Inför helgen...

Till en början (i detta långa inlägg) tänkte Götaholmaren reda ut ett klagomål på ett tidigare inlägg (Groundhog Day 2/9-10). I detta inlägg gick det att läsa att:

"Slutet på matchen blir tråkigt då en VBK-spelare (deras 1-1 målskytt) och Victor har en dispyt vilket slutar med att Victor får en hand i ansiktet. Idiotiskt av VBK-spelaren, duktig fotbollspelare men inte mycket innanför pannbenet. Domaren som står jämte väljer dock att inte göra något. Lite tumult utbryter då spelare från båda lagen springer dit. Läget lugnar dock ned sig och lagen kan tacka varandra."

Den inblandade Västkustenspelaren vill, av självklara skäl, inte att det ska stå på nätet att han inte har mycket innanför pannbenet. Det ska tilläggas att detta inlägg skrev precis efter matchen och just ordvalet kanske inte var det bästa. Inlägget har nu ändrats.

Det ska dock tilläggas att vi på Götaholmaren fortfarande tycker det är idiotiskt att börja bråka på en fotbollsplan eller att till exempel kalla motståndare för olika könsord. Tyvärr finns det många duktiga fotbollsspelare i 6A som slösar för mycket tid på annat än att spela fotboll under matcher, detta gäller även spelare i Götaholm likaväl som i andra lag. Hoppas nu detta är avslutat...

Igår hade GBK en träning (säsongens sista "riktiga" träning) som ägde rum på Kvibergs konstgräsplan nummer uno. Träningen bestod enbart av spel då vi bara hade en timme. Ljungan bjöd på en fin tunnel under kvadraten (på vem har jag för tillfället glömt). Det spelades 8 mot 8 med Mackan i ena målet och Aleks i andra kassen. Felix polare Målvakts-Johan fick spela ute. Spelet flöt på ganska bra (för utom en mindre paus på grund av att ljuset slocknade) och lagen turades om att föra spelet. Först hade det västklädda laget med Wedberg och Shafie i spetsen övertaget och det blåa laget låg steget efter. Sedan vände det och de blåa med bland annat Tobbe, Freddan och Edvardsson tog över. Ljungan spelade fult som vanligt ;-)

Truppen till söndag vågar jag mig inte riktigt på. Svårt att veta hur tränarstaben tänker då många spelare som inte spelat så mycket startade mot Öjersjö och gjorde det riktigt bra. Inga avstängningar vad vi vet men klart är att Robin (bortrest) och Matte (fortfarande sjuk) missar den sista matchen. Annars ska nog alla vara tillgängliga.

Gårdagens Wedberg bjöd faktiskt lite oväntat Ljungan på. Eftersom Ljungans bil numera inte finns längre (R.I.P.) cyklade den gode Karlshamnssonen till träningen igår. Det var lite jobbigt dock, på grund av det kalla vädret, eftersom Ljungan inte äger några bra "kalla" kläder ;-)

Eftersom det är den sista omgången på söndag och alla matcher (utom Olskroken-Elisedal) kommer att avgöra antagligen bottenstriden eller toppstriden följer nu en genomgång om läget inför matcherna (alla spelas 11.00söndag):

Götaholm BK - Bokdalens IF (Kviberg 2)

Efter att ha varit serieledare i stort sett hela säsongen halkade Bokedalen ner till andraplatsen efter det oavgjorda resultatet mot Croatia i förra matchen. Kan på egen kraft säkra andraplatsen om man slår Götaholm men måste hoppas på att inte Bergum slår Öjersjö. Har efter sommaren haft lite problem och har vunnit tre matcher, spelat fyra oavgjorda och förlorat en (storförlusten mot Gårda). Formen alltså sådär. GBK har spelat upp sig efter en till stora delar usel säsong. Obesegrade i de fyra senaste matcherna och tre raka vinster. Bokedalen verkar inte har några avstängningar och matchtruppen ser stark ut. Eftersom vi på Götaholmaren inte kan alla smeknamn på spelarna kan det vara så att duktige Tobias Johansson (9 mål den här säsongen) men troligtvis är han med. Målfarliga bröderna Nilsson är med iallafall. Direktiven är är iallafall klara för BIF-spelarna: INGEN DRICK PÅ LÖRDAG!. Ryktena om att Bokedalen la sig mot Gårda eftersom man inte vill gå upp känns inte relevant och Götaholm kommer att få jobba hårt. En notering är att det är seriens två målfarligaste lag som möts. En annan notering är att BÅDE Bergum och Croatia nu lovar öl till GBK om man vinner. Denna motivation är dock sekundär då det borde räcka med att vilja avgöra toppstriden när man nu själva inte är med där.
TIPS: Kan självklart inte tippa emot Götaholm. GBK vinner!

Gårda BK - Croatia Göteborg (Överåsvallen)

Croatia har inte längre allt i egna händer men slår man Gårda samtidigt som både Bergum och Bokedalen förlorar vinner man faktiskt serien. Har inte koll på avstängningarna men Croatia drog på sig hela fem gula kort mot Bokedalen senast och möjligt att några av dessa spelare missar. För Croatias del får vi hoppas att det inte rör sig om duktige lagkaptenen (iallafall mot GBK) Boris Lesic (15 mål denna säsong). Gårda är tillsammans med Bergum seriens formstarkaste lag med fyra raka segrar och ligger inför söndagen på fjärdeplats. En konstig förvandling med tanke på att man avslutade vårsäsongen med att förlora mot Götaholm med 9-0! Gårda hade två gula i senaste matchen och har möjligen någon avstängd.
TIPS: Svårtippat då Gårda kan slappna av och spela ut och Croatia har motivationen men också pressen/stressen att vinna. Croatia vinner en målrik match!

Öjersjö IF - Bergums IF (Öjersjö IP)

Bergum kan med en vinst vinna serien av egen kraft. Oavgjort räcker för att säkra andraplatsen. Bergum har prickat formen inför slutspurten, fyra raka segrar och målskillnad 14-1 på dessa matcher. Verkar som mittbacken Mattias Lindell missar på grund av sin tredje varning. Ett avbräck då Lindell spelat 18 matcher denna säsong och gjorde sitt första mål i förra matchen. Öjersjö har länge famlat i ingenmansland och har varken varit inblandade i varken toppen- eller bottenstriden. Spelade stundtals väldigt snabb och fin fotboll mot Götaholm men gick ner sig när GBK-målen började trilla in för att sedan vakna på slutet och slänga in tre snabba. Fyra varningar i senaste matchen, möjliga avstängningar.
TIPS: Bergum tappar väl inte detta? Ett par tidiga mål och det är över, men man får se upp med Öjersjö då de har flera individuellt duktiga killar. Bergum säkrar seriesegern och Målvaks-Jimmy får bjuda GBK på öl!

Fadini FF - Västkustens BK (Heden 2)

Direkt avgörande bottenmatch, Fadini klarar sig dock på oavgjort då man ligger före just nu. Formmässigt övertag för VBK då man bara förlorat en match (mot Bergum) på de senaste fem matcherna (två vinster och två oavgjorda). Fadini har fem raka förluster och en målskillnad på 3-25 på dessa matcher. Har dock en hel del luriga spelare. Bara en varning sist för Fadini så räkna med bästa laget. Även VBK har en stark trupp, möjligen att Pouyan Babr missar pga av gula kort.
TIPS: Räkna med heta känslor och kamp. Formen avgör och Västkusten vinner och Fadini får ta nya tag i 7:an.

Olskrokens IF - Elisedal IS (Kviberg 1)

Den enda matchen som inte påverkar upp- och nedflyttning. Dock intressant då nuvarande ettan och tvåan i skytteligan möts. Självklart talar jag om Jonas "Söder" Söderström och Martin "Kobran" Delmoro. Delmoro har i och för sig redan avgjort skytteligan men prestigen finns ändå. Kobran har dock gått mållös i de två senaste matcherna. Olskroken har gjort en sen offensiv värvning då Ludvig Lillvall, senast i Sandarna, anslutit. Elisedal har mycket möjligt ett par avstängda spelare då man drog på sig en hel del kort i senaste matchen.
TIPS: Två formsvaga lag men jag satsar mina sista pesetas på Kroken och Söder vinner matchen i matchen.

Så nu är det bara att ladda inför denna Supersöndag ;-)

Hur det kommer att se ut i Götaholm med både spelare och tränare kommer att börja redas ut nästa vecka här på Götaholmaren...

Dagens länk förklarar på ett enkelt sätt hur det är...

Over and out!

#6

Kommentarer
Postat av: S #10

Tillbaka från avstägning:D

2010-10-15 @ 22:42:01
Postat av: Emil

Tack så mycket

2010-10-16 @ 00:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0