Fredagens matcher...

Ett taggat Gårda tog ner Björndammen på jorden igen och vann med 4-0 i en stundtals het och händelserik tillställning. Det verkade som Gårda startade med samma startelva som i premiären mot Olskroken, förutom att Roberto Cattaneo vaktade målet i den första halvleken. Björndammen hade gjort en del ändringar i sin elva och Mattias Palmqvist, Ivan Boberg Jovanovic, Navid Parsa och Richard Nordlinder klev in från start. Om nu förbundets matchrapport stämmer.

Matchen började dock lite trevande från hemmalagets håll och Björndammen har lite chanser. Precis i början blir BBK:s matchhjälte från premiären, Rasmus Lihnell, fälld av Gårdas målvakt Roberto Cattaneo. Frilägesutvisning tyckte väl BBK och Gårda hade nog inte klagat om domaren tagit upp det röda. Nu blev det dock inte så och Cattaneo fick bara en ostskiva och BBK fick en frispark, som blev resultatlös.

Efter detta tar Gårda över spelet och Sebastian Fernberg kan ge Överåslaget ledningen med 1-0.

Precis i början av den andra halvleken kan Sebastian Gokah göra 2-0 och efter detta har inte Björndammen så mycket att säga till om. Detta trots att Gårda drog på sig två röda kort i den andra halvleken! Peter Carlsson blev frilägesutvisad efter lite missförstånd mellan honom och Richard Chang Hunter (som stod i den andra halvleken) och Josef La Carrubba fick sitt första gula i minut 70 och sitt andra i minut 88. Sebastian Fernberg hade dock ökat på till 3-0 redan i den 60:e minuten och Christopher Bratt hängde in fyran i den 87:e.

Björndammen hittade aldrig något riktigt spel och försökte mest hitta den långa bollen men Gårda hade koll på detta. Defensivt var det inte alls lika skärpt som i premiärmatchen mot Öjersjö och Gårda var först på bollarna där.

I kvällens andra match så höll Lekstorp för favoritskapet och slog Marieholm med 3-0. Matchrapporten är inte inne ännu på LIF:s hemsida men det verkar som Marcus Pätsi klarade trycket från ett helt samhälle och han levererade direkt med två målgivande passningar och ett eget mål.

Kapten Robin Granqvist klarade sig utan kort och en flygande gris har även siktats utanför Gråbo. Så undrens tid är inte förbi. Vilken klass Danny Höglunds grillning höll har inte Götaholmaren någon information på ännu, men vi jobbar på det...

Götaholmaren berättade ju att Marieholm ännu en gång står utan målvakt då Pierre Berg lämnat pga av jobb. Ännu mer trubbel för MBoIK blev det då dagens match spelades utan viktige Fidan Hyseni då han skadade foten under en b-lagsmatch. Enligt de första läkarrapporterna kan de röra sig om två månaders vila.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Götaholm är väldigt nära ett riktigt stabilt nyförvärv, det är bara detaljer som återstår och förhoppningsvis kan spelaren presenteras de närmaste dagarna...