Stabilt genrep



Götaholms genrep mot Bosna IF idag såg riktigt stabilt ut, särskilt med tanke på att flera spelare saknades på grund av jobb, semester eller skador. Götaholms lag för dagen såg ut så här:

Mackan
Koffe-Mange-Felix-Tony
Shafie-Rasta(C)-Martin J-Gustav
Abdi-Freddie

Bänken:
Robin
Micro
JK

När matchen blåstes igång var det Götaholm som var hetare och som började klart bäst. Abdi fick direkt bollar att jobba på och han oroade direkt. Första tio minuterna av matchen borde kanske Götaholm gjort något mål, både Abdi och Freddie hade lägen. Efter detta jobbar Bosna in sig i matchen och börjar hitta lite rull på mitten. Dock utan att skapa några jättechanser. Felix och Mange har bra koll på Bosnas ensamma anfallare och Mackan är bra med ute vid djupledsbollar och har koll på distansskotten.

Matchen svänger nu över till Götaholms fördel igen och det blir både 1-0 och 2-0 innan halvtid. Vid 1-0 får GBK en frispark en bit in på offensiv planhalva och Koffe drar den lågt mot mål. Felix stångas lite om bollen innan den går ut mot straffområdet där Rasta är först på bollen och drar in den framför mål (möjligtvis touchar det lite på en Bosnaspelare). Där dyker Abdi upp och kan ta emot och placera in bollen. Vid 2-0 hittar Shafie med en passning till Abdi utanför Bosnas straffområde. Abdi tar sig förbi två-tre gubbar innan han kan skjuta in bollen lågt vid första stolpen.

Mange har även ett bra läge på en lång frispark som målvakten går ut på men hans nicktouch går precis över ribban.

Micro och Robin kliver in till andra halvlek.

I början av andra halvlek skapar Bosna lite tryck mot Götaholms mål men skapar inga jättefarliga chanser. En del inlägg och vid ett tillfälle hade de tre hörnor i rad där en nicktouch av Robin blev det farligaste. Götaholm ligger rätt i sina positioner och matchen känns ändå under kontroll.

När målen uteblir för Bosna tröttnar de och spelet böljar lite fram och tillbaka resten av matchen. Götaholm hittar stundtals bra spel på marken och har tålamod. 3-0 målet är riktigt vackert. Rasta lyfter en boll över Bosnas mittback till Abdi som kan titta upp och slå ett inlägg mot bortre stolpen där Shafie kommer och drar in bollen på volley!

Det var lite halvgrinigt stundtals under matchen och en del hårda dueller men så ska det vara en vecka innan seriestart. Riktigt bra jobbat av Götaholm i dag! Gött att se Robin Larsen i Götaholmströjan igen.

Domaren stod stundtals för en hel del underhållning. Detta började redan vid slantsinglingen (eller vad som skulle varit slantsingling). Han menade att Bosna var bortalag och då skulle de börja. Jag antog att han menade att de skulle få välja vilken hand han hade pipan eller välja sida på myntet som bortalagen brukar. Han menade dock helt enkelt att de fick börja med bollen...

En stund in i första halvlek blåser han av spelet för att prata med Abdi (som klagade lite för mycket). När han sedan sätter igång spelet igen tar han bollen i handen, rullar den till Bosnas målvakt och säger: Gör vad du vill med bollen!

När Bosna ska ha en solklart frispark vid mittplan och bollen går över sidlinjen säger han: Vi kör inkast istället, det är samma sak!

Underbart med underhållande domare!

Freddie Wedberg bjöd även på en Dagens Wedberg vid samlingen. Det var prat om att lagen ska ställa upp och hälsa innan match. Freddie som är domare förklarade läget: Ja, lagen ska tacka varandra innan match! 

------------------------------------------------------------------------------------------------



Division 4-laget Kärra blev alldeles för svårt för Björndammen som håller på att avsluta försäsongen nästan lika illa som den började (1-8 mot Bokedalen). Sex förluster på sju träningsmatcher är facit än så länge och det kan bli en riktigt jobbig säsong för Björndammen. Matchen spelades i går. På söndag avslutar laget försäsongen med match mot Kungsladugårds BK. Även det en svår match. 



Öjersjö förblev obesegrade under försäsongen då laget spelade oavgjort mot Sävedalens U-lag. Gamle götaholmaren Nemanja "Nemo" Savovic fanns med i Sävedalens trupp men började på bänken. Då Sävedalens a-lag är på träningsläger i Holland saknades några av de bästa spelarna. Enligt Sävedalens matchblogg var det Sävedalen som rullade boll och förde matchen tills en bit in i andra halvlek, sedan tröttnade man och Öjersjö kunde ta över.

Målskyttarna för Öjersjö saknas för tillfället.



Detta enligt ett inlägg i Olskrokens gästbok på deras hemsida. Trots att det är lagfest hos Kroken ikväll utgår Götaholmaren från att det är sant, särskilt då det skrevs 17:40. Möjligen måste Götaholmaren skicka en reporter till Halta Lottas i kväll för att få detta bekräftat ;-)

Om detta nu stämmer är det ju imponerande och den stora frågan är ju hur många mål Jonas "Söder" Söderström gjorde?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren hittar inget reslutat för FC Bosonas match mot FK Bosna Hercegovina idag men det beror säkert på att det var middag och andra festligheter direkt efter matchen.

FC Bosona erkänner dock att nyheten om att deras målvakt Almedin Babacic ska till Elfsborgs u-trupp var ett aprilskämt! Lågt tycker Götaholmaren då nyheten kom upp på hemsidan 23:27 tordagen den 31 mars! Dessutom skadar det Götaholmarens redan låga trovärdighet! ;-)

Inte helt oväntat blir det inte heller någon Johnny-Bråttom i Lekstorp. Rykten säger att den gode Johnny inte har så bråttom längre...

Det finns fortfarande inget resultat från Marieholm - Lindholmen som spelades (?) i torsdags.

Tom Berndtson sågs slå in en straff för sitt Kortedala på den andra Kvibergsplanen i dag då det blev vinst mot Nödinge. Den gamle Rödboprofilen Juan Weihe återfinns i Nödinge och sågs glida förbi.

Kortedala har fortfarande inte lagt in resultatet för sin träningsmatch mot Götaholm, underligt?

Götaholmaren uppdaterar igen i morgon, då det säkert dykt upp lite mer resultat, målskyttar och annat gött...

#6 

Kommentarer
Postat av: Fredd

Underbar läsning :-)

2011-04-02 @ 21:23:16
Postat av: Staffan

Söder gör 4 mål i matchen. Resteterande: Ralph 2, Lars 1.

2011-04-03 @ 11:16:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0