Return of the Mack!

Även att Victor som vanligt fick en liten applåd när han kom in i omklädningsrummet till gårdagens träning var det ändå Markus "Mackan" Manninen som fick det varmaste välkomnandet. Efter en månad in på försäsongen tyckte alltså Mackan att det var dags att ta på sig målvaktshandskarna igen.

Även Sebastian Berntsson (som tillhörde juniorlaget förra säsongen, men spelade ett par a-lagsmatcher) dök upp. Sebban har i ett par veckors tid lovat att "på tisdag kommer jag" och nu fick vi alltså svaret att det var just den här tisdagen han menade ;-)

Tony lyckades även hitta Nemo och ta med honom på träningen ;-)

Det som annars kan sägas om gårdagens Götaholmsträning var att det inte var kallt, det var förbannat kallt! Särskilt innan vi hade sprungit oss varma.

Efter lite uppvärmning med lite löpning och passningsövningar blev det en klassiskt pressövning med tre lag en stund. Efter detta kom en väldigt underhållande övning. Sättet som Bengan förklarade den på var även det underhållande: -Röda nere i den kvadraten, det spelar ingen roll vilken färg ni har!

En stor majoritet av spelarna på plats korade detta till Dagens Wedberg och Götaholmaren faller självklart för grupptrycket.

Övningen i sig gick ut på att två spelare (inne i en kvadrat) skulle spela mot varandra i en minut och använda de fyra andra spelarna (som stod i varsitt hörn) som väggar. Götaholmarens utsända befann sig i en komisk guldgruva. Just denna kvadrat befann sig Freddan, Edvardsson, Rasta, Natti, Ljungan, Johan "Mexico" Torsholm. Inte helt oväntat blev det Ljungan mot Mexico, Freddan mot Edvardsson och Rasta mot Natti. Denna övning kördes i 6 omgångar så det var rejält trötta ben i slutet. Edvardsson skojade med Freddan en del och får väl anses som segrare i sin kamp. I matchen mellan Natti och Rasta blev det nog oavgjort då Nattis skicklighet i att täcka bollen vägdes upp av Rastas lite bättre kondition.

Den riktiga publikmatchen blev självklart 6 ronder mellan tungviktaren Ljungan och flugviktaren Mexico. Styrka mot teknik, elegans mot brutalitet. Mexico öppnade starkast (trots att han låg ner en hel del) och ett par ronder in bjöd han Ljungan på en riktig supertunnel. En liten dragning följd av en retsam tunnel. Kampen gick dock vidare och det var en hel del tjuvknep och hårda tag. Ljungan bjöd då tillbaka och fick in en tunnel på Mexico, inte lika elegant men fortfarande en tunnel. I en av de sista ronderna kom dock avgörandet, Mexico hade gått omkull nere i ena hörnet och Ljungan hade bollen i mitten. Mexico tokrusar in mot Ljungan och glidtacklar varpå Ljungan klackar upp bollen över den glidtacklande Mexico! Knockout!
   
Johan "Mexico" Torsholm fick dock sista ordet då han drog Ljungan rakt över hälsenorna i sista ronden ;-).

Träningen avslutades med en hel del spel på helplan. Två tillslag på egen planhalva var de enda restriktionerna. Med 20 gubbar på träning blev det två 3-4-2 uppställningar. Planen var isig på vissa ställen men det funkade ok. Spelet var väl ingen riktig höjdare, men vi höll oss varma iallafall. Ljungan fortsatte att visa god form då han gav Victor ett par rejäla tryckare...

Det blev även lite ryck innan träningen var helt slut.

Ryktena säger även att Groggen var så hungrig och hade så bråttom till Oves att han glömde att Victor skulle åka med till Utby. Groggen var säkert nöjd med sin måltid. Victor såg lite mindre nöjd ut när han gick i kylan till hållplatsen ;-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det har dykt upp lite info om kommande träningsmatcher på Gårda BK:s hemsida. Nu på lördag står Zenit för motståndet och tisdag nästa vecka blir det match mot Tollered. Den 27/2 smäller det i Östra Cupen mot Partille!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som en blixt från en klar himmel! Plötsligt händer det! IT'S ALIVE! United Africa FC lever! På deras hemsida går det att läsa att tre träningsmatcher är planerade: 6/3 mot Roma United, 19/3 mot BK Skjutet och 27/3 mot Celtic FC. Underbar läsning!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjös träningsmatch mot BK Wobbler som blev inställd i helgen ska spelas imorgon, om nu vädrets makter tillåter detta...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var allt för i dag. Ny Götaholmsträning i morgon!

#6




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0