Träningskulan i luften!



Det var länge oklart om det skulle bli någon match mot nyblivna division 4-laget Bergsjö IF. Det började med att matchen flyttades från en ospelbar Bergsjövallen till Kviberg plan 1. Det låg dock både snö och lite is på planen men till slut togs beslutet i samråd med domaren och de två lagen att göra ett försök. Bengan hade valt att ställa upp med följande lag:

Johan
Freddan-Martin J-Filip-Koffe
Shafie-Edvardsson-Rasta(C)-Tobbe
Abdi-Freddie

Bänken:
Aleks
Natti
Victor
Tony
Ljungan

Matchen började lite trevande då båda lagen ville känna lite på underlaget och det blev en hel del felpass och spelare som halkade. Särskilt ute på kanterna där det var halt. BIF hittade lite kortpassningsspel och skapade även ett par hörnor. Det var dock Götaholm som skulle göra första målet en bit in i matchen. Bollen hittade ut till Tobbe på vänsterkanten och han i sin tur hittade Abdi som drev in mot straffområdet. Istället för att skjuta eller passa Shafie som var fri i bortre delen av straffområdet stack han in bollen till en fri Freddie. Wedberg den yngre var i misstänk offsideläge men domaren lät spelet fortsätta och Freddie kunde kyligt rulla in bollen.

Tyvärr för Götaholm kunde Bergsjö IF kvittera nästan direkt. En av deras duktiga mittfältare slår en genomskärare som letar sig fram till en av deras anfallare. Johan tvekar lite med utrusningen men lyckas ändå rädda första läget men BIF-anfallaren får tillbaka bollen och kan rulla in 1-1.

Bergsjö tar även ledningen lite senare på en liknande situation. Djupledsboll och Johan kommer ut och efter lite trassel hamnar bollen i mål.

Götaholm håller dock upp spelet och Freddie och Abdi oroar BIF-försvaret. Kvitteringen kommer dock innan halvtid. Götaholm jobbar till sig en hörna och bollen nickas undan men landar utanför straffområdet. Där drar Rasta på bollen på volley och skottet blir stenhårt och sitter i krysset! Ok, kanske inte helt sant. Volley-delen var sann iallafall. Träffen är inte stenhård men bollen letar sig fram mellan spelarna och hittar målet via en studs och stolpen.

Inte helt oväntat (Svenska Spel gav 1.10 gånger pengarna och Ladbrokes 1.25) blev båda bröderna Petersson varnade innan halvtid. Även Shafie fick en ostskiva.

2-2 i halvtid efter en hyfsad första halvlek. På grund av planens skick blev det lite chansartat med en hel del missar från båda lagen men Götaholm står helt klart upp bra och 2-2 får väl anses som rättvist. Tyvärr hittade Götaholm vändningarna alldeles för lite och mycket av spelet fastnade på vänsterkanten vilket gjorde att Shafie trots jätteytor inte medverkade i spelet så mycket.

Efter en del byten såg startelvan för andra halvlek ut så här:

Aleks
Freddan-Ljungan-Filip-Tony
Shafie-Edvardsson-Rasta(C)-Tobbe
Natti-Victor

Götaholm började andra halvlek hyfsat och Tobbe och Shafie fick lite bollar att jobba med. Ju längre matchen led ju längre mellan lagdelarna blev det för båda lagen. Matchen böljade lite fram och tillbaka med lite halvchanser åt båda hållen. Bergsjö IF blev dock laget som tog tillvara på chanserna bäst. Rasta orsakar en frispark utanför eget straffområde. Frisparken är hårt slagen men går mot Aleks som dock bara får fingrarna på den och styr upp den i nättaket.

Bengan går nu ner på en trebackslinje och skickar in Abdi igen för att bilda ett tremannaanfall. Båda lagen börjar tröttna lite och spelet fortsätter att bölja fram och tillbaka. Götaholm får dock ett utmärks läge att kvittera då Jonas får en indirekt frispark utanför straffområdet. Freddan petar till Victor som drar på och bollen touchar en spelare och går klockrent i ribban!

Götaholm får lite mer spel framåt med tremannaanfallet men blir istället lite mer sårbara när BIF vinner boll och ställer om. Det är i en sådan situation som Bergsjö IF avgör matchen. Götaholm har inkast precis över mittlinjen men efter lite sjabbel och missförstånd vinner BIF bollen och kan kontra. Bollen spelas i djupet och en Bergsjö-anfallare kan rulla in 4-2.

Götaholm får sista chansen på en hörna som än en gång hamnar hos Rasta utanför straffområdet. Det verkar dock som hans volleymålskvot redan var uppfylld för dagen (eller kanske hela säsongen?) då skottet gick utanför.

Matchen slutar 4-2 till Bergsjö IF men Götaholm kan ändå ta med sig en hel del positiva saker:

-Laget står upp väldigt bra mot ett lag som ska spela i division 4.
-Konditionsmässigt var det inga problem.
-Anfallsmässigt har Bengan en del angenäma problem med fyra spelsugna forwards.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Det roligaste innan matchen var dock att målvaks-Johan blev stoppad av polisen på väg till Kviberg. Troligtvis var det hans lite halvkriminella Frank Wagner-look som polisen högg på. Det visade sig dock att det bara var en körkortskontroll.

Det var även finbesök då både Matte Iljin, Robin Larsen och Mange Augustsson dök upp bland publiken. Larsen lovade för övrigt att börja träna när Vasaloppsäventyret är över...

Rykten säger även att Bengan ska köra extraträning med Aleks. Upphopp och spänst sägs det ;-)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

För er som missade det så var det svinkallt i går kväll. Detta hindrade dock inte ett par tappra själar (bland annat bröderna Petersson och Götaholmarens utsände) att kolla in matchen Croatia-Hovås Billdal

 
Croatia spelade någon form av 4-2-3-1 och började matchen bäst på ett väldigt kallt Vallhalla. Spelstilen är sig likt från förra säsongen då laget rullar mycket boll och använder mycket kortpassningsspel. Det skapades dock inte jättemycket chanser. Division 4-laget Hovås tog sig sakta men säkert in i matchen och kunde skapa farligheter när Croatia tappade boll på mitten. Efter ca 20 minuter tog också Hovås ledningen. En instickare i mitten skapade ett halvt friläge och skottet gick via Croatias målvakt och in i mål. Resten av halvleken var ganska jämn och Croatia hade en trippelchans och Hovås hade en boll i stolpen.

Direkt i början av andra halvlek fick Croatia en jättechans. Tror det var nummer 12 (Jihad El-Hajj) som tog sig förbi målvakten men missade den stutsande bollen och sedan klackade bollen i stolpen! Croatia tog nu över spelet och skapade en mängd chanser. Hovås låg väldigt central med sitt mittfält och Croatia kunde gång på gång hitta fria spelare på kanterna. Hovås stack upp då och då och hade ett par skott utanför.

På grund av att det var svinkallt såg vi inte sista kvarten men 1-0 stod sig.

Croatia kommer med största sannolikhet att finnas med i toppen då de har en hel del bollskickliga spelare och dessutom försöker de spela rolig fotboll.

Enligt Croatias hemsida var tränare Dragan nöjd med spelet men sett till chanserna borde det ha blivit ett par mål framåt. Se hela matchrapporten HÄR.


Dålig bild som ändå bevisar att vi var på plats!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Många inställda matcher i dag. Marieholm-Utbynäs till exempel. FC Bosona skulle ha spelat mot Hålta, vet dock inte om matchen blev av. Öjersjö spelar INTE i helgen då BK Wobbler tydligen inte fick ihop folk.

Det var allt för nu. Väldigt gött att vara igång med matcherna!

#6 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0