Katt med stukad fot...

Igår hade Götaholm både ett möte, där den nye tränaren Bengt Jeansson presenterade sig själv lite mer, och en träning. Uppslutning var det inget fel på och antalet landade på 26 man. Av de nya som provade förra veckan var det bara Sladjans kompis Valentin (tror jag han hette om jag inte hörde fel) som var med igen. En kompis till Tony dök även upp, Milo D'Agostino, som jag tror har gjort några träningar med GBK innan. Intressant var även att gamla götaholmaren Pontus Svedberg var och tränade, frågan är om det bara var för att få ett pass i benen eller om han funderar på att kanske återvända till GBK?

Både killarna från Rannebergen som testade förra veckan kommer dock som det verkar att träna även på torsdag, och även Johan Torsholms kompisar var positivt inställda till fler träningar. Bland de gamla götaholmarna var det roligt att se Robin Larsen tillbaka på planen och även att det var hela fyra målvakter på plats (!): Mackan, Aleks, Målvakts-Johan och Termos.

Om vi börjar med mötet så redogjorde den nye tränaren Bengt Jeansson lite om både sin aktiva karriär och sin tränarkarriär. Den aktiva målvaktskarriären tog honom till dåvarande division 1 (på den tiden den högsta serien) där han var reservmålvakt i ett av Sveriges mest anrika lag, nämligen Stockholms Stolthet - Djurgårdens IF. Tränarkarriären började som målvaktstränare och reservlagsansvarig för ett annat stockholmslag, Hammarby. Efter att ha flyttat till Göteborg blev det Gunnilse och sedan ett antal andra klubbar, bland annat Bergsjö, Överås och nu senast Anneberg.

När det gäller Bengts fotbollsfilosofi gillar han offensiv fotboll med ett eller två tillslag. Klassiska 4-4-2 ska gärna bli 4-2-4 i anfall, med offensiva yttrar som trycker på. En klar spelide är också viktigt där alla vet vad de ska göra när de får bollen. Att alla orkar spela i 90 minuter är också en av grundförutsättningarna, en liten fingervisning om att försäsongen kommer att innehålla en hel del löpning. Bengt försäkrade dock att all löpning sker på planen. En annan sak han la till var att han inte gillar att byta under matcher av "sociala" skäl och därför gärna använder tre avbytare hellre än fem. När det gäller träningsnärvaro vill han gärna att den ligger runt 75-80% vilket inte på långa vägar var fallet förra säsongen. Förutom när det gäller jobb och familj anser Bengan att man ska prioritera fotbollen och här gav han några fina anekdoter från sina tränarår. En spelare hade en gång ringt återbud för att hans katt hade stukat foten :-) och en annan för att han var tvungen att lägga sitt barn (även fast hans fru var hemma) för att det var "hans" dag. Träningsnärvaron kommer att återspegla sig i uttagningarna till matcher.

När det gäller målsättning ansåg han att Götaholm nuvarande trupp ska kunna slåss i toppen och att målet alltid ska vara att klättra uppåt i seriesystemet (något som Götaholms styrelse håller med om). Han reserverade sig dock för att truppen kan se annorlunda ut när vi drar igång på riktigt i januari.

Mötet kändes bra och det har nog sällan varit så tyst under en samling med laget...

Själva träningen utspelade sig på ett kallt Kviberg och bestod som väntat av tvåmålsspel. Två lag spelade och agerade väggar i femminutersmatcher. Tempot var väl hyfsat och spelet stundtals helt ok. Eftersom det var så kallt uppförde sig bollen lite konstigt ibland och blev väldigt hal. Detta gjorde att både Martin J och Rasta hade några underbara finter i den högre skolan som troligtvis kommer att finnas med på FIFA 12. Om det är något man kan få ut av träningen är det att Mange inte är någon Alexander Gerndt ;-)

När det gäller Silly Season och Götaholm är läget som följer:

-Daniel Wedberg har skrivit på för SG-97 och lämnar alltså Götaholm.
-Sladjan har enligt egen utsago tränat med Lindome och väntar på besked, är de intresserade kommer han med största sannolikhet att lämna.
-Aleks tränar med Kortedala men är villig att ge Götaholms nya tränare en chans.
-Nemo tränade med en annan (okänd) klubb men inga nya rykten finns och han tränar med GBK.

Av de nya spelarna som tränat finns inte så mycket att säga i dagsläget med flera av dem är intressanta. Både Målvaks-Johan och Gustav är ju nygamla då de tränade med GBK förra säsongen men spelade inga matcher. Båda verkar satsa fullt till nästa säsong.

Götaholm har några träningsmatcher inbokade, bland annat mot Styrsö, Bergsjö och Bosona. Rykten går även att det kan bli frågan om en "bloggmatch" mot FC Fiskebäck, ryktena säger dock även att de kan vara lite för rädda ;-)  

När det gäller några av de andra lagen i 6A ser de ut så här:

Förhoppningsvis kommer Götaholmaren att kunna släppa lite goa rykten om Olskroken senare i veckan, vad händer med måltjuven Söder, är det verkligen på väg spelare med division 2-meriter och vem kommer egentligen att träna klubben?

Croatia jobbar med en ny hemsida så det ska vara lättare att följa laget, men för tillfället har det inte hänt något dramatiskt med deras trupp och laget håller igång inomhus.

Västkusten, som precis höll sig kvar, kan bli att räkna med betydligt högre upp i serien. Hela truppen från förra säsongen kommer att vara kvar och just nu verkar minst fem nya spelare på väg att skriva på för VBK. Tre av dessa från lag högre upp i seriesystemet och en från en annan 6:a. Den sista gör comeback efter en tids frånvaro från fotbollsplanen. Lite mer exakt information kommer framöver...

Öjersjö ligger lugnt för tillfället men räkna med att Götaholmaren rapporterar så fort det händer något...

Till sist lyckades vi till slut hitta en Dagens Wedberg igår men det var inte förrän i bilen hem som den kom. Efter att Wedberg lämnat klubben sitter numera dessaa långt inne. Lite oväntat var det Tobbe som levererade. Vi pratade om fotbollsmanagerspel (senaste FM tror jag) och Tobbe sa att PSV hade blivit ett riktigt svensklag på spelet: Isaksson, Toivonen, Berg och de hade även köpt Bajrami OCH Sigurdsson ;-)    

Keep keeping on...

#6  

Kommentarer
Postat av: Sigurdsson

Skrota bloggen :D Du citerar ju fel :D haha

2010-11-16 @ 20:37:22
Postat av: Rasta

hmmm...tycker jag känner igen IP-adressen ;-)

2010-11-16 @ 21:03:29
Postat av: Anonym

Haha u bet your ass u do

2010-11-16 @ 21:07:48
Postat av: Kenneth Lindfors

Har haft Bengan som tränare ( i Bergsjö IF i spel i div.4)när jag var fortfarande aktiv som spelare och kan bara säga grattis till er... framför allt grattis till målvakterna som om dom vill kan/kommer utvecklas ännu mer.



MVH

Kenneth Lindfors

Tränare i Västkustens BK

2010-11-17 @ 13:14:52
Postat av: Dalla

Det är rätt vi vågar inte.



Men ni måste ju börja planera i tid när ni vill möta FCF..



vinner ni inte serien nästa år vinner ni aldrig!!! =)

2010-11-17 @ 23:15:13
URL: http://fcfiskeback.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0