Boomshackalack!

Senast det hände var den 23:e juni, men nu har det hänt igen! Götaholm har vunnit en fotbollsmatch i division 6A! Det blev inte bara en seger utan en underbar 5-0 vinst. Efter alla uddamålsförluster och det stundtals fina spelet mot Lekstorp var det lite på gång med en storvinst.

GBK körde på med sin 4-2-3-1 uppställning och idag mot Olskrokens IF såg den ut så här:

Aleks
Freddan-Ljungan-Victor-Felix
Rasta(C)-Robin
Sladjan-Edvardsson-Shafie
Wedberg


Bänken:
Martin J
Nemo
Johan
Matte

Kvällen på Kviberg bjöd på en hel del vind. Rutinerad som han är förlorade Rasta slantsinglingen med flit för att låta Olskroken få medvind i första halvlek. Det skulle visa sig vara ett genidrag ;-). Matchen började ganska trevligt och båda lagen försökte rulla boll. Vinden gjorde att Olskroken fick lite tryck stundtals då utsparkar och insparkar vände i luften. GBK hittade dock lite fina kombinationer och kunde komma runt en del på kanterna och Sladjan såg pigg ut på sin kant. Olskroken hade några farliga långskott och några hörnor som blev farliga. Robin hade en riktigt bra chans med ett fint skott som målvakten gör en fantastisk enhandsräddning på. Även GBK har lite hörnor som blir farliga. Innan halvtid får GBK det viktiga 1-0 målet. Shafie slår in en boll från sin kant som till slut hittar in till Edvardsson som kan slå in bollen i mål. Underbart att gå till halvtidsvila med 1-0.

Med vinden i ryggen börjar GBK andra halvlek hetast och fixar några hörnor direkt. 2-0 målet kommer också ganska snart. Wedberg och Edvardsson samspelar nere i hörnet och efter ett misslyckat inlägg hamnar bollen hos Wedberg igen som vandrar in i straffområdet nere vid kortlinjen. Måltjuv som han är så drar han på ett skott som letar sig in i bortre burgaveln. GBK är nu riktigt på gång och även 3-0 kommer ganska snabbt efter. Freddan bryter en passning på mittplan och avancerar. Wedberg och Edvardsson drar åt varsitt håll och drar isär backlinjen. Olskrokens mittbackar bara avvaktar och utanför straffområdet ser Freddinho att det är ledigt under ribban. Han kollar vinden en sista gång innan han drar på. Träffen är perfekt och bollen sitter som en keps på en gammal gubbe precis under ribban!

Efter 3-0 flyttar Olskroken upp lite folk och tar över spelet ett tag men utan att skapa några jättechanser och det känns ändå som GBK har kontroll på läget. Eftersom Olskroken flyttar upp blir det läge för kontringar för GBK. Sladjan börjar komma igång ordentligt på sin vänsterkant och tar sig förbi gång på gång, en riktigt magiskt andra halvlek. Ofta kommer det tre-fyra målsugna Götaholmare inrusande i straffområdet. Till slut hittar Sladjan fram med en underbar passning till Felix (här snackar vi offensiva ytterbackar!) som gör att han blir helt ren. Iskallt fintar han ner målvakten innan han rullar in fyran. Segern är nu Franz Jäger-säker. 5-0 kommer till slut också av bara farten och passande nog får Sladjan göra målet. Johan vinner en nickduell som Wedberg skarvar vidare till Sladjan. Han rundar sina motståndare och tar sig in i straffområdet och från en dålig vinkel hittar han bortre krysset! Efter detta spelas matchen av och GBK hade bud på flera mål. Wedberg hade lägen (en i ribban), Rasta hade lägen, Martin J hade ett tungt skott och Ljungan hade ett skott från egen planhalva. GBK sliter dock för att Aleks (som var mycket stabil idag och även bjöd på en och annan TV-räddning) ska få hålla nollan. Detta lyckas GBK med och "bloggmatchen" vinns med 5-0!

Olskrokens IF - Götaholms BK 0-5 (0-1)

0-1 Edvardsson (Shafie)
0-2 Wedberg
0-3 Freddan
0-4 Felix (Sladjan)
0-5 Sladjan (Wedberg)

Elisedal och Västkusten spelade samtidigt och den matchen slutade 2-2. Detta betyder att GBK nu är fyra poäng före VBK med den galna målskillnaden +11 (näst bäst i serien, även näst bäst i gjorda mål, 47).

Riktigt skönt med en seger och sättet vi vinner på. Alla jobbade för varandra, Ljungan och Victor såg riktigt bra ut och gjorde att målfarliga Söder såg ganska blek ut. Matchens två bästa spelare var annars enligt mitt tycke Felix (som gör en underbar match både offensivt och defensivt) och självklart Sladjan som stundtals hade lekstuga på sin kant. Han tog även hemjobbet och vann tillbaka boll i viktiga lägen...

Avslutningsvis stod självklart Wedberg för dagens Wedberg (tyvärr för Olskroksspelarna var det i omklädningsrummet). I ett läge i slutet kommer Wedberg igenom på kanten och istället för att passa till tre Götaholmare som kommer rusande i mitten skjuter han en halvtaskig tåfjutt utanför. Matte (som var en av de som kom rusande) undra varför han inte passade. Svaret är lysande: Jag tänkte på målskillnaden! Räknas Wedbergs mål dubbelt eller? ;-)

Good night and good luck!

#6







Kommentarer
Postat av: Sladjan #10

Gott med vinst gubbar, Vi fortsätter så här!

2010-09-17 @ 00:12:36
Postat av: Fjellinho

Så jävla skönt gubbar! Fick ett mess av Edvardsson vid 22.30 som gjorde att man sov gott i natt (fram till 04.30 när Matilda drömde mardröm). Ses till helgen för nya eskapader!

2010-09-17 @ 08:16:00
Postat av: F

Bra att du kunde somna bra fjellman ;) . 10,30 lördag !

2010-09-17 @ 15:53:07
Postat av: Gustavus

Wedberg alltså :D:D

2010-09-17 @ 17:02:13
Postat av: hasse ravelli

http://www.youtube.com/watch?v=0bukl4VqwjA

2010-09-17 @ 19:20:46
Postat av: Groggen

Har vetat hela tiden vad och att ni kan, vilken härlig offensivlusta jag fick se igår. Det är härligt när allt faller på plats. Tack Gubbar!!

2010-09-17 @ 21:21:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0