Cupdags!



Götaholm mönstrade förljande lag inför mötet med division 4-laget SKIF Semberija (5:a i 4A 2010):

Mackan
Freddan-Ljungan-Filip-Felix
Shafie-Rasta (C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Victor

Bänken:
Målvakts-Johan
Mexico
Martin J
Freddie
Tony

Semberija
hade släppt sin startelva på sin hemsida och det verkade som de hade ett bra lag. Se startelvan HÄR. De spelade med en offensiv 4-3-3 uppställning. När domaren väl blåste igång matchen var det Götaholm som var mest taggade och Semberija hade lite svårt att få i gång sitt spel. Götaholm hade som väntat inte jättemycket boll men låg rätt i sina positioner och hittade stundtals lite spel. Victor ägde luftrummet och Mackan såg stabil ut i kassen.

Efter en liten stund av matchen får Götaholm en frispark utanför Semberijas straffområde. Den långe dansken kliver fram och dunkar på! Skottet är lågt och letar sig in nere vid ena stolpen. 1-0 till Götaholm och en drömöpppning! Semberija för matchen men Götaholm ligger fortsatt tätt och står upp väldigt bra. Semberijas snabba och skickliga spelare skapar stundtals lite tryck och Mackan gör en fin räddning på ett skott inne i straffområdet. Semberija lyckas även ta sig ner till kortlinjen ett par gånger och få in bollen framför mål men utan att göra mål. Götaholm sticker upp stundtals och Natti och Victor lyckas hålla kvar bollen på offensiv planhalva ett par gånger och skapa lite spel. Edvardsson har ett skott över och Shafie höll på att glida igenom vid något tillfälle. Inte oväntat lyckades Victor skada foten på något sätt och Freddie kom in på topp.

Götaholm kan gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning och har helt klart skakat Semberija.

Tyvärr kommer Semberijas kvittering ganska snabbt i andra halvlek. Ett inlägg på första stolpen skarvas snyggt vidare och landar i andra krysset. I denna situation dras dock Ljungan i sin axel av målskytten och tvingas kliva av, vilket självklart var ett stort avbräck då herr Ljungdahl var riktigt bra i första halvlek. Det blev lite byten i båda lagen, Edvardsson klev av och Johan "Mexico" Torsholm kom in på mitten men fick kliva ner i backlinjen när Ljungan skadade sig. Martin J kom då in på innermitten. Semberija gick ner på en trebackslinje och flyttade upp gubbar. De satte även in duktige Olof Möller.

En olycka kommer ju sällan ensam och Semberija gör även 2-1. Ett inspel från kanten in i straffområdet där Ousman "Adebayor" Jatta möter direkt och kan stöta in bollen även om han halkar till lite. Semberijas offensiv mattas lite och de lugnar ner tempot lite och rullar en hel del boll. Götaholm försöker skapa chanser men det blir mest chansbollar. Götaholm skapar dock en riktigt bra chans då bollen kommer ut till Tobbe och hans inlägg hamnar hos Martin J mitt i straffområdet men nicken går tyvärr över.

Semberija kan även göra 3-1 och helt punktera matchen. En djupledsboll på kanten når fram till Olof Möller som kan trampa igenom och placera in bollen lågt vid ena stolpen. Mackan är där man kan inte hindra bollen från att gå in.

Götaholm skapar ett litet tryck i slutet och flyttar upp nästan allt man har på hörnor och skapar lite oreda men inga jättechanser.

Inget snack om att Semberija vinner matchen rättvist och det ska man ju också göra då man är ett riktigt bra division 4-lag och det verkar som man matchade bra gubbar. Offensivt var de riktigt jobbiga att möta med snabba och tekniska gubbar som Ousman Jatta, Francis Johnsson, Esad Ismaijli och Olof Möller som kom in i andra halvlek. På mitten kretsade mycket kring duktige Luis Figo Kondoo (heter han verkligen det?).

Götaholm står som sagt upp riktigt bra, särskilt i första halvlek och får ta med sig det positiva. När det andra laget har både Adebayor OCH Figo är det svårt att stå emot ;-)


Lite likt...


Nja, inte så likt...


Vi får verkligen hoppas att Ljungans skada inte är för allvarlig. Även gött att se Felix tillbaka i hetluften.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dagens
klockrena Wedberg stod Freddie för. När vi dök upp vid Bläsebovallen höll matchen FC Bosona mot Lunden på. Det snackas lite om Bosona hade samma spelare som mot oss och någon nämner att Darmin Muslimovic spelar på mitten och även att det är Zlatan Muslimovics bror.

Freddie
kläcker då ur sig: Fan, är de ungefär lika bra eller?

Götaholmarens
utsända på plats fick förklara läget för Freddie: Nej, de är inte lika bra. Inget ont om Darmin men eftersom han spelar division 6 (iofs säkert en av 6:ans bästa spelare) och hans bror Zlatan är välbetalt utlandsproffs som i veckan gjorde mål i Europa League för sitt grekiska PAOK mot CSKA Moskva så är de alltså inte lika bra. Dagens ungdom, att man ska behöva förklara allt ;-)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



När Götaholm dök upp vid Bläsebovallen var andra halvlek igång och då ledde Lunden med 2-1. Spelet var väl hyfsat jämt och Bosona hade några chanser bland annat ett skott som gick över i bra läge. När Lunden gjorde 3-1 kunde de stänga matchen och kontrollera slutet och även göra 4-1. Det dyker säkert upp en bättre matchrapport på FC Bosonas sida inom kort.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Olskroken tog en fin skalp och vann mot IK Zenith. Enligt rykten bjöds det på fin anfallsfotboll från Kroken. En mer detaljerad matchrapport kommer säkert på Krokens hemsida snart och då är Götaholmaren där och kikar...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kortedala slog Romelanda med 2-0 och Utbynäs föll mot Jonsered med samma siffror. Båda matcherna i Östra Cupen. 6A-laget Marieholms cupmatch mot BK Wobbler (som började 13.45) finns det ännu inget reslutat för...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Västkusten träningsspelar mot Säve i dag och matchen började 15.00 så resultatet är inte inne än...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fler matcher i morgonn, både cup- och träningsmatcher så räkna med en ny Götaholmare då!

Just nu leder QPR med 1-0 i den svåra bortamatchen mot Middlesbrough!

#6

Kommentarer
Postat av: glenn

just sida!!!

2011-02-27 @ 11:10:59
Postat av: Götaholmaren

Tack, tack!

2011-02-27 @ 11:29:25
Postat av: Malte humle jäst eller vatten

http://www.youtube.com/watch?v=ZGJbZZft8YU



köp en pall av mig så ska vi se att vi får ordning på den röde dansken!!

2011-02-27 @ 23:09:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0