Fotbollssöndag

I sällskap med bröderna Pettersson begav sig Götaholmarens utsända till Överåsvallen för att kasta ett getöga på seriekollegorna Olskroken och Daniel Wedbergs SG-97. För att vara februari kunde förutsättningarna inte varit bättre. Sol och klarblå himmel och en till synes bra konstgräsmatta.

SG som spelade match även i lördags (7-0 mot Gole/Majorna) verkade komma till spel med ett hyfsat starkt lag och de började även matchen bäst. Wedberg som spelade ensam på topp i SG:s 4-2-3-1 uppställning såg inledningsvis pigg ut. SG tog även ledningen redan efter ett par minuter på nick efter en hörna. Kroken stod upp bra även om SG hade mest boll. En bit in i första halvlek hade Olskroken jobbat sig in i matchen och skapade ett par bra chanser. Inte oväntat låg Jonas "Söder" Söderström (18 mål förra säsongen) bakom mycket framåt. Han hade ett bra skott som smet utanför och en fin framspelning till Lars Fridén vars lobb dock träffade överliggaren. 1-0 till SG stod sig halvleken ut.

Wedberg fick kliva av utan mål i halvtid men såg ganska nöjd ut iallafall.

Andra halvlek var ganska slarvig och lite grinig från båda håll men Olskroken stod upp bra och kunde även kvittera. Söder fick bollen utanför straffområdet och kunde hålla undan sin back och dunka in 1-1. SG kunde dock till slut göra både 2-1 och 3-1. 2-1 var dock lite turligt då Krokens målvakt och tillika gamle götaholmaren Patrik Linné Karlsson rensade bollen rakt på en SG-spelare och in i mål efter en lite för lös hemåtpass.

SG:s tränare var väl inte jättenöjd med spelet och det enda som han ville att spelarna skulle ta med sig var att det blev vinst.

Rykten om att Krokens tränare Ray Pantzar gillar uttrycket "vila hemma" stärktes under matchen då detta hördes 5-6 gånger ;-)

Med tanke att SG siktar på toppen i femman gjorde Kroken en helt godkänd insats.

Målskytten Söder omgiven av SG-spelare.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Det verkar som det kan bli mycket mål i 6A i år. I går spelade FC Bosona och Götaholm 4-3 och i dag blev det 11 mål i 6A-mötet mellan Lekstorp och Björndammen!

Någon matchrapport finns ännu inte att få men den lär väl dyka upp. LIF:s målskyttar har vi här iallafall: Marcus Pätsi, Fredrik Abrahamsson, Marcus Johansson och sedan gjorde Sebbe 3 mål. Finns dock två Sebastian i truppen, Oscarsson och Fransson. Det lär väl dock snart framgå vem av dem det var.

Björndammens målskyttar vet vi här på Götaholmaren inget om.

När det gäller gårdagens drabbning mellan FC Bosona och Götaholm har FCB:s matchrapport kommit upp på deras hemsida. Klicka HÄR

Något nytt om Gårdas vinst över IK Zenith finns inte för tillfället...

När det gäller Marieholm mot FC Fiskebäck (som FCF vann med 4-2)så började FCF bäst och ledde med 2-0 en bit in på första halvlek. Marieholm jobbar sig tillbaka in i matchen och skapar en hel del farliga lägen. Ofta genom Fidan Hyseni. 2-0 står sig dock till halvtidspausen. Andra halvlek var inte särskilt välspelad och Marieholm kunde reducera efter halva halvleken. FCF avgjorde dock med två snabba mål innan Marieholm fastställde slutresultatet 4-2 genom ett tröstmål sista fem, målskytt Toni Ceesay. Dalla avslutar med att säga: Marieholm saknade nog lite folk, annars får de slita ordentligt om man skall ha i toppen att göra av 6A.

Hela matchreferatet finns på FCF-bloggen.