Nödvändig seger...

Götaholm kom till spel med följande lag inför den livsviktiga matchen mot Fadini:

Mackan
Nemo-Ljungan-Victor-Felix
Rasta(C)-Robin
Matte-Edvardsson-Sladjan
Wedberg


Bänken: Martin J, Dani, Johan T, Freddie

Tobbe missade matchen på grund av feber. Det har ju dock gått bra när han inte är med ;-)

Fadini-Götaholm 0-2 (0-1)

0-1 Matte/självmål?
0-2 Edvardsson (Sladjan) 

Det märktes i matchinledningen att det gällde mycket. En hel del felpass och missar. Fadini hade en hel del boll utan att skapa jättefarliga chanser. Götaholm fick inte fart på passningsspelet och drällde med bollen på mitten en del. Efter ett tag jobbar man sig in i matchen och skapar lite halvchanser. Den bästa kommer på hörna då Robin nickar i ribban. Matte har ett skott över i bra läge och Wedberg kommer förbi på kanten några gånger och har lite långskott. Fadini skapar lite oro när de får frisparkar på mittplan och några hörnor då de flyttar upp sina långa gubbar. Mackan får sträcka ut några gånger och göra bra räddningar. Götaholm kommer dock att ta ledningen innan halvtid. Wedberg kommer förbi på kanten och spelar in bollen mot Rasta vid straffområdeskanten. En av deras försvarare går in i duellen hårt men Rasta lyckas få fram bollen mot mål. Där dyker Matte upp samtidigt som Fadinis målvakt och några försvarare. Vad som händer nu är svårt att se exakt, på något vis hamnar bollen iallafall i mål. Vet inte om Matte sköt på en försvarare eller om målvakten sköt på Matte eller sin egen spelare. Får se vad domaren har skrivit i sin rapport. Detta spelar dock mindre roll då GBK tagit ledningen. Detta står sig även halvleken ut.

Precis i början av andra halvlek är det lite snurrigt i Götaholm och Fadini skapar lite tryck. Men precis som i första tar Götaholm sakta över och börjar skapa chanser. Wedberg jobbar bra på topp och vinner till och med boll ett par gånger. Han tar sig förbi bra på kanten ett par gånger och spelar in bollen framför mål. Det krävs dock ett par chanser innan bollen till slut sitter. Sladjan och Rasta är de värsta målsumparna. Sladjan får en chans ett par meter framför målet men skjuter över. Rastas är snäppet värre då Wedberg tar sig förbi på Götaholms vänsterkant och och chippar in bollen över målvakten och försvarare. Rasta har sprungit sig helt ren och har helt öppet mål från en halvmeter men lyckas med konsstycket att nicka bollen över. Detta håller på att bli kostsamt då Fadini skapar lite halvchanser bland annat ett friläge som de dock sjabblar bort. Men 2-0 kommer till slut. Åter igen tror jag att det är Wedberg som kommer förbi på kanten och drar in bollen mot mål, den tar i bortre stolpen och går rakt ut till Sladjan som lägger den mot mål. Målvakten räddar dock och i kaoset framför mål kan Edvardsson få in bollen i mål. Nu känns det ganska säkert och Victor har en bra chans på en frispark men målvakten räddar.

Det blir dock spännande i slutet. Robin stoppar upp en halvkontring lite fult på mittplan och i duellen får han en armbåge i ansiktet. Domaren väljer att ge Robin ett gult kort, vilket gör att han blir så förbannad att han får ett andra kort för protesten. Vilket i sin tur leder till att han säger till domaren att han är dum i huvudet. Har inte helt koll på tiden men det är kanske 15-20 minuter kvar av matchen.

Det blir en ganska väntat matchbild i slutet. GBK backar hem och halvkontrar medans Fadini flyttar upp en massa folk. GBK klarar dock att lösa detta och Fadinis kommer inte närmare än en nick i ribban. GBK skapar lite halvchanser.

GBK tar en riktigt viktig seger även om det fina spelet som stundtals fanns mot Olskroken inte fanns där denna matchen. Gött för Mackan att han fick hålla nollan, det såg väldigt tryggt och stabilt ut. Hela laget gjorde en riktig kämparinsats trots att det på vissa ställen inte var många rätt, men springa kan man ju alltid göra ;-)

Nu ser det lite ljusare ut för GBK, i och med segern gick man förbi både Fadini och Elisedal. Elisedal har dock en match mindre spelad. Laget möter Lekstorp hemma imorgon. Även Västkusten spelar imorgon (borta mot Olskroken). Om VBK förlorar den matchen är GBK helt klara.

Nu har även matchrapporten för Croatia-Fadini kommit in. Målskyttarna för Croatia i 10-0 matchen var följande: Mikail Sepahi 4, Boris Lesic 2, Ricky Morjaria 2, Thomas Celec och Joel Tesfai. Detta gör att skytteligan efter den 19:e omgången ser ut så här:

SKYTTELIGAN 6A

Martin Delmoro (Elisedal IS) 23 (1)

Mikail Sepahi (Croatia Göteborg) 16 (-)

Jonas Söderström (Olskrokens IF) 15 (1)

Boris Lesic
(Croatia Göteborg) 14 (2)

Daniel Wedberg (Götaholms BK) 13 (-)

Niklas Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)
Johan Nilsson (Bokedalens IF) 12 (1)

Fredrik Airosto (Götaholms BK) 10 (5)

Nicklas Westman (Bergums IF) 9 (1)
Tobias Johansson (Bokedalens IF) 9 (-)

Farid Runklint (Gårda BK) 8 (1)
Erik Lukacs (Västkustens BK) 8 (-)
Patrik Clasborg (Bergums IF) 8 (-)
Magnus Karlsson (Bergums IF) 8 (2)

Dagens Wedberg går inte oväntat till Wedberg själv. Det började med att han pratade om en kille som hade varit arbetsledare på ett företag, men tydligen var den här killen inte så "känd". Vi tror att den gode Wedberg menade att killen inte var omtyckt ;-). Eller så höll denne arbetsledare en väldigt låg profil. Wedberg fortsatte även med att beklaga sig för Mackan att han skulle upp tidigt imorgon. Mackan svarar att han alltid går upp tidigt var på Wedberg svarar med att bara för ett halvår sen käkade Mackan pizza hela dagarna. Vi här på Götaholmaren har lite svårt att se kopplingen mellan Mackans matvanor och när han går upp på morgonen, men tydligen var det glasklart för Wedberg ;-)

Dags att sova nu...

#6 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0