Inför 17:e omgången...

Imorgon drar den 17:e omgången av 6A igång med tre matcher:

TORSDAG 8/9

MARIEHOLM BoIK - ELISEDALS IS
(18.15 Lövgärdesplan)

Den stora frågan här är ju om Elisedal kommer till spel? Om inte Götaholmaren är helt ute och cyklar så innebär väl två WO under en säsong att laget utesluts? Om detta skulle bli fallet så är det faktiskt just Marieholm som skulle förlora mest på det då de vann med hela 13-0 när lagen möttes i våras.

Även om EIS kommer till spel så får Marieholm självklart gälla som favoriter. Karrar Mahdi saknas dock för MBoIK.

TIPS: Om det blir match så tar Marieholm detta...

GÅRDA BK - OLSKROKENS IF (19.30 Överåsvallen)

Ett Överåsderby som egentligen inte betyder så mycket förutom äran, och det kan i och för sig var väl nog. Det finns dock en liten risk att Gårda ska bli inblandade i streckstriden igen om de förlorar samtidigt som både Öjersjö och Björndammen vinner. Kroken har gått riktigt dåligt (fyra förluster i höst) och har bara gjort ett mål efter sommaren. Gårda började hösten riktigt fint med att slå både United Africa och Croatia men har sedan förlorat mot FC Bosona och Götaholm.

Enligt Götaholmarens anteckningar så har Gårdas Omid Larizadeh kommit upp i tre ostskivor och får alltså vila.

TIPS: Gårda får gälla som favoriter, även om de förlorat sina två senaste känns de hetare än Kroken.

FC BOSONA - ÖJERSJÖ IF (19.30 Bläsebovallen)

FCB är i ensam ledning i 6A efter att United Africa föll sist och har vunnit alla sina tre matcher under hösten. Har visat att man har en riktigt bra bredd då de saknats en hel del folk till vissa matcher. Särskilt de unga spelarna har bidragit. Inga spelare saknas dock pga avstängningar till denna match men truppen är inte släppt på FCB:s hemsida.

Öjersjö tog en livsviktig seger då man körde över bottenkollegorna Björndammen med hela 5-1 och visade att man inte gett upp spel i 6:an även nästa år. Marcus Halldin blev stor hjälte då han svarade för ett hattrick och vände själv matchen till ÖIF:s fördel.

Toppen mot botten och självklart gäller FC Bosona som favoriter men ÖIF har fått vittring på lagen över och FCB kan inte riskera minsta underskattning.

TIPS: FCB, men ÖIF kan ställa till det om inte hemmalaget är fokuserade.

FREDAG 9/9

BJÖRNDAMMENS BK - GÖTAHOLM BK
(19.00 Furulundsplan)

Björndammen hade i stort sätt kunnat säkra kontraktet om de slagit Öjersjö i helgens derby, men nu blev det storförlust med hela 1-5. BBK har inte vunnit "på riktigt" sedan den 4:e juni då man skrällde mot Croatia. Förra veckan fick man ju tre poäng när Elisedal lämnade WO. Så formen är väl inte på topp, dessutom saknas Per Johansson (rött kort sist) och Olle Kristhammar (tre gula).

Götaholm har nu två raka segrar och har spelat bra merparten av de tre senaste matcherna. På försvarssidan kommer det dock att saknas en hel del spelare: Filip (rött kort sist), Mange (sex gula) och tvåmålsskytten Matte ("konferens" i Berlin"). Dessutom har både Felix och Koffe varit sjuka i veckan och är osäkra till matchen. Rasta har hittat lite goa smärtstillande grejer och kommer spela, trots idiotförklaringar från sin omgivning.

Götaholm vann det första mötet med 4-1 hemma på Gamlestadsvallen, men segern satt ganska långt inne då det stod 1-1 upp till den 77:e matchminuten.

LÖRDAG 10/9

CROATIA GÖTEBORG - LEKSTORPS IF
(13.00 Gamlestadsvallen)

Inget snack om att LIF varit höstens lag, från att varit helt borträknade i våras till att nu (efter 7 raka segrar) var inblandade i toppstriden. På lördag blir det dock en riktigt hårt match då ett annat topplag, Croatia, står för motståndet. Dessutom har LIF en hel del tongivande spelare borta. Lagkapten Robin Granqvist och Ragnar Nilhag blev båda utvisade efter dubbla gula kort mot United Africa sist. Dessutom drog Magnus Andersson på sig sitt sjätte gula kort. Även nyförvärvet från Rannebergen, Danny Höglund, missar då han hade med sig två gula från RIF och fick ett senast. Offensivt fattas Johan Persson (han saknades redan mot UAFC) som återvände till Lärje/Angered.

Croatia har två raka segrar och har gjort hela 15 mål på de tre seanste matcherna! Så offensiven är det inget fel på, många av dessa mål kom dock mot formsvaga motstånd i form av Öjersjö och Olskroken.

Frågan är alltså om Lekstorps nukomponerade försvar kan stå emot Lesic, Nylin och Tesfai när det börjar rullas boll?

Croatia saknar dock sin duktige mittfältare Genc Doroci som fick rött kort sist.

TIPS: Sju raka blir inte åtta raka. Croatia får tipset i en jämn match!

UNITED AFRICA FC - VÄSTKUSTENS BK (13.30 Heden)

UAFC har inte riktigt imponerat lika mycket efter sommaren som innan. Två vinster och två förluster är facit. Det verkar som laget har i stort sätt samma spelare som i våras men en anledning kan vara att de andra lagen inte längre underskattar UAFC. I våras visste man inte mycket om UAFC och hur de spelade, det händer ju att det kommer upp "pajaslag" från 7:an ibland och många tog nog inte UAFC riktigt på allvar. Men nu vet man vad laget går för och nu i höst har nog många lag ändrat sitt taktiska spel en hel del mot just UAFC. United Africa har ju alltid mycket bollinnehav men verkar ha problem att få detta övertag att leda till mål.

Västkusten har gått riktigt bra efter sommaren och har tre vinster och en oavgjord. Det kommer att bli en hård kamp om bollinnehavet då båda lagen vill ha mycket boll. VBK har dock riktigt vassa omställningar, något som säkert kan skada UAFC.

TIPS: Delad pott...

---------------------------------------------------------------------------------------------

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0