Heta nyförvärv & hårda träningsmatcher



I dag var det dags för Götaholms andra träningsmatch och det var storsatsande nykomlingarna i 6A FC Bosona som stod för motståndet. Matchen spelades på en hyfsad Bläsebovall där det dock var lite isigt på ena långsidan. Götaholm kom till spel med följande lag:

Mackan
Freddan-Mexico-Filip-Tony
Shafie-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Natti-Abdi

Bänken:
Aleks
J-K
Freddie
Martin J
Kevin

Matchen började hyfsat jämt och lagen kände lite på varandra utan att skapa några jättechanser. Även om bollinnehavet var relativt jämt fördelat så var det Götaholm som skapade de hetare chanserna. Shafie hittade Abdi med en lyftning men Abdi fick ingen ren träff på lobben över den utrusande Bosonamålvakten. Natti testade med ett skott precis utanför straffområdet och Edvardsson hade en jättechans men hans skott räddades. Tobbe hittade Rasta med ett fint inlägg men tyvärr hamnade bollen på hans näst bästa fot och avslutet blev tamt. Även Tobbe själv hade ett bra skottläge men bollen smet utanför. Till och med vänsterbacken Tony var inne i offensivt straffområde men valde att passa Natti istället för att skjuta och chansen försvann. FC Bosona trillade en hel del boll på mitten med sina tekniska spelare men Götaholm låg rätt i positionerna och när FCB kom högre upp i banan tog det stopp på Götaholms nykomponerade backlinje. Mackan fick göra några ingripanden på ett par långskott och det såg stabilt ut.

Första halvlek blev dock mållös men helt klart övertag i klara målchanser för Götaholm även om det spelmässigt var ganska jämt. Någon av chanserna borde dock resulterat i mål men Bengan var ändå mycket nöjd med spelet.

Publiken som trotsade minusgraderna och ändå stannade kvar till andra halvlek skulle dock inte ångra detta då det blev en målfest. Götaholm började andra halvlek bäst och kunde även ta ledningen. Efter fint rull från backlinjen och via Shafie (tror jag) hamnade bollen hos Abdi som skickade in bollen framför mål. Natti tog emot och vände och vred lite innan han placerade in 1-0! Min gamle tränare John Born från collegetiden i Chicago sa alltid att mål kommer i par. Tyvärr vad det sant även i denna match och Bosona kunde kvittera en liten stund senare efter lite misstag hos Götaholm. Det ska tilläggas här att båda lagen gjorde en hel del byten inför den andra halvleken och en bit in så såg Götaholms lag ut så här:

Aleks
Kevin-Mexico-Filip-J-K
Shafie-Rasta(C)-Martin J-Freddie
Natti-Edvardsson

Efter 1-1 målet tog Bosona över spelet rejält. Duktige Darmin Muslimovic, som kom in i andra halvleken, styrde rejält på innermittfältet och ofta hamnade Götaholm steget efter. Just denne Muslimovic såg till att Bosona gjorde både 2-1 och 3-1 och Götaholm såg väldigt passiva ut.

Matchen var dock inte över och mitt i denna Bosona dominans vaknade Götaholm till och kunde producera både en reducering och en kvittering. Båda målen var riktigt fina, vid 2-3 målet hittar Abdi Edvardsson som lägger in bollen framför mål där Shafie kan lägga in bollen och vid kvitteringen är det ombytta roller när Shafie spelar in bollen från kortlinjen och Edvardsson kan placera in den.

Sista delen av matchen är lite jämnare och det märks att båda lagen börjar bli lite trötta. Tyvärr hinner Bosona med ett segermål med bara några minuter kvar. En hörna (eller möjligen en frispark) hamnar framför mål och halvräddas av Aleks men en Bosonaspelare kan peta in bollen.

Götaholm har en boll inne efter ett kanonskott av Kevin men domaren hade hittat en ojusthet av Abdi och det blir ingen kvittering.

Andra halvlek blev bättre målmässigt men första var mer välspelad. När temperaturen sjönk i andra halvlek blev även planen väldigt hal och spelarna halkade omkring.

FC Bosona har ett riktigt bra lag med många duktiga spelare och kommer att bli en otrevlig överraskning för många lag. Offensivt har de till och med en hel del sparkapital. Förra årets skyttekung Sean Grebovic (även tränare detta år) valde att bara coacha i dag och klubben har även gjort en riktigt tung forwardsvärvning. Mer om det senare i inlägget.

Götaholm ska vara riktigt nöjda med första halvlek och hur man inte gav upp i andra utan stod upp och kom tillbaka. Offensivt såg det stundtals riktigt bra ut. Den nykomponerade backlinjen får helt klart godkänt. Vissa innermittfältare får dock höja passningsprocenten och ge fan i att drälla med bollen. Annars gjorde alla en helt klart godkänd insats...

Förutom tvåmålsskytten Muslimovic gjordes Bosonas mål av Tommy Lundqvist och Elvin Motovac. Gamle götaholmaren Dani Hodovic kom in i andra halvlek.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

FC Bosona har alltså troligtvis gjort årets värvning i division 6A! Laget har gjort klart med Kortedalas skyttekung Haris Memisevic. Förra säsongen stänkte 29-årige Haris in 19 mål på 22 matcher och var en stor anledning till att klubben snabbt tog sig tillbaka till fyran. Enligt FC Bosonas tränare Sean Grebovic har han försökt att locka Haris till klubben de två senaste åren och har nu alltså lyckats. Att Grebovic och Memisevic spelat ihop i både Bosna och Kortedala kan ju ha påverkat affären. Personer insatta i domarvärlden säger även att Haris satsar på en domarkarriär och eftersom han inte både kan spela i fyran och samtidigt vara domare i samma serie så är det logiskt att han byter klubb. Tyvärr för de andra lagen i 6A blev det Bosona.



Den som vill läsa mer om Bosonas kanonvärvning kan kolla HÄR.

----------------------------------------------------------------------------------------------------- 



Det spelades fler matcher i dag och Götaholmaren (tillsammans med bröderna Pettersson) var på plats för en halvlek och lite till när 6A-laget Croatia spelade mot KortedalaKviberg. De gamla götaholmarna Tom Berndtson och Pontus Svedberg spelade från start och Sladjan Ilievski kom in efter paus. Croatia hade liknande lag som senast mot Hovås. Thomas Celec saknades dock på mitten.

Kortedala höll i taktpinnen och pressade Croatia ganska högt. Kortedala borde tagit ledningen men Andreas Spångberg (tror vi iallafall) tokmissade sitt friläge. Kortedala skulle dock ta ledningen. Tom tog sig förbi på kanten och kunde spela fram en medspelare till öppen kasse. Precis innan halvtid kvitterar dock Croatia på en vackert slagen frispark som går stolpe in. Målskytt var Croatias kapten vilket vi på Götaholmaren tror var Vllaznim Ibishi.



Efter stund in i andra halvlek var vi tvungna att ge oss av. Matchen vanns till slut av KIF med 2-1.

Groggen var även på plats och såg mycket nöjd ut i sin Groggmobil.



Kanske berodde det på frukosten han åt på Oves (hel special) eller att han samtidigt som kan kollade på fotbollsmatchen även hade igång damernas skidor på mobilen. Groggmobilen ryktas även vara till salu. Bud kan lämnas till Götaholmaren ;-)

Utbynäs tränare Ronny Svedberg dök också förbi och uppdaterade oss på läget i grannklubben. Det har väl kanske sett bättre ut...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Marieholm imponerade väl inte jättemycket i sin första träningsmatch. Dalla skriver på FCF-bloggen att det var en stabil seger i en dålig match. Han lovar även en mer utförlig matchrapport i morgon...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Efter förlusten mot Säve förra veckan tog alltså Gårda en meriterande seger mot IK Zenith (som åkte ur femman förra säsongen). Så mycket mer än resultatet finns inte just nu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gamle Götaholmsspelaren Daniel Wedberg blev tremålsskytt i dag när Gole/Majorna krossades av SG-97 med 7-0. Götaholmaren gissar att han hade runt tio bra lägen ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kampen om Dagens Wedberg var hård i dag och Bengan öppnade starkt under genomgången innan match. Det pratades inkast och att han aldrig vill att vi ska kasta in i banan utan längst med kanterna. Bengan påpekade dock att detta fel även görs på hög nivå och påpekade Safaris inkast mot Holland som resulterade i ett baklängesmål:

Då tränar ju ändå landslagsspelarna två gånger i veckan!

Där ser man, vi på Götaholmaren trodde att de kanske tränade lite mer ;-)

Bengan
använde även det för Götaholmaren okända uttrycket att "skägga" hem när man tappat boll. Måste vara ett Stockholmsuttryck...

Dagens Wedberg går dock till Abdi som när han blev utbytt under andra halvlek hade en del funderingar på bänken. Han undrade om det var någon i Bosona som också hette Abdi då han tyckte att han hörde att de ropade Abdi. Fast det är väl inga vita som heter Abdi? Fast det finns visst någon i Serie A i Udinese som heter Abdi och han är visst vit. Så det blir nog vanligare och vanligare att vita heter Abdi.

Underbara funderingar!

Rykten har även kommit till Götaholmarens kännedom att armbrytarmästarskapen hos familjen Pettersson ägde rum i kväll. Obestrid mästare med både högern och vänstern: Lillen!

God natt!

#6 


Kommentarer
Postat av: John

En spelare från Manchester City ska spela med det nya division 7 laget som heter Evins.

2011-02-20 @ 02:34:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0