Super Bowl Sunday!

Trots att det har spelats en hel del intressanta matcher idag, bland annat Chelsea-Liverpool och Wales-derby i the Championship mellan Swansea och Cardiff, Inter möter Roma och vid midnatt är det självklart Super Bowl mellan Pittsburgh Steelers och Green Bay Packers, så handlar detta inlägg om en match snäppet under. 6A-kollegan Västkustens BK spelade i går träningsmatch mot Hälsö BKGötaholmaren har självklart full koll på denna match.



Det var som bekant blåsigt på Kviberg i går, något som ställde till det lite för båda lagen. Hälsö (som spelar i 5B) kunde ta ledningen en bit in i första halvlek. Lite slarv i uppspelsfasen av Västkusten gjorde att Hälsö kunde vinna boll och vända ut på sin vänsterkant. Inlägget därifrån fastnar lite i vinden men hamnar till slut framför fötterna på en Hälsöspelare som kan slå in bollen i mål (detta var även det mål som Götaholmaren såg live).

Innan halvtid kvitterar dock VBK efter fint spel på sin vänsterkant. Rachid Hersi slår en fin pass mellan Hälsös backar som hittar fram till en helt fri Erik Lukacs (Västkustens bästa målskytt 2010 med 8 mål) som behärskat kan slå in 1-1.

I andra halvlek återtar Hälsö ledningen efter en misslyckad dribbling av Västkustens annars duktige målvakt Milad Sharifi. En Hälsöspelare bryter helt enkelt och kan rulla in bollen i öppet mål. En stund senare tilldöms Västkusten en straff då en fin spelvändning friställer Ibrahim Jafari. Han rundar Hälsös målvakt men blir nerdragen och domaren dömmer alltså straff. Händelsen borde ha resluterat i en utvisning men eftersom det handlade om en träningsmatch kom lagen överrens om att låta målvakten spela vidare. Han tackade för detta genom att rädda den påföljande straffen!

Västkusten flyttar nu upp mycket folk och försöker trycka på, mitt i denna press kontrar dock Hälsö in 3-1.

Slutresultatet fastställs lite senare när VBK kan väggspela sig fram i mitten och provspelande Aram Salih gjorde mål. Förlust med 3-2 för Västkusten alltså.

Förutom målen hade även Hälsö tre missade frilägen och en boll i stolpen. VBK hade förutom straffmissen ett par andra lägen som kanske borde resulterat i mål.

Västkustens tränare Kenneth Lindfors tyckte att det märktes att laget ligger i en tung träningsperiod just nu, framförallt i passningsspelet där många passningar inte satt på foten utan ett par decimeter fel nästan hela matchen. Självklart spelade den starka vinden en roll där också. Det positiva tränare Lindfors tar med sig är att laget trots tunga ben inte ger upp och att det ändå bara blir en uddamålsförlust mot ett lag som ändå spelar en division högre upp. Han fortsätter att säga att laget kanske spelade på 60-70% av vad de kan. Västkusten mönstrade även lite ovan backlinje då merparten av spelarna i normala fall återfinns på mittfältet.

Vi på Götaholmaren tackar självklart Kenneth för att han tog sig tid.

Kenneth, som haft Götaholms nya tränare Bengt själv när han spelade, flikade in att han tycker Bengt borde ta hand om målvaktträningen hos Götaholm, eller för att använda Kenneths egna ord: Dom var dom värsta passen i mitt liv, ända gången man har vart spyfärdig på träningarna!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu blir det snart besök här från Tobbe och Freddie inför nattens Super Bowl!

#6
   

Kommentarer
Postat av: Pellestella

Very informative and enlightening website

2011-11-08 @ 11:09:43
URL: http://pellestella.unitblog.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0