Back on track...



Götaholm kom till spel med följande lag inför drabbningen mot OlskrokenÖveråsvallen:

Mackan
Freddan-Ljungan-Filip-Felix
Shafie-Rasta(C)-Martin J-Tobbe
Edvardsson
Abdi

Bänken:
Tony
Freddie
Robin
Matte

Det var två lag med liknande spel som möttes och även Kroken spelade med en ensam forward (Jonas Söderström) och en släpande anfallare/offensiv mittfältare bakom (Johan Hellenäs).

Det var en jämn första halvlek där spelet och initiativet böljande fram och tillbaka. Det blev en hel del långbollar från båda lagen men stundtals hittades det även lite kortpassningsspel på mitten. Götaholm skapade lite halvchanser i första halvlek då Abdi kunde vända upp med boll och ta sig förbi sin gubbe. Det skapades två sådana chanser när Abdi kom in i straffområdet och tog sig ner mot kortlinjen men Götaholm hann inte riktigt fylla på in i straffområdet och skotten/passningarna smet utanför den bortre stolpen.

Götaholm kunde även ställa om några gånger då man vann boll på mitten och sedan hitta Shafie eller Tobbe på kanterna men det blev ingen utdelning. Rasta hade även ett bra volleyskottläge utanför straffområdet.

Mackan hade det relativt lugnt i Götaholms mål. Kroken lyckades bita sig fast utanför Götaholms straffområde några gånger ofta tack vare duktige Söder. Även Johan Hellenäs oroade med sina löpningar och var på väg igenom några gånger.

Båda lagen hade några hörnor och även frisparkar på mitten då det lyftes upp en hel del folk och bollen slogs mot målvakten.

I slutet av halvleken kunde dock Kroken ta ledningen. En Krokenspelare tog sig ner mot hörnflaggan och lyckades trots hårda uppvaktning av flera Götaholmsspelare få till ett inlägg. Inlägget gick över Freddan och landade hos Magnus Elf som drog till. Skottet var inte jättehårt men dock blev det välplacerat och slinker in nere vid stolproten. Mackan får sånär fingrarna på bollen.

Lite slarvigt av Götaholm då väldigt många spelare hamnar nere vid hörnflaggan och dessutom tillåts Krokenspelaren att leverera inlägget.

1-0 till Kroken i halvtid i en jämn match med mycket kamp.

En bit in i andra halvlek börjar Götaholm att trycka på för en kvittering och Kroken faller tillbaka lite, antingen medveten för att försvara ledningen eller möjligen att de började bli trötta. Krokentränaren Ray Pantzars mantra "vila hemma" behövs knappt då större delen av laget ligger på rätt sida.

Götaholm trycker alltså på för en kvitteringen och då blir det ytor för Kroken att kontra på. Söder är självklart tacksam att lyfta upp bollar på då han sällan blir av med den. Johan Hellenäs växte i andra halvlek och var ett orosmoment med sina löpningar och väldigt svår att ta bollen ifrån.

Götaholms tryck resulterade i en hel del mer eller mindre farliga chanser. Abdi har ett bra lobbläge när Krokens målvakt Patrik Linné kommer ut men bollen landar bakom målet. Rasta har ett skottläge utanför straffområdet men får ingen bra träff. Robin Larsen kom in på topp och Felix flyttades upp som vänstermittfältare. Edvardsson hittade Abdi med en djupledsboll och han försökte hitta Rasta med en pass snett-inåt men en Krokenspelare är före. Felix har ett skott som täcks inne i straffområdet.

Vid ett tillfälle studsar bollen runt i Krokens straffområde och skott täcks och bollen nickas mellan spelare. Till slut hamnar den hos inbytte Matte som drar in bollen mot mål igen på volley. Bollen dyker ner mot bortre stolpen där Rasta dröjt sig kvar och han slänger sig fram men når inte bollen. Robin Larsen hade även en riktigt bra nickchans efter en hörna eller möjligen frispark men får ingen bra träff.

Kroken hade som sagt en del kontringar och Söder hade en bra chans att avgöra matchen när kan tar sig in i straffområdet och hittar ett skottläge med vänstern men Mackan gör en fin räddning. Även Johan Hellenäs är på väg igenom men kan stoppas upp.

Götaholm lyfte självklart mycket långt i slutet men Krokens duktiga backlinje stod emot.

I den 85:e minuten avgörs matchen då en lång utspark hamnar utanför Götaholms straffområde. En av Götaholms backar (Filip?) försöker täcka hem bollen samtidigt som Mackan tror att den ska studsa in i straffområdet så han kan ta den. Mackan bestämmer sig dock för att kliva ut och sparka bort bollen men missar tyvärr hela bollen och inte helt oväntat kan måltjuven Jonas "Söder" Söderström hinna dit och retfullt rulla in bollen i mål. Ridå ner...

Sett till chanserna borde Götaholm ha fått bättre utdelningen men Kroken gjorde en riktig kämpainsats och vann rättvist, gör man inga mål vinner man inga matcher. Just mot ett sådan fysiskt lag som Kroken märktes det att både Victor och Natti saknades.

Annars var det bra kamp och bra stämning på planen. Det känns alltid dagen efter 90 minuter mot Olskroken...

Domaren bjöd även på några gobitar. Ljungan fick ett gult kort efter en tackling som träffade bollen (och motståndaren) och vid ett liknande läge när Matte blir tacklad valde domaren att fria. Matte var inte sen med att påpeka detta varpå domaren svarar att: Du får inte frispark eftersom du står och väntar på bollen och inte möter den! :-)

I slutet ska även Kroken ha en solklar frispark då Freddan går hårt in i en duell men domaren friar med motiveringen till Krokenspelaren att "du sökte upp den situationen själv"

Hmm, man får alltså varken vänta på bollen ELLER söka upp situationer ;-) 

Götaholm
får ta nya tag och ibland kan det vara bra med en väckarklocka...



FC Bosona tog sin fjärde raka seger i en svängig match mot Lekstorp. Bosona inledde bäst och kunde även ta ledningen efter 20 minuter genom Betim Bajrami (hans första mål för säsongen). Elaka ryken säger dock att skottet egentligen var ett misslyckat inlägg, men alla mål räknas ;-). FC Bosona kan gå till halvtidvila med en 1-0 ledning. En bit in i andra kan Robert Söderberg göra två snabba mål och ge LIF ledningen efter fint spel. Det dröjer dock inte länge förrän Bosonas mittfältsgeneral Darmin Muslimovic kvitterar.

Bosona gör även 3-2 genom Haris Memisevic (även hans först för säsongen) då han fri med målvakten skjuter stolpe in. Båda lagen har bud på fler mål då LIF har en boll i ribban och Bosona en i stolpen...

Ännu en tung förlust för Lekstorp som inte riktigt har med sig marginalerna än så länge...

LIF har dock gjort klart med ett nyförvärv. Det är 18-årige målvakten Kim Granqvist som återvänder till klubben efter en sväng i Lerum. Om inte Götaholmaren är helt ute och cyklar har han även brorsan Robin i klubben. 



I onsdags tog Gårda BK sin första seger för säsongen i en helt galen tillställning mot Öjersjö IF. Matchen började direkt med mål av Gårdas La Verghetta och efter 30 minuter stod det 3-3, efter bland annat två självmål!

Gårda gick upp till 5-3 innan Mattias Liljenbring reducerade men ett andra mål av La Verghetta och ett 7-4 mål av Omid Larizadeh fixade segern för Överåslaget.

Lagen bytte nu plats i tabellen och ÖIF ligger nu näst sist och har en hel del att fundera över. Sedan vinsten i premiären har det blivit sex raka förluster!



I onsdags tog United Africa en väntad seger över Elisedal men EIS stod upp riktigt bra. Lagkapten Matthew Bell gav laget ledningen efter 25 minuter men UAFC kunde dock kvittera nästan direkt genom Gilbert Mensah. Gamle Västerspelaren Eddy Osagie såg sedan till med två mål i andra halvlek att United Africa stannar i toppen.

Fortsatt tungt för Elisedal och det hjälper väl inte riktigt att de två nästa motståndarna heter Croatia och FC Bosona...



Marieholm fortsätter att ösa på framåt och laget snittar otroliga 5 mål framåt per match! Självklart hjälpte 13-0 vinsten mot Elisedal i förra omgången men likväl imponerande. Marieholm gick ganska snabbt upp till 2-0 innan Jidegren (hans fjärde för säsongen) gav Björndammen lite kontakt. 6A-skytteligaledare Fidan Hyseni gjorde dock ett mål på varje sida om halvtidspausen och gav Marieholm en 4-1 ledning. Walid Shaat lyckades på fyra minuter att göra 5-1 och få två gula kort och bli utvisad! Ordvitslegenden Arne Hegerfors undrar om det möjligen var så att han fick kort för tjaat ;-).

BBK får se upp nu när Gårda verkat ha kommit igång. Marieholm fortsätter att imponera och är nu uppe i serieledning. Mycket tack vare målfirma Ceesay/Hyseni som gjort 20 mål tillsammans.



Götaholmaren såg första halvlek av denna match som Croatia till slut kunde vinna med 3-1. Croatia började piggast med sitt kortpassningsspel och Västkusten kändes inte riktigt på tårna. Redan efter 5 minuter gör Croatia 1-0 genom Boris Lesic. Han slår en frispark från kanten som går förbi alla spelarna och VBK:s målvakt och in vid bortre stolpen.

VBK har lite halvkontringar och har några skottlägen utanför straffområdet men det är Croatia som för matchen. 2-0 kommer efter att en frispark lyfts in i straffområdet. Det blir lite tumult och bollen är uppe i luften och kan sedan nickas in i mål precis vid mållinjen av Fitim Aliu. Västkustenspelarna var inte helt nöjda med domaren i det här läget och vill möjligen ha det till offside eller deras frispark.

Precis innan hade VBK haft en riktigt bra chans då ett skott utifrån är på väg mot krysset men Croatias målvakt får upp en hans och gör en superräddning!

I andra halvlek har Croatia ett par frilägen och borde ha punkterat matchen. Istället ger Erik Lukacs VBK hopp genom att göra 2-1 i den 70:e minuten. Bara några minuter senare kan dock Lesic avgöra helt med sitt andra mål. VBK:s målvakt missbedömmer en frispark vilket gör att Lesic kan nicka in bollen i öppet mål.

VBK har nu två raka förluster och tappar lite mark till den absoluta toppen. Där återfinns ett Croatia som efter två förluster i början nu har 5 raka vinster!

----------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm hade en lätt träning i dag med ganska många återbud. Micro, Robin och Gurra springer Varvet idag och Ljungan tog en roadtripp neråt landet bland annat. Det blev en ganska jobbig spelövning med väggar där Lillen var tvungen att hoppa in och han bjöd på en och annan slaskyttersida och den klassiska "ropfinten". Han ropade till Sebban men bollen hamnade någon helt annanstans ;-).

Träningen avslutades med spel och efter ett lika reslutat var matchen tvungen att avgöras på straffar (förlorande lag var tvungna att rulla bort det ena målet). När alla slagit varsin straff var det fortfarande lika och skiljestraffar avgjorde. Tony hade inte nerverna under kontroll och bollen tog i ribban. Rasta klev nu fram och avgjorde matchen med en riktig luring som lurade Aleks ;-)

Efter träningen blev det lite fotbollsgolf för vissa med blandat resultat, bröderna Petersson hamnade i topp även om Tobbe fuskade ;-)

I morgon blir det lite skytteliga, sammanfattning av den sjukt jämna serien och lite annan go statistik...

#6

Kommentarer
Postat av: Öif

I öjersjös match var det inte liljenbring som gjorde 5-4 målet utan petar Bojovic. Förbundet har skrivit fel

2011-05-25 @ 19:03:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0