Mer från gårdagen...



Det blev ett hårt bottenderby på Överåsvallen där Gårda BK till slut kunde vinna och minska Elisedals chanser rejält att hänga kvar i 6A.

Götaholmaren har fått tag i några av de inblandade Gårdaspelarna (Abbe Donoso Pizarro och Alexander Bergman) och kan därför pussla ihop en liten matchbild.

Det blev en match där Gårda styrde spelet och hade mycket boll men hade svårt att få till det i den sista tredjedelen. Gårda fick dock utdelning tidigt i matchen genom Carl Antti och kunde gå till halvtidsvila med en rättvis 1-0 ledning. I andra tappade Gårda lite i markeringsspelet stundtals och Elisedal kunde sticka upp emellanåt. Just på en sådan kontring kunde Anthony Wearing göra mål för andra matchen i rad och kvittera.

Gårda kunde dock ta hem alla tre poängen då Peter Carlsson var sist på bollen vid en tilltrasslad situation fem minuter före slutet. Denne Carlsson verkar ny i klubben då det var hans första match för säsongen (om Götaholmarens koll stämde).

Gårda vinner alltså denna livsviktiga match och nu har Elisedal plötsligt åtta poäng upp till 10:e platsen och fortsatt spel i 6A. Svårt att se vilka tre lag Elisedal skulle slå i nuläget utan att Gårda (som ligger 10:a nu) tar några fler poäng. Gårda satte även press på Öjersjö här som är piskade att vinna sin match mot Lekstorp ikväll...



Det kan väl lugnt konstateras att det var ett besviket email som trillade ner i Götaholmarens inkorg sent igår från Västkustens tränare Kenneth Lindfors.

Krokens matchreferat, denna gången skrivet av kapten Höljer, är självklart lite gladare...

Det kan konstateras att Västkusten börjar matchen med ganska stort bollinnehav och kortpassningsspel mellan sin backlinje och sitt mittfält. Detta dock utan att skapa några rejäla chanser. Kroken hugger dock direkt när chansen ges och laget kan ta ledningen efter 13 minuter. Rapporterna går lite i sär här men bollen går iallafall via Jonas "Söder" Söderström och fram till en helt fri David Larsson och han kan sätta dit 1-0. Västkusten slarvade lite i markeringsspelet och blev lite för bekväma. Inte helt logiskt eller rättvist men fotbollen är ofta inte det...

OIF får luft under vingarna och får lite mer att säga till om. 2-0 är väldigt nära när målskytten Larsson får på en bra nick men Mauricio Ponce i VBK:s mål gör en fin reflexräddning. VBK försöker hitta lite längre bollar i djupled men utan att skapa några jättechanser.

Västkusten fortsätter att föra spelet halvleken ut och Kroken faller ganska djupt ner och får slita hårt på mittfältet för att störa VBK:s rull. Innan halvleken kommer även kvitteringen. Västkusten får riktigt tryck på Kroken som blir lite passiva utanför eget straffområde och Jean Garrido kan hitta in med en boll till Peter Bowles som kvitterar.

I andra halvlek har Västkusten fortsatt ganska mycket boll men det slarvas en hel del i passningsmomenten. Kroken har bytt in lite nya gubbar och lyckas hålla bollen lite mer inom laget och få till lite längre anfall. Kroken verkar även lite hetare i närkamperna och VBK har svårt att vinna tillbaka bollen efter misslyckade passningar. Det skapas dock inte så mycket chanser åt något håll även om VBK har många bra lägen som slarvas bort med felbeslut och svåra passningar.

I den 68:e minuten får dock Kroken en chans då Jens Qvarfordt får en djupledsboll att jobba med. Han vänder upp och slår ett inlägg och VBK-spelarna hamnar lite på mellanhand och Söder (vem annars?) kan nicka in 2-1 till Kroken. Enligt coach Lindfors var det möjligen ett självmål men Söder står som målskytt i matchrapporten. Känns inte helt omöjligt att han påpekade för domaren att han var sist på den. Ska man vinna skytteligan är alla medel tillåtna, händer, fötter, sno mål från lagkompisar och så vidare ;-).

Sista 15-20 så öste VBK på framåt och Kroken slog ifrån sig. Det blev mycket långa bollar från VBK och det passar Krokens försvar väldigt bra.

Olskroken var självklart nöjda med denna seger som tog dem upp på en tillfällig (?) andraplats.

Kenneth Lindfors var självklart mindre nöjd att hans lag tappar till toppen. Han ifrågasätter om laget är värda att vinna då de knappt tvingade Krokens målvakt till några räddningar trots stort bollinnehav. Detta jämfört med Kroken som hade tre chanser och gjorde två mål. Han fortsätter att påpeka att det extra jobbet saknades hos VBK denna afton, båda när det gällde löpningar och i kampmomenten. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Just nu pågår två intressanta 6A-matcher. Björndammen-FC Bosona och Lekstorp-Öjersjö. Reslutaten dyker nog upp här senare annars funkar ju alltid förbundets sida.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Undersökningen av vilka som läser bloggen har nu besvarats av ca 150 läsare, vilket är väldigt trevligt. Vill någon fortfarande svara på den får man scrolla ner ett par inlägg. Vi håller den uppe ett tag till. Det helt klart roligaste är att personer från alla 12 6A-klubbarna läser Götaholmaren till och från! Även en hel del läsare som inte tillhör 6A-familjen tittar in då och då, även detta är självklart väldigt kul. Det är lite gammalt Rödbo-folk (med gammalt menar jag självklart Peppedinhos höga ålder) men även från andra klubbar (till exempel FC Roma United). Just division 7-laget FC Roma United kommer med stor sannolikhet att spela i division 6 nästa år och mycket möjligt i just 6A. Just nu leder man 7A med 7 vinster på 7 matcher och 50-6 i målskillnad...

Rödbospelaren Kim Ytterstedt brukat visst också titta in här ibland. Därför avslutar vi bloggen med en bild på Roberto Baggio ;-)


#6

Kommentarer
Postat av: Kimbrahimovic

Världens bäste genom tiderna, och framförallt vackrast att kolla på när han spelar! Grande Il codino divino!



http://www.youtube.com/watch?v=uImsSwo_y5U&feature=related och denna videon gjordes tom innan hans karriär var slut.



Amen

2011-06-09 @ 22:02:24
Postat av: Kimbrahimovic

Förresten, kolla på den här istället, säger mer än bara alla mål som han har gjort, detta är poetiskt och vackert! Precis som Baggios karriär var varje gång han kom tillbaka ifrån en knäskada och bjöd Italien på världsfotboll.



http://www.youtube.com/watch?v=MxFLDA8NnX4&feature=related

2011-06-09 @ 22:28:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0