GBK i Allsvenskan!

Det har varit mycket Götaholm i helgen på många olika håll. För att ta det från början var det träning igår. Matte satte standarden direkt med att dyka upp på klassiskt Matte-vis. Skor men inga strumpor, vinterjackan men ingen tröja under. Kan det vara så att den gode Matte var ute i fredags? ;-) Men det viktiga var självklart att han dök upp!

13 gubbar blev det till slut och efter lite uppvärmingen var det dags för den klassiska pressövningen med tre lag. Den övningens stora gigant var utan tvekan Ljungan. Det var finter, dribblingar, tacklingar och skönspel! Efter detta var det dags för en liten anfallsövning innan det blev spel i slutet.

I dag bjöds det på b-lagsmatch, den sista för säsongen. Nol på bortaplan (grus) stod på programmet. Eftersom det var den sista matchen var så lottades startelvan. Det blev dock lite sista minuten ändringar då bröderna Wedberg hade lite problem att hitta till planen. Den mycket intressanta startelvan såg iallafall ut så här:

Victor
Johan T-Nemo(C)-Shafie-Rasta
Dani-Hassan-Matte-Kevin
Ljungan-Berg


Bänken:
Freddie
Wedberg

En imponerande backlinje där ytterbackarna för tankarna till Brasiliens glansdagar med Roberto Carlos och Cafu ;-). Även Ljungan på topp kändes väldigt intressant.

När matchen väl kom igång var det GBK som tog tag i spelet trots de lite ovana positionerna. Det rullades en hel del boll och skapades en del chanser. GBK skulle även göra det första målet. Dani kommer med fart utanför straffområdet och vinklar ut bollen till Berg som tar med bollen och spelar in den framför mål. På bortre kommer ingen mindre än Ljungan och placerar in bollen!

GBK har mest boll men Nol kvitterar precis innan halvtid efter misstänkt offside och ett skott som Victor är chanslös på. Victor skötte sig annars bra med bland annat en klassisk enhandsutboxning a la Stålmannen.

I andra halvlek görs två byten, båda bröderna brothers kommer in. Freddie bytte med Dani som yttermittfältare och Wedberg bytte med Nemo och kom in som mittback!!! Han fick även äran att bära kaptensbindeln. Spelet var väl lite jämnare men GBK skapar en hel del chanser. Till slut hittar Victor Ljungan med en lång utspark och Ljungan kan placera in 2-1. Träffen på bollen var väl inte klockren, den rullade mer från knäet och ner, men mål är mål ;-)

Freddie ökar på med ett fint mål. Wedberg är uppe på en räd och hittar sin bror i bortre delen av straffområdet. Freddie går förbi sin gubbe och hittar bortre krysset!

Det blir dock lite spännande då Nol reducerar efter en långboll in i straffområdet. Victor går ut för att ta den men bollen beter sig som en nyfångad lax och smiter ur Victors skopa. En Nolspelare kan slå in bollen i öppet mål.

GBK klarar dock att hålla ut och har även bud på lite fler mål.

En skön seger i sista matchen och stabilt spel trots lite ovana positioner och lite slitna spelare (från lördagskvällen/natten).

Johan bjöd på dagens Wedberg då han utbrast: Fan, det är ju grus överallt!

Det har även spelats division 6A-fotboll idag. Öjersjö tog emot Croatia på hemmaplan. Boris Lesic gav Croatia ledningen redan i fjärde minuten. Efter varsitt straffmål i andra halvlek (Mohammed Ahmid för Öjersjö och Vllaznim Ibishi för Croatia) kunde Croatia dra det längsta strået och på riktigt blanda sig i toppstriden. Med två omgångar kvar är det stenhårt i toppen:

Bokedalen 38p +32
Bergum 37p +9
Croatia 36p +18

I nästa omgång möts Croatia och Bokedalen. Bergum har Fadini på hemmaplan.

Västkustens målskyttar i 2-2 matchen mot Olskroken har också kommit in. Det första målet gjordes av Jonas Karlen och det andra gjordes av Edmond Shala.

Götaholm har även fått en representant i Allsvenskan. Niclas Andersén, född 1992, och fostrad i Götaholm gjorde idag sin första allsvenska match när han startade för IFK Göteborg när det spelade 0-0 mot Mjällby. Enligt rapporter gjorde han inte bort sig som vänsterback. På IFK-bloggen BaraBen kan man läsa om debutanten ;-)

Det finns dock två viktigare resultat denna fotbollshelg. QPR vann det svåra Londonderbyt mot Crystal Palace med 2-1 efter mål av Adel Taarabts och Heidar Helguson och leder fortfarande serien. Det andra reslutatet är självklart att Djurgår'n slog AIK!

Imorgon kommer skytteligan att uppdateras för 6A inför de sista två omgångarna.

#6


Kommentarer
Postat av: west

spelade ljungan o wedberg i fel tröjor eller?



http://gbgfotboll.se/matcher-idag/?scr=result&fmid=1409104

2010-10-04 @ 14:57:16
Postat av: Rasta #6

Det var problem med laguppställningen då Ronny glömde den hemma så vi fick fylla i den på plats. Dessutom så kom Wedberg sent, så det blev nog att de fick fel tröjor. Vi som var där vet att det var sant, Ljungan gjorde verkligen TVÅ mål ;-)

2010-10-04 @ 17:36:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0