En dag på jobbet...


Det ska börja med att tilläggas att hela förbundets matchrapport inte är inne ännu så tiderna på målen och korten är inte exakta. Dessutom fick Elisedal ett par gula kort också som Götaholmaren inte har med just nu. Detta får kompletteras i morgon.

Götaholm mönstrade ett liknande lag som senaste mot FC Bosona, den enda ändringen var att Felix var tillbaka som vänsterback istället för Koffe. Laget såg alltså ut såhär:

Mackan
Freddan-Ljungan-Mange-Felix
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Abdi-Natti

Bänken:
Koffe
Martin J
Victor
Tony
Matte

När väl matchen började, denna fina aprilkväll, var det lite trevande i början från båda lagen. Gräsmattan på Gamlestadsvallen är väl inte i toppskick och det var ofta att båda lagen tog det säkra före det osäkra och la lite längre bollar. Elisedal hade en duktig forward (#16) som Götaholm hade problem med men det skapades inga farliga målchanser. Götaholm hittade lite bollar mot Abdi och Natti och både Shafie och Tobbe hade lite inläggslägen. Abdi hade bland annat ett friläge som han brände. Götaholm tar över efter en stund och kan trycka på och då kommer även 1-0 målet. Ett riktigt vackert fotbollsmål. Efter en fin spelvändning från Freddan till Tobbe (tror jag) fyller Felix på och kan slå ett utmärkt inlägg. Inlägget möts med en språngskalle i straffområdet av Rasta! Götaholm fortsätter att föra spelet (dock utan något riktigt bra spel) och innan första halvtimmen är slut står det 3-0 till Götaholm och matchen är i praktiken avgjord. 2-0 kommer efter att Natti vrider och vänder lite och skjuter och returen hamnar hos Edvardsson som nickar bollen mot mål. Elisedals målvakt (som gissningsvis inte är målvakt i vanliga fall) fumlar in bollen. 3-0 kommer när Felix slår upp bollen mot Tobbe på mittplan och Tobbe slår vidare bollen i djupet mot Natti. Natti driver in i straffområdet och kan ganska snyggt och högt placera in bollen i mål.

Resten av halvleken spelas mest av. Elisedal har några halvchanser på hörnor och frisparkar men Mackan är bra med och plockar ner några bollar. Götaholm har även de några mer halvchanser.

Götaholm kan ganska tidigt göra 4-0 i andra halvlek. Abdi tar sig runt på kanten och spelar Rasta utanför straffområdet och han går på avslut. Skottet är kanske inte det hårdaste eller mest välplacerade som skjutits på G-vallen men enligt skytten själv var det ledigt i armhålan på målvakten.

Spelet är fortfarande inte jättebra från Götaholms sida men det rullas lite stundtals och Elisedal tillåts inte skapa några heta lägen. Elisedal skulle dock reducera och det kom via en straff. I utkanten av straffområdet går en Elisedalspelare omkull i kamp med Ljungan. Spelaren själv sa efteråt att det var ganska billigt dömt. Hur som helt placerar Elisedals lagkapten Matthew Bell in bollen säkert bakom Mackan.

Victor lyckas även med konsttycket att bli utvisad på cirka 6 minuter! När Victor ska byta med Abdi så kliver Abdi av vid halva halvplan lite innan Elisedals bänk och Victor kliver då in på planen vid mittlinjen. Domare ser detta och bytena måste ske vid mittplanen. Enligt regelboken är det visst spelare som beträder planen som får varning. Så Victor börjar sitt riktiga inhopp (han var inne på en och annan hörna innan) med att få en ostskiva. En stund senare byter Elisedal (också på fel plats) men domaren låter detta gå förbi ostört. Victor tar det dåliga beslutet att påpeka detta för domaren, som då ger honom då ostskiva nummer två.

Det ska väl tillläggas att domaren la matchen på en nivå som (enligt Götaholmaren) inte riktigt passade hur matchen såg ut. Det var absolut ingen ful match men ändå var det väldigt många gula kort. Säkert helt enligt regelboken men det kändes som det letades efter anledningar att ge kort.

Hur som helst kunde Götaholm nästan direkt efter straffen utöka till 5-1 genom Natti. Matte Iljin hade (till publikens stora jubel) bytts in och briljerade som yttermittfältare. Efter en raid på kanten kunde han spela in bollen till Natti som placerade in 5-1.

Matte hade även en jättechans att göra mål lite senare efter ett inlägg av Martin J men då får målvakten upp en hand och gör en kanonräddning på Mattes nick. Inget ont om Matte men det var någonstans skönt att Elisedals vikarierande målvakt ändå fick göra en fin räddning då han nog får ta på sig ett par av Götaholms mål. Synd dock att publiken gick miste om Mattes klassiska målgest: den flygande ekorren eller möjligtvis den döende ekorren...

Götaholm bärgar tre poäng och gör lite mål men så mycket mer än det var det inte. En dag på jobbet helt enkelt. Elisedal är ett gött gäng som aldrig ger upp och stämningen på planen var bra. Nu vet Götaholmaren inte om det saknades många spelare i Elisedal (väldigt många har lämnat sedan förra året dock) men laget kommer tyvärr att få väldigt stora problem att hänga kvar...

Trevligt med en hel del publik. Gamla götaholmarna Tom Berndtson (som gjorde 3 mål, alla på straff, för sitt Kortedala i går) och Pontus Svedberg var där med diverse annat löst folk som helt klart höjde stämningen på läktaren. Även vuvuzelas hördes under matchen.

Freddan drar en klockren Dagens Wedberg då han innan matchen funderar på om det kanske kan bli "tio-siffrigt". Lite väl optimistiskt ;-)...

Positivt: Tre poäng och fem mål framåt, Natti (2) och Edvardsson (1) fick göra sina första mål för säsongen. Fint väder och en del publik.

Negativt
: Utvisningen på Victor, Mackan fick inte hålla nollan, onödiga varningar och en skada på Felix i andra halvlek. 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------    


I kväll spelades även matchen mellan Lekstorp och Marieholm där Marieholm fortsätter att gå från klarhet till klarhet med sin tredje seger på fyra matcher. Marieholm fick en kanonstart på matchen då deras speciella måltjuv Fidan Hyseni kunde göra mål redan efter en minut! Ett mål av Walid Shaat och ännu ett Hyseni-mål (hans femte för säsongen) gjorde att Marieholm kunde gå till halvtidspaus med en betryggande 3-0 ledning.

Ännu ett mål från Marieholm i 75:e minuten tar död på all spänning i matchen. Lekstorp reducerar dock två gånger om men seger verkar aldrig riktigt hotad. Inga matchrapporter är inne ännu men Götaholmaren får återkomma med lite mer om själva matchbilden när detta dyker upp.

Det kan iallafall konstateras att Marieholm ser starka då det inte är lätt att bege sig ut till Lekstorp och få med sig alla tre poängen hem...



I går tog Croatia en riktigt fin skalp då Olskroken besegrades med hela 6-2 på bortaplan! Matchen börjar dock ganska jämt då Croatia försöker hitta sitt kortpassningsspel och Kroken lyfte lite längre bollar mot Jonas "Söder" Söderström på topp. Efter nio minuter får dock Olskroken en frispark fem meter utanför straffområdet. Söder kliver fram och dunkar upp bollen i krysset helt otagbart för målvakten!

Kroken har en hyfsat bra period efter målet men detta kommer av sig när Croatia kan kvittera genom Jihad El-Hajj. Spelet svänger över lite mer till Croatias fördel och Krokens uppspel fastnar oftas på Croatias mittfält. Precis innan halvtid kan Croatia ta ledningen genom Beshar Ali efter att Alexander Nylin tagit sig runt på kanten och fint spelat in bollen.

Kroken börjar andra halvlek bäst och vaskar fram ännu en frispark utanför straffområdet. Även denna gång kliver Söder fram och istället för krysset placerar han in bollen lågt vid ena stolpen och 2-2 är ett faktum. Enligt förbundet var det Patrik Bengtsson som gjorde detta mål men vi på Götaholmaren (inget ont om herr Bengtsson) litar mer på Olskrokens egna matchrapport.

Kroken får dock inte fira så länge då Croatia nästan omgående återtar ledningen. En lång boll lyfts in mot mål och en Croatiaspelare vinner luftduellen med Krokens målvakt och bollen hamnar hos El-Hajj som kan göra sitt andra mål för kvällen.

Croatia trummar på och Olskroken orkar inte riktigt komma upp i press och ligger lite fel i sina positioner. Detta göra att Croatia kan få igång sitt fina kortpassningsspel. Croatia kan utöka till 4-2 och trots ännu ett bra frisparksläge blir det inga mer mål för Kroken. Istället kan Croatia fortsätta att kontrollera matchen och göra två mål till under de sista tio minuterna.

Kroken vill nog glömma den här matchen så snabbt det går. Deras matchrapport hittas HÄR.

Croatia gör sin bästa match för säsongen. Deras matchrapport hittas HÄR.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon spelas den sista matchen i den fjärde omgången mellan Öjersjö IF och United Africa FC. Götaholmaren kommer att vara där!

#6

Kommentarer
Postat av: Suppoter

Vet att domaren läser detta.



Fan vad kass du är/var !!! Satsa på något annat!



Bra seger Götaholm! Kör på !!

2011-04-30 @ 10:29:42
Postat av: Groggen

1-0 15min

2-0 28min

3-0 31min

4-0 48min

4-1 72min

5-1 74min

Allt enl. groggokollet

2011-04-30 @ 13:22:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0