Morgondagens match & intervjuer...

I morgon är det dags för den sista 6A-matchen innan sommaruppehållet och det kommer att bli en riktigt bra avslutning på vårsäsongen.

CROATIA GÖTEBORG - FC BOSONA (19.00 Gamlestadsvallen)

Croatia har varit lite upp och ner och hade faktiskt en svacka med tre raka förluster (bland annat 0-8 mot United Africa) innan förra omgången. Där blev det en rejäl urladdning och Götaholm krossades med 9-3! Ett offensivt Croatia när det är som bäst. Laget befinner sig på en femteplats men bara fyra poäng från serieledning. Många spelare imponerade i senaste matchen mot Götaholm. Vänsterkanten var riktigt vass med Henok Berhane som ytterback och Alexander Nylin framför. I sin roll som släpande forward/offensiv mittfältare gjorde lagkaptenen Boris Lesic lite som han ville.

FC Bosona har varit stabila hela vårsäsongen och återfinns som tvåa (samma poäng som United Africa men sämre målskillnad). Det enda riktiga bottennappet kom mot Västkusten då man föll med 0-3. Har inför denna matchen tre vinster och en oavgjord på de fyra senaste matcherna. 0-0 senast i seriefinalen mot United Africa. Har fått ordentlig ordning på defensiven och har inte släppt in mål på de tre senaste matcherna. Framåt kommer det att handla mycket om Darmin Muslimovic (mittfältaren har gjort 8 mål än så länge).

Inget av lagen har några avstängningar som Götaholmaren känner till. Verkar dock som FC Bosona får klara sig utan duktige Haris Memisevic.

TIPS: Väldigt, väldigt svårtippat. Känns som det kan sluta hur som helst. FCB känns dock lite jämnare, men har Croatia en dag som de hade mot Götaholm blir det hårt. Kryss kanske?

---------------------------------------------------------------------------------

Nu är det dags att beta av lite intervjuer. Det blir en härlig blandning från Västkusten, Björndammen, Marieholm och Öjersjö.

Först ut är Västkustens tränare Kenneth Lindfors.

Förra säsongen var VBK en match från att åka ur och i år har laget varit med i toppen (även om det gått lite tyngre i slutet). Kollar man på truppen verkar stommen var i stort sätt samma som förra året. Vad är det som gjort VBK till ett stabilare lag i år?

Det har verkligen gått tyngre på slutet men bortsett från dom tre sista matcherna så har det gått ganska bra. Det är som du säger att stommen i laget är kvar men vi har även fått ett par nya för i år som har ökat konkurensen i laget och vi har numera ingen plats i laget där vi inte har någon konkurens., träningsnärvaron har ökat, från att vara 12-14 spelare förra året så är vi nu 22-24 spelare varje träning.

Detta har gjort att träningarna har blivit bättre och tuffare. Vi har även utvecklat vårt spel i år jämnfört med förra året i att ha ett mer kompaktlag båda framåt som bakåt och även blivit bättre på att hålla bollen inom laget med ett snabbare passningsspel än förra året. Nu så har vi tyvärr avslutat med tre raka försluster där vi (Lindfors/Lima) tycker att vår glöd har saknats och i denna serie finns det inga lag som är dåliga!

Nu när ni har mött alla lagen i 6A vilket lag har imponerat mest på dig?

Jag får nog säga United Africa. Dom ser väldigt starka ut och har några spets spelare som verkligen avgör matcherna, dels deras målvakt och dels en av deras anfallare. Samtidigt så tycker jag att alla lagen har utvecklat sitt spel från förra året, oavsett om det gäller dom lagen som vill spela med mycket pasningar eller dom lagen som vill spela mer enkelt.
 
Är det någon spelare i något annat lag som verkligen har imponerat?

Det är nog två spelare, dels United Africas målvakt och Söder i Olskroken. Uniteds målvakt för han verkligen gör matchavgörande räddningar och Söder för att han i år igen sprutar in mål.
 
Är det någon i ditt egna lag som förtjänar lite extra beröm efter halva serien?

Vi skulle kunna lyfta fram flera spelare men som vi alltid säger när vi får chansen "vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag".
 
Vilka lag från 6A spelar i femman nästa säsong?

Tror att det blir United Africa som står som slutsegrare, även om vi väntar på förbundets dom, och att Bosona står som den främsta utmanaren!

Götaholmaren tackar för Kenneths medverkan och önskar VBK lycka till!

-------------------------------------------------------------------------------------

Nästa offer är ingen mindre än Marieholm lagkapten och målspruta Toni Ceesay!


Hur har din fotbollskarriär sett utan innan du hamnade i Marieholm?

Jag började spela fotboll ganska sent (som 12 åring) men sedan dess har fotbollen varit min passion. Jag började spela i Marieholm tills jag var 18, efter det spelade jag i Qvidings J 19 trupp samt B-laget. Sedan blev det 3 år i Marieholm igen där vi bl.a. gick upp i div 3. Efter det blev det 2 år i Croatia Hajduk och sedan Marieholm igen.
Som anfallare har du fightats med många försvarare under våren. Vem har gjort det svårast för dig?

Dom backar jag haft jobbigast mot är några stycken faktiskt. Dom i Bosona var tunga att möta, även ni i Götaholm, men dom som var jobbigast att möta är nog backarna i Gårda, jag gjorde visserligen 2 mål men dom var på mig hela matchen. Men rolig match dock.

Nu när ni har mött alla lagen, vilket har imponerat mest på dig?

United Africa är det lag som imponerat mest på mig, även min kompis i Västkusten sa samma sak. Laget består av 11:a gubbar som kämpar och springer så in i helvete!

Är det någon särskild spelare som sticker ut i något av motståndarlagen?

Den spelare som stuckit ut mest måste vara målvakten i United Africa, han tog allt och var sjukt säker.

Är det någon spelare i Marieholm som du vill lyfta fram?

Skulle även vilja lyfta fram Anes Abdulahovic som varit sjukt duktig sedan han gick ner i backlinjen. Blerim Ferati och Fidan Hyseni får man inte glömma heller.

Din lillebror Tobias (Sana) spelar ju i IFK nu. När insåg du att han skulle bli bättre än dig ;-);-) ?

Som du vet så spelar min bror i IFK och jag insåg ganska tidigt att han i framtiden skulle bli bättre än mig :-):) men den dagen han gjorde sin första match med IFK så blev det ganska klart att nu är han bättre (till min stora glädje)
Det var debutmatchen mot Djurgården hemma 6-0.

Vilka lag från 6A spelar i division 5 nästa säsong?

United Africa är nog det lag som spelar i div 5 nästa år. Önska jag kunde säga Marieholm men men.....

Götaholmaren tackar Toni att han tog sig tid, trots att han befann sig i Turkiet då han svarade på frågorna!

----------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Öjersjö har Götaholmaren pratar med både tränare Johan Andersson och mittfältaren Jimmy Åsell.



Vi börjar med tränaren Johan Andersson:

Efter en stabil försäsong var det många (bland annat Götaholmaren) som trodde på Öjersjö i toppen. Vad är det som hänt egentligen?

Försäsongen såg riktigt stabil ut som du säger. Det finns en mängd olika anledningar till att det inte har fortsatt på det spåret. Att det gick så bra på försäsongen berodde mycket på att alla var friska och att vi satte våra chanser tidigt i matcherna. Så fort serien började så började även missarna komma. Det spred sig även en viss övertro på oss själva i gruppen och vi slutade göra skitjobbet. Till det ska läggas en mängd skador som gjort att vi fått byta uppställning nästan varje match. Det ska även sägas att lagen vi möter i serien är bättren de lagen vi mötte på försäsongen.

Nu har ni spelat mot alla lagen i 6A, är det något lag som imponerat mer än något annat?
 
Det lag som imponerat mest defensivt är United Africa. Mycket samspelta och disciplinerade defensivt. Offensivt är det Marieholm. Riktigt snabba och tunga forwards.

Är det någon spelare i något av motståndarlagen som sticker ut?

Tycker att målvakten i UAFC var riktigt duktig.

Hur ser det ut på målvaktsfronten egentligen? Vad har hänt med Sellberg och unge Rådström?
 
Vad gäller våra egna målvakter så jobbar herr Sellberg lite udda tider och har därför svårt att komma loss alltid. Unge herr Rådström är ensam målvakt i P16 laget (2lag) så han har fullt upp. Det är också viktigt för mig att inte bränna ut honom så att han tröttnar på fotboll. Han har många år framför sig och kommer göra många viktiga räddningar för Öjersjö i framtiden.

Är det någon i det egna laget som du vill lyfta fram som varit bra under vårsäsongen?
 
Vad gäller våra egna spelare så måste jag ju framhålla Mikael Nilsson. En oerhört smart fotbollsspelare och bra avslutare. Jimmy Åsell, Viktor Gustavsson, Tobias Moberg och Mattias Liljenbring har också varigt bra i år. Dom har visat hjärta och inställning hela vägen när det gått tungt.

Är det något lag i 6A som är extra kul att möta?

Självklart är det extra skoj att möta Björndammen eftersom det är ett derby. Annars är det alltid roligt med match.

Hur kommer ni att ladda under sommaren?

Vi kommer att vila oss i form fram till v.31. Läka alla små skador och komma hungriga till höst säsongen. Vi vet att vi kan bättre än vad vi visat denna våren och det ska vi visa till hösten.

Vi tackar Johan Andersson och önskar honom och ÖIF lycka till när höstsäsongen drar igång. Nu över till en av Johans spelare, nämligen mittfältaren Jimmy Åsell:

Hur har din fotbollskarriär sett ut innan du hamnade i Öjersjö?

Jag spelade i OPE IF i Östersund, det var division 3 och division 4-spel. La skorna på hyllan när jag som 20-åring tappade motivation, men dammade av dom nu 6-7 år senare.

Många (bland annat Götaholmaren) tippade att ÖIF skulle vara med och fightas i toppen, särskilt efter en riktigt bra försäsong. Var är det som har hänt egentligen?

Vi och andra överskattade Öjersjö, började med en vinst i serien och kanske vi i laget trodde det skulle gå av sig själv resterande matcher. Jag tycker vi har haft stora problem med våran backlinje som inte fått spela ihop sig pga skador och dålig träningsnärvaro.

Nu när ni har mött alla lagen, är det något som har imponerat särskilt mycket på dig?

United Africa hade ett stabilt lag, väldigt strukturerat deffensivt.

Som mittfältare har du ju tampats med de flesta av seriens andra mittfältare. Vem har varit jobbigast eller svårast att möta?

United Africa
körde sitt spel genom sin kapten i nästan varje uppspel, det skötte han bra.

Hur ser det ut inför hösten med skador, nya spelare, spelare som lämnar och så vidare?

På skadelistan så har vi Jonas som skadades mot Croatia, en mittback som behövs. Vet dock inte när han är redo för att börja träna igen. Sedan så har vi Mikael "Bolt" Kubic som har en ryggskada, väldigt oklart när han kan börja träna igen. Halldin tror vi har slutat? Tror inte ens han vet själv om han ska fortsätta.

Är det någon spelare i ÖIF som du tycker borde få lite extra beröm så här efter halva säsongen?

Är lite bitter och svarar ingen på den frågan, jag och alla i laget vet att vi kan fan så mycket bättre än så här. 10 pinnar på 12 matcher är riktigt jävla dåligt.

Hur kommer det att gå för ÖIF i höst?

Om alla i laget vill ändra på hur det ser ut nu och vi försöker tillsammans så vet jag att vi hamnar betydligt högre upp i tabellen. Men det är en fråga om inställning, vilket saknas på många fötter.

Till sist: Tunnla Kubic ELLER ge Högberg en riktig tryckare så han käkar konstgräs?

Haha, då klipper jag båda i knähöjd med en sax!

Götaholmaren tackar Jimmy för att han tog sig tid att svara på våra frågor!

-----------------------------------------------------------------------------------------
Inför säsongen var det svårt att hålla koll på Björndammens BK, nu har Götaholmaren lite bättre koll men tog ändå ett snack med BBK:s Jimmy Palmqvist:

BBK var ju nya i 6A till den här säsongen. Vad tycker du om 6A så här efter halva säsongen och hur skiljer sig serien och lagen från 6B?

Tycker att 6A -erien är en mycket jämnare serie än vad 6B var förra året i alla fall. Där var det 2-3 lag som drog iväg direkt. Medan vi var några lag som tappade och hamnade i botten och fick kriga om att unvika att åka ner. Men då gjorde vi en riktigt stark höstsäsong och var klara för att hänga kvar när sista matchen återstod.. Men tycker personligen att det e trevligare att spela i 6A fler lag man känner igen, som man har mött mycket tidigare eftersom att vi låg ju i 6A ganska länge innan det blev 4:an och sen 5:an..

Götaholmaren har ju tyvärr haft ganska dålig koll på BBK. Har truppen ändrats mycket sedan förra säsongen?

Ja, den har ändrats väldigt mycket faktiskt. Vi tappade 4-5 spelare inför säsongen som gick till andra klubbar osv. Den mest tongivande vi tappade var ju Robin Granqvist som numera är Lekstorps lagkapten. Men vi har även fått mycket nytt folk med tanke på att juniorlagen la ner sin verksamhet bland annat. Där kom väl en 10-15 st ungefär. Sen har vi ju fått Olle och Robin från Degerfors och nu även Per som också kommer tillföra väldigt mycket tror jag. Kan vara så att jag missat några men inte så lätt att ha koll på alla.. Men truppen är ju alltså betydligt bredare i år än förra året. Och det gör ju att det är mer folk på träningarna och det gör det givetvis roligare att träna..

Nu när ni mött alla lagen, är det något särskilt lag som imponerat mer än andra och är det någon särskild spelare som imponerat?

Jag tyckte personligen att Bosona hade ett bra spel med ett snabbt bolltempo. Sen tycker jag iofs inte att något lag har varit dåligt heller direkt. Det e ju liksom så att e man inte på tårna så torskar man matcherna spelar ingen roll vilka man möter. Sen spelare som har utmärkt sig är väl i alla fall Toni Ceesay i Marieholm han var väl inblandad i de flesta farligherna för deras del när vi mötte dem. Annars har det ju varit många duktiga spelare i flera matcher men jag tycker han har utmärkt sig mest.

Hur är det att möta Öjersjö? Geografiskt är ni ju nära varandra, men känner lagen varandra väl?

Det är väldigt mycket känslor och laddning inför dem matcherna både från deras (känns det som) och våran sida det är ju flera av deras spelare som spelat i BBK i pojklagen tidigare. Och vi har en handfull spelare som varit där och spelat med. Sen har även våran tränare Lasse varit tränare för dem. Så visst är det en rivalitet oss sinsemellan.

Hur laddar BBK inför höstsäsongen och hur tror du att den slutar för BBK:s del?

Vi kommer antagligen ha ett träningsläger första helgen i augusti vilket jag tror att alla ser fram emot. Och jag hoppas att vi kan göra en minst lika stark höst som förra säsongen och klättra några placeringar uppåt i tabellen.

Götaholmaren tackar Jimmy och önskar BBK lycka till...

-----------------------------------------------------------------------------------

I morgon tänkte Götaholmaren befinna sig på Gamlestadsvallen klockan 19.00 för att titta till matchen mellan Croatia och FC Bosona.

När den avhandlats tänkte Götaholmaren sammanfatta vårsäsongen innan det är dags för lite sommarlov för bloggen...

#6

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0