WE ARE GÖTAHOLM!



På femte försöket kan Götaholm äntligen besegra Västkusten och att det kommer i en premiär efter en turbulent försäsong gör ju inte saken sämre!

Om vi tar det från början så ställde Götaholm upp med följande lag:

Aleks
Freddan-Rabih-Filip-Tony
Rasta(C)-Pedro-Shafie-Hassan
Tobbe-Sanan


Bänken:
Freddie
Abdi
Nico
Koffe
Johan


Matchinledningen började ganska jämnt och båda lagen rullade lite boll på sina egna planhalvor. Götaholm ligger bra i sina positioner och Filip och Rabih löser de lite längre bollarna som VBK försöker lägga bakom Götaholms backlinje mot Martin Delmoro. När VBK rullar så ligger Shafie och Pedro bra med på mitten.

Götaholm hittar lite spel och fina kombinationer. Rasta, Sanan och Tobbe hittar lite spel på fötterna och Tobbe blir fälld när han trampar runt på kanten. Frisparken blir farlig men Rasta får ingen riktig träff på nicken. Även Hassan får en del boll att jobba med och kommer till lite inlägg.

VBK skapar en del halvchanser med en del distansskott och inlägg. Även VBK hittar fina kombinationer men inget som leder till några jättechanser.

Efter lite mer än en kvart tar dock Götaholm ledningen. Hassan hittar Sanan i djupled och han kan hitta in till Tobbe som kommer före målvakten och kan slaska in 1-0!

I ärlighetens namn kändes Sanan väldigt offside när han fick bollen men det ska väl sägas att det missades en hel del offsider åt andra hållet också. Delmoro hade ett par på sitt samvete.

Det dröjer inte länge förrän Götaholm ökar till 2-0. Götaholm bygger lite fint anfallsspel men till slut hamnar bollen hos Västkustens målvakt och hans rensning hamnar rakt på Rasta som kan nicka ner bollen till Tobbe. Slug som han är ser Tobbe att målvakten är långt ute och han lobbar in bollen med sin vänsterfot!

2-0 och Götaholm har tagit vara på sina chanser i en ganska jämn första halvlek. Både Sanan och Hassan är på väg igenom några gånger samtidigt som VBK skapar några halvchanser. Den farligaste när ett skott tar på Delmoro precis framför Aleks men bollen skruvar sig utanför. Kändes dock väldigt offside.

Götaholm föll lite väl långt tillbaka i slutet av halvleken och Adilson Lima och Mohamad Krayem kunde få lite mer bollar att jobba med på mitten.

2-0 i halvtid och det kändes som Götaholm hade bra kontroll på matchen efter en jämn första halvlek.

I den andra halvleken tar Västkusten över spelet totalt och Götaholm faller väldigt långt tillbaka. VBK flyttar upp laget rejält och går väl ner på en trebacklinje. Med en extra gubbe på mitten kan de rulla förbi Götaholm. Kobran Delmoro högg på allt i straffområdet och han fick ett par klara chanser som normalt resulterar i mål. Aleks växte till en jätte i målet med flera "Gigi-räddningar" och han släppte inga returer och kom ut bra från linjen.

De få gångerna Götaholm vann boll så blev det ofta lite för avgörande pass istället för att lugna ner spelet och använda de ytorna som skapades i och med att VBK flyttade upp laget.

Som sagt, VBK malde på med fint kortpassningsspel men laget kom mest runt på kanterna då det lysande mittbacksparet Filip och Rabih hade stängt butiken helt i mitten. Det blev mycket skott utifrån, ett par hörnor som blev halvfarliga och försök till djupledsspel, men då var Aleks bra med.

Götaholm lyckades kontra några gånger och Sanan får ett friläge som kan punktera matchen helt men VBK:s målvakt räddar.

Istället blir det inbytte Abdi som avgör när Nico smeker fram en djupledsboll som Abdi rullar in under målvakten!

Matchen kan väl sammanfattas som med att det var en jämn första halvlek med fördel Götaholm då man tar tillvara på sina chanser. En andra halvlek där VBK tar över helt men de kan inte omvandla bollinnehavet och chanserna till mål utan istället kan Götaholm avgöra helt.

Tyvärr för VBK:s del vinns inga matcher på bollinnehav men laget ska självklart ha credd för sättet de rullar boll på. Med detta sagt ska självklart inte Götaholm be om ursäkt för vinsten, fotboll går ut på att göra mål...

Det ska väl tilläggas att det blev ganska hetsig stämning ett tag och grinigt på sina håll. Så länge det inte går över styr (vilket det inte gjorde) så hör det ju till en premiärmatch!

Hela Götaholm gjorde en underbar arbetsinsats. Aleks får hålla nollan och Filip och Rabih gör en riktigt stabil match. Tobbe visar med sina två slaskmål att han blir att räkna med i sin nya roll som forward.

Götaholm får suga på den här karamellen ett tag och sedan börja fokusera på nästa match.

Rykten säger även att världens längsta dansk blev sugen att kanske snöra på sig dojjorna efter att ha hört om denna premiärvinst. Insiderkällor säger till och med att han kommer dumpa tjejen, säga upp sig från ICA och bara satsa på fotbollen!

---------------------------------------------------------------------------------------

När det gäller Croatia - Bokedalen imorgon så kom först uppgifter att Croatia hade lämnat WO, då de inte kunde få ihop spelare. Dessa uppgifter kom från Bokedalen.

Sen kom en vändning och nu verkar det som Croatia har fixat tillräckligt med spelare för att matchen ska bli av...

Dock verkar det ju inte vara någon optimal uppladdning för Croatia, iofs inte heller för Bokedalen då spelarna trodde på en ledig helg ett tag...

---------------------------------------------------------------------------------------

Öjersjö har ju kört någon form av italiensk mediabojkott, alltså en Silenzio ai stampa. Eller möjligtvis en Zlatan-Aftonbladet där Öjersjö är Zlatan medans Götaholmaren helt obefogat får vara Aftonbladet...

Nu har dock ÖIF släppt handbromsen ordentligt och visar upp en lista på nyförvärv som får QPR och Manchester City att se ut som snåla jävlar.

Här har ni de nya spelarna hos Öjersjö:

Robin Lejdfeldt (back) född 1988 (Veberöds AIF) (30 månadsövergång)
Daniel Jakobsson (back) född 1986 (Ellenö IK)
Sebastian Kögel (back/ytter) född 1988 (Sävedalens IF)
Oscar Wemmenborn (position okänd) född 1990 (Fjälkestads IF) (30 månads)
Emre Yilmaz (Ytter/forward) född 1985 (Björndammens BK)
Mikael Andersson (målvakt) född 1988 (Smögens IF) (30 månads)
Henrik Krook (innermitt) född 1981 (Lunden Överås BK)
Anton Petersson (mittback/forward) född 1989 (Sävedalens IF)
Rasmus Pihlqvist (back) född 1989 (Mölnlycke IF)
Daniel Möller (innermitt) född 1980 (Vedum AIS)
David Eriksson (innermitt) född 1984 (Tollereds IF)
Daniel Apell (mittback) född 1979 (Balltorps FF)
Apo Duman (innermitt/ytter) född 1983 (F.T.U)
Saim Duman (ytter/forward) född 1991 (F.T.U)
Alexander Wester (målvakt) född 1986 (kommit tillbaka efter uppehåll på 2 år)
Johan Zackrisson (innermitt) född 1986 (kommit tillbaka efter uppehåll på 2år)
Teodor Bretvold (mittback) född 1984 (Klubb okänd)

Herrejävlar, är Götaholmarens kommentar...

ÖIF har även tappat några gubbar:

Johan Andersson (huvudtränare) - (Öjersjö IF Juniorer)
Christopher Bishop (assisterande) - (Sävedalens IF Juniorer)
Viktor Axmalm (Sävedalens IF)
Momo Ahmid -(Flyttat till Dubai)
Viktor Marö - (Klubb ej klar)

Nytt är även att ÖIF testar ett nytt spelsystem (vilket lär väl visa sig imorgon) och ny kapten är nyförvärvet Henrik Krook. Eller som Arne Hegerfors hade sagt: Kapten Krook...

ÖIF har förutom alla nya spelare fått behålla i stort sett hela sin stomme från förra året...

Ska bli riktigt intressant att följa. Götaholmaren kommer med största sannolikhet att vara på plats imon på derbyt mellan BBK och ÖIF...

#6


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0