End of the road...

Efter ca 1800 minuters fotbollspelande (för oss som spelade varje minut av varje match) är division 6A slut för den här säsongen. Eller som min gode kollega David Edouard brukar säga, division 2000.

Götaholm tog som bekant emot ett Bokedalen som var tvingade att minst ta en poäng för att säkra kvalplatsen till femman. GBK ställde upp med följande manskap i säsongens sista match:

Koffe

Nästan det första som händer i matchen är att Freddie och Rasta ordnar ett inkast i närheten av offensiv hörnflagga. Tobbe kastar till Freddie som spelar tillbaka bollen. Inlägget från Tobbe når Sladjan i bortre delen av straffområdet och Sladjan drar till på volley. Träffen är väl inte klockren men bollen studsar förbi målvakten och in via stolpen. En drömstart för GBK och ett mardrömsscenario för Bokedalen.

Matchen står och väger lite och Bokedalen slår ganska mycket långt. GBK ligger bra i sina positioner och kan emellanåt rulla boll ganska bra. Sladjan kommer runt på sin kant en hel del och Wedberg har några lägen när han nästan är igenom. Bokedalen är farliga på sina fasta situationer då de lyfter upp mycket folk (långa och stora) och det blir farligt på en del hörnor och långa frisparkar. Mackan är dock ute bra och plockar ner en hel del bollar. BIF har även en bra chans när de kommer runt på kanten och spelar in bollen framför mål, men skottet täcks. Innan halvtid gör GBK 2-0, Tobbe ligger även bakom detta mål. Han bryter in i banan och kan servera en exakt smörpass i djupet till en framstormande Wedberg. Fri med målvakten rullar han iskallt in bollen, med vänstern! Götaholm är även väldigt nära att göra ett drömmål. Efter underbart klapp-klapp spel mellan bröderna Wedberg kommer bollen fram till Rasta i straffområdet som med bara en back kvar gör en av de få finter han behärskar, den klassiska Marocko-finten. Alltså peta bollen på ena sidan och spring på den andra. Eftersom hela anfallet var så vackert väljer Rasta att chippa bollen över målvakten när han kommer fri. Detta medför tyvärr att en back hinner emellan och rensar bollen på mållinjen. Götaholm gör en riktigt stabil halvlek (särskilt med tanke på motståndet) och ligger väldigt bra positionsmässigt och skapar även en hel del framåt.

I andra halvlek trampar Bokedalen gasen i botten och tar över matchen. De öser på med folk framåt och till en början får GBK mest försvara sig. Det är lite snurrigt och när GBK väl får bollen är det ofta långa chansbollar upp mot en ensam Wedberg. Bokedalens spelövertag ger ganska snabbt utdelning, en boll in i straffområdet letar sig till slut fram till Patrick Allen som kan placera in bollen. Bokedalen fortsätter att föra matchen men GBK hittar lite bättre spelalternativ och kan kontra riktigt bra ett par gånger, särskilt eftersom BIF flyttar upp men en massa gubbar. Bästa läget kommer när Sladjan snor bollen på mittplan och kommer runt på kanten, passen går snett-inåt-bakåt till en fri Wedberg. Wedberg sätter dock bollen i ribban och när han ska nicka returen får han en knuff i ryggen. Straff? Svårt att säga.

Med en kvart kvar kvitterar Bokedalen. Det börjar med ett inkast ner vid Götaholms hörnflagga. Bollen kommer till slut ut från straffområdet och där kommer Bokedalens Marcus Pettersson farande, träffen är klockren och bollen sitter otagbart i närheten av krysset. Det blir inga mer mål i matchen. Götaholms mittbackspar hade under matchen varsin underbar frispark. Ljungans (som var vid mittcirkeln) landade närmare hörnflaggan än målet och Victors (som var en bit in på offensiv planhalva) landade bakom skyddsnätet. Lite tidigt att plocka fram julgransfötterna redan i oktober ;-)

Götaholm BK - Bokedalens IF 2-2 (2-0)

1-0 Sladjan (Tobbe) 2 min
2-0 Wedberg (Tobbe) 40 min

2-1 Patrick Allen 51 min
2-2 Marcus Pettersson 75 min

Götaholm gör en stabil match, särskilt i första halvlek och står upp bra i andra halvlek. Trots en överlag misslyckad säsong så avslutar man ändå med att gå obesegrade de sista fem omgångarna (tre vinster och två oavgjorda), vilket gör att säsongen ändå avslutas på ett positivt sätt.

Dagens Wedberg går faktiskt lite oväntat till domaren. Precis innan han blåser igång andra halvlek vänder han sig till Götaholmslaget och ber oss att skynda på vid våra inkast, insparkar och hörnor eftersom Bokedalen har "mer att spela för". En väldigt skum kommentar från en neutral domare, är väl inte riktigt hans sak att bestämma vad vi har att spela för. Trodde alla lag var lika mycket värda ;-)

På planen över (Kviberg 1) spelades den "betydelselösa" matchen mellan Olskroken och Elisedal. Kroken fick en drömstart när Jonas "Söder" Söderström gjorde sitt 18:e mål för säsongen redan efter 5 minuter. Detta höll till matchminut nummer 13 då Elisedal kvitterade, målskytt okänd. Två Elisedalmål till i andra halvlek genom Andreas Eliesersson och Mattew Bell ordnade tre pinnar för Elisedal. Inget mål från Martin Delmoro alltså och han har gått mållös i tre matcher i rad. Vilket får oss här på Götaholmaren att undra om han kanske är petad? Kommer inte ihåg om jag såg honom värma upp med Elisedal innan matchen. Eller rättare sagt, jag såg honom inte värma upp själv i närheten av resten av laget ;-)

I den helt avgörande bottenmatchen på Heden mellan Fadini och Västkusten var det formstarka VBK som gick segrande ur striden med 4-1. Den fullständiga matchrapporten är inte inne ännu. Vinsten gör att VBK smiter förbi i tabellen och skickar Fadini till division 7.

För att säkra seriesegern helt var Bergum tvungna att vinna över Öjersjö på bortplan. Efter 1-0 i halvtid för Bergum (genom Patrik Clasborg) rann det iväg i andra halvlek och slutresultatet blev bergsäkra 5-0. Clasborg blev tvåmålsskytt, Adam Rybo Jovik, Håkan Hjortsberg och Magnus Karlsson blev de andra målskyttarna. Vi på Götaholmaren gratulerar självklart Bergum till seriesegern och önskar dem lycka till i femman. Bergums damlag (som också vann sin serien) firar detta idag vilket gör det troligt att herrlaget ansluter. Ryktena säger att det är på Spritluckan det händer ikväll ;-)

Croatia vann sin svåra bortamatch mot formstarka Gårda med 5-2. Matchen var i stort sätt över efter en kvart då Croatia ledde med 3-0. Jihad El-Hajj svarade för ett hattrick och Nermin Dzerahovic och Joel Tesfai gjorde varsitt. Sebastian Gokah och Oscar Arnesson tröstmålade för Gårda.

Bergum vann alltså före Bokedalen, som kniper kvalplatsen före Croatia (på bättre målskillnad), och Fadini får börja om i division 7.

Trots att domaren fick dagens Wedberg stoppade det inte den gode Wedberg från att själv att trampa i klaveret (förutom att han höll på att köra ihjäl halva laget på vägen till Utby Pizzeria). När han får höra att avslutningen är den 27:e november utbrister han: Då kan vi ju inte ha det, då fyller jag ju år! Då måste ni ju fira mig, jag fyller ju...(lång tystnad)...21...nej, 22! Dessutom hade han någon utläggning om storleken på Freddans TV, det var visst en 31 tummare, någon tysk modell ;-)

Bara för att serien är slut kommer inte Götaholmaren att ligga på latsidan. Silly Season drar snart igång, frimånaden är runt hörnet. Skytteligan ska uppdateras, gula & röda kort-ligan ska publiceras. Säsongens utmärkelser ska tas fram, Säsongens Wedberg ska röstas fram...

När det gäller Silly Season får gärna ni som läser Götaholmaren skicka ett mail ([email protected]) eller skriva en kommentar angående spelarförluster/nyförvärv eller sparkade tränare/nya tränare. Även lösa rykten och spekulationer är välkomna...