Say what?

Som tur är går det inte att spela på matcher i division 6A varken hos Svenska Spel, Ladbrokes eller någon annan spelfirma. Om så hade varit fallet hade nog många blivit av med sina slantar efter gårdagens resultat. Då menar jag inte att det blev 2-2 mellan Olskroken och Västkusten eller att även Elisedal och Lekstorp spelade lika. Resultatet jag hänvisar till är självklart att Bokedalen förlorade hemma mot Gårda. De inte bara förlorade utan de blev krossade med 5-0! Utan tvivel en av säsongens skrällar. Inget ont om anrika Gårda men jag var tvungen att kolla både på förbundets sida, Everysport och Bokedalens sida innan jag trodde på det.

Ingen matchrapport finns ännu på Bokedalens sida så matchbilden har jag ingen aning om. På Gårdas hemsida går det bara att läsa lite glada inlägg i gästboken. Gårda tog iallafall ledningen i 17:e minuten genom Anton Benjam Walberg och kunde innan halvtid utöka till 2-0 genom Sebastian Gokah. I andra halvlek rullade det på med ett andra mål för Sebastian Gokah (51:a minuten) och även ett andra mål för Walberg. Alexander Bergman spikade slutresultatet i 89:e.

Bokedalen kom i och för sig till spel utan duktige Niklas Nilsson (avstängd pga av 3 gula kort) som gjort 12 mål än så länge men annars verkade de flesta vara med. Målfarliga duon Johan Nilsson (12 mål) Tobias Johansson (9 mål) var med i truppen till matchen. Så mycket skillnad kan ju inte en spelare göra. Imponerande av Gårda iallafall eftersom de inte hade så mycket att spela för, men sådan är fotbollen ibland.

I matchen mellan Olskroken och Västkusten var det bortalaget som hade mest att spela för. Ära räcker dock ganska långt också och efter två raka 0-5 förluster var även Kroken sugna på en vinst. Lagen växlade chanser i början, bland annat räddade Krokens målvakt Patrik Linné Karlsson ett friläge från Västkusten och Jonas "Söder" Söderström oroade Västkustens backlinje. VBK tar dock ledningen efter att en frispark utanför straffområdet nickas i mål. Eftersom förbundet inte har uppdaterat matchrapporten är målskytten än så länge okänd. Enligt mina matematiska utläggningar (skillnaden i tid mellan matchstart och sms:et från Tobbe) borde detta hänt efter ca 25 minuter av första halvlek. VBK tar nu över matchbilden men då händer det som ofta händer, det andra laget gör mål. En djupledsboll av Krokens Jonas Hansson gör att kollegan Patrik Thorsson kommer helt fri och kan rulla in 1-1. Detta händer troligtvis runt mellan minut 35-40. VBK hinner dock ta ledningen innan halvtid.

I andra halvlek fortsätter VBK att rulla boll fint och Olskroken får kämpa. Chanserna verkar dugga ganska tätt. Söder har en boll i stolpen och Linné får göra ännu en frilägesräddning. Det verkar som VBK har hyfsad koll på matchbilden. Olskroken ska dock få sista ordet och med kanske 10 minuter kvar kvitterar den gamle måltjuven Söder. Enligt källor var bollen på väg över kortlinjen efter ett inlägg/skott men Söder snappar upp bollen och kan slå in bollen från väldig dålig vinkel. Det ska visst ha varit upprörda känslor från Västkustens spelare, då de hävdar att bollen var över linjen. Så upprörda att de vill hyra in linjemän till sista matchen mot Fadini...

I matchen mellan Elisedal och Lekstorp blev Martin Delmoro mållös efter att gjort 8 mål i lagets senaste fyra matcher. Istället var det Erik Johansson som gjorde 1-0 för Elisedal på straff i början av matchen. Efter 22 minuter kvitterade dock Lekstorps Samuel Malmqvist. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Imorgon avslutas omgång 20 med matchen Öjersjö-Croatia.

Veckans resultat gör att spänningen håller i sig både i toppen och botten. Bokedalens oväntade förlust gör att laget bara leder med en poäng före Bergum (båda har 18 matcher spelade). Croatia kan vid vinst imorgon gå upp på 36 poäng, en bakom Bergum och två bakom Bokedalen. För att göra det riktigt intressant möts Croatia och Bokedalen i näst sista omgången. Hemmastarka Bergum tar emot ett vilt kämpande Fadini på hemmaplan. Vinst där samtidigt som Croatia vinner eller spelar lika mot Bokedalen och Bergum leder serien och om Bokedalen förlorar är de helt plötsligt trea! Det kommer att bli en spännande avslutning...

I botten är det också hårt. Det står mellan tre lag: Västkusten, Fadini och Elisedal. VBK ligger sämst till och får hoppas på att resultaten är med dem i omgång 21 (då de står över). Om både Fadini och Elisedal vinner sina matcher åker VBK ut. Elisedal behöver egentligen bara en poäng på sina två sista matcher.

Det troligaste senariot är att Fadini förlorar mot Bergum borta vilket leder till en direkt avgörande match i sista omgången mellan Fadini och Västkusten... 

Nog med senarion...

Imorgon är det GBK-träning och söndagen bjuder på den sista b-lagsmatchen, en fin bortaresa till Nol ;-)

Apropå ingenting alls (förutom att det är ganska kul) heter en av mina påhittade spelare i onlinemanagerspelet Xperteleven Adilson Lima...

Over and out...

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0