Stures Cup

Gårdagen tillbringades i GråboGötaholm deltog i turneringen Stures Cup (efter Sture Pettersson som var med och bildade klubben 1964) som LekstorpS IF arrangerade.

Närmare än så här kom inte Götaholm prisbordet...

Om vi börjar med Götaholms insats så är det väl inte mycket att hänga i den berömda julgranen. Så här i efterhand hade vi behövt ett par gubbar till. Alla som varit och tränat på sistone blev tillfrågade så det var inget medvetet val att ta med så få spelare. Det hade ju känts tråkigt att behöva dra sig ur. Hursomhelst så såg laget till sist ut så här:

Mackan
Freddan
Felix
Rabih
Rasta
Tobbe
Ali
Freddie

Matte
dök aldrig upp på samlingen. Han hade dock varnat att detta kunde inträffa så det var en liten chansning. Så när turneringen började så hade GBK två avbytare. Tidigt i den andra matchen sträckte sig dock Freddie så illa att han inte kunde spela mer på hela dagen.

Freddan, Tobbe och Freddie vilar mellan matcherna.

Götaholm vann dock sin första match då IF Mölndal besegrades med klara 6-3 efter att Felix inlett målskyttet. Freddan stod dock för matchens snyggaste mål, det var i och för sig i egen kasse då hanh chippade bollen över Mackan. Mackan blev dock målskytt då han slog in en straff! Tyvärr blev detta dagens enda vinst.

I den andra matchen blev det storstryk mot Säve SK med 1-7. Med bara en avbytare så orkade helt enkelt inte Götaholm. De två avslutande gruppspelsmatcherna gick hyfsat ändå. Hyppeln blev för svåra och Götaholm föll med 2-4 men det blev en pinne mot Lekstorp 1 efter två frisparksmål av Tobbe.

IF Mölndal blev gruppens stryklag och förlorade alla sina matcher och eftersom de fyra bästa lagen gick vidare till kvartsfinal så klarade sig Götaholm.

Där ställdes man mot Lekstorp 2 som hade vunnit sin grupp. Götaholm var väl med de första fem minuterna innan Sebastian Fransson kunde ge LIF ledningen. GBK föll sen ihop och det var väldigt många trötta ben. Tyvärr rann det iväg till 0-7 vilket var tråkigt. Freddan fick iallafall tunnla en LIF-spelare...

Götaholm tar igen sig.

Grupp 2 vanns som sagt av LIF 2 som hade ett riktigt bra lag, förutom Fransson, så hade de bland annat Emil Syrén i målet och stabila backar i Johan Hedström och Daniel Lübbe, duktige Robert Söderberg, Alfred Lindberg och rutinerade Niklas Eliasson.

I grupp 2 återfanns även två andra 6A-lag, nämligen FC Bosona och Björndammen. FCB hade med ett bra lag med bland annat All-Starmittfältaren Benjamin Grozdanic, Elvin Motovac, Almedin Babcic i målet och sen hade även den rutinerade räven Sean Grebovic glidit med på ett hörn. Det verkade även vara med några nya intressanta spelare.


Bosona värmer upp.

För Björndammen gick det tyngre och laget blev sist och tog sig inte vidare. Götaholmaren fick dock reda på det senaste från BBK:

-Lars Bernfjord slutar som tränare och även de andra ledarna kliver ner.
-Duktige Alexander Felin lämnar BBK för division 5-laget Härryda.
-Olle Kristhammar (som kom från Degerfors) ska troligtvis testa högre upp. Sävedalen sägs det.
-Möjlig ny tränare kan vara Cesar De Melo som har spelat i BBK (tror inte han spelade så mycket i år dock). Han kommer dock troligtvis inte vara ensam tränare.

Så lite tunga tapp för BBK men det ska även ha varit en del intressanta nya spelare på ingång.


Björndammen funderar över vad som gick snett...

Självklart snackade även Götaholmaren en hel del med hemmalaget och bland annat Ingemar "Ingo" Holm. Läget i LIF verkar riktigt bra, särskilt med tanke på hur det såg ut för ett år sedan. Enligt Ingo var det riktigt nära att seniorverksamheten lades ner helt.

Som sagt hade LIF med de flesta spelarna i sina två deltagande lag. I LIF 1 återfanns Daniel Jonasson som lämnade LIF för Floda inför säsongen. Nu verkar han vara på väg tillbaka till Lekstorp. Ett riktigt stabilt nyförvärv i så fall. Jonasson var bäste målskytt för LIF 2010. Möjligen konkurrerar han även med Tobbe i Götaholm om seriens grinigaste spelare. Jonasson själv hävdar dock själv att han lämnat detta bakom sig och mognat. Den som lever får se ;-).

Duktige Johan Persson som kom till LIF från Lärje men sedan blev återkallad kommer med största sannolikhet inte att spela för LIF nästa säsong då han numera befinner sig i Dalarna. Om det inte funkar där och han skulle återvända till Göteborgstrakten så har han lovat att spela med LIF.

Några LIF-profiler saknades dock. Marcus Pätsi drällde in med en hamburgare efter ett tag. Enligt rykten var han tvungen att läsa klart Zlatans bok. Han dementerade dock att det skulle ha varit en ljudbok.

Lagkapten Robin Granqvist var inte heller med eftersom han befinner sig i Kenya och verkar ta dagen som den kommer. Om han värvar några nya spelare till LIF återstår att se, dock verkar ju klubben klara sig bra ändå, utan både kenyaner och Granqvist själv...

Lillebror Kim var inte heller med och det verkar som han kommer att bli utlånad nästa säsong.

En annan LIF-profil som inte var med under dagen var Danny Höglund. Detta hindrade dock inte honom från att senare på kvällen dyka upp på Bryggeriet. Det är dock klart att Höglund fortsätter i LIF, han har haft lite funderingar på pendlandet då han bor i Frölunda men nu har han alltså bestämt sig för att satsa vidare i klubben.


Mr Sunshine, Daniel Jonasson, tillbaka i den gröna LIF-tröjan.

Om vi återgår till själva turneringen så slogs ju alltså Götaholm ut av LIF 2 i kvartsfinalen. LIF 1 vann också sin kvartsfinal mot Nol där Marcus Gylling satte ett par strutar om inte Götaholmaren minns helt galet.

Säve och Sjövik gick en riktig holmgång i sin kvartfinal och den matchen avgjordes på straffar. Där var Sjövik det starkare laget.

I den sista kvartsfinalen borde då FC Bosona ha besegrat Hyppeln.

LIF 2 vann sin semifinal över 6A-kollegan FC Bosona. Även den matchen gick till straffar och Johan Hedström avgjorde genom att dunka upp den avgörande straffen i krysset! Detta är dock enligt honom själv så man kanske får ta det med en nya salt...

LIF 1 slog Sjövik i den andra semifinalen och det blev alltså en ren Lekstorpsfinal!

Där vann det topptippade LIF 2!

Det vinnande LIF 2-laget. Laget (inte i ordning): Emil Syrén, Johan Hedström, Robert Söderberg, Daniel Lübbe, Ragnar Nilhag, Alfred Lindberg, Sebastian Fransson, Niklas Eliasson, Martin Dahlström, Niklas Berglind och Richard Mattsson.

Här kommer lite blandade bilder från dagen:


Utan ost 35:-, med ost 40:-

Hyppelnspelare och domare Peter Anderssons mage.

För liten väst eller har domare Andersson gymmat? Marcus Gylling latar sig i bakgrunden.

Herr Grebovic

Sjövik-FC Bosona.

LIF 1 - Hyppeln

Mer LIF 1 - Hyppeln.

LIF 1 med bland annat Marcus Gylling och Jonathan Valli Pätsi. Exakt vad Gylling gör vet vi inte?

Det gick hett till mellan Säve och Hyppeln. Anledningen till att det inte finns några flaskor i stället är för att #2 precis sparkat iväg alla. Domaren var väl så där nöjd med det...

Hyppeln

Lite FCB-uppvärmning med Almedin Babacic i spetsen.

Mackan och Rabih.

Lillen och Bergums Nicklas Westman som valde att spendera lördagen på Stures Cup.

Bröderna Bus...

--------------------------------------------------------------------------------

En liten fågel viskade även att Croatias Alexander Nylin har tränat med Gårda BK. Gårda skulle få ett riktigt All-Starmittfält med Nylin och La Verghetta på varsin kant!

Roligaste kommentaren stod Sjöviks tränare för när han sågade sitt lag: Ni spelar som ett gäng vandrande pinnar!

Det var allt!

#6


Kommentarer
Postat av: !

Daniel Jonasson är inte någon enstaka series grinigaste spelare! Han är världens grinigaste spelare!

2011-11-13 @ 21:23:09
Postat av: Daniel

Man tackar, skönt att man inte är bortglömd. Lite tråkigt att inte veta vem som skriver dock.

2011-11-14 @ 10:55:46
Postat av: Robin

Tycker det bästa ar att Daniel fick smeknamnet Sunshine! Nagot jag fatt leva med i manga ar men vill Daniel ha nr 9 far han ta det namnet med:)

2011-11-16 @ 12:24:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0