Ljungan Airlines

Götaholm tränade igår och i ärlighetens namn var det väl ingen höjdarträning. En blåsig decemberkväll med ganska dåligt med folk är inte jättemotiverande.

Tyvärr blev det även en skada på Tobbe. Varken Tobbe eller Rasta skulle ha tränat men tittade förbi lokalen. När det behövdes en målvakt till så ställde självklart Rasta upp. Tobbe såg chansen att få hänga ett par strutar på sin lagkapten och valde då också att vara med.

En bit in i träningen försökte Tobbe ta sig förbi Ljungan ner mot kortlinjen. Han var väl nästan förbi när Ljungan sätter in en klockrent glidtackling som träffar bollen men samtidigt bjuder Tobbe på en klassisk flygtur. Tobbe landar riktigt illa med armen/handleden. Efter ett antal timmar på akuten visar det sig vara en fraktur och det blir gips i fem veckor...

Det ska väl tilläggas att Tobbe inte hann med att göra mål på Rasta, som höll nollan fram till första pausen. Mycket möjligt att det slank in några mål under resten av träningen men Berg snuvades iallafall på minst två frilägen!

Det var inte så många av de nya som tränade men Thomas Celec och Patrik Iljin var där iallafall.

Så vitt Götaholmaren vet är inga nya spelare klara eller några nuvarande som lämnat...ännu. Det är ju lite mer än en vecka kvar av frimånaden och det lär nog hända en del fram tills dess.

Nu på torsdag är det träningsmatch mot Styrsö och förhoppningsvis kommer några av de nya spelarna att få chansen att visa upp sig...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholmaren har snackat lite med nykomlingen FC Roma Uniteds Noah Widmark för att kolla läget!

Till och börja med får jag gratulera till segern i 7A och uppflyttningen till oss i 6A!

Tjena Fredrik! Tackar för detta, yes det var skönt med uppflyttning. Laget missade ju avancemang med 1 poäng förra säsongen, så det var som sagt mycket skönt när vi blev klara.

Hur era egna fotbollskarriärer ut innan ni hamnade i Roma United?

Personligen kommer jag senast från spel i BK St Jakob, var lagkapten där förra året när vi St Jakob gick upp från 7an till 6an och snuvade FC Roma United på avancemang! Även fast vi spelade bra och släppte in väldigt lite mål så blev jag sugen på att testa med Roma, de spelade en fotboll som jag inte sett på den nivån förut: anfallsglad, aggressiv och med en mycket bra teknik.

Roma United vann ju 7A ganska överlägset utan att förlora en enda match. Inte för att ta ifrån Roma United någonting men hur hög klass höll serien? Det var väldigt många storsegrar.

Helt klart höll den skiftande kvalitet. Några av lagen höll ganska hög klass, Vi, Jedinstvo och i viss mån Kurdistan IK. Jedinstvo fick in några blytunga nyförvärv under hösten (från Lerum i div 3 säger ryktet). Därför spelade vi bara lika mot dem. de hade ju gått upp om de inte plockat in spelare som inte hade sina papper klara. Om vi får behålla kärnan från förra året så tror jag ändå att vi kan göra en del mål även i sexan.

Eftersom väldigt många lag drog sig ur (5 av 11) så spelade lagen bara 10 matcher (mindre än hälften av lagen i 6:an). Hur väl förbereda är Roma United inför 6A där det blir betydligt fler matcher?

Förra säsongen blev väldigt kort för vår del,det var verkligen inte optimalt. Jag tror vi står ganska bra rustade för en längre säsong. Vi har haft fullt med avbytare under hela förra säsongen och behövt ställa folk utanför truppen de många av matcherna.

Hur bra koll har ni på lagen i 6A?

En del av spelarna har kopplingar till Bosona och i viss mån Africa United. Två av spelarna i Björndammen har varit och kännt på träning med oss. Personligen har jag följt 6A på en veckolig basis via tabell, bloggar och youtube-klipp. Africa United är det lag som kanske imponerar mest, det är även det enda lag som vi fick stryk mot under hela förra säsongen.

Vilka ambitioner har RU inför säsongen 2012?

Om vi kan behålla våra tunga, unga spelare som Emran Osmanovic, Haris Dedic och Sanel Osmanovic så har vi möjlighet att slåss i toppen. Flera av spelarna provtränar nu med andra klubbar, och om de stannar där så kommer vi att bli ett mittenlag.

Hur ser läget ut i truppen? Spelare som lämnar? Nya spelare som ansluter?

Som jag sade innan, mycket beror på de spelare som just nu är ute och testar med andra klubbar. Vi har 4-5 spelare med kopplingar till Gunnilse IS, troligen stannar någon medan andra kommer "hem" till oss igen. Vi har en ganska stark backlinje som är intakt från förra året (släppte bara in 10 mål i serien). Men som sagt, vår prioritet ligger mer på att behålla de som vill stanna med oss mer än att få in nytt folk. Potentialen finns redan i gruppen.

Vår största utmaning i år ligger inte i spelarmaterialet, utan det ligger i lagspelet.Vi har många spelare som har en väldigt hög teknisk nivå, men vi ligger efter andra lag i lagtänkande; att hela tiden jobba för laget. Om vi kan bli bättre på att sätta laget först då kan vi komma riktigt långt.

Götaholmaren tackar så mycket och önskar Roma United lycka till när serien drar igång!

Tack Fredrik för detta och lycka till med allt själv!

------------------------------------------------------------------------------------

Nästa år är det Frillesås FF i Hallands division 6 norra som kommer att få "vila hemma". Gamle Olskrokentränaren Ray Pantzar är nämligen klar för klubben. Götaholmaren önskar Ray lycka till!

------------------------------------------------------------------------------------

FC Bosona fortsätter att bygga inför framtiden. Samir Abaz går in som spelande assisterande tränare. Det är en rutinerad räv som Nikola Majdandzic får att luta sig mot om det blåser kallt på Bläsebovallen. Abaz tillhör även den gyllene fotbollsgenerationen födda 1979.

Om Abaz hamnar i högen "gammal räv" hamnar senaste nyförvärvet Rickard Amidani i "ung och lovande". Amidani är född 1990 och kommer från division 4-spel med Uddevallalaget Stigens IF. Den 1,90 långa försvarsspelaren är enligt FCB:s hemsida precis den spelartypen klubben letar efter.

------------------------------------------------------------------------------------

Lekstorp har förstärkt på målvaktssidan inför nästa år. 26-årige Fredrik Thelander från Tollered har skrivit på för LIF

En glad Thelander.

LIF kan dock möjligen tappa lite offensiv krafter inför nästa säsong. Enligt rapporter så har duktige anfallaren (Årets Anfallare i LIF 2011) Alfred "Affe" Lindberg tränat med Lerum och det har visst gått bra.

För er som följer Götaholmaren på Facebook så sticker LIF:s Danny Höglund ut hakan lite och lovar att vara vattenpojke på en Götaholmsträning om LIF inte vinner serien iår! Vi antar att Höglund menar nästa år, men han är ju Gnagare så man får ha lite överseende...

---------------------------------------------------------------------------------- 

När det gäller Marieholm så förnekar lagets nye tränare Blerim Ferati att Fidan Hyseni ska ha lämnat klubben för Lundby. Lundby har ju nämligen presenterat Hyseni som nyförvärv på sin hemsida.

Den som lever får se.

---------------------------------------------------------------------------------

Verkar som stämningen är på topp hos Västkusten efter en imponerande andraplats i Tibros Möbelcup.

---------------------------------------------------------------------------------

Bokedalens nya tränare heter Jens Ottosson och kommer senaste från Qvidings ungdomsverksamhet.

---------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för idag...

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0