Tillbaka!

Efter en mycket trevlig påsk i Småland (med en hel del Wii-spelande men inga skador denna gång) är Götaholmaren tillbaka igen!


På skärtorsdagen kunde alltså Croatia ta sin första seger för säsongen när Gårda BK besegrades med 3-2. Croatia hade fått tillbaka en hel del spelare som saknades i mötet med FC Bosona, där ett blekt Croatia föll med 2-1. Två av dessa var Beshar Ali och Jihad El-Hajj och dessa två herrar såg till att Croatia ledde med 2-0 efter 23 minuter och innan halvtimmen var spelad hade duktige Alexander Nylin ökat på till 3-0. Nyttige Genc Doroci var även tillbaka i laget efter att ha missat Bosonamatchen.

Gårda kom dock igen och Simon La Verghetta reducerade (med sitt tredje mål för säsongen) till 3-1 och Sebastian Gokah kunde göra 3-2 i 80:e minuten och ge matchen lite nerv. Närmare än så kom dock inte Gårda, som får jaga vidare efter första segern.

Eftersom inga matchreferat finns att hitta har Götaholmaren ingen aning om hur matchbilden såg ut. Gårda förblir ett litet mysterium och står alltså på noll poäng efter tre omgångar (kunde iofs varit värre då vissa lag mycket högre upp har noll poäng efter fyra omgångar, och andra en poäng efter fem). Eftersom Götaholmaren varken sett några matcher med Gårda ännu eller har särskilt bra koll truppen är det svårt att avgöra vad denna svaga inledning beror på...

------------------------------------------------------------------------------------------------

För den som är intresserad finns det nu ett matchreferat från matchen FC Bosona - Götaholm BK uppe på FC Bosonas hemsida. Klicka HÄR.

Detta matchreferat följer Götaholmarens syn på matchen i vissa delar medan andra delar skiljer sig en del. Självklart finns det inget rätt och fel då alla har rätt till sin syn på matchbilden...

Referatet avslutas dock med detta:

"Götaholm vinner tack vare sina fasta situationer och kämpaglöden men dem saknar ett eget spel och tyvärr måste vi vara förberedda på att dem flesta lag i sexan har liknande spelstil.  Det är bara o ta nya tag på träningarna och jobba hårdare i nästa match."

Götaholmaren har självklart inga ambitioner att starta någon "beef", för att använda hiphopspråk (Lillen, det betyder att bråka med varandra), med FC Bosona, som är en mycket trevlig och seriös förening. Dock kände Götaholmaren att det var passande med en kommentar till slutet på matchreferatet.

Till och börja med går det väl att hålla med om att Götaholm till viss del gjorde sina mål på fasta situationer. 2-2 målet var en frispark som skarvades i mål. Straffen skapades efter en hörna och Götaholm var riktigt farliga med sina hörnor. Att Götaholm kämpade är det väl inget snack om men så ska det ju självklart vara.

Det som Götaholmaren dock inte håller med om är att laget skulle sakna ett eget spel och att hela spelidén går ut på att kämpa och hoppas på att avgöra på fasta situationer. Götaholm har en klar spelidé och en tanke på hur man vill spela fotboll och skapa chanser.

I de matcher som Götaholmaren sett och medverkat i själv där FC Bosona varit inblandade så har laget en väldigt klar spelidé. Mycket bollinnehav, spel via mittfältet där det oftas försöker skapas 3 mot 2 lägen på innermittfältet, och snabba offensiva yttrar/forwards på kanterna som kan utmana och komma förbi sin gubbe. Poängen som Götaholmaren försöker komma fram till är att många lag i 6A har inte just denna spelidé men detta gör ju självklart inte att de inte har ett eget spel eller en egen spelidé, utan bara att de har en annan spelidé. Även om ett lag skulle smälla på och slå långbollar i 90 minuter så är det ju fortfarande en spelidé, möjligen ingen rolig sådan men likväl en spelidé. Det ska även tilläggas att många lag i 6A gillar att spela kortpassningsspel och rulla runt bollen mycket. Västkusten är ett utmärkt exempel då de (både på gott och ont) försökte spela sig ur nästan varje situation i matchen mot Götaholm.

Sedan finns ju självklart den ständiga debatten om vacker eller effektiv fotboll. Självklart vill alla lag både vinna matcher och spela attraktiv fotboll men Götaholmaren antar att de flesta lagen hellre tar tre poäng istället för att spela vacker fotboll? Arsenalsupportrar hade nog kunnat tänka sig att byta ut lite fint kortpassningsspel mot ett par titlar de senaste 5-6 åren.

En del av tjusningen med fotboll (på alla nivåer) är när olika fotbollsstilar och spelidéer möts och sätts på prov.

Att 6A skulle vara en serie med lag utan eget spel och egna spelidé håller Götaholmaren absolut inte med om, dock finns det väldigt många olika sätt att se på fotboll...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har fått reda på att Björndammen (som Götaholmaren tyvärr har lite dålig koll på) har gjort klart med två sena nyförvärv. Robin Griffiths och Olle Kristhammar heter de nya spelarna och båda har funnits med både i derbysegern mot Öjersjö och i senaste matchen mot Lekstorp. Kristhammar gjorde även BBK:s 1-0 mål mot Lekstorp.

Båda spelarna kommer från anrika Degerfors IF där de spelat juniorfotboll. Degerfors juniorlag återfanns förra säsongen i Juniorallsvenskan Norra Elit med bland annat Djurgården, AIK, IFK Norrköping och Hammarby

Kristhammar verkar vara den som varit närmast a-laget i Degerfors med bland annat a-lagsmatcher i DM.

Hur som helt verkar det vara två bra nyförvärv för Björndammen!

Björndammen fick även lite mediabevakning (förutom Götaholmaren) inför säsongen. Klicka HÄR.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har fått besked angående Lekstorps målfarlige Marcus Pätsi. Han är skadad för tillfället men är enligt uppgifter snart tillbaka...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Detta var allt för idag...

#6   

Kommentarer
Postat av: Kingen

Typiskt bosona o tro sig vara en elit förening o kan inte ta en förlust utan att skylla på nått. Ska bli kul o se resten av bortförklaringarna när dom förlorar

Götaholm show

2011-04-24 @ 23:15:05
Postat av: neutral

håller med bosona till viss del, tycker det är roligare att se på vackert fotboll än vinna på fasta situationer,



tycker att det är roligare kolla på barca , än blackpool t.ex två olika spelideen

2011-04-24 @ 23:48:30
Postat av: T

Fast diskussionen var väl inte om huruvida det är roligt att kolla på vacker fotboll eller inte utan snarare om Götaholm har en spelidé eller inte. Givetvis är det roligare att se på t ex Barca och spel med mycket bolltrillande och kortpassningspel men bara för att man inte spelar så, vilket Götaholmaren tydligt förklarar i sitt inlägg innebär det INTE att man inte har en spelidé. Slutligen är det också en merit att kunna ta vara på sina fasta situationer och faktiskt göra mål på dem. Bokedalen tog sig bland annat upp till 5an på det sättet......

2011-04-25 @ 09:44:26
Postat av: Götaholmaren

Alltid trevligt med lite debatt. Det är dock viktigt att det håller sig på en respektfull nivå. Något som inlägget från signaturen "Kingen" inte riktigt håller. Det känns dock tråkigt att behöva censurera inlägg eller plocka bort dem. Åsikterna är "Kingens" egna och INTE Götaholmarens eller Götaholm BKs.



Götaholmaren ber alla att hålla debatten på en bra och respektfull nivå, annars plockas inlägg bort.



Signaturen "neutral" är dock lite fel ute då FC Bosona inte hävdar någonstans i matchreferatet att de spelar vackrare fotboll än något annat lag. Detta var något som Götaholmaren själv tog upp.



Som "T" tog upp handlar det egentligen om två olika diskussioner. Den som handlar om lagen i 6A och deras spelidéer (där Götaholmaren vänligt men bestämt inte håller med FC Bosonas matchreferat) OCH diskussionen om vacker (hur man nu bestämmer det) jämfört med effektiv fotboll. Den senare är en helt annat diskussion som Götaholmaren själv tog upp i senaste inlägget.



Båda dessa intressanta debatter får gärna diskuteras här på Götaholmaren...

2011-04-25 @ 11:43:09
Postat av: Experten

Jag tror det har att göra med kvalitén på spelartruppen generellt. Lag med skickliga spelare (när man kollar på proffsligorna) vill gärna styra matcherna och ha bollinnehavet. Sen så är ju frågan om den kvalité finns i div.6, men det är alltid kul att se lag som försöker även om det inte är det mest effektiva

2011-04-25 @ 12:42:53
Postat av: Haris

Väldigt intressant att det diskuteras spelideér trots att det är div 6, för visst försöker alla lag ha en egen spelidé.



Vackert eller inte låter jag vara osagt, då jag själv älskar att se Barca-spel samtidigt som jag vet att även Puyol&Pique skickar bollen åt h-te när det är tajt i straffområdet. Helt rätt!



När det gäller FC Bosona och senaste matchreferatet så kan jag klargöra att referat skrivs av rätt olika personer från match till match.

Jag vet själv när jag tittar på fotboll på tv så är det lite svårt att diskutera vad som är frispark och inte med folk som håller på respektive lag.



Att vara objektiv är inte många som klarar av.



Jag har t.ex valt att inte skriva matchreferat då jag är ganska självkritisk i mitt sätt och det hade definitivt inte speglat matchen på ett bra sätt heller.



Jag kan gott säga att "Götaholmaren" har skrivit ett utförligt och enligt min mening korrekt matchrapport om hur matchen såg ut.

Att man tar med något och kanske glömmer något annat är helt oviktigt. Hur lätt är det att spela match och samtidigt hålla koll på VARJE situation och varje inlägg?

Om någon tycker att dem kan göra ett bättre jobb så är det väl bara att börja skriva.



Återigen - smaken är som baken när det kommer till det vackra. Jag föredrar att vinna!

2011-04-25 @ 18:45:17
Postat av: Sean

Jag ber om ursäkt om vårt referat väckte starka känslor och diskussion. Helt rätt Rasta även långbollar är en spel ide och vi hade fel i vårt matchref. Om det är vackert eller inte är olika från person till person. Jag tycker att vi har en jätte bra relation föreningar emellan och jag hoppas att det förblir så. Ni var duktiga och hade en klar taktik. Jag föredrar också att vinna varje match med 1-0 och spela skit dåligt än att spela underbart och förlora med 3-2. Ni kommer att vara med uppe i toppen och fightas och tabellen ljuger aldrig. Lycka till.. Men jag måste bara svara "Kingen" vi tror oss verkligen inte vara elitförening. Vi vill gärna vara seriösa i allt vi gör från träningar, hemsidan och junior verksamhet trots att vi inte har så många sponsorer som vissa tror eller någon klubbstuga. Men jag kan bara hoppas vi kan fixa det sistnämnda inom snar framtid..

2011-04-25 @ 19:46:23
Postat av: Götaholmaren

Får börja med att tacka för berömmet Haris. Det är alltid svårt att skriva referat, särskilt när man själv varit inblandad. Har märkt att det är olika personer som skriver referaten hos er och ibland kanske det är lätt att glömma att det är många som läser det, även utanför klubben. Eftersom det dyker upp på hemsidan blir det ju lite klubben officiella syn. I detta fall hade jag väl på känn att det handlade mest om skribentens egna åsikter än om hela klubbens syn på serien.



Personligen tycker jag att det bara är positivt att en nykomling och hyfsat nystartad klubb har höga ambitioner och mål. Tror inte heller att FCB tror sig vara en elitföreing. Att en nykomling är så pass seriös som FCB gör att de andra lagen i serien får skärpa sig. Det har ju genom åren kommit upp många ganska oseriösa "pajaslag" (om uttrycket tillåts) från 7:an som ibland dragit sig ur efter halva säsongen eller åkt direkt ur och aldrig kommit tillbaka. 6A mår bra av att det kommer upp hungriga och bra lag underifrån.



Sean, jag tror inte du behöver oroa dig om relationen mellan klubbarna. Fast vi kanske ska vänta tills efter morgondagens b-lagsmatch med att vara helt säkra ;-)

2011-04-25 @ 22:04:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0