Oh ah Chat Noir!

Trots den tidigare träningstiden (17.30 istället för 18.30) var det hyfsat med folk på gårdagens Götaholmsträning. 18 stycken närmare bestämt, egentligen 19 då Edvardsson körde ett eget pass i gymmet då han har lite känningar i baksidan sedan matchen mot Semberija. Han såg svettig ut i allafall när vi andra kom tillbaka, möjligt att han kan bli en outsider för Beach 2011 ;-)

Efter lite uppvärmning blev det bara spel:

RÖDA LAGET:

Aleks
Koffe-Kevin-Tony
Martin J-Shafie-Gustav
Abdi-Natti

BLÅ LAGET:

Mackan
Freddan-Mexico-Felix
JK-Rasta-Tobbe
Freddie-Andreas

Spelet kördes med fullängdsplan men långsidorna hade dragits in. Tanken var att istället för att köra några löpövningar så skulle det bli en hel del springande under spelet istället. Hela laget var även tvungna att vara över mittlinjen för att laget skulle få göra mål.

Stundtals bra spel och hyfsat bolltempo. Abdi gled igenom några gånger men var även (själv helt oförstående) offside en del gånger. Det röda laget vann till slut med ett par bollar.

Förutom lite gnäll från ett visst brödrarpar (inte helt oväntat på varandra) och någon junior så var det en bra träning och en bra genomkörare. Angående gnället är det ju självklart sådant som händer och som förekommer i alla lag. Vinnarskallar är alltid bra att ha men man måste kunna ge och ta lite utan att bryta ihop ;-)...

Till söndagens match mot de nya seriekollegorna Björndammen är det ett par spelar som saknas: Freddan är bortrest, Ljungan är sjukskriven och är enligt rykten hemma hos mamma i Blekinge och får varm mjölk och bullar, Victor är (!!!!) skadad, och Mackan vilar (så han inte blir övertränad).

Det är även ett frågetecken för Edvardsson då han som sagt var tvungen att kliva av i senaste matchen och tränade lätt i går.

Truppen ser troligtvis ut något åt detta håll: Målvakts-Johan, Aleks, Tony, Filip, Mexico, Felix, Tobbe, Rasta, Edvardsson (?), Koffe, Shafie, Abdi, Natti, Freddie, Martin J och även möjligen Nemo.   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Innan vi ger oss på helgens alla matcher spelades det faktiskt en träningsmatch med 6A-intresse i går.


Nykomlingarna FC Bosona kör på hårt med träningsmatcherna och i går mötte de alltså division 4-laget FK KozaraBläsebovallen. Kozara hamnade i mitten (6:a) av 4A förra säsongen och här kunde de alltså vinna med 2-0 över FCB.

Enligt Bosonas hemsida stod laget upp väldigt bra trots förlusten och det var stundtals bra spel. Nykomlingarna fortsätter även att dra till sig fler spelare. I matchen mot Kozara var en hel del nya namn. Denis Delic är en 27-årig rutinerad försvarare som hämtats från Bosna IF. 16-årige junioren Mensur Lagumdzija gjorde sin a-lagsdebut och den lovande försvararen har ett förflutet i Gunnilse. Även rubrikernas man och årets värvning i 6A (?) Haris Memisevic gjorde sin debut i Bosonas tröja. Ännu ett nyförvärv, Hamed Tahvili, spelade mot Kozara.

FCB spelar även i morgon, då mot BK Wobbler, och då väntas ännu ett nyförvärv göra debut. 24-årige Betim Bajrami är tillbaka i Sverige efter att ha spelat collegefotboll i USA. Detta ska vara en stabil försvarare (1.95 lång) som är fostrad i Gunnilse men som även spelat i Majorna innan han begav sig över Atlanten.

För mer läsning om Bosonas alla nya nyförvärv klicka HÄR.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

LÖRDAGENS TRÄNINGSMATCHER:

CROATIA GÖTEBORG - LEKSTORPS IF (Bergsjövallen 13.30)

Ett väldigt intressant möte mellan två topplag kanske? Croatia kar kanske inte fått med sig så mycket vinster så här långt i träningsmatcherna men då har laget enbart spelat mot lag högre upp i systemet. Ett bolltrillande lag med många individuellt skickliga spelare. Lekstorp har imponerat hittills med tre raka vinster i träningsmatcherna och 12 mål framåt på dessa matcher. Allt motstånd dock från division 6. Duktige Marcus Pätsi verkar dock inte vara med i matchtruppen. Pätsi har gjort fyra mål på tre träningsmatcher. Blir en intressant match mellan två bra 6A-lag...

FC BOSONA - BK WOBBLER (Bläsebovallen 16.30)

FCB spelar alltså igen och släpper fram en hel del nya spelare men har ändå en stark trupp till matchen. Lagen spelade 7:an tillsammans förra säsongen där FCB vann serien och BKW tog sig upp till 6:an via kval. Wobbler har under försäsongen spelat och förlorat mot två 6A-lag. 0-4 mot Marieholm i Östra Cupen och 1-3 mot Öjersjö i en träningsmatch. Wobbler återfinns i 6B när serien drar igång. Enligt förbundet har matchen redan spelats och den slutade 2-2, får se om förbundet har koll på sina kristallkulor ;-)

LINDHOLMENS BK - MARIEHOLM BOIK (Krokängsplan 12.00)

Lindholmen slutade tvåa i 6B förra säsongen men förlorade i kvalet, mot bland annat Bokedalen. Marieholm skärpte sig efter plattmatchen mot Fiskebäck (2-4) och slog BK Wobbler med klara 4-0 i Östra Cupen efter (enligt rapporter) stundtals fint spel. Bra värdemätare här mot ett väntat topplag från en annan 6:a.

FK LOKOMOTIV -VÄSTKUSTENS BK (Överåsvallen 14.15)    

VBK får något att bita i när förra årets trea från 6B FK Lokomotiv står för motståndet. FKL hamnade bara en poäng efter Lindholmen som knep andraplatsen. VBK har blandat lite resultatmässigt men skapade, enligt rapporterna från förra matchen mot Säve, väldigt många målchanser som borde resulterat i mål. Kanske skärpan kommer i morgon?

SÖNDAGENS TRÄNINGSMATCHER:

GÖTAHOLM BK - BJÖRNDAMMENS BK (Kviberg 17.30) 

6A-möte där både Shafie och Abdi får spela mot sin gamla klubb. Läget hos Götaholm har ni redan läst om. Björndammen har tre raka träningsmatchförluster men har gått åt rätt håll och föll senast med uddamålet mot Cruz Azul.

OLSKROKENS IF - ALINGSÅS IF (U-LAG) (Överåsvallen 12.30)

Alingsås a-lag återfinns i division 3 men på söndag är det u-laget som beger sig till Överåsvallen. Kroken har spelat stabilt så här långt under försäsongen och nye tränaren Ray Pantzar verkar ha fått ordning på laget. Två vinster (IK Zenith och Mölndal) och en förlust (SG-97). Jonas "Söder" Söderström håller bra målsnitt med tre mål på de två senaste matcherna. Snabbe Lars Fridén (som gjorde mål sist) saknas dock i matchtruppen.

UNITED AFRICA FC - FC ROMA UNITED (Bläsebovallen 16.30)

Äntligen kliver UAFC in i matchsammanhang. Laget tränade i torsdags och delade planen (dock inte planhyran) med Götaholm en stund. När GBK spelade på nästan helplan körde UAFC ute i ena "korridoren" då Götaholm dragit in långsidorna. Mycket folk och en blandning av fys coh teknik. Roma United hamnade fyra i 7B förra säsongen men återfinns  denna säsong i 7A. Roma har bara spelat en träningsmatch där de slog Rannebergens juniorer med 5-1. United Africa har som sagt vaknat till lite på slutet och har till och med ett nytt klubbmärke på sin hemsida...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö njuter fortfarande av storsegern mot Hyppeln och spelar inte i helgen. Dock kör de ett boxpass på Friskis & Svettis i morgon ;-). Fortfarande inga målskyttar från matchen dock...

Gårda BK verkar också vila i helgen.

Elisedal skulle spelat mot Masthugget enligt klubbens hemsida. Det blir dock svårt då Masthugget spelar i Västra Cupen. Götaholmaren känner inte till att Elisedal har hittat någon annan match.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Även de personer som inte har Manchester United som favoritlag måste ändå erkänna legenden Eric Cantonas storhet. I en intervju med BBC fick den gamle storstjärnan frågan om vilket minne han helst tar med sig från karriären:

- Det är kung fu-sparken på huliganen. Sådana människor hör inte hemma på en match och jag gjorde det för att göra fansen glada, säger Cantona.

BBC-reporten blir väldigt förvånad och tror att Cantona skämtar med honom.

- Nej, jag tror att det är en dröm för många att få sparka sådana människor, så jag gjorde det för dem.



Vi på Götaholmaren stödjer självklart inte våld men det är svårt att inte älska Cantona. Den galne fransosen stod ju även för en hel del underbara mål. Enligt Götaholmaren är det vackraste målet det som toppar denna LISTAN. Inte bara för målet men också för målgesten...

Den klassiska ramsan Oh Ah Cantona användes också flitigt i Rödbo IF under en viss tid. Efter seger blev det samling i ringen och den legendariske mittfältsterriern Emir Brdjanin drog igång ramsan. Texten hade dock ändrats till Oh Ah Chat Noir :-)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viktigaste matchen i morgon är självklart QPR mot Svennis Leicester hemma på Loftus Road...

#6 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0