Mexico

Inom idrotten är det väldigt vanligt med smeknamn, och detta gäller på alla nivåer. Ibland har det med var personerna kommer ifrån, "Bjärred", "Långås" eller "Selånger". Andra är väl mer svårlästa, "Fölet", "Säcken", "Slangen" eller varför inte Bengt "Pinnen" Ramström.

Det som dock hör till när det gäller smeknamn är att man tyvärr aldrig får välja sina egna. I ett av de mest klassika avsnitten (avsnitt 175 "The Maid") av Seinfeld försöker George Costanza att se till att han får det tuffa smeknamnet T-bone. Detta slutar självklart med att han istället får det lite mindre smickrande smeknamnet Koko ;-).

När jag spelade fotboll i min moderklubb Holsby SK i Småland fanns det en kille som kallades Pungen. På högstadieskolan fanns det en tyskalärare med det sköna smeknamnet "Nisse med röven".

Ibland har man tur och ibland otur, själv får jag dras med Rasta (något som jag dock inte har något emot). Detta smeknamn dök upp precis när jag börjat spela med Rödbo IF. Den klassiska rödboiten Daniel Eliasson var den som på denna tid skötte matchreferaten på klubbens hemsida. Laget hade redan ett par spelare som hette Fredrik och i matchrapporten stod jag som Rastaman, något som senare förkortades till just Rasta. Detta har helt enkelt hängt med. När jag någon gång klipper mig kanske det försvinner ;-)

Just ämnet smeknamn för oss helt enkelt in på gårdagens Götaholmsträning. Efter 10 dagar i Mexico på ett bröllopp med "all inclusive" dök överstegsmästare Johan Torsholm upp på träningen. Han verkade ha lite tequila-abstinens då han började med att gå till fel skåp i omklädningsrummet. Under uppvärmningen körde vi lite löpning med boll och lite annan teknik och den gode Torsholm fick bollen lite väl långt ifrån sig. Bengan såg detta och röt till: Kom igen nu Mexico!

Välkommen till världen: Johan "Mexico" Torsholm!
    

Träningen bjöd annars på en hel del roligheter innan den ens började. I omklädningsrummet pratades det om hur tränare är klädda och om Bengan borde ha kostym på matcherna. Samtalet kom in på hur vissa tränare har en halsduk knuten på ett visst sätt (Mancini till exempel). Bengan var dock lite osäker på hur man knöt dessa på det rätta "moderna" sättet. Några av oss försökte förklara men Bengan menade att han inte hade något sådant "hål" i sin halsduk ;-). Det slutade med att Martin Johansson (som precis kom in i omklädningsrummet) fick visa hur man knöt. Bengans svar: Åh fan!

Förhoppningsvis leder inte avslöjandet av denna lilla anekdot till en bänkplats på lördag ;-)

Aleks hade även en fin liten Wedbergare innan träning. Aleks pratar högt för sig själv: Jag sitter och funderar på...

Han satt dock inte ner utan stod upp, något som Bengan inte var sen att påpeka...
   
Träningen var annars bra, en förbättring i närvaro (runt 20 gubbar) märktes. Victor var där igen! Aleks hade tagit med sig en kompis, Makan. Han har ett förflutet i Partille och har spelat för en del klubbar där bland annat just Partille och om jag inte minns fel tror jag han tränade i en Björndammentröja. Hans normala position är mittback eller defensiv mittfältare men under spelet blev det en högeryttermittfältsplats. Helt klart en intressant spelare!

Innan spelet sprang vi en hel del, bland annat den numera vanligt förkommande 25, 50, 75. Det sög rejält i benen, särskilt för vissa juniorer. Det kan även ha funnits en liten tysk fördröjning ;-)

Spelet var stundtals riktigt bra och Mexico såg oväntat fräsch ut på innermittfältet. Bengan pratade även om hur han vill ha uppspelen och detta fungerade faktiskt under vissa sekvenser i spelet

Matte Iljin gjorde även ett spontanbesök under träningen men närmare planen än så kommer han nog inte på ett tag.

Felix har drabbats av något illasinnat slem och blir borta ett tag, rykten säger att det kan vara Groggens pingislunga som smittat av sig...

Dock ingen Mackan och ingen Nemo...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Det kommer att spelas en hel del träningsmatcher med 6A-intresse till helgen.

Öjersjö tjuvstartar redan imorgon torsdag med att möta BK Wobbler

Croatia
 spelar på fredag (matchen flyttades från lördagen) mot Hovås. Valhalla klockan 20.00 blåser domaren igång.

FC Bosona spelar på lördag mot Hålta IK. Så gör ju även GötaholmBergsjö står för motståndet. Marieholm träningsspelar även denna dag och gamla Götaholmsrivalerna Utbynäs är motståndare.

Björndammen spelar på söndag mot Bokedalen. Även Lekstorp och Olskroken spelar denna dag, LIF tar emot Nödinge och Kroken ställs mot Mölndal. Västkusten, som tjuvstartade förra helgen, tar sig an Balltorp i sin andra träningsmatch.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

DallaFiskebäcksbloggen kollar in 5B och tippar Wedbergs SG som ett topplag och gamla 6A-laget Bokedalen i botten...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon är det dags för en ny Götaholmsträning och på lördag smäller det alltså med första träningsmatchen. Förutom Felix verkar alla vara tillgängliga och i morgon tar alltså Bengan ut sin första trupp...

#6 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0