Matcher, matcher, matcher

Götaholmaren ligger lite efter i matchrapporteringen från omgång 5 och så blir det ibland. Vi försöker ta igen det nu:

I onsdags drabbade United Africa FC och Lekstorps IF samman på Kviberg. Ett UAFC som var obesegrade innan matchen mot ett LIF som blandat och gett lite i inledningen.

Det är United Africa som börjar bäst och kan även ta ledningen i början av matchen genom snabbe Calvin OkaforLekstorp går bort sig i försvarsspelet. Okafor är även ytterst nära att göra 2-0 men skottet tar i stolpen. LIF höjer sig försvarmässigt i resten av halvleken men skapar inga heta chanser framåt.

En bit in i andra halvlek står dock Lekstorp för en galen målexplosion då laget gör tre mål på åtta minuter! Christoffer Fredriksson nickar mycket snyggt in kvitteringen efter en fint slagen frispark från Marcus Johansson. 2-1 görs av Robert Söderberg efter en retur på ett distansskott från Alexander Ivarsson. Ivarsson spelar även fram Marcus Johansson som kan förvalta sitt friläge fram till 3-1.

United Africa kommer dock tillbaka och med sitt fjärde mål för säsongen reducerar Okafor till 2-3. I slutet av matchen skapar UAFC ett riktigt tungt tryck mot Lekstorps mål men LIF lyckas hålla undan (dock fyra gula kort sista delen av matchen) och får även några halvchanser på kontringar men utan att göra mål.

Lekstorp har nu lite häng på toppen igen och har ju faktiskt bara en förlust i serien. UAFC är ju fortfarande i allra högsta grad med, särskilt med tanke på att de fortfarande inte spelat sin match från omgång 3.

HÄR hittar ni LIF:s matchrapport.

Inte så mycket att säga om då matchreferatet hittas i förra inlägget. Som sagt en dålig första halvlek av Götaholm följdes upp av en lite bättre andra där man kunde kvittera genom ett kanonmål. Hawaiifotboll i slutet där båda lagen hade chanser att avgöra men 2-2 kändes rättvist. Gårda kommer helt klart att klättra uppåt i tabellen. Götaholm får fundera över vad som gick snett i första halvlek men ta med sig det positiva från den andra.

Två lag som inlett serien riktigt bra möttes i torsdags i en riktigt galen tillställning. När krutröken lagd sig stod Västkusten som segrare med 5-4!

Matchen inleddes med att Västkusten i vanlig ordning försökte hitta sitt spel med mycket kortpassningar och rull inom laget. Gräsmattan på Lövgärdesplanen var dock väldigt gropig på sina ställen och detta resluterade i att passningsspelet blev lidande. Marieholm började matchen bäst då man satte press på Västkusten som oftas misslyckades med sina försök att spela sig ur situationerna. Marieholm kan vinna boll högt upp i banan och gå till anfall och den första heta chansen är också hemmalagets. En Marieholmshörna blir riktigt farlig men utan att bollen hamnar i nätet. Västkusten var inte på tårna i försvarsspelet och Marieholm kunde komma till flera avslut, dock inga som resulterade i mål.

Västkusten har bättre utdelning då laget gör mål på sin första chans i matchen. En kontring leder till ett avslut utanför Marieholms straffområde men skottet fastnar på en Marieholmsförsvarare. Han försöker dock vända bort Västkustens Rachid Hersi men detta misslyckas och Hersi kan chippa in bollen i mål. Inte helt rättvist i detta läget av matchen men det är målen som räknas.

VBK höjer sig nu och börjar skapa fler chanser, bland annat en boll som tar insidan av stolpen. Efter en kvart tilldöms laget även en straff. VBK:s lagkapten för dagen, Pouyan Babr, sätter den hårt och säkert och plötsligt står det 2-0 till Västkusten. Halvleken fortsätter i VBK:s favör och laget blandar lite kortare spel med längre bollar och det dröjer inte länge förrän även 3-0 kommer. Efter ännu ett stolpskott kan Edmond Shala slå in returen. VBK slappnar nu av lite i tron om att matchen är avgjord och Marieholm kan börja anfalla igen, dock utan att skapa några jätteheta chanser. Precis innan halvtid får dock Marieholm en straff efter en handssituation. Straffen slås säkert i mål av Marieholms lagkapten Toni Ceesay.

I början av andra halvlek verkade Västkustenspelarna lite passiva och bekväma i sitt jobb och Marieholm öser på framåt med mycket folk. VBK har några kontringsförsök men inga mål åt något håll i början av andra halvlek. I minut 70 får dock Marieholm in en reduceringsboll genom Abdulahovic efter passivt försvarsspel av Västkusten i eget straffområde. Av bara farten kvitterar Marieholms Secilmis till 3-3 minuten senare!

Marieholm har nu segervittring men VBK höjer sig ännu en gång och Erik Lukacs kan göra 4-3 efter ett friläge och en läcker tunnel. Marieholm flyttar nu fram ännu mer spelare och med fem minuter kvar kan VBK kontra in 5-3, även denna gång var Lukacs sist på bollen. Det sista som händer i matchen är att Ceesay kan göra sitt andra mål för dagen efter en tilltrasslad situation men närmare än så kommer man inte.

Västkustens tränare Kenneth Lindfors var självklart nöjd med vinsten men tyckte att det blev för avslappnat efter 3-0 och alldeles för passivt i eget straffområde. Marieholm gav aldrig upp och har en hel del duktiga offensiva spelare. Lindfors var speciellt nöjd med att många spelare klev fram då några av de vanligtvis tongivande spelarna saknades (ordninarie kaptenen Aamir Fouad, Daniel Emring och Jonas Karlén). Det ska tilläggas att duktige Fidan Hyseni (5 mål hittills) inte fanns med för Marieholm.

Västkusten visar att man på allvar vill vara med i toppen och laget leder serien efter fem omgångar. Marieholm kommer säkert också att återfinnas där upp, många mål blir det iallafall när laget spelar. 18 framåt och 15 bakåt på 5 matcher!

Björndammen tog en stabil seger mot jumbon Elisedal och återfinns i mitten av tabellen. Målmässigt hängde dock Elisedal med ett bra tag. Degerforsförvärvet Olle Kristhammar gav dock BBK ledningen efter tio minuter men Mattew Bell slog in en straff för EIS precis innan halvtid. Halvvägs in i andra halvlek gör Björndammen tre snabba mål och kan avgöra matchen. Elisedal sjunker allt djuper ner och tyvärr för deras del känns det som division sju närmar sig med stormsteg även om vi bara befinner sig i början av serien. BBK däremot verkar ha höjt sig ordentligt och fått in lite nytt blod (bland annat tvåmålsskytten Kristhammar).

I går spelades även matchen mellan FC Bosona och Olskrokens IF. Bosona saknade två tunga namn då både Darmin Muslimovic (tre mål förra matchen) och duktige Haris Memisevic inte fanns med. Kroken har haft en hel del att tänka på efter genomklappningen mot Croatia i förra omgången.

Det var hemmalaget FC Bosona som tog tag i matchen direkt och öste på full fart framåt. FCB kunde även göra 1-0 ganska tidigt när snabbe Elvin Motovac kunde ta sig igenom. Det är även bud på fler mål från Bosona som bränner några riktigt bra målchanser. 2-0 målet kommer dock när Samir Abaz slår in en retur. Dzani Hodovic hade sedan ett jätteläge att göra 3-0 men istället reducerar Olskroken efter en tilltrasslad situation där bollen till slut dunkas in mellan benen på Bosonas målvakt. Förbundet har inte lagt upp matchrapporten men det luktar måltjuvsmål lång väg, det vill säga Jonas Söderström, men vi får se. Kroken höjde sig iallafall efter detta och skapade ett par bra chanser innan halvtid men utan att göra mål. Bosona fick även stuva om i laget lite till andra halvlek efter ett par skador.

I andra halvlek backar Bosona hem och försvarar sig och bjuder inte alls på det spelet vi är vana vid. Olskroken trycker på men Bosona ligger rätt i sina positioner. Kroken har ett par distansskott men inte mycket mer trots mycket boll. Bosona låg mest på kontring och fick ett par riktigt bra chanser, bland annat ett friläge, men inga mål. I slutet får Bosonas Mirza Dervisevis sitt andra gula kort och får lämna planen men Bosona kan hålla undan och vinna sin andra raka medans Kroken efter en bra start på säsongen nu har två raka förluster.

Bosonas matchrapport hittas HÄR.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Just nu är andra halvlek igång mellan Croatia och ÖjersjöGamlestadsvallen, en match som avslutar den femte omgången. Utan att veta hur matchen ser ut känns Croatia som favoriter men med tanke på hur jämn serien har varit är inget säkert längre!

Mer om den matchen imorgon och som vanligt sammanfattas omgången i morgon eller på måndag...