Gårdas mål där målvakten kommer ut samtidigt som Söder går upp för att skarva. Söder får tillbaka bollen och kan tryck in 2-1!

Lagen byter lite chanser i slutet men Kroken kan ta sin första seger för hösten!

Krokens matchrapport hittas HÄR.



Inte mycket att tillägga om denna match. En ganska dålig match av Götaholm men riktigt tungt att tappa ledningen tre gånger...



Efter sju raka segrar tog det alltså till sist stopp för Lekstorp. Man öppnade dock målskyttet på Gamlestadsvallen mot CroatiaMarcus Johansson gjorde mål för de gröna redan efter fem minuter!

Croatia kan dock ta över spelet lite mer och Mikael Sepahi kan nicka in kvitteringen efter en frispark från Alexander Nylin och innan halvtid kan han även ge hemmalaget ledningen med 2-1

I andra halvlek är det dock Lekstorp som är det förande laget och Croatia ligger mest på kontring. LIF skapar även en del chanser men det dröjer till det bara är en kvart kvar innan kvitteringen kommer genom Sebastian Fransson. LIF har även chanser att avgöra men i slutet är det Croatia som är starkast.

Nylin hittar Sepahi med ännu en frispark och han kan fullborda sitt hattrick! Nylin ligger även bakom 4-2 målet då han tar sig runt på kanten och frispelar Henok Berhane.

En jämn och spännande toppmatch där Croatia drog längsta strået!

LIF:s matchrapport HÄR.
Croatias matchrapport HÄR.



United Africa visade att de inte gett upp seriesegern trots ett par förluster på sistone. Ojo David gav laget ledningen efter en kvart och när den gamle räven Eddy Osagie gjorde 2-0 precis i början av andra trodde många kanske att matchen vär över. Västkusten svarade dock direkt och seriens kanske längsta spelare Sandro Almeida kunde reducera.

Det verkar som avslutningen av matchen stundtals var hård då det utdelades 5 gula kort och 1 rött under de sista 25 minuterna. United Africa fick klara sig utan Gerald Tita då han fick sitt andra gula med kvarten kvar. I samma matchminut gjorde dock mannen men seriens längst namn, Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami, 3-1 för UAFC.

UAFC befäster sin andraplast och har nu fem matcher på sig att jaga ifatt FC Bosona...

----------------------------------------------------------------------------------------

Imon kollar vi på veckans matcher och det kanske även blir en liten skytteliga...

Götaholm hade för övrigt en skön grusträning i regnet idag. Tur att man höll sig på benen iallfall...NOT. Tack Ljungan!

----------------------------------------------------------------------------------------

0-0 i halvtid mellan QPR och Newcastle. QPR har dock radat upp chanser i första och borde att gjort ett par strutar!

#6

Lite snabbt bara...

17 omgången är färdigspelad och igår vann Croatia toppmötet mot Lekstorp med 4-2UnitedAfrica visade att de inte gett upp seriesegern när de besegrade Västkusten med 3-1.

Mer om detta och de andra matcherna i omgång 17 imon dock, då en kräftskiva på Styrsö tagit på krafterna och kvällens aktiviteter har varit återhämtning, pizza och NFL. Där Baltimore Ravens spöat skiten ur Tobbes
Pittsburgh Steelers...

Träning imon för Götaholm så uppdatering kommer framåt kvällen...

#6

Nämen va fan...

Götaholm saknade en hel backlinje och även lite annat folk till matchen mot Björndammen. Mange och Filip var ju avstängda, Matte bortrest och Felix var sjuk. Så här såg laget ut iallafall:

Mackan
Freddan-Ljungan-Victor-Koffe
Abdi-Rasta(C)-Shafie-Abdi
Natti-Freddie

Bänken:
Edvardsson
Shahram
Gap
Rabih

Både Gap och Rabih spelar med Götaholms P95-lag och gjorde bra ifrån sig i b-laget sist och belönades med en plats i matchtruppen. Även glädjande att se Edvardsson tillbaka.

Matchen började lite trevande från Götaholms del och tyvärr så blev det alldeles för mycket långbollar direkt och dåligt passningstempo. Björndammen var piggare och utan att skapa några jättechanser, men de hade en del halvchanser där sista passen missades. Götaholm låg ofta för långt ifrån sina gubbar och duktige Alexander Felin kom ofta ner och hämtade boll från sin anfallposition. BBK får slå en hel del inlägg som dock rensas undan av Götaholms försvar.

Götaholm rycker upp sig lite men spelet är långt ifrån lika bra som de senaste matcherna. Lite bollar hittar dock fram till Rasta och Shafie i mitten och ut på kanterna till Tobbe och Abdi. Freddie får en chans när han tar sig igenom men målvakten är bra med. Freddie har även ett skott utifrån. Götaholm har även några hörnor och frisparkar utanför straffområdet som blir farliga. Även Natti har lite halvlägen.

BBK har också en del halvchanser och några hörnor och frisparkar som lyfts in mot mål. Mackan är dock bra med på det mesta.

Götaholm avslutar väl halvleken som det lite bättre laget även om man inte spelar särskilt bra. Fem minuter innan halvtid kommer även ledningsmålet. Rasta slår en hörna från höger som nickas undan. Bollen hamnar ute hos Rasta igen och han slår in bollen. Ljungan har dröjt sig kvar och han kan snyggt lobbnicka in bollen i mål!

1-0 i halvtid efter en ganska jämn halvlek där inget av lagen hade något jätteordnat spel.

BBK börjar andra halvlek hetare och skapar lite chanser direkt. Det dröjer inte länge innan kvitteringen kommer. En BBK-spelare får gå upp och nicka en hörna och Mackan gör en enhandsräddning. Bollen går dock till en BBK-spelare (möjligen Victor Bylin) och både Freddan (som står vid stolpen) och Rasta (som markerar Bylin) hamnar i lite mellanläge och Bylin kan dunka in bollen.

Götaholm blir nu stressade och BBK är mycket hetare. Hemmalaget vinner mycket kampbollar och Götaholm har svårt att hitta sitt spel. BBK skapar dock inga jättechanser men det känns hela tiden småfarligt. Freddie har en farlig nick som smiter utanför men annars är det BBK som för spelet.

Götaholm tar dock ledningen igen efter en liten bjudning från BBK:s målvakt. En dålig utspark landar rakt på Natti som kan avancera mot mål. Han slaskar iväg ett skott precis utanför straffområdet och även om målvakten hunnit tillbaka går skottet in nere vid stolpen.

Götaholm har nu sin bästa period i matchen och trycker på för ännu ett mål och BBK känns lite tröttare. Götaholm skapar tillräckligt med chanser för att döda matchen. Både Edvardsson och Gap har nu kommit in och Gap får ett läge direkt fint framspelad av Ljungan (!) men skottet går utanför. Rasta har ett jätteläge då han lyckas ta sig förbi två spelare i straffområdet men när han ska dunka på med vänstern missar han helt. Även Abdi har ett bra läge där han väljer att försöka dra en gubbe istället för att skjuta.

Edvardsson är pigg när han kommer in och är inblandad i mycket. Götaholm har även en hel del hörnor (fem-sex stycken) som blir farliga. Tobbe har bland annat ett bra skott efter en hörna som BBK:s målvakt gör en bra räddning på. 

BBK är inte helt ofarliga men ofta orkar man inte upp med laget för att fylla på med spelare. Felin oroar men ofta är han för ensam. Det lyfts dock en hel del bollar men Mackan och Götaholms backlinje är med.

Slutet av matchen blir dock riktigt händelserik. BBK ställer om och får en frispark precis utanför straffområdet. Dock väldigt tveksam frispark då Ljungan och BBK:s spelare båda kämpar om bollen (något som BBK spelaren höll med om efter matchen). Frisparken slås av BBK:s lagkapten Mattias Palmqvist och den går förbi muren och i Mackans "hörn". Mackan är på bollen men kan inte hålla den. 2-2 och matchen är i stort sätt slut...

Det skulle dock hända en hel del mer. I anfallet efter hittar Shafie fram till Gap med en genomskärare. Gap kommer in i utkanten av straffområdet i full fart och BBK-spelaren glidtacklar i full fart och träffar både spelare och boll. Domaren dömmer iallafall straff till Götaholm. Något som Björndammen självklart inte var nöjda med. Götaholm nya straffskytt heter Natti och det var ett bra val då han säkert placerar in 3-2 till Götaholm.

Nu är matchen helt klart inne på övertid. BBK:s målvakt sparkar ut bollen och Rasta kan gå upp ostört för att nicka vid mittplan men lyckas ändå inte få en ren träff utan bollen skarvas vidare ner mot Götaholms mål. Till slut spelas bollen in i straffområdet till en BBK-spelare. Både Koffe och Shafie är där och försöker ta bollen och det känns som domaren står och väntar på att blåsa straff till Björndammen. Shafie får en tå på bollen samtidigt som BBK-spelaren går omkull och domaren blåser straff!

Mycket möjligt att Götaholms straff var tveksam men denna straffen är ännu mer tveksam. Straffen sitter iallafall säkert i mål, slagen av Mattias Palmqvist. Någon gång i slutet har även Götaholm en frispark precis utanför straffområdet då BBK:s målvakt tar bollen med händern precis utanför straffområdet när Natti är där och hugger. Svårt att se om han verkligen var utanför. Shafie petar till Victor men skottet täcks.

Precis efter straffen som betydde 3-3 så blåser domaren av matchen.

Den kan väl tilläggas att inget av de två lagen var speciellt nöjda med domarinsatsen.

En riktigt tung poängtapp som kändes som en riktig förlust och frågan är om inte toppstridståget gick, utan Götaholm ombord. Götaholm har ledningen tre gånger i matchen och borde ha kunnat döda matchen.

Björndammen ska absolut inte be om ursäkt för sina poäng då de kämpade och slet hela matchen.

Inget ont om Björndammen men om Götaholm har tänkt sig att tillhöra toppen så måste man vinna sådana här matcher mot lag som befinner sig längre ner i tabellen. Det fina spelet från de senaste matcherna lyste tyvärr med sin frånvaro. Självklart var det en hel del domslut i slutet som påverkade resultatet men Götaholm har bara sig själv att skylla att man inte lyckas avgöra matchen innan...

Götaholm får hoppas på lite tur med de andra resultaten och kämpa vidare.

BJÖRNDAMMEN - GÖTAHOLM 3-3 (0-1)

0-1 Martin Ljungdahl (Fredrik Airosto)
1-1 Victor Bylin (?)
1-2 Nathaniel Vanke (BBK)
2-2 Mattias Palmqvist (BBK)
2-3 Nathaniel Vanke (straff)
3-3 Mattias Palmqvist (straff) (BBK)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Resultatet mellan Marieholm och Elisedal är lite oklart. Götaholmaren rapporterade att MBoIK vann med 1-0 då detta resultat hittades på Everysport.com och det var även detta resultat som GP hade. På förbundets sida står det dock att Marieholm vann med 6-2 efter 2-2 i halvtid.

Hur som helst verkar det som Marieholm vann i allafall.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren fick tag i Gårdas målvakt Richard Chang (mannen med de hårda knäna) och han gav sin syn på matchen Gårda-Olskroken.

Det Gårda som rivstartade och dominerade matchen totalt i början men bland annar två ribbträffar, en boll i stolpen och flertalet andra bra lägen. Gårdas spel mattas en del i slutet av halvleken men Gårda kan ändå gå till halvtidvila med 1-0.

I andra flyttar Kroken upp spelet och Gårda tröttnar lite. Krokens notoriske målpetare Jonas "Söder" Söderström vänder matchen åt Kroken med två mål. Gårda har chanser till kvittering i slutet men lyckas inte. Kroken kämpade bra men levde väldigt mycket på långa bollar på Söder.

Krokens kapten Henrik Höljers kommentar löd: "Inget skönspel men bra inställning och hyfsat försvarsspel".

-----------------------------------------------------------------------------------------------



FCB började bäst och kunde kontrollera matchen och gjorde även 1-0 genom Samir Abaz. Det blev dock ofta lite för omständigt och mycket dribblingar och bolltransport. Halvleken jämnar ut sig och Öjersjö kan kvittera genom Pierre Högberg.

I andra halvlek rivtstartar FCB med två snabba mål genom Abaz och Dani Hodovic. Efter detta kontrollerar FCB matchen helt och unge Benjamin Grozdanic kan göra 4-1 med en kvart kvar.

FCB:s matchrapport hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Imon spelas två högintressanta matcher. Croatia-Lekstorp och United Africa-Västkusten.

Det blir dock inget bloggande imon då hela redaktionen lämnar fastlandet för en kräftskiva...

#6

Kvällens matcher...

Götaholmaren var inte på plats på Bläsebovallen när FC Bosona tog emot Öjersjö men hade däremot direktkontakt med Lekstorps Johan Hedström, som befann sig på plats.

4-1 blev det iallafall och en ganska övertygande seger för serieledarna. De startade direkt med några heta chanser innan Samir Abaz (tror vi) hittade rätt. ÖIF kvitterade snyggt men efter pausen gjorde FCB två snabba och dödade matchen...

Olskroken vände den negativa trenden och slog Gårda BK med 2-1 i Överåsderbyt...

Elisedal kom till spel och släppte in 12 mål mindre än sist de spelade mot Marieholm, MEN det blev förlust igen, med 1-0...

#6


Inför 17:e omgången...

Imorgon drar den 17:e omgången av 6A igång med tre matcher:

TORSDAG 8/9

MARIEHOLM BoIK - ELISEDALS IS
(18.15 Lövgärdesplan)

Den stora frågan här är ju om Elisedal kommer till spel? Om inte Götaholmaren är helt ute och cyklar så innebär väl två WO under en säsong att laget utesluts? Om detta skulle bli fallet så är det faktiskt just Marieholm som skulle förlora mest på det då de vann med hela 13-0 när lagen möttes i våras.

Även om EIS kommer till spel så får Marieholm självklart gälla som favoriter. Karrar Mahdi saknas dock för MBoIK.

TIPS: Om det blir match så tar Marieholm detta...

GÅRDA BK - OLSKROKENS IF (19.30 Överåsvallen)

Ett Överåsderby som egentligen inte betyder så mycket förutom äran, och det kan i och för sig var väl nog. Det finns dock en liten risk att Gårda ska bli inblandade i streckstriden igen om de förlorar samtidigt som både Öjersjö och Björndammen vinner. Kroken har gått riktigt dåligt (fyra förluster i höst) och har bara gjort ett mål efter sommaren. Gårda började hösten riktigt fint med att slå både United Africa och Croatia men har sedan förlorat mot FC Bosona och Götaholm.

Enligt Götaholmarens anteckningar så har Gårdas Omid Larizadeh kommit upp i tre ostskivor och får alltså vila.

TIPS: Gårda får gälla som favoriter, även om de förlorat sina två senaste känns de hetare än Kroken.

FC BOSONA - ÖJERSJÖ IF (19.30 Bläsebovallen)

FCB är i ensam ledning i 6A efter att United Africa föll sist och har vunnit alla sina tre matcher under hösten. Har visat att man har en riktigt bra bredd då de saknats en hel del folk till vissa matcher. Särskilt de unga spelarna har bidragit. Inga spelare saknas dock pga avstängningar till denna match men truppen är inte släppt på FCB:s hemsida.

Öjersjö tog en livsviktig seger då man körde över bottenkollegorna Björndammen med hela 5-1 och visade att man inte gett upp spel i 6:an även nästa år. Marcus Halldin blev stor hjälte då han svarade för ett hattrick och vände själv matchen till ÖIF:s fördel.

Toppen mot botten och självklart gäller FC Bosona som favoriter men ÖIF har fått vittring på lagen över och FCB kan inte riskera minsta underskattning.

TIPS: FCB, men ÖIF kan ställa till det om inte hemmalaget är fokuserade.

FREDAG 9/9

BJÖRNDAMMENS BK - GÖTAHOLM BK
(19.00 Furulundsplan)

Björndammen hade i stort sätt kunnat säkra kontraktet om de slagit Öjersjö i helgens derby, men nu blev det storförlust med hela 1-5. BBK har inte vunnit "på riktigt" sedan den 4:e juni då man skrällde mot Croatia. Förra veckan fick man ju tre poäng när Elisedal lämnade WO. Så formen är väl inte på topp, dessutom saknas Per Johansson (rött kort sist) och Olle Kristhammar (tre gula).

Götaholm har nu två raka segrar och har spelat bra merparten av de tre senaste matcherna. På försvarssidan kommer det dock att saknas en hel del spelare: Filip (rött kort sist), Mange (sex gula) och tvåmålsskytten Matte ("konferens" i Berlin"). Dessutom har både Felix och Koffe varit sjuka i veckan och är osäkra till matchen. Rasta har hittat lite goa smärtstillande grejer och kommer spela, trots idiotförklaringar från sin omgivning.

Götaholm vann det första mötet med 4-1 hemma på Gamlestadsvallen, men segern satt ganska långt inne då det stod 1-1 upp till den 77:e matchminuten.

LÖRDAG 10/9

CROATIA GÖTEBORG - LEKSTORPS IF
(13.00 Gamlestadsvallen)

Inget snack om att LIF varit höstens lag, från att varit helt borträknade i våras till att nu (efter 7 raka segrar) var inblandade i toppstriden. På lördag blir det dock en riktigt hårt match då ett annat topplag, Croatia, står för motståndet. Dessutom har LIF en hel del tongivande spelare borta. Lagkapten Robin Granqvist och Ragnar Nilhag blev båda utvisade efter dubbla gula kort mot United Africa sist. Dessutom drog Magnus Andersson på sig sitt sjätte gula kort. Även nyförvärvet från Rannebergen, Danny Höglund, missar då han hade med sig två gula från RIF och fick ett senast. Offensivt fattas Johan Persson (han saknades redan mot UAFC) som återvände till Lärje/Angered.

Croatia har två raka segrar och har gjort hela 15 mål på de tre seanste matcherna! Så offensiven är det inget fel på, många av dessa mål kom dock mot formsvaga motstånd i form av Öjersjö och Olskroken.

Frågan är alltså om Lekstorps nukomponerade försvar kan stå emot Lesic, Nylin och Tesfai när det börjar rullas boll?

Croatia saknar dock sin duktige mittfältare Genc Doroci som fick rött kort sist.

TIPS: Sju raka blir inte åtta raka. Croatia får tipset i en jämn match!

UNITED AFRICA FC - VÄSTKUSTENS BK (13.30 Heden)

UAFC har inte riktigt imponerat lika mycket efter sommaren som innan. Två vinster och två förluster är facit. Det verkar som laget har i stort sätt samma spelare som i våras men en anledning kan vara att de andra lagen inte längre underskattar UAFC. I våras visste man inte mycket om UAFC och hur de spelade, det händer ju att det kommer upp "pajaslag" från 7:an ibland och många tog nog inte UAFC riktigt på allvar. Men nu vet man vad laget går för och nu i höst har nog många lag ändrat sitt taktiska spel en hel del mot just UAFC. United Africa har ju alltid mycket bollinnehav men verkar ha problem att få detta övertag att leda till mål.

Västkusten har gått riktigt bra efter sommaren och har tre vinster och en oavgjord. Det kommer att bli en hård kamp om bollinnehavet då båda lagen vill ha mycket boll. VBK har dock riktigt vassa omställningar, något som säkert kan skada UAFC.

TIPS: Delad pott...

---------------------------------------------------------------------------------------------

#6

God save the Queens Park Rangers...

SKYTTELIGAN EFTER 16 OMGÅNGAR:

19 MÅL

Toni Ceesay (Marieholm) (3)

15 MÅL

Jonas Söderström (Olskroken) (2)

12 MÅL

Fidan Hyseni (Marieholm)
Simon La Verghetta (Gårda)

11 MÅL

Darmin Muslimovic (FC Bosona) (1)

10 MÅL

Mikael Nilsson (Öjersjö) 

9 MÅL

Abdi Bashir (Götaholm)
Omid Larizadeh (Gårda) (1)
Alexander Nylin (Croatia)
Sebastian Fransson (Lekstorp) (6)
Vllaznim Ibishi (Croatia) (2)

8 MÅL

Erik Lukacs (Västkusten)
Boris Lesic (Croatia) (2)
Fredrik Airosto (Götaholm) (5)
Milad Mehrbeheshti (Marieholm)

7 MÅL

Calvin Okafor (United Africa)

6 MÅL

Petar Bojovic (Öjersjö)
Jihad El-Hajj (Croatia)

5 MÅL

Johan Jidegren (Björndammen)
Elvin Motovac (FC Bosona)
Anton Benjam Walberg (Gårda)
Blerim Ferati (Marieholm)
Nathaniel Vanke (Götaholm)
Pouyan Babr (Västkusten) (2)
Marcus Halldin (Öjersjö) (2)

4 MÅL

Robert Söderberg (Lekstorp)
Matthew Bell (Elisedal) (2)
Marcus Johansson (Lekstorp)
Fitim Aliu (Croatia)
Beshar Ali (Croatia)
Mohaimen Sameer Doshi Al-Lami (United Africa)
Olle Kristhammar (Björndammen)
Eddy Osagie (United Africa)
Gilbert Mensah (United Africa)
Joel Tesfai (Croatia)
Mawuli Gokah (Gårda)
Jean Garrido Ortiz (Västkusten)
Jonas Karlén (Västkusten)

-----------------------------------------------------------------------------

Idag blev det ett inte allt för roligt besök hos farbror doktorn. Han bekräftade vad jag redan befarat, att det blivit en frakturmitt revben. Den förbannat roliga läketiden (tills det är helt läkt) är 3-6 månader. På frågan om när jag kunde spela igen svarade han dock att det var helt upp till mig, beroende på hur ont det gör. Fick även en hel uppsättning smärtstillande så vi får väl hoppas att det gör susen. Det är ju bara 6 matcher kvar på säsongen ;-).

Nu till något mycket roligare. Detta dök upp i posten idag:




Lagom till när Premier League drar igång igen till helgen!

Imon kollar Götaholmaren in matcherna i den 17:e omgången. Götaholm har dock träning (grus igen antar vi om det ska fortsätta regna), så uppdateringen lär komma framåt kvällen...

#6

Lite blandat...



Vi börjar självklart med Lekstorps sjunde raka seger! Det var en hel del folk som hade samlats på Lekstorpsvallen denna sommarkväll, enligt rapporter hamnade siffran nästan på ÖIS-nivå (150 stycken).

Det var alltså topplaget United Africa som var på besök och de öppnade också bäst med mycket bollinnehav och bra passningsspel. Detta resulterade i några hörnor och halvchanser. Lekstorp hade dock taktiken klar och ställde om riktigt bra när tillfälle gavs. Efter ca 20 minuter svarade LIF för just en sådan omställning och Alfred Lindberg kunde frispela Sebastian Fransson som gjorde 1-0!

Innan halvtid ställer LIF om blixtsnabbt igen och denna gången är det Lindberg själv som kommer fri. Han blir dock rejält tacklad med straff som följd. Tyvärr tvingas han kliva av med en lårkaka. Straffen tas av Fransson och plötsligt leder LIF med 2-0.



I andra halvlek handlar det nästan bara om UAFC men LIF ligger riktigt bra i sitt positionsspel och försvarar sig bra. Det hårda försvarsspelet kostar dock en hel del gula kort, något som skulle påverka slutet av matchen. Istället för att UAFC reducerar är det istället LIF som gör 3-0. United Africas sista gubbe blir av med bollen och helt fri gör Niclas Eliasson inga misstag.

I slutet får både Ragnar Nilhag och lagkapten Robin Granqvist sina andra gula kort och LIF avslutar matchen med nio man. Trots sitt stora bollinnehav skapar UAFC knappt några målchanser under den andra halvleken men till slut får de iallafall ett tröstmål och duktige Kim Granqvist får inte hålla nollan. UAFC:s Gerald Tita är sist på en frispark men då är ju matchen redan körd.

LIF ångar alltså på och är nu uppe i otroliga sju raka vinster! Nästa omgång blir det dock riktigt tufft då ett annat formstarkt lag står för motståndet, nämligen Croatia. LIF får ju dessutom klara sig utan Robin Granqvist och Ragnar Nilhag och om inte Götaholmaren räknat helt fel fick Magnus Andersson sitt sjätte gula kort för säsongen. Marcus Pätsi är dock spelklar igen om han är frisk.

Två andra spelare verkar dock ha gjort sitt i LIF i höst. Johan Persson återvänder till Lärje/Angered som har stora problem med skador inför slutspurten. Götaholmaren antar att detta var en överenskommelse som gjordes när Persson lämnade Lärje/AngeredChristoffer Fredriksson lämnar också laget då han ska studera på annan ort.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.
Lerums Tidning skrev också om matchen, klicka HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade träning idag, men pga regnet blev det ännu en grusträning. En hel del återbud och småskavanker. Rasta tog det väldigt lugnt då det befaras att revbenet möjligen fått en spricka efter ett målvaktsknä i ryggen under Gårdamatchen. Det ska kollas upp imorgon. Matte lyckades med konsstycket att stuka foten EFTER träningen då han klev snett i en trappa...

Abdi verkar ha gett upp sin karriär inom IT-branschen och satsar nu fullt ut på en målarkärriär! Han dök upp på träningen i ett par Götaholmsbyxor med väldigt mycket vit färg på...dessutom verkar han köra barfota när han målar då fötterna var fulla av färg också. Så är det någon som behöver en målare så löser Abdi det ;-)

B-laget tog en säker vinst igår mot Bergum med 3-1. Målen gjordes av Andreas, Berg och unge Supakorn Aukkahat. Även unge Rabih El Mir ska ha spelat riktigt stabilt. På bänken var det dock lite äldre, då både Groggen (50) och Lillen (49) fanns med!

Groggen hoppade in i slutet och ska ha missat ett friläge. Rykten säger att den småländska östkusten gick lite för hårt åt den gode Groggen...

Roligast lär det dock ha varit innan matchen när Götaholm höll på och värma upp. Gustav var nämligen tvungen att springa upp till lokalen för att byta till ett par skönare kalsonger att spela i! Götaholmaren undrar självklart om grabben är född i en byrå?

-----------------------------------------------------------------------

Den mycket spännande 17:e omgången drar inte igång förrän på torsdag (med tre matcher) så vi håller lite på "inför" snacket.

Götaholmaren har dock kommit igång ordentligt med tippandet. Denna vecka satt nästan alla tipsen igen! 

Öjersjö-Croatia 2-5 (Croatia känns för starka) RÄTT
Olskroken-FC Bosona 0-3 RÄTT
Lekstorp-UAFC 3-1
(LIF står som favoriter tack vare sin tokform) RÄTT
Björndammen-Öjersjö 1-5
(ÖIF har inte gett upp ännu och vinner) RÄTT

Västkusten-Marieholm 2-2 (VBK kändes lite hetare) FEL (men nästan rätt)

Elisedal-Björndammen 0-3 WO (skulle väl ha tippat WO för att få helt rätt där) 

Götaholm-Gårda 3-0 (Götaholmaren tippar aldrig GBK:s egna matcher)

---------------------------------------------------------------------------

Så imon kör vi vidare med en uppdaterad Skytteliga och kanske lite "inför" snack!

Tror även att det dök upp lite goa QPR-grejer i posten idag!

#6   

Dagens...

Lekstorp tog sin sjunde raka seger idag då United Africa besegrades med 3-1!

Detta spetsar till toppen ordentligt.

Mer om den matchen imon.

#6

Liket lever!



Även om vissa redan har hälsat Öjersjö IF välkommna till division 7 så vägrar laget att ge upp. I eftermiddags besegrades Björndammens BK i ett hett derby med hela 5-1!

Det började dock inte så bra för ÖIFBBK tog ledningen i början av matchen genom en straff, inslagen av Mattias Palmqvist. Sedan vände det dock för Öjersjö och det var Marcus Halldin som låg bakom vändningen! På nio minuter svarade han för ett "äkta" hattrick (alltså inga andra mål eller halvtidspaus emellan) och plötsligt ledde ÖIF med 3-1. Innan halvtid ökade Tobias Moberg på ledningen till 4-1 och matchen kändes väl ganska avgjort.

I andra halvlek ökade ÖIF på till 5-1 genom Mikael Nilsson och det är ju inget riktigt derby utan röda kort. Fredrick Oppong fiskade upp ett andra gula kort för dagen till BBK:s Per Johansson efter 68 minuter och han fick lämna planen.

En livsviktig seger för ÖIF som nu bara har 4 poäng upp till just Björndammen som befinner sig över strecket med 6 omgångar kvar!

----------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon avslutas omgång 16 med den högintressanta matchen mellan Lekstorps IF och United Africa FC. Efter den kommer äntligen alla 6A-lag att stå på samma antal spelade matcher inför de 6 avslutande omgångarna...

#6

MATTIGOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Götaholm tog en av säsongens skönaste segrar på Gamlestadsvallens gräsmatta idag. Det var dock lite sådär med uppladdningen innan match. Både Victor (jobb) och Abdi (sjuk) skulle ha spelat men fick tacka nej. Enligt rykten var Abdi väldigt blek...

Laget såg iallafall ut såhär när domaren blåste igång matchen:

Mackan
Matte-Mange-Filip-Felix
Tobbe-Rasta(C)-Shafie-Freddan
Natti-Freddie

Bänken:
Shahram
Koffe
Tony

Det var ganska högt tempo direkt i matchinledningen och Gårda kändes väl lite hetare. Det var dock Götaholm som skulle ta ledningen redan efter 4 minuter! Felix slår en frispark några meter in på offensiv planhalva och bollen går förbi alla och studsar en gång inne i straffområdet och där kommer Matte springande och kan nicka in bollen i mål! En riktigt skön start för hemmalaget. Målgest: din sittande lotusställningen!

Efter detta är det dock Gårda som för spelet och är det lite bättre laget. Simon La Verghetta får lite bollar att jobba med och en kvittering hänger i luften. Mackan gör en riktigt bra benparad på ett skott i straffområdet och kan även fånga returen framför fötterna på en framrusande Gårdaspelare. Gårda kommer runt på kanterna och kan skicka in bollar mot mål. Götaholm har dock också chanser när det kan ställa om. Rasta hittar en fri Freddan med en lång spelvändning men skottet går utanför.

Gårdas tryck avtar lite och matchen jämnas ut under andra halvan av halvleken. Götaholm har några riktigt farliga hörnor, något som skulle fortsätta hela matchen. Både Rastas inåtskruvade hörnor och Freddans utåtskruvade kändes livsfarliga varje gång. 2-0 är väldigt nära när en Rastahörna är på väg in i mål vid första stolpen, Natti är där och Gårdas målvakt Richard Chang tippar bollen i stolpen. Den kommer ut till Matte som vrider och vänder och skickar bollen mot mål men den räddas av en försvarare. Bollen hamnar hos Mange som slänger sig och nickar mot mål (samtidigt som han får en spark) och bollen tar i ribban och går ner. Väldigt svårt att se om bollen var inne eller inte, men domaren står bra till och han friar. Matte har även en nick över på en hörna från Freddan och Natti har en nick i öppet läge på ett inlägg från Freddan. Natti jublar nästan redan men Chang gör en underbar enhandsräddning! Gårda hade även de chanser men fler "nästanchanser" där sista passen eller inlägget missas. Mackan (som annars var riktigt stabil) körde en Pa Dembo och hängde tvätt vid ett tillfälle men Farid Runklint nickade över hårt uppvaktad av Mange. Även La Verghetta hade ett bra skott som Mackan tippade till hörna.

1-0 i halvtid efter en rolig och fartfylld halvlek. Inte lika mycket spel via Götaholms mittfält som tidigare matcher då Gårda satte ganska hög press. Dock gjorde Natti och Freddie ett bra jobb med att hålla kvar bollen på offensiv planhalva.

Götaholm startar andra halvlek bäst och kör på. Hörnorna fortsätter att vara farliga och 2-0 kommer just på en hörna. Chang, som annars var lysande i Gårdas mål, ska plocka ner bollen men tappar den och vem kommer där om inte Matte "Mattigol" Iljin, mannen, myten, legenden! Han tvekar inte utan dunkar in bollen!

Det känns ganska säkert för Götaholm även om matchbilden är ganska jämn. Gårda skapar inga jättelägen men i den 57:e minuten ändras förutsättningarna. Filip avancerar med bollen på egen planhalva men blir fälld och han blir förbannat och knuffar till Gårdaspelaren. Det är väl inget slag men Filips händer är uppe i ansiktetGårdas spelare. Domaren tar fram det röda kortet till Filip. Det ska tilläggas att Filip var riktigt bra innan detta.

Sista halvtimmen så backar självklart Götaholm hem och spelar 4-4-1 med Natti ensam på topp. Gårda får ändå inte riktigt grepp om spelet och ofta blir det långa bollar och då är Götaholms backlinje väl samlade. Istället har Götaholm några bra lägen. Natti har ännu en nick som Chang klarar, Tobbe har ett klurigt skott och Mange har en nick precis över. Den bästa chansen får dock Rasta. Natti hålls fast i straffområdet då en Gårdaspelare agerar ryggsäck och domaren blåser straff. Det blir dock tumult efter då en Gårdaspelare tar strypgrepp på Natti eftersom han tycker att han filmar. Tyvärr ser inte domaren detta annars hade det varit solklart rött kort.

Straffen är ganska bra slagen ut mot ena stolpen men Chang går tidigt och han går rätt och får handen på bollen och tippar den till hörna. Hade Rasta varit kyligare och väntat ut Chang hade han kunnat lätt rulla in bollen men tyvärr saknade han den kylan ;-). Nu är det hög tid att någon annan tar över från straffpunkten...

Gårda skapar visst tryck på Götaholm och har några farligheter, men Mackan gör några fina räddningar och ofta är Götaholm väl samlade.

3-0 kommer precis i slutet då Götaholm kan ställa om. Tobbe vänder på Rasta som hittar in till Shahram som i sin tur spelar Shafie som iskallt chippar in bollen i mål!

En underbar match av Götaholm där alla kämpar för varandra och nu är man fortfarande med!

Lika oseriös som Matte är utanför planen, lika hårt kör han väl inne på planen!

#6   

Så ja!



FC Bosona hade en hel del spelare som saknades till denna match men då fick man istället chansen att släppa fram sitt senaste nyförvärv, unge Eldar Razanica som anslutit från Sävedalen. Något som skulle visa sig vara lyckat då Razanica var inblandad i alla FCB:s mål!

Herr Grebovic, som skrivit matchrapporten, höll väl med Götaholmarens kontakt på Överåsvallen om att iallafall första halvlek inte var någon rolig tillställning. Matchtempot var lågt och Kroken försvarade sig också väldigt lågt och försökte kontra när tillfälle gavs. Bosona fick inte igång det vanliga rullet som vi är vana vid men de kunde ändå vaska fram en halvchans som dock Elvedin Delibasic missade. Han var även tvungen att kliva av lite senare med ryggproblem. Bosona hade som sagt svårt att få igång sitt spel och slog en hel del långbollar, något som passar Olskrokens försvar väldigt bra.

Krokens Jonas "Söder" Söderström fick iallafall en bra chans innan halvtid men Almedin Babacic gjorde en bra räddning. 0-0 i halvtid efter en ganska tråkig tillställning där chanserna var få med lite bollinnehavsövertag till FCB.

Bosona höjde sig dock i andra och fick igång passningsspelet via mitten med högre tempo. FCB:s tremannaanfall oroar och utmanar Krokens försvar gång på gång. Till slut kommer även 1-0 målet och ännu en gång är det Darmin Muslimovic som kliver fram. En bra slagen hörna av nye Razanica landar på Muslimovics högerfoten och bollen landar i målet!

Kroken har inte mycket att svara med och FCB kontrollerar matchen. 2-0 kommer på ännu en Razanicahörna och denna gången när Jasmin Hrvat högst och kan nicka in bollen.

Razanica kröner sin debut med att själv göra 3-0 i slutet då FCB ställer om snabbt efter att ha backat hem för att försvara sin ledning.

Tränare Grebovic var nöjd med den andra halvleken och sättet de spelade på med snabba passningar och mycket rörelse blandat med ett bra försvarspel.

FCB:s matchrapport hittas HÄR.

------------------------------------------------------------------------

Imorgon är det inte bara Götaholm som tar sig an Gårda BK utan även den flyttade derbymatchen från omgång 13:

LÖRDAG 3/9

BJÖRNDAMMENS BK - ÖJERSJÖ IF
(16.00 Furulundsplan)

Det kommer nog att bli ett riktigt hett derby då väldigt mycket står på spel. Det är nämligen lag nummer 10 (BBK) och lag nummer 11 (ÖIF) i tabellen som möts och mellan dem finns ett streck. Ett streck som man gärna vill vara på rätt sida om när serien är slut.

BBK har just nu sju poäng ner till ÖIF då de inte ens behövde spela i veckan för att inkassera tre poäng mot Elisedal som lämnade WO. Skulle BBK vinna känns det som Öjersjö får början om i 7:an nästa år. Att ta in 10 poäng6 omgångar känns inte så troligt...

Båda lagen verkar dock ha alla spelare tillgängliga, eller iallafall inga avstängningar som stör. Formen för båda lagen är dock ganska dyster då inget av lagen vunnit någon match efter sommaruppehållet (om man inte räknar EIS:s WO).

TIPS: Självklart svårtippat men Götaholmaren tror inte Öjersjö har gett upp ännu utan att de vinner i en tuff match och streckstriden går vidare!

-------------------------------------------------------------------------

#6

Lite matchrapporter



Västkustens tränare Kenneth Lindfors är tillbaka på svensk mark igen, vilket bland annat betyder att Götaholmaren får lite goa matchrapporter från VBK:s matcher att jobba med!

Enligt denna matchrapport var det stort spelövertag från Marieholm under matchens första 20 minuter då de kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Det skapas även en hel del chanser för bortalaget och på en av dessa kan seriens skytteligaledare Toni Ceesay rulla in 1-0 för Marieholm. VBK kommer undan med blotta förskräckelsen och ska vara glada att inte matchen avgörs redan i detta skede.

Marieholms övertag mattas dock lagom till den andra halvan av den första halvleken och VBK får lite mer att säga till om. Västkusten får lite mer tid med bollen och börjar sakta att ta över spelet. Nu är det hemmalaget som börjar skapa heta chanser och Marieholm får istället försöka hitta snabba kontringar. I den 35:e minuten kommer kvitteringen. Marieholm har precis ställt om och anfallit men åker själva på en omställning och bollen hittar fram till Mohammad Shirviehpour som i sin tur kan sticka in bollen mellan MBoIK:s backar till en fri Sandro Almeida som iskallt kan lyfta bollen i mål!

Sista delen av halvleken blir en hel del ost-skinka-ananas, alltså Hawaii-spel, där lagen växlar anfall och chanser men utan någon utdelning.

VBK börjar andra halvlek lite piggare men det är Marieholm som återtar ledningen. Snabbe Milad Mehrbeheshti får en boll att jobba med och kommer runt på kanten. Hans inspel går mot en helt fri Ceesay men VBK:s Pouyan Babr hinner före men styr istället in bollen i eget mål. Domaren gav dock målet till Mehrbeheshti. Hade Babr dock inte hunnit dit hade Ceesay med största sannolikhet gjort mål.

VBK är lite skärrade efter målet och Marieholm för matchen ett litet slag. De sista 35 minuterna jämför herr Lindfors med två gamla sluggers i boxning som turas om att utdela slag (kanske lite klassisk Rocky vs. Ivan Drago!). Lagen byter iallafall heta målchanser och det hänger väl ett mål i luften.

Pouyan Babr, som var olycklig vid MBoiK:s andra mål, får dock revansch när han lyfter en frispark mot mål som Marieholms målvakt missbedömmer och bollen seglar in.

Sista delen av matchen fortsätter med chanser åt båda hållen, men den riktiga kylan saknas och 2-2 står sig.

Lindfors avslutar med att han tyckte reslutatet var rättvist och att publiken fick se en rolig och chansrik match!

-------------------------------------------------------------------------------

Croatia har plötsligt uppdaterat sina matchrapporter på sin hemsida. Klicka HÄR och scrolla ner så hittar ni de senaste matcherna!

Croatias rapport från Öjersjö-matchen stämmer väl hyfsat bra med Götaholmarens tidigare rapport. Croatia kontrollerar första halvlek och leder med 2-0 i halvtid. 1-0 genom Vllaznim Ibishi som kan slå in bollen från nära håll efter en hörna och 2-0 genom Alexander Nylin efter riktigt fint spel på mitten av Croatia. Boris Lesic frispelas men han missar och bollen hamnar hos Nylin som kan placera in den. Öjersjö försöker mest lägga långt men utan att skap några heta chanser.

I andra backar Croatia hem lite och Öjersjö får lite tryck. Det är ändå Croatia som gör 3-0Croatia får en hörna som Öjersjö inte får undan och till slut kan Omar Omeirat kan glidtackla in bollen på mållinjen!

Croatia backar nu hem ännu mer och Öjersjö kan reducera och bara minuter senare får Genc Doroci sitt andra gula och får lämna planen. Det blir lite obalanserat hos Croatia och ÖIF kan reducera ännu en gång.

Croatia tar dock tag i spelet igen och Nylin fixar en straff som Ibishi säkert slår in. I slutet kan Nylin frispela Jihad El-Hajj som lobbar in slutresultatet 5-2.

-------------------------------------------------------------------------------- 

FC Bosona svarade dock direkt på Croatias vinst och slog Olskroken med 3-0 ikväll och såg till att fortfarande ligga fyra poäng före.

Enligt rapporter från Överåsvallen var det en ganska trist och tråkig tillställning. FCB klagade nog inte över det dock då man tog tre viktiga nya pinnar i toppstriden. United Africa har en jobbig match mot Lekstorp till helgen och FCB kanske är ensamma serieledare när omgång 16 spelats klart?

Kroken fortsätter att ha det tungt och har nu fyra raka förluster i höst.

--------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp har med sina två senaste nyförvärv till söndagens match mot United Africa. Marcus Gylling från Floda och Danny Höglund från Rannebergen.


--------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade även träning idag. Underlaget denna gången var gräs på G-vallen. I tisdags var gräsplanen på G-vallen och alla Kvibergsplaner stängda på grund av regnet så vi fick träna på grusplanen, så där kul. Ett av Götaholms ungdomslag hade dock match på G-vallen i tisdags, så det kanske bara var avstängt för tunga seniorer ;-)...

Dagens träning var hyfsat välbesökt (som det ofta är träningen innan match) även om vissa spelare saknades. 18 gubbar blev det iallafall och det var en ok träning med mycket spel. Groggen spelade forward i ena laget och gjorde några mål men missade samtidigt ett öppet mål. Tobbe var lite lagom grinig som bara Tobbe kan vara. Kanske var det fjärdeplatsen i gårdagens frisbeegolf? Victor hade tagit sig tid från pantburkar och bananlådorICA även om han mest låg ner och hade ont...

Inga avstängningar till lördagens match mot Gårda men Ljungan saknas och det är lite oroväckande att vissa tongivande spelare missat en hel del träningar på sistone och att vissa varit sjuka under veckan...

---------------------------------------------------------------------------------

QPR gjorde några fina sista minuten värvningar innan fönstret stängde. Shaun Wright-Phillips och Anton Ferdinand (Rio's lillebror) är nu klara för klubben. QPR har även lånat in Southamptons Jason Puncheon...

--------------------------------------------------------------------------------

#6

RSS 2.0