Tillbaka till verkligheten...

Vin & pizza i Rom gjorde visserligen sitt bästa för att hjälpa till att glömma den tunga förlusten mot FC Bosona men dobbmärkena på knäet och ett rejält blåmärke på armen gjorde sitt bästa för att påminna om att det gör ont att förlora...

FC Bosona var självklart nöjda över vinsten och vill man läsa deras syn på matchen så kan man klicka HÄR.

Vill man ha ännu mer koll på FC Bosona och använder Facebook så har laget nu en sida där. Det är bara att söka på "FC Bosona" så hittar man dit...



En av 6A:s galnaste matcher denna säsong spelades i torsdags då Gårda och Croatia drabbade samman på Överåsvallen. Det var Croatias första match efter sommaruppehållet medan Gårda hade tagit en riktigt fin skalp då United Africa besegrades med 3-2 i deras omstartsmatch.

Gårda inledde enligt rapporter piggast och Simon La Verghetta kunde ge laget ledningen efter 22 minuter. Lite senare fick han chansen att ge Gårda en 2-0 från straffpunkten men Croatias målvakt kunde rädda.

Under den sista kvarten av första halvlek vänder Croatia på steken och kan med inte mindre än tre mål! Två av lagkapten Boris Lesic och ett av Alexander Nylin.

Gårda rivstartar dock andra halvlek med att reducera genom Omid Larizadeh efter bara sex minuter och sju minuter efter det har La Verghetta tagit revansch för straffmissen och kvitterat för Gårda!

Croatia
återtog dock ledningen bara minuter efter detta då laget tilldöms en straff. Lesic gör inga misstag och fullbordar sitt hattrick. Två minuter senare så får dock Gårda en straff och Larizadeh får chansen och inte heller han missar och matchen är lika igen!

I den 68:e minuten får Croatias Beshar Ali sitt andra gula kort och blir utvisad. Efter detta verkar det som Gårda jagar på för ett segermål och Larizadeh har bland annat en boll i stolpen och Oscar Arnesson har flertalet chanser. Croatia verkar också skapa lite chanser i slutet och fick bland annat ännu en straff (som Lesic slog) som dock Gårdas målvakt Richard Chang räddar (detta i den 72:a minuten då Chang fick ett gult kort). En trevlig comeback för Chang som missat en hel del matcher med Gårda på grund av jobb. Han verkar dock ha haft tid att gifta sig i sommar, så Götaholmaren passar på att gratulera!

Gårda får dock det sista ordet i denna holmgång och i den 89:e minuten kan Arnesson göra segermålet för Gårda BK, fint framspelad av La Verghetta (som för övrigt var inblandad i Gårdas alla mål).

Det verkar ha varit en hel del heta känslor och det är väl inte så konstigt med fyra straffar, ett rött kort och nio mål!

Gårda jagar vidare för att hinna ikapp lagen framför och med den formen de verkar ha så lär man nog hinna ifatt ett par av dem! Croatia tappade lite mot toppen då både UAFC och FCB vann men är självklart fortfarande med i racet!

Götaholmaren försöker hitta lite mer kommentarer och synpunkter från denna här matchen så det kanske dyker upp. Det fanns ju som sagt en hel del att tycka till om...

Gårdas hemsida har vaknat till i takt med att laget har kommit igång och där kan man hitta matchrapporter. Länken finns till höger.



Lekstorp fortsätter att klättra i tabellen och tog i fredags sin femte raka seger då Björndammen besegrades ganska planenligt med 4-1. Hemmalaget tog tag i matchen direkt och efter en kvart kunde Sebastian Fransson göra 1-0 fint framspelad av Marcus Pätsi. Pätsi, som har haft problem med skador innan, fick kliva av lite senare och in kom istället nyförvärvet från Lärje, Johan Persson. Persson var lyckosam när han kom in och kunde nicka in 2-0 precis innan paus och gör 3-0 precis efter.

Björndammen kan reducera med en halvtimme kvar genom Per Johansson men det hinner aldrig bli riktigt spännande då Johan Hedström gör 4-1 med kvarten kvar.

LIF ångar som sagt på och har nu kontakt med toppen. Klubben har ju som bekant värvar bra under sommaren och Persson kan bli riktigt nyttig. Det ska även tilläggas att målet inte vaktades av Kim Granqvist utan ett annat nyförvärv, nämligen Emil Syrén. Även nye Mattias Erasmie verkar tagit plats i laget, dock oklart om det är från start.

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Det känns som BBK kommer att få kämpa om att undvika den andra nedflyttningsplatsen.



Marieholm har inlett hösten stabilt med två segrar och är bara två poäng bakom United Africa och FC Bosona, och har dessutom bäst målskillnad i serien. Laget var dock stundtals lite illa ute mot Öjersjö i lördagens match. Marieholm inledde dock bäst och gick upp till 2-0 efter mål av Fidan Hyseni och Milad Mehrbeheshti men efter det började Marieholm slarva och Öjersjö fick kontakt. Jimmy Åsell reducerade för ÖIF innan Mehrbeheshti gjorde 3-1. Innan halvtid blev det dock jämnt igen då Marcus Halldin förvaltade en straff och ÖIF var nära igen.

Marieholms lagkapten Toni Ceesay verkade lugna ner sina lagkompisar i halvtid och i andra kunde Marieholm gå ifrån. Det var just Ceesay som med två mål såg till att döda matchen till hemmalagets fördel.

Marieholm alltså med i toppen och ÖIF får nog rikta in sig på en slåss med Björndammen om att inte åka ur serien.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Eftersom matchrapporten gäller för den avbrutna matchen mellan Björndammen och United Africa så får ju varningarna och målen föras in i statistiken. Tyvärr är matchrapporten lite ofullständig och har bara med ett av UAFC:s mål (det stod ju 2-2 när matchen bröts). Det målet gjordes av Gilbert Mensah. BBK:s mål gjordes av Olle Kristhammar och Mattias Palmqvist.

Målen är ju en sak men det är ju varningarna som rör till det lite. BBK fick tre gula: Victor Bylin, Tobias Vidberg och Gustav Ågren. UAFC fick ett gult (Ongolo Ayakpor) och två röda, Samir Abbas och Junior Nnaji

I den första matchrapporten som dök upp från matchen så hade Ayakpor fått rött och Nnaji gult vilket gjorde att Nnaji hamnade på tre gula och då skulle alla tre spelarna (Ayakpor, Nnaji och Abbas) missa nästa match mot Olskroken.

Men på den matchrapporten som ligger ute nu så är det alltså Nnaji och Abbas som har fått röda och Ayakpor som fått gult. Det var röster som höjdes för att UAFC spelade med en avstängd spelare eftersom Ayakpor spelade mot Kroken, men om den senaste matchrapporten stämmer så gjorde UAFC inget fel eftersom Ayakpor bara fick ett gult mot BBK(och det var inte hans tredje).

Minst sagt riktigt rörigt!

Troligtvis var det någon som kontaktade förbundet angående detta och när förbundet kollade med domaren och hans orginal matchrapport så var det Nnaji som fått ett av de röda och INTE Ayakpor. Men att det blev fel när de uppgifterna fördes över till datorn...

Så stämmer alla matchrapporter som finns på förbundets hemsida så har alltså United Africa INTE spelat med någon avstängd spelare, i något av mötena med Olskroken...

------------------------------------------------------------------------------------------- 
 
Snart drar veckans matcher igång och nu när tabellen ser ut som den gör är alla matcher högintressanta! Dessa matcher tittar vi på imorgon och då blir det även en uppdatering av skytteligan!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Efter den katastrofala premiären av Queens Park Rangers blev det en go vinst borta mot Everton i helgen. Tack vare italiensk text-tv och engelsk press tog sig resultatet hela vägen till Rom!


Vi tackar Tommy Smith för målet! Dessutom har QPR fått en ny huvudägare, Tony Fernandes. Han äger Air Asia och även Formel 1-stallet Lotus, så han har degen i ordning. Förhoppningsvis gör detta att QPR kan värva ett par spelare innan fönstret stänger!

WE ARE QPR!

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0