Tillbaka i topp!



Götaholm hade fått ändra om en hel del då flera spelare saknades av olika anledningar. Felix jobbade (dock inte skadad) och Victor jobbade också men dras fortfarande med sin "frisbeeskada". Ljungan vilade på grund av sin onda axel och både Koffe och Natti saknades på grund av sjukdom. Shafie spelade dock trots kommande tentor. Startelvan såg då ut så här:

Mackan
Freddan-Filip-Matte-Tony
Shafie-Martin J-Rasta(C)-Edvardsson-Tobbe
Abdi

Bänken:
Freddie
JK
Robin

Även Björndammen saknade en del spelare. Varken Olle Kristhammar (3 mål) eller Rasmus Lihnell (2 mål) fanns med.

Götaholm börjar för en gångs skull ganska piggt och tar tag i spelet. Gräsmattan var dock både hård och ojämn och därför blev kortpassningsspelet för båda lagen lidande. Götaholm varierade dock spelet med både lite kortare passningar och även lite längre upp på Abdi, som oroade direkt. Även om BBK:s innermittfältare (med det underbart långa namnet) César August Custodio De Melo vann nästan allt i luften vann Götaholm väldigt mycket andrabollar. Något som saknats i flertalet matcher innan.

Götaholm hade spelet och skapade en del chanser. Rasta hade en nick på ett långt inlägg från Freddan men fick ingen bra träff. Götaholm skapade säkert 6-7 hörnor under första halvlek och några blev halvfarliga. Abdi hade en bra chans efter en hörna men bollen rensas undan. Abdi hade även två halvfrilägen som inte heller gav utdelningen. 1-0 målet skulle dock komma. Filip stoppar ett Björndammenanfall och lägger bollen direkt i djupet över Björndammens backlinje och Abdi kan lobba in 1-0.

Mål kommer väldigt ofta i par och tyvärr för Götaholms del hände detta även denna matchen. Ett par minuter senare får BBK en frispark på mittplan som lyfts in i straffområdet där den dimper ner. Efter lite flipperspel hamnar den hos Thomas Vidberg som kan skjuta via Mackan in i mål. Misstänkt offside då Mackan låg framför Vidberg när han fick bollen och det kändes som det bara fanns en Götaholmsspelare mellan honom och målet. Hur som helst är det mål dömt.

Björndammen jämnar ut spelet lite och skapar lite halvchanser. En del inlägg och hörnor men inga rena målchanser. Götaholm avslutar halvleken med några hörnor men den slutar 1-1.

Första halvlek går dock till Götaholm som borde ha fått bättre utdelning på sina chanser, men sådant straffar sig och Björndammen tog tillvara på en av sina få chanser. Inget skönspel på det dåliga underlaget men lite rull ibland och bra adress på de längre bollarna.

Andra halvlek börjar lite avvaktande från Götaholm och Björndammen känns lite hetare. De hittar spel via mitten och lite spelväningar och får en del hörnor. De har ett par farliga nicklägen som dock missas. Minuterna tickar på och Götaholm jämnar ut halvleken och börjar skapa chanser igen. Tobbe har en hel del boll på sin kant och kan komma till inlägg en del. Rasta har ett skott efter en hörna som dock täcks undan. Det dröjer dock till dryga kvarten kvar innan Götaholm tar ledningen igen. Rasta lägger en boll i luften mot Abdi som kan ta emot och hålla undan sin gubbe. Edvardsson fyller på utanför straffområdet och får bollen men istället för att skjuta hittar han tillbaka med bollen till Abdi som kan ta med bollen och placera in 2-1!

Björndammen
flyttar nu upp lite folk och Götaholm skjunker ner och säkrar lite. Det blir dock mycket långt från Björndammen och det nykomponerade mittbacksparet Filip & Matte löser det. Götaholm får nu mer ytor att anfalla på och skapar mer chanser. Abdi kommer runt på kanten och in i straffområdet men väljer att skjuta istället för att spela en framrusande Rasta i mitten. Högre makter straffar dock Abdi direkt då han får kramp. Enligt egna uppgifter är det första gången i sitt liv som Abdi fått kramp och han tänker aldrig springa så här mycket igen ;-).

In kommer istället super-sub Freddie Wedberg. Efter att varit på planen i bara några minuter avgör han matchen med sitt 3-1 mål. Ett långt inkast från Freddan går över alla och studsar en gång innan Freddie kan nicka in bollen i mål!

Björndammen skickar upp ännu mer folk och Matte drar iväg en boll mot Freddie vid mittplan men både han och hans motståndare missar bollen och bakom kommer Tobbe farande. Tobbe drar rakt mot mål och kan snyggt dra den utrusande målvakten och rulla in bollen i mål.

En riktigt skön seger och stundtals bra spel, särskilt med tanke på det nykomponerade laget. Björndammen kämpade på och Götaholm fick slita hårt för att ta en trepoängare. Sett till målchanser känns det rättvist med en Götaholmsseger och laget är åter igen i serieledning.



I kvällens andra match var Götaholmaren helt ute och cyklade då man trodde på Gårdaseger. Olskroken vann slaget om Överåsvallen och vände sin negativa trend. För Gårda ser det fortsatt tungt ut med bara en pinne på sex matcher.

Måltjuven Jonas Söderström gav Kroken ledningen efter 13 minuter och läser man klubbens gästbok verkar han även vara ute efter Martin Karlssons 3-0 mål! Om inte Götaholmaren minns helt galet hände detta även i någon av de första omgångarna. Men är man måltjuv så är man ;-). Det gäller ju att hänga på Marieholmduon Hyseni & Ceesay i skyttetoppen...

Styrkebesked av Kroken dock och riktigt jobbigt för Gårda. Mer om den här matchen lär komma imorgon då det säkert dykt upp ett referat på Krokens sida...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vad ska man säga? Att Marieholm skulle vinna var det väl inget snack om men att det skulle bli 13-0 känns ganska ofattbart. Toni Cessay stod för fyra mål och Fidan Hyseni för tre. Den stora frågan är dock om Elisedal kommer att fullfölja serien efter detta? Sex raka förluster och 5-34 i målskillnad.

Vi får hoppas att de löser detta...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Västkusten - United Africa 0-3 väntar Götaholmaren fortfarande på både matchreferat och matchrapport från förbundet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon möts Lekstorps IF och Croatia Göteborg (Lekstorpsvallen 19.00) och frågan är vilket av lagen som kommer att drabbas av fredag den 13:e otur? Efter två inledande förluster har Croatia rykt upp sig och vunnit tre raka. Inte nog med detta, duktige Boris Lesic är nu tillbaka i laget och finns med i truppen i morgon. LIF har skrapat ihop åtta poäng på fem matcher men har bara förlorat en match och i förra omgången slog man tidigare obesegrade United Africa.

Det kommer säkert bli en hårt fight men Croatia känns lite hetare med sina tre raka vinster...

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0