Resten av omgång 9



I förra omgången föll ett blekt FC Bosona mot ett taggat Västkusten medan Elisedal pressade Croatia rejält och var väldigt nära att skrälla. Götaholmaren tippade dock att Elisedal skulle få sota för att Bosona spelade dåligt sist, vilket också visade sig stämma.

FC Bosona satte hög press direkt på Elisedal och kunde redan efter 7 minuter ta ledningen genom Darmin Muslimovic. Är det dock något man lärt sig om Elisedal är att de aldrig ger upp och laget skapade en del halvchanser och kan även kvittera i den 25:e minuten. Bosona slarvar vid ett inkast och Anthony Wearing kan dra på ett distansskott som går in.

FCB behåller dock lugnet och tålamodet och kan göra två mål innan halvtid. I andra halvlek tar Bosona över spelet helt och 4-1 kommer nästan direkt genom Haris Memisevic. Målen fortsätter att trilla in och slutresultatet skrevs till 9-1.

Bosonas 16-årige Benjamin Grozdanic spelade från start på mittfältet och blev tvåmålsskytt. En framtidsman då Grebovic och Muslimovic inte blir yngre ;-).

I och med segern är FCB verkligen med i toppstriden!

FC Bosonas matchreferat kan läsa HÄR.    



Bläsebovallen var det toppmöte igår mellan det stora överraskningslaget United Africa och Marieholm. Götaholmaren hade sina spioner på plats.

Enligt rapporterna från Big Ben Roethlisberger hade Marieholm mer spel och flest chanser i den första halvleken men det var United Africa som gjorde målen. UAFC:s bäste målskytt Calvin Okafor fick kliva av och verkade lite halvskadad.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig men enligt uppgifter ska Marieholm missat några rejäla chanser. Mensah avgör matchen helt precis innan slutet.

Marieholms lagkapten Toni Ceesay höll huvudet högt trots förlusten och sa efter matchen att trots de missade chanserna förlorade de mot ett bättre lag och nu är det bara att ta nya tag mot Croatia nästa vecka.

Inget snack om att United Africa varit vårens stora överraskning. Det mest imponerande är helt klart defensiven. Bara 6 insläppta mål på 8 matcher och seriens kanske bästa målvakt, Solomon Kunle Akotun, har hållt nollan i fem matcher!

Regnmolnet som hänger över United Africas fina vårsäsong är självklart matchen mot Björndammen som avbröts i slutet efter rapporterade hot mot domaren från UAFC:s spelare. 

Enligt uppgifter så har förbundets disciplinnämnd möten på tisdagar så förhoppningsvis kommer beslutet nu i veckan. Det mest sannolika borde ju vara att Björndammen tilldöms tre poäng (de hade straff i 89:e vid ställningen 2-2). Om det sedan blir bestraffningar av United Africa (som lag eller för vissa spelare) går det ju bara att spekulera i.

Vi får hoppas att detta reds ut denna vecka så vi kan släppa det negativa och gå vidare i säsongen...



Inför den här matchen hade Götaholmaren skrivit: Croatia är självklart favoriter men Götaholmaren skrällvarnar lite här...

Tipset gick i och för sig till Croatia "i en hård match" men lite rätt hade vi iallafall ;-)

Det finns inte någon riktig matchrapport att hitta (förutom förbundets) men Götaholmaren har pusslat lite och försökt få fram en matchbild.

Croatia försökte spela sitt vanliga spel med mycket bollinnehav medan Björndammen krigade och spelade lite mer direkt och lite längre. Absolut inget fel med det spelet, då Götaholm är i toppen tack vare liknande spel ;-).

Det verkar dock ha hettat till i matchinledningen då Omeirat från Croatia och Navaian-Ghasemi från Björndammen båda fick rött kort i den 8:e spelminuten!

BBK tog tillvara på sina chanser och kunde göra både 1-0 och 2-0. Pånyttfödde Boris Lesic reducerade innan halvtid och Beshar Ali kvitterade halvvägs in i andra halvlek.

Björndammen fick dock en straff efter en tilltrasslad situation efter en långboll och ett missat friläge. Verkade inte helt klart om Croatias målvakt Christian Jaconelli Celona hade händerna på bollen eller inte och om BBK-spelaren blev fälld eller ramlade/klättrade äver Celona. Hur som helst var domaren säker och lika säker var Vidberg som satte straffen.

Enligt rapporter hade Croatia väldigt många chanser och Björndammens burväktare Andreas "Andy" Jansson storspelade matchen igenom.

Matchens lirare Andreas Jansson.

Croatias Thomas Celec konstaterade att det går inte att missa så många chanser om man ska vinna en match.

Croatia är dock i fortfarande med i toppstriden och är ett av tre lag på 18 poäng som jagar United Africa (21 poäng). Björndammen, som var nederlagstippat inför säsongen, har gjort en stabil vårsäsong hittills och återfinns i mitten före tippade "övre-halvan-lag" som Gårda, Öjersjö och Lekstorp. Om vi även räknar med att de kommer att få tre poäng från den avbrytna United Africa-matchen så har de till och med kontakt med lagen över.

----------------------------------------------------------------------------------

Olskroken verkar ligga lite efter med sina matchreferat och Lekstorp hade inte så mycket att säga om 5-2 förlusten mot Kroken. Det LIF tar upp i sitt korta referat är att laget har mycket att jobba på för att undvika bottenstriden. De är med bra ett tag i matchen mot Kroken men rasar ihop i slutet. Rykten säger att det klassiska "blåstället" åker på i nästa match...

--------------------------------------------------------------------------------- 

Götaholmaren länkar upp undersökningen igen här i slutet av inlägget och ni som inte svarat kan ju göra det om det känns bra ;-).

Glädjande nog verkar folk med anknytning till alla 6A-lagen läsa Götaholmaren!

I morgon blir det lite sammanfattning och en del statistik med bland annat skytteligan och lite om veckans kommande matcher!

#6


Kommentarer
Postat av: Kimbrahimovic

Rödbo läser såklart! ibland..



Forza Q.P.R.

2011-06-05 @ 12:05:55
Postat av: Roma U

Roma United läser med, föresten är vi kanske en av dom bästa div7 lagen i sverige!

2011-06-05 @ 19:33:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0